💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
من وقتي عصبي بشوم خيلي بدعصبي ميشوم . طوري ک بچه دوساله ام را ميزنم. هرچي ازدهنم دربياد ميگویم. نمی دانم چه کار کنم و از این وضعیت ناراحت هستم.
🌺پاسخ:
اولا بايد علت خشم و پرخاشگري مشخص شود تا درمان دقيق و کامل باشد ولکن براي کنترل خشم:
1.📌 از حساسيت بيش از حد در هر زمينه بپرهيزيد.
2. 📌با افراد خوش خلق و غير عصبى معاشرت كنيد.
3. 📌 از موقعيتهايى كه زمينه تندخويى در آن فراوان است، اجتناب كنيد
4. 📌به رفتارها و حالاتى كه از افراد سر مىزند و شما را عصبانى مىكند، بىتوجه باشيد. براى مثال اگر كسى با حرف ناروا شما را بر مىافروزد، از شنيدن و گوش سپردن به سخنان وى بپرهيزيد و يا محيط را ترك كنيد.
5. 📌 از خواندن قرآن به مقدار زياد و در نوبتهاى متعدد در روز غفلت نورزيد.
6. 📌يك نفر محرم اسرار براى خود برگزينيد. اين رابطه نزديك و صميمانه، بايد به گونهاى باشد كه بتوان در مورد موضوعات بىاهميت با او درد دل كرد و حتى بدون اينكه احساس كنيد وقت او را تلف كردهايد به او تلفن بزنيد و موضوع را با وى درميان گذاريد. در اين صورت است كه با پديد آمدن هرگونه مشكل جسمى يا روانى، مىتوان با تكيه كردن به او و بيان مشكل خود، احساس آرامش كر
7. 📌 شوخ طبع باشيد و احساسات منفى و تندتان را نسبت به ديگران با تمرين به احساسات مثبت تبديل كنيد.
8. 📌 پرهيز از محرک هاي عصبى؛ بعضى از مواد به طور طبيعى سيستم اعصاب و دستگاه قلبى - عروقى را تحريك مىكند. مثل نوشابههاى گازدار، شكلاتها و برخى داروهاى غيرمجاز،
9. 📌 چنانچه رفتاري از فرد مقابل شما را آزار مي دهد، بصورت مودبانه احساس ناراحتي خود را از آن رفتار بيان کنيد.
10. 📌 براى توجيه رفتارهاى خلاف انتظار ديگران، توجيه مناسبى داشته باشيد و آنها را مقصر تلقى نكنيد؛ مثلاً بگوييد: خودم از اين فرد بدتر رفتار مىكنم، او اشتباه گرفته و مقصر نيست. اشتباه من باعث رفتار نامناسب او شده است.
11. 📌هميشه خود و رفتارتان را درست و صحيح تلقى نكنيد و احتمال خطا در كارهاى خود را بدهيد.
12. 📌 از تفريحات سالم، آرامشبخش و تقويت كننده اراده - مانند كوهنوردى، شنا، دو پيادهروى و گردش در طبيعت و... استفاده كنيد.
13. 📌 هر گاه عصباني شديد اين مطلب را به خود متذکر شويد که من الان عصباني هستم،
14. 📌به هنگام بروز عصبانيت و تندخويى، سريع حالات خود را تغيير دهيد. براى مثال اگر ايستادهايد، بنشينيد و اگر نشستهايد، دراز بكشيد و صورت خود را با آب سرد بشوييد. يك ليوان آب خنك بياشاميد و خود را از آن موقعيت دور سازيد.
15. 📌به هنگام عصبانيت چند نفس عميق بکشيد و سعي کنيد به چيزي فکر نکنيد.
16. 📌 يکي از راهکارهاي مفيد براي کاهش خشم و عصبانيت اين است که در هنگام عصبانيت با دوستان ديگر ارتباط برقرار کرده و با آنها راجع به مسائل ديگري غير از مسئله خشم آور صحبت کنيد.
17.📌 اگر امكان دارد، هنگام عصبانيت يا بىحوصلگى و كسالت، يك دوش آب ولرم بگيريد. بعد از استحمام و به هنگام خروج از حمام، دو پاى خود را تا قوزك، با آب سرد بشوييد.
18. 📌 وضو با آب سرد مي تواند تا حد زيادي از عصبانيت شما بکاهد.
19. 📌چند لحظه دراز بكشيد و چشمان خود را ببنديد و همه ماهيچههاى خود را شل كنيد تا آرامش عضلانى پيدا نماييد. فكر خود را از آنچه موجب عصبانيت شما شده است، منصرف كنيد و به عضلات بدن خود تمركز يابيد.
20. 📌 به خودتان تلقين كنيد: كه اتفاق خاصى نيفتاده؛ مگر آسمان به زمين آمده است؟
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹
@pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#کنترل_خشم