🔴تشکیل وزارت بازرگانی؛ چرا در دولت روحانی نه! در دولت رئیسی آری؟
مهدی پیش بین فعال رسانه ای:
🔹چندی پیش سخنگوی دولت خبر از تشکیل وزارت بازرگانی داد. این موضوع در دولت گذشته هم مطرح که با انتقادات زیاد مواجه شد. برخی از منتقدین سابق همچنان بر انتقاد خود پابرجا هستند و تشکیل وزارت بازرگانی را مناسب نمی بینند ولی جای این سوال وجود دارد که آیا شرایط امروز کشور و سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم با دولت قبل برابری می کند که بتوان همچنان تشیکل این وزارت خانه را نامناسب دید؟
🔹در دولت قبل دیپلماسی اقتصادی در انزوا قرار داشت و نگاه به برجام آمریکایی تنها رویه دولت بود بنابراین در آن شرایط وجود وزارت بازرگانی، چیزی جز دُکانی برای واردات بی رویه و دلالی عده ای استنباط نمیشد. ولی اکنون باتوجه به نگاه ویژه دولت سیزدهم به دیپلماسی فعال اقتصادی بخصوص در آسیای میانه همچون کریدور شمال-جنوب، عضویت ایران در سازمان پیمان همکاری شانگهای، توسعه ترانزیتی ایران و چین و راه اندازی اولین قطار باری، حل مشکل روادید تجار ایرانی و ایجاد ترانزیت چندجانبه میان ایران - ترکمنستان - قزاقستان، ایجاد اولین قطار ترانزیتی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و ترکیه، امضای ۹سندهمکاری بین دولت های ایران و قزاقستان و ۱۱ سندهمکاری بین شرکت های خصوصی ایران و قزاقستان در زمینه های کشاورزی و معدن و بسیاری دیگر از موارد توسعه تجارت که از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون شکل گرفته، به خوبی نگاه ویژه دولت در بازرگانی و تجارت را نشان میدهد.
🔹قطعا از طریق رشد دیپلماسی اقتصادی، کشور می تواند تا حدود زیادی خود را از هجمه تحریم های غیر قانونی آمریکا مصون نگاه دارد بنابراین اهمیت نگاه ویژه به تجارت و امورات بازرگانی به خوبی این مهم را نشان می دهد که تشکیلات بزرگ و چابکی همچون یک وزارت خانه برای پیش برد این هدف بزرگ لازم است.
https://eitaa.com/roshangari1368