📍 بازی پلتفرمها با سلامت؛ اغلب داروهایی که در اینترنت عرضه میشود قاچاق است و اصالت آنها مورد تأیید نیست
📝 هادی مرشدی: فروش اینترنتی دارو، موضوعی است که این روزها نهتنها در میان مردم، بلکه در بالاترین سطوح مدیریتی نظام سلامت نیز به بحثی جدی تبدیل شده است.
نگرانیها درباره قاچاق دارو، اصالت محصولات و مشکلات ناشی از نبود نظارت دقیق، این مسیر را به مسیری پرچالش تبدیل کرده است. مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو معتقد است اصلیترین دلیل روی آوردن مردم به خرید اینترنتی دارو، عدم دسترسی آسان به داروهای مورد نیاز در داروخانههاست. او به صراحت تاکید دارد بسیاری از داروهایی که در بسترهای اینترنتی غیرقانونی عرضه میشوند، قاچاق هستند و نمیتوان اصالت آنها را تایید کرد.
آنچه در ظاهر به عنوان تسهیل دسترسی مردم به دارو مطرح میشود، میتواند به مسیری برای گسترش بازار داروهای غیرمجاز تبدیل شود.
درحال حاضر، سامانههایی مانند «تیتک» به عنوان یکی از ابزارهای نظارتی مطرح هستند اما آیا این ابزارها به تنهایی قادر به کنترل چنین بازاری خواهند بود؟ از سوی دیگر، مساله حمل و نگهداری دارو نیز از چالشهای کلیدی است.
فروش آنلاین دارو میتواند مصرف بیرویه دارو را تسهیل کند. وقتی مصرفکننده بتواند بدون نیاز به نسخه پزشک، براحتی به دارو دسترسی یابد، احتمال خوددرمانی و مصرف نادرست دارو افزایش مییابد.
نظام سلامت باید به جای تمرکز بر کاهش هزینههای کوتاهمدت، بر ایجاد سیستمی پایدار و شفاف تمرکز کند که بتواند هم سلامت مردم را تامین کند و هم از جایگاه حرفهای داروسازان و دیگر متخصصان این...