در 9دی 326 ام می خوانید:
💠 22 مرداد؛ روز خیانت به خاک ایران
🔸بازخواني وطن فروشی محمدرضا پهلوی در جداسازی جزیره بحرین از ایران
علیرضا معاف
🔰22 مرداد سالروز خیانت تاریخی محمدرضا پهلوی و نخست وزیر بی لیاقت و بهائی وی هویدا در جداسازی بخشی از مهمترین جزایر و نقاط سرزمینی کشورمان یعنی بحرین عزیز می باشد. اتفاقی که در سال 1349 رخ داد و ایران بزرگ را از تسلط همه جانبه بر آبراه جنوبی خود و تنگه هرمز محروم کرد و ضررهای اقتصادی، ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی فراوانی به استانهای جنوبی، جزایر پیرامونی و کشور عزیزمان وارد کرد. می توان 22 مرداد را روز «خیانت به خاک ایران» یا «خیانت به تمامیت ارضی ایران بزرگ» نامید.
🔰"رضا قاسمي" معاون اداره نهم وزارتخارجه وقت، مينويسد: «در دوره پهلوي اول...، بعضي از جزاير جنوبي ايران كه پايگاه انگليسيها بود، مانند سيري و قشم، به ايران واگذار شد. اما انگليس بحرين را به عنوان پايگاه دريايي خود حفظ كرد تا اينكه در ژانويه 1968 دولت كارگري انگليس اعلام داشت كه تا آخر سال 1971 نيروهاي خود را از شرق سوئز و خليج فارس فراخواهد خواند. دولت ايران ضمن استقبال از تصميم دولت انگليس، اقداماتي براي اعاده بحرين و جزاير سهگانه تنب و ابوموسي آغاز نمود.» (ماهنامه "نيما" چاپ پاريس. شماره 68 و 69، بهمن و اسفند 1378)
🔰در دهه 1340 "سر ويليام لوس" مأمور بلندپايه وزارت خارجه انگليس چندبار به ايران آمد و با مقامات گوناگون از جمله محمدرضا پهلوي ديدار كرد تا زمينه انفكاك بحرين را در ايران فراهم آورد.
🔰از سوي دولت ايران هم "خسرو افشار" مأمور گفتگو و برنامه ريزي با ويليام لوس شد. آنها ميخواستند به نوعي اين ماجرا را سر و سامان بدهند كه در ميان مردم ايران اعتراض وسيعي شكل نگيرد. بنابراين تصميم گرفتند در اقدامي شبه دموكراتيك و يك «همه پرسي» نظر مردم بحرين را جويا شوند و چنانچه آنها خواهان استقلال بودند، ايران اعلام كند كه از ادعاي مالكيت بر بحرين چشمپوشي ميكند و بازهم در رويكردي دموكراتيك موضوع را به راي مجلس شوراي ملي بگذارد.
🔰خاطرات خنده دار علم
🔸علم در خاطراتش نقل ميكند: «يك مطلب خنده دار در مورد بحرين به خاطرم آمد. شاهنشاه امر داده اند كميسيوني مركب از نخست وزير (هويدا) و من(علم) با وزيرخارجه (اردشير زاهدي) در مورد گفتگويي كه در مورد بحرين از هم اكنون بايد در جرايد بشود و ذهن مردم آماده شود كه رأي سازمان ملل براي ما لازم الرعايه خواهد بود، تشكيل گردد. در اين كميسيون به جاي مطالب اساسي، دائماً چانه زدن بر سر اين مطلب است كه موضوع را نخست وزير به مجلس بدهد يا وزير خارجه! خاك بر سرشان. به آنها گفتم اگر معتقديد كه كار درستي ميكنيد، مرد و مردانه هردو از آن دفاع كنيد. اگر معتقد نيستيد و مردد هستيد، كنار برويد...» (همان. ص395)
🔰 تقديم بحرين در سفر به هندوستان
🔸در دي ماه 1347 محمدرضاپهلوي سفري به هندوستان داشت. در فرودگاه دهلي خبرنگاران در اين خصوص از او سؤال كردند و وي در اظهاراتي مبهم گفت: «اگر انگليسيها از در جلو خارج ميشوند، نبايد از در عقب وارد شوند و ما نميتوانيم قبول كنيم كه جزيرهاي كه توسط انگلستان از كشور ما جدا شده توسط آنها ولي به حساب ما، به ديگران واگذار شود! ما كه نبايد با همه دنيا سر جنگ داشته باشيم. سازمان ملل سه پرسش را براي مردم بحرين مطرح كرد. "رأي به باقي ماندن در چارچوب مرزهاي ايران"، "رأي به باقي ماندن در تحت الحمايگي انگليس" و "رأي به استقلال"»
🔸سپس وقتي خبرنگاري از او پرسيد: «اگر مردم بحرين رأي به جدا شدن از ايران بدهند، آيا ميپذيريد؟» شاه آشكارا حمايت خود را از تجزيه بخشي از كشور اعلام داشت و گفت: «من كه نميتوانم در كنار هر يك از مردم بحرين يك سرباز بگمارم كه شورش نكنند!! ايران مايل نيست براي حل مسئله به زور توسل جويد و اگر مردم بحرين نخواهند به ايران ملحق شوند، ما اعمال زور نخواهيم كرد(!)»
🔰پس از چراغ سبز شاه، "ويتوريو گيچاردي" رييس دفتر اروپايي سازمان ملل، به نمايندگي از "اوتانت" دبير كل اين سازمان به بحرين رفت و طي يك سلسله اقدامات صوري مدعي شد كه از مردم بحرين همه پرسی كرده و آنها به استقلال سرزمينشان راي دادهاند. همه پرسي مورد ادعاي گيچاردي در واقع يك نظرخواهي از شيوخ چند طايفه ساكن در بحرين بود كه همگي بيش از شاه ايران، سرسپرده انگليس بودند.
🔰بر اساس اسناد ساواك، وقتي در جلسه يكي از احزاب، از هويدا درباره علت واگذاري بخشي از مملكت به اجانب سوال شد، وي پاسخ داد: «به هيچ كس مربوط نيست، دختر خودمان بود به هر كسي ميخواستيم شوهرش داديم!»
🔹متن کامل این یادداشت را می توانید در صفحه نخست شماره 326 ام 9دی بخوانید
هفته نامه ۹ دی 👇
eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a