نكات
#مهدوی💚
🔶قیام مهدوی، امتداد اهداف عاشورای حسینی
مقصود از رابطهی عـاشورا و مـهدویت، پیوندی است که بیانگر رابطهی عمیق حضرت مهدی(عج) با امام حسین(ع) اسـت، کـه در احادیث، دعای ندبه، زیارت عـاشورا و زیـارت نـاحیهی مقدسه به ایـن رابـطهی ناگسستنی اشاره شده اسـت.
اهـداف مشترک عاشورا و مهدویت
قیام جهانی مهدی موعود(عج)، مکمل حرکت اصلاحی امام حسین(ع) در نـهضت عـاشورا است.
👈در اینجا به برخی از اهداف مـشترک عـاشورا و قیام مـهدی مـوعود اشاره میگردد:
1. مبارزه بـا جاهلیت
بعد از رحلت پیامبر(ص)، در جامعهی اسلامی به تدریج در دوران حاکمیت مکتب خلافت و بنیامیّه، فرهنگ جاهلی دوباره احیاء شد و مردمان از زیـست مـؤمنانه خارج و بسوی شهوات و امیال نفسانی گرایش پیدا کردند. از این رو، مفاسد اخلاقی از جمله بادهگساری، رقاصی و آوازهخوانی... در جامعه رونق گرفت و از نظر اقتصادی، جامعه، به دو دستهی فقر و غناء تقسیم شدند.
یکی از مهمترین عوامل شکلگیری نهضت عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر بود. امام حسین(ع) مکرر به این موضوع اشاره میفرمود.
سیدالشهداء در ایـن شـرایط، چارهای جز قیام و مبارزه علنی بر علیه یزید نداشت تا مردم را از این جهل کشنده نجات بخشد و به سوی حق راهنمایی نماید. در زیارت اربعین از قـول امـام صادق(ع) در توصیف ابا عبدالله الحـسین(ع) آمـده است:
«خدایا! سیدالشّهدا، در راه تو خون دلها خورد تا بندگانت را از نادانی و سردرگمی و گمراهی رهایی بخشد»
▫️اما جاهلیت آخرالزّمان، سختتر و شدیدتر از جاهلیت نخستین خواهد بود[1]. امام صادق(ع) در این زمینه مـیفرماید:
«همانا قائم ما با جاهلان بسیار سرسختتری نسبت به جاهلانی كه رسـول خـدا(ص) در دوران جـاهلیّت با آنها مواجهه بود، روبرو میشود و متحمّل رنج و سختی بیشتری خواهد شد.
علّت این جاهلیّت این اسـت کـه رسول خدا(ص) زمانی برانگیخته شد كه مردم سنگ، صخره و مجسّمههای چوبی را میپرستیدند، امّا امـام مـهدی(عـج) هنگامی قیام میكند كه همهی مردم برای مقابله با او به تأویل كتاب خدا و احتجاج به آن مـتوسّل میشوند»[2]
ادامه دارد...
◾️پی نوشت:
[1] سوره احزاب، آیه 33
[2] ابن ابی زینب، الغیبه النعمائی، 1397: ص 297.
┄┄┅┅┅❅🖤❅┅┅┅┄┄
👉
@yar313313 🏴🏴
┄┄┅┅┅❅🖤❅┅┅┅┄┄