تکنیک های رفتار با فرزندان
✅از غر زدن و هشدار دادن زیاد بپرهیزید
اکثر والدین با عجلههای اول صبح برای آماده کردن همه سر موقع، با ناهارها، لباسهای ورزش، تکالیف امضا شده و از این قبیل آشنایی دارند. بچهای که به نظر میرسد حواسپرت است و نمیتواند سر وقت حاضر شود میتواند یکی از سختترین چالشها برای والدین پرمشغله باشد.
خیلی از والدین احساس میکنند کنترل از دستشان خارج شده و ناامیدانه میخواهند با غر زدن و انتقاد کردن موقعیت را کنترل کنند. مشکلی که غر زدن دارد این است که با آن کار به بچهها یاد میدهید که نادیدهتان بگیرند زیرا میدانند کهu بارهای دیگر آن مسئله را یادآوری خواهید کرد.
بااینکه بچههای کوچکتر نیاز به راهنمایی و کمک بیشتر دارند، والدین باید با بزرگتر شدن بچهها به آنها آزادی و مسئولیت بیشتری بدهند.
یک مثال در رابطه با تکنیک بالا
❌نمونه بیاثر (به یک بچه ۱۰ ساله)
"یک ساعت زودتر از خواب بیدارت میکنم چون هیچوقت سروقت حاضر نمیشوی. باید همین الان لباسهایت را بپوشی. تکالیفت را آماده کردهای که امضا کنم؟"
۱۰ دقیقه بعد
"بهت گفتم آماده شو و هنوز داری وقت تلف میکنی؟ اگه تونستی کاری کنی که همهمان دیرمان شود؟ برو سریع دندانهاتو مسواک بزن و لباسهاتو بپوش".
۱۰ دقیقه بعد
تکالیفت کجاست؟ گفتم که بیار امضاشون کنم، هنوز لباس پوشیدنت را تموم نکردی؟ دیرمان میشود.
و باز همینطور تکرار…
مادر این کودک مسئولیت زیادی را گردن میگیرد و غیرمستقیم با کودکی صحبت میکند که برای کنترل موقعیت به او اعتماد ندارد. این طریقه برخورد میتواند شدیداً منجر به بیاعتمادبهنفس و وابسته شدن کودک میشود. لحن او نیز بسیار منفی و پرخاشگرایانه است که موجب خشم و مقاومت کودک خواهد شد.
✅نمونه مؤثر
"تا ۴۵ دقیقه دیگر از خانه خارج میشویم. اگر همه چیزهایی که لازم داری را آماده نکرده باشی، خودت باید برای معلمهایت توضیح دهی".
این دستورات کوتاه است و انتظار مشخصی را با عاقبت انجام ندادن آن برای کودک مطرح میکند. با این روش به کودک اجازه داده میشود عواقب طبیعی رفتارهای خود را درک کند.