⭕️ سیاست خصمانه بایدن!
▪️جو بایدن نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا برای اولین بار مجموعهای منسجم از دیدگاههای خود را که شامل سیاستهای وی در قبال ایران در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز خواهد بود، در وبسایتی وابسته به اندیشکده «کوئینسی» در قالب مقالهای بیان کرد. بهزعم بسیاری از تحلیلگران مسائل آمریکا، به احتمال فراوان این مواضع فریبکارانه از سر نیاز به جمعآوری رأی و تمهید مقدماتی برای بازگرداندن اروپاییها به سمت آمریکا در همپیمانی برای اعمال سیاستهای فشار بیشتر علیه ایران است. به نظر میرسد نظرات بایدن در این مقاله درباره نحوه مواجهه و سیاستش در قبال ایران، نهتنها امید کسانی را که هنوز به نجات روابط تهران- واشنگتن میاندیشند، ناامید کرده، بلکه وجوه و جوانب تازهای از روابط خصمانه با ایران را روشن ساخته است.
نکات تحلیلی:
1⃣ بایدن در این مقاله با ادعای ارائه راهی هوشمندانهتر برای سختگیری بر ایران، تلویحاً نشان میدهد که با اصل اهداف کارزار فشار حداکثری ترامپ مخالف نیست، بلکه او فقط به سیاستها و روشهای شکستخورده رئیسجمهور برای دستیابی به این اهداف اعتراض دارد. بر این اساس، بایدن به ترامپ به دلیل خروجش از برجام که تصویری نامناسب از آمریکا در افکار عمومی جهانی بهعنوان بازیگری پیمانشکن ساخته و سبب دوری واشنگتن از متحدان اروپاییاش شده، انتقاد میکند، اما شکی نیست که او بازگشت به برجام را بهمثابه ابزاری برای اعمال فشارهای تازه علیه ایران به کار خواهد برد تا به پندار خام خود کار ناتمام اوباما برای توقف توانمندیهای ایران در حوزههای موشکی و منطقهای را تمام کند.
2⃣ وعده بهاصطلاح انسانی بایدن برای اطمینان از عدم تأثیر تحریمهای آمریکا بر مبارزه ایران با شیوع کرونا را نباید چیزی بیش از عملیات روانی و تبلیغات انتخاباتی دانست؛ چراکه در زمان همین دموکراتها تحریمهای انسانی نیز جزء سیاستهای نه اعلامی، اما اعمالیشان قرار داشت.
3⃣ اوج دوگانگی سیاست آتی بایدن را در معادلات منطقهای میتوان دید. وعده پشتیبانی بیقیدوشرط بایدن از متحدان واشنگتن در خاورمیانه، ازجمله رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات متحده عربی، نهتنها با سیاستها و راهبردهای مقاومت ضد صهیونیستی منطقه در تناقض است، حتی با برخی از منافع و ارزشهای ادعایی واشنگتن نیز تعارض دارد؛ زیرا فاقد واکنشی علیه سیاستهای بیثباتکننده دولت افراطی نتانیاهو در قبال فلسطینیان و سعودیها و اماراتیها در جنایات جنگی علیه یمنیهاست.
نکته راهبردی:
▫️ بایدن و ترامپ تنها دو روی سکه یک سیاستاند که بر زر، زور و تزویر استوار شده است و اختلافات اساسی آنها با جمهوری اسلامی به ذات و هویت انقلابی و اسلامی ایران برمیگردد. با تغییر روشها و تکنیکها نمیتوان یکی از دو کاندیدای آمریکایی را بر دیگری ترجیح داد؛ البته از باب مفتضحسازی آمریکا چه بسا ترامپ بهتر باشد.
#اینَ_عمار
@aina_amar