✅ آژیر تب دنگی در ایران به صدا درآمد !
🔹پشهها، یکی از کوچکترین خونخوارهای روی زمین هستند و حالا این حشرات ریزجثه، به هراسی بزرگ دامن زدهاند. روز گذشته، علاوه بر برگزاری کنگره یکروزه «تب دنگی» در ایران، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد از ابتدای امسال تا روز یکشنبه ۱۷ تیر، ۱۴۶ مورد مثبت از این بیماری در کشور شناسایی شده است.
🔹او همچنین خبر داد پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی در حال حاضر در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان) و گیلان وجود دارد.
🔹از ابتدای سال ۲۰۲۴ (شش ماه) موارد ابتلا به تب دنگی در دنیا به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسیده و از این میزان بیش از ۵۰۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
🔹تب دنگی بر خلاف کرونا، مریضی ناشناختهای نیست؛ این بیماری ویروسی بر اثر عفونت ناشی از نیش پشه آئدس بهوجود میآید.
🔹محیط مطلوب برای تخمگذاری و ازدیاد پشههای آئدس، نقاط گرم و مرطوب هستند و از این رو حدود ۴ میلیارد نفر در معرض خطر هستند.
🔹تا کنون ۴ نوع بیماری تب دنگی شناسایی شده که ابتلا به یک نوع آن میتواند باعث بروز علائم خفیفی مانند تبولرز، خستگی، درد عضلات، سر درد، معدهدرد، اسهال، استفراغ و بثورات پوستی شود و مانند یک آنفلوآنزا بهبود یابد، اما در صورتی که نیش پشهها مجددا نوع یا انواع دیگری از تب دنگی را به بدن منتقل کند، باعث بروز مشکلات جدی سلامتی و حتی مرگ میشود.
🔹مساعدترین مکان برای تولیدمثل و تکثیر پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی آبهای راکد و فاضلابها هستند یکی از اصلیترین راههای پیشگیری، تخلیه یا دوری از این آبهاست
🔹استفاده از اسپری ضد حشرات، سکونت در مکانهای مسقف با تور، استفاده از لباسهای روشن، بلند و گشاد، پوشاندن پاها و مراجعه به پزشک در صورت بروز علائم شدید بیماری از جمله مواردی است که برای پیشگیری و درمان تب دنگی توصیه شده است.
@zaghsefid