گفتوگوی سید «حسن نصرالله» در خصوص شخصیت سردار «قاسم سلیمانی»
🌺اولین دیدار ما در لبنان بود. بعد از اینکه ایشان به فرماندهی نیروی قدس منصوب شد، آمد لبنان. اینجا در جلسهی معارفه همدیگر را دیدیم. من قبلش حاج قاسم را نمیشناختم. یعنی همدیگر را ندیده بودیم.
🌺از همان دیدار حسی از نزدیکی روحی روانی و فکری به ما دست داد، طوری که انگار ده سال است ما حاج قاسم را میشناسیم.
🌺ارتباطی میان انتصاب عماد مغنیه در حزب الله و سردار سلیمانی در سپاه قدس نبود. خیلی زود مشخص شد شخصیت حاج قاسم طوری است که یک فرمانده نظامی صِرف نیست، بلکه مسائل امنیتی را هم خیلی عمیق و جدی میفهمد.
🌺بین سردار سلیمانی و حاج عماد مغنیه و باقی برادران مسئول در امور جهادی، یک رابطۀ برادرانه و شخصی شکل گرفت. یعنی به سرعت رابطه، به رابطهای دوستانه، محبتآمیز و برادرانه تبدیل شد.
🌺فکر نمیکنم هیچ لبنانی تا قبل از نیروی قدس، با شخص حاج قاسم آشنایی داشت. درست است که او فرمانده نیروی قدس بود، اما در تهران نمینشست. بلکه به میدانهای عملیات و خطوط مقدم میرفت.
🌺حاج عماد و حاج قاسم مثل دو دوست قدیمی رفتار میکردند. ایشان فرمانده یک نیرو در سپاه بود؛ میتوانست در تهران بنشیند و به دیگران بگوید بیایید اینجا. بعد با آنها جلسه بگذارد و به حرفهایشان گوش بدهد و مسائلشان را به صورت طبیعی و خوب پیگیری کند. و مثلا هر شش ماه یا یک سال هم سری به لبنان و سوریه و عراق و اینها بزند.
🌺مکتب حاج قاسم یعنی رفتن به عرصهی عملیات و میدان عمل؛ یکی دیگر از مزیتهایش این بود که به مجاهدان پشتگرمی میداد و نشان دهندۀ احترام و محبت او به آنها بود.
حاج قاسم خسته نمیشد. ما همه خسته میشویم و گاهی احساس میکنیم مسائل خیلی دارند به ما فشار میآورند، اما حاجی ساعتها کار میکرد و حتی وقتی خسته میشد هم به کار ادامه میداد.
🌺نظامیان، چون در وضعیت جنگی هستند و احساس قدرت میکنند، گاهی به خودبرتربینی، تکبر و اینها دچار میشوند. اما حاج قاسم حتی در برخورد با آدمها و مردم عادی هم بسیار متواضع بود.
🌺وقتی از
#مکتب_حاج_قاسم صحبت میکنیم معنیاش خطرپذیری است. همیشه به دهان مرگ میرفت. وقتی حاج قاسم مسئولیت نیروی قدس را به عهده گرفت، کمبودها و نیازها را دید و از فرصتهای موجود هم مطلع شد. ما به ایشان میگفتیم حاجی! اگر فلان امکانات برسد فلان فرصتهای مهم ایجاد میشود که میتواند شکست دشمن اسرائیلی را جلو بیندازد.
🌺ایشان هم ایده را پذیرفت و معتقد بود طرحی که برادران ارائه میدهند خیلی معقول است و آن را کاملا تأیید کرد. از همان ابتدا هم کوشید در ایران و جمهوری اسلامی سطح بالایی از امکانات نظامی و مادی را تأمین کند و راه را برای آموزش هم در سطح پیشرفتهای باز کرد تا آمادگی نیروی انسانی بالا برود.
🌺رهبر انقلاب پیش از پیروزی در جنگ سال ۲۰۰۰ خطاب به ۵۰ نفر از رزمندگان خط مقدم گفتند: همهی شماها این پیروزی را با چشم خودتان میبینید. در حالی که آن ۵۰ نفر فرماندهان خطوط مقدم بودند. صادقانه بگویم، کمی نگران شدم. چون این برادران لبنانی روی همهی کلمات دقت خاصی داشتند.
🌺 اگر فردا کسی از آنها شهید میشد باقی افراد میگفتند پس حرف حضرت آقا چه شد که گفتند همهتان پیروزی را میبینید؟ اینها که شهید شدند و پیروزی را ندیدند. عجیب اینجاست که همهی آن ۵۰ برادر فرمانده که مسئولان عملیاتهای مقاومت بودند، ۶ یا ۷ ماه بعد از آن دیدار، با چشم خودشان پیروزی را دیدند.
نشر معارف شهدا در ایتا
@zakhmiyan_eshgh