💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و سی
⚠️.. یقین به اجابت چه زمانی پیدا میکنیم⁉️ آن موقعی که بدانیم طرف قدرتمند است، غیر از آن هم کسی نمیتواند انجام بدهد، بخیل هم نیست، آدم کریمی💐 است، این می شود یقین در دعا، که به این درجه برسیم.
📘یک روایتی در کتاب اصول کافی هست که امام صادق (ع) فرمودند؛ زمانی که دعا می کنی دلت❤️ به سوی خدا باشد، اما کدام دل؟ یقین داشته باش که به تو میدهد. یعنی با این دلی که یقین داری به تو می دهد👌، یعنی باور درونی ات هم باشد. یعنی خودت هم موقع دعا کردن این باور را داشته باش. یک دسته از روایت همین مسئله را مطرح می کنند.
👈اما یک دسته هم مسئله ظن، ظنِ گمان خوب را مطرح می کنند. که حداقل آن یقین صددرصد💯 را نداری، حسن ظن را به خدا داشته باش. یعنی حداقل هفتاد، هشتاد درصد احتمال را بده خدا خیرت را می خواهد🌷 و خواسته ات را به تو میدهد. اگر هم نداد حالا یک مصلحتی بود.
⚠️حداقل پس آن یقین را نداریم،
این گمان نیک را داشته باشیم گمان بالا را داشته باشیم. ظن و گمان هم برای اجابت دعا 🤲 کافی هست، اما ظن و گمانی که یک مقدار درجه اش بالا باشد. اینجا هست که فرق هست بین انبیاء✨ و اولیاء با عموم مردم. انبیاء در مواجهه با دشمن با سلاح دعا رو به رو می شوند، چرا⁉️
✅چون یقین به اجابت دعا دارند،
یقین دارند که دعایشان مستجاب است. با یک دعا مرده را زنده می کردند چون یقین دارند، به آن معرفت💓 رسیدن. اما ما نمیتوانیم چون یقین کامل و کافی را نداریم.
👤بعد ایشان یک بحثی را مطرح میکند که آیا ما که این را داریم می گوییم به این معناست که ما این واسطه ها و مسبب ها.. را کنار بگذاریم⁉️
نه، کنار نگذاریم. به هر حال خدا هم با نظام اسباب عمل می کند، خدا هم با واسطه ها کار انجام می دهد،
🔰منظور این است ولی بدان💭 همان واسطه هم اگر قرار هست کاری انجام بدهد باز باید 👈کمک خدا✨ باشد، والا همان واسطه هم نمیتواند به تو خیری برسـاند❌، نمیتواند به تو کاری بکند و این یقین را باید داشته باشی که خدا تواناتر است.
✍پس این امر اخلاص در دعا؛
که یک امر ایجابی داریم یک امر مثبت، یعنی بدانی که خدا تواناست. و یک امر منفی داریم یعنی نفی، یعنی نفی اینکه بقیه هم می توانند کاری بکنند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (27)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 130
💠☀️💠☀️💠☀️💠
______________