✅ عرقیات مضر در دوران بارداری
🍾 عرق رازیانه
عرق رازیانه بیشتر برای خانمهایی که دچار مشکلات قاعدگی هستند و از اختلالات آن رنج میبرند، توصیه میشود. عرق رازیانه قاعدهآور است و باعث تحریک هورمونهای زنانه میشود. عرق رازیانه در دوران بارداری اثر منفی روی جنین میگذارد و مصرف آن ممنوع است.
🍾 عرق زیره
عرق زیره دارای خواص درمانی بسیاری است و گاهاً عوارضی نیز دارد که مصرف آن طبق گفتۀ متخصصان طب سنتی، برای آقایان عوارض کمتری نسبت به خانمها دارد. پس با وجود همچین نگرشی، مصرف عرق زیره هم در دوران بارداری توصیه نمیشود و از عوارض آن ابتلا به زردی و یا تیره شدن پوست نوزاد است.
🍾 عرق سنبلالطیب
عرق سنبلالطیب با وجود داشتن خواص آرامبخشی فراوان و کمک به بهبود خواب، ممکن است در دوران بارداری مادر را با مشکلاتی مواجه کند و برای کلیهها اثرات منفی داشته باشد. به همین دلیل مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمیشود مگر اینکه با مشورت پزشک متخصص باشد.
🍾 عرق شیرینبیان
یکی دیگر از مشکلاتی که اکثر خانمهای باردار با آن مواجه میشوند، افزایش فشار خون است. تغییرات هورمونی در بدن و ورم کردن کل بدن باعث تنگ شدن عروق شده و فشار خون را بالا میبرد. یکی از خواص عرق شیرینبیان افزایش فشار خون است و مصرف آن به افرادی که فشار خون پایینی دارند توصیه شده است. به همین دلیل یکی دیگر از عرقیات ممنوع المصرف در دوران بارداری، عرق شیرینبیان است.
🍾 عرق نعناع
مادران باردار در ماههای اول ممکن است دچار نفخ معده، سوزش سر معده، ترش کردن و دل درد شوند. برای بهبود این عوارض نمیتوانند از شربت یا قرصهای شیمیایی استفاده کنند و بسیاری از خانمها به عرق نعناع پناه میبرند. عرق نعناع در دوران بارداری ابتلا به یبوست را افزایش میدهد و همین امر ممکن است مادران را با دل درد بیشتری روبهرو کند. از این رو مصرف عرق نعناع با وجود تمام خواصی که دارد، در دوران بارداری توصیه نمیشود.
⛔️ دیگر ممنوعیتهای مصرف در دوران بارداری
1. دمنوش گلگاوزبان: احتمالاتی در مورد مصرف دمنوش گلگاوزبان در دوران بارداری و خطر سقط جنین وجود دارد، بنابراین برای داشتن خیالی آسودهتر در این دوران، توصیه شده است که از مصرف آن پرهیز کنید.
2. چای سبز: از خواص چای سبز میتوان به کاهش قندخون، کاهش چربی، کاهش فشار خون اشاره کرد که هرکدام از آنها ممکن است برای خانمهای باردار مشکلاتی را به وجود بیاورد و آنها را با کم خونی مواجه کند.
3. زعفران: زعفران هم از آندسته مواردی است که ممکن است منجر به سقط جنین و زایمان زودرس شود. پس از مصرف زعفران در این دوران به خصوص ماههای ابتدایی پرهیز کنید. همچنین زرشک، بابونه، گلپر، پونه و سیاه دانه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مصرف آنها در دوران بارداری توصیه نمیشود.