🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
❇️راهکارهای ایجاد علاقمندی کودکان به عبادت
🔶استاد تراشیون:
🔹 یکی از اصول تربیتی آشنا کردن کودکان با عبادات است. در آموزههای دینی به ما توصیه شده است که فرزندان خود را از همان دوران طفولیت با عبادات آشنا کنیم. البته این کار باید به تدریج و با صبر و حوصله انجام گیرد تا باعث زدگی در آنها نشود. در این مقاله راهکارهای علاقهمند کردن کودکان به عبادات را بررسی میکنیم.
🔸عبادات میتواند زمینه رشد انسان را فراهم کند و فرزندان باید از دوران کودکی با عبادتها آشنا و مأنوس شوند.
🔹عبادت یعنی یک ارتباط بین مخلوق و خالق و بنده و شخصی که او را آفریده است.
🔸یکی از کانالهای دریافتی و یادگیری مهم انسان کانال بصری (دیداری) است لذا فرزندان با دیدن عبادتِ والدین آن را یاد میگیرند.
🔹تلقید اوّلین گام و مرحله در یادگیری محسوب میشود و زمینه علاقهمندسازی و انسگیری با عبادت است.
🔸فراهم کردن زمینه و بستر برای یک عبادت ارزشمند، ولی در حدّ درک و فهم فرزندان از وظایف والدین است.
🔹فرزندان برای رسیدن، به قلّه عملی عبادات باید به تدریج و کمکم در این دامنه حرکت کنند.
🔸سیره اهل بیت (ع) این بوده که نمیگذاشتند نگاه فرزندان به عبادت یک نگاه منفی باشد. به عبارت دیگر سیره اهل بیت (ع) این بوده که فرزندان را از همان دوران طفولیّت با عبادات آشنا میکردند. یعنی اصل عبادت به عنوان یک اصل تربیتی مطرح میشد.
🔹حضور فرزندان در محیط اجتماعی و جمعی مانند مسجد، مصلی، نماز جمعه و جماعات به نوعی همگرایی و همسویی با عبادات را در فرزند به وجود میآورد. یعنی گاهی اوقات وقتی بچّهها یک رفتار خوب عبادی را از گروه همسال خود میبینند شاید از صدها موعظه تأثیری بیشتری داشته باشد.
🔹یکی از راههای تقویت اصل عبادی در فرزندان، این است که نباید در مسائل عبادی سختگیری کرد.
🔰این مقاله بخشی از درسهای تربیت فرزند است که توسط استاد ارجمند حجت الاسلام و المسلمین تراشیون در موسسه نورالمجتبی (ع) تدریس شده است. درس تربیت فرزند مباحثی پیرامون تربیت فرزند اسلامی است. در این درس عوامل موثر در تربیت فرزند بررسی میشود.
📝ادامه مطالب در پست بعدی...
#انتخابات
#جلیلی
کانال مقر بیداری(ضدشبهه)
👇👇
@zedshobhe