حماسه غدیر از دیدگاه عترت(علیهم السلام)
💥دوران زیست
امام هشتم بسیار حسّاس بود و عباسیان به اقتدار کامل دست یافته بود. مامون برای جلوگیری از خیزش علویان وانحراف افکار عمومی مسلمانان؛ ایشان را با شعار ولایتعهدی از مدینه به مرو فراخواند. مامون با نقشه ها و زیرکی های فراوان سعی داشت زیرساخت های اعتقادی مردم را سست سازد و حکومت خود را به ظاهر اسلامی نشان دهد. امام رضا(علیه السلام) با اگاهی از توطئه او در فرصت های مختلف سخنانش را به اگاهی مردم می رساند.
درروزهای اول ورودش به مرو؛ مردم را دید که در مسجد جامع شهر گردهم امده و درباره ی امامت بحث می کنند؛ ایشان فرمود: در روزهای پایانی زندگی رسول خدا(صلی الله علیه و اله) با مشخص شدن امام؛ ایه اکمال دین و اتمام نعمت و رضایت حق به دین اسلام فرود آمد.
💥شاه عباسی
حضرت علی ابن محمد الهادی(علیه السلام) را از مدینه به سامرّا فراخواند و او را آنجا اسکان داد تا رفت و آمدهای ان حضرت را زیر نظر بگیرد؛ ایشان نیز، با هدف زیارت مرقد نورانی جدّ بزرگوارشان به نجف اشرف رفت و در قالب زیارتنامه؛ به بازگویی حماسه باشکوه غدیر و خیانت های مسلمان ننایان منافق در غصب خلافت و فدک پرداخت.
💥امام حسن عسکری(علیه السلام) نیز مانند پدرش در شهرک نظامیان(سامرّا) می زیست و با ۴ شاه ستمگر عباسی هم دوران بود: مستعین و معتزّ و مهتدی و معتمد!
ایشان در معنای جمله" من کنت مولی فهذا علی مولی" فرمود: او خواست علی(علیه السلام) را امام و نشانی قرار دهد که هنگام فتنه و اختلاف، دینمداران راستین و خداباوران حقیقی شناخته شوند.
#روایت_غدیر
🆔:
@zeinabyavaran313