💠
راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
#اخلاص_۲۳
#اخلاقی #معرفتی
🔻
ریای معکوس و اخلاص :
به دنبال نام و ننگ نبودن غیر از به دنبال ننگ بودن است.
▫️
اولی یعنی آزادی از هر قید و دوّم یعنی مقید بودن به قید خلقِ خدا و احساس ضرورت تغییر نظر آنها نسبت به انسان. رندی اولی است، نه دوّمی.
🔹
به قول حافظ:
غلام همت آنم که زیر چرخ کبود
ز هرچه رنگ تعلّق پذیرد آزاد است
▫️از گفتار و رفتار بزرگان دین و اولیای معصومین درمییابیم که
مؤمن باید به دنبال حفظ و ازدیاد آبروی خود باشد و در حفظ و ازدیاد آبروی سایرین بکوشد. امروزه اعادۀ حیثیت در دادگاههای دنیا به عنوان طلبی مشروع، مورد تقاضای افراد است. در ادعیه نیز این مطالب بیان شده و از خدا خواسته شده است که آبروی انسان را حفظ کند، مگر نه این است که یکی از کارهای همیشگی و اساسی او ستّاریت است.
🔸اولیای دین به ما آموختهاند در کنار طلب آبروی بیشتر
در میان مردم از خداوند، مصرّانه از او بخواهیم که به همان اندازه که عزّت و آبرو در میان مردم پیدا میکنیم در درون خود و در پیشگاه حضرت حق ذلّت پیدا کنیم،
چون ذلیل درگاه او، عزیز عالَم است.
▫️همانگونه که «
ریای معکوس» صحیح نیست، زیرا خلاف حقّ است، سجادّه آب کشیدن، زهدفروشی و ترک دنیا للدّنیا هم بسیار مذموم است و متأسفانه چه فراوان است. بسیارند کسانی که نان به اسم دین میخورند و دنیا را به خاطر دنیا ترک میگویند؛ یعنی بخش کوچکی از دنیا را به خاطر بخش بزرگتر رها میکنند. از مال میگذرند که به جاه برسند با اینکه میدانیم جاه لفظاً و معناً و وزناً یعنی: چاه. در روایات است
▫️
«آخِرُ ما یخْرُج من رُؤوسِ الصِدِّیقین حُبُّ الرِئاسَۀ» ؛ «آخرین حسی که از دل صدیقان بیرون میرود، دوستی مقام است».به همین علت دیده شده که برخی از جاه ظاهری میگذرند که به جاه معنوی یعنی حکومت بر دلهای مردم دست یابند، زیرا در عالم، حسی شیرینتر از پرستیده شدن و مراد بودن یافت نمیشود. در مثل یا حکمت فارسی میگوییم: «
یک مرید خر بهتر است از یک لشگر».
🔹
استاد طهرانی ره می فرمودند :
«در این گونه ارادتها اول مرید، خَر میشود و سپس مُراد».
🔺
منبع
کتاب سیر و سلوک (طرحی نو در عرفان شیعی )
حاج شیخ علی رضایی
🌐 به
#ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫
@ziaossalehin ☫