🔰
روایت پرونده کرسنت
🔻
#پاسخ_به_شبههپراکنی
1️⃣ (۱۳۸۰-۱۳۸۳)
#مذاکره و امضای قرارداد گازی مشکوک با شرکت کرسنت در دولت آقای خاتمی و فروش ۲۵ سال گاز ایران به ثمن بخس و محروم کردن ملت ایران از دهها میلیارد دلار منابع گازی میدان مشترک سلمان.
2️⃣ (۱۳۸۱-۱۳۹۱) ورود دستگاههای نظارتی جهت مقابله با فساد قرارداد کرسنت و صدور رأی محکومیت توسط قوهقضائیه برای برخی از اعضای هیئتمدیره شرکت ملی نفت در دولت آقای خاتمی و برخی دیگر از عوامل فساد این پرونده.
3️⃣ (۱۳۹۲)
علیرغم واضح بودن تأثیر بازگشت افراد مؤثر در #فساد قرارداد کرسنت به صدارت نفت در دولت آقای روحانی و تذکر این امر توسط برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بازگشت آقای زنگنه و برخی اعضای محکوم شده هیئتمدیره نفت منجر به تضعیف مواضع شرکت ملی نفت ایران مبنی بر وجود فساد گسترده در قرارداد کرسنت در دیوان داوری گردید.
4️⃣ (۱۳۹۳) محکومیت شرکت ملی نفت ایران در دیوان داوری و تشکیل دو پرونده کرسنت یک (بابت تقویم خسارت و عدمالنفع شرکت کرسنت در سالهای ۲۰۰۵-۲۰۱۴) و کرسنت دو (بابت خسارت و عدمالنفع شرکت کرسنت درسالهای ۲۰۱۵-۲۰۳۰)
5️⃣ (۱۴۰۰)
محکومیت شرکت ملی نفت ایران در پرونده کرسنت یک به ۲.۴میلیارد دلار در پایان دولت آقای روحانی
6️⃣ (۱۴۰۱-۱۴۰۲) اقدام حقوقی مؤثر برای دفاع از حق ملت ایران که منجر به تجدید فرآیند داوری در کرسنت ۲ و توقف ادعای بیپایه ۳۲میلیارد دلاری کرسنت علیه شرکت ملی نفت ایران گردید.
7️⃣ (۱۴۰۳) شکست شرکت کرسنت در شناسایی و اجرای رأی ۲.۴میلیارد دلاری علیرغم اقدامات حقوقی گسترده
8️⃣ هرچند برخی از مسببان فساد
#کرسنت با آگاهی از محذورات حقوقی در افشای پرونده، اقدام به اشاعه مطالب خلاف واقع میکنند، اما بهدلیل ملاحظات حقوقی و مفتوح بودن پرونده کرسنت در مراجع بینالمللی و پرهیز از بگومگوهای داخلی مضر به پرونده، بیان حجم بزرگی از مفاسد این پرونده را به آینده موکول میکنیم.
9️⃣ مطالب بیان شده مستند به اسناد و مدارک موجود در پرونده است و کلیه ادعاهای مغایر و ارقام خلاف اعلام شده در فضاهای مجازی و سیاسی تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و قابل پیگرد حقوقی است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، تاریخ ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
🔸 جهت مشاهده پیوند مطلب
کلیک کنید
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔
@soada_ir