🌕
#آخرالزمان؛
#مصائب_دینداری:
📌قسمت اول:
🌾
در همۀ مراتب جهانِ آخرالزمان، گناه و دنیاگرایی حکمرانی خواهد داشت؛ پس طبیعی است که آنگاه، هرکه به حق نزدیکتر باشد، به نسبتِ قُربَش به حق، خوارتر باشد و آنکه به باطل نزدیک است نیز بسته به میزان پیوندش با اهریمن، از ارج و قرب و شکوهِ افزونتری بهرهمند باشد. اما نه این بمانَد و نه آن.
☘روزگار آخرالزمان، زمانهای است آکنده از فتنه و آشوب و بلا که نیروهای شرّ همۀ توانشان را به کار میگیرند تا روز به روز و لحظه به لحظه حاکمیت خود را بر دنیا و اهلش گسترش دهند و تثبیت کنند؛ پس بدیهی است که شیطان، عاملان و پیروانش بکوشند تا مردمان بیشتری را به دامِ گناه و معصیت بیفکنند و آنان را به خویش و مسلکِ اهریمنیشان جذب کنند.
🌱با توجه به پیشآگاهیهایی که در روایتهای اسلامی دربارۀ آخرالزمان و شرایطِ مردمان دنیا پیش از ظهور منجی (عج) بیان شده، در وهلۀ نخست شاید این به ذهن برسد که هر آنچه شرّ و بلا و ابتلای آخرالزمانی است، تنها دامان بیدینان، مشرکان و کافران را خواهد گرفت و آنان که خود را دیندار میپندارند از آن بحرِ موّاج فتنه بهسلامت به ساحلِ نجات خواهند رسید؛ اما چنین نیست!
آنان که به دینداری شناخته میشوند نیز اگر با ایمانی خالص و دلی خدایی «دیندار» نباشند، همچون بیدینان و چهبسا بدتر از آنان گرفتار طوفانهای شیطانی آخرالزمان خواهند شد.
☘پنجمین شماره از سلسله نوشتههای «از آخرالزمان» به بررسی بخشی اندک از آنچه طبق روایتهای اسلامی بر سر دین (اسلام) و دیندارانِ واقعی و دروغینِ آخرالزمان خواهد آمد، اختصاص دارد. در این نوشته، منظور از دین، بهطور خاص دین اسلام است و مسایل مطرحشده در سطرهای پیشرو نیز با پیروان آیین اسلام مرتبط است.
💥قیامِ دینداران علیه منجی (عج)
🌴بر اساس آنچه از روایتهای اسلامی برمیآید، حفظ دین و ایمان یکی از سختترین کارها در آخرالزمان است. سببِ این سختیِ دیندار ماندن هم واضح است؛ محرّکها، مشوّقها و زمینهها برای آلودهشدن به انواع و اقسام گناهان، در آخرالزمان بیش از هر زمان و زمانۀ دیگری، برای آدمیان فراهم است. فراوانی و در دسترسبودنِ ثروتها، قدرتها، لذتها و شهوتهای حرام در جهانِ در آستانۀ ظهور منجی به حدّ اعلای خود خواهد رسید.
🌿اما این، همۀ داستانِ سختِ حفظ دین و ایمان در آخر زمان نیست! افزون بر این، آخرالزمان دورهای است که پیدایش بدعتها در دین و شعائر دینی نیز به اوج میرسد؛ بدعتهایی که آنچنان در بطنِ سنتها و اصالتهای اسلامی نفوذ میکند که بسیاری از دینداران بههیچروی گمانِ بدعت در آنها نخواهند داشت.
همین است که همواره گفتهاند و شنیدهایم که در آخرالزمان مرز بین حق و باطل به باریکی تار موی است.
🌱پیغامبر اکرم (ص) در ضمن حدیثی پُرتفصیل که خطاب به جناب ابن مسعود بیان شده، فرمودهاند که «اسلام در آغاز غریب بود و در آینده نیز چون گذشته غریب خواهد شد». [۱] امام جعفر صادق (ع) نیز فرمودهاند که «قائم هنگامیکه قیام کند، دعوت نوینی را آغاز خواهد کرد، همانگونه که رسول خدا (ص) دعوت فرمود». [۲]
اگر این دو پیشآگاهی از رسول الله (ص) و امام صادق (ع) را در کنارِ هم بررسی کنیم، بهخوبی آشکار خواهد شد که در آخر زمان گسترش بدعتها در آیین اسلام تا چه حد خواهد بود. همین وضعیتِ خطرناکِ پُرشبهه است که کار را به جایی خواهد رساند که هنگام ظهور حضرت موعود (عج)، شماری از آنان که خود را دیندار میدانند، با استناد به آیههای قرآن، به مبارزه با حضرت مهدی (عج) خواهند پرداخت.
📚ارجاعها:
۱. «مکارم الاخلاق»؛ شیخ طبرسی، حسن بن فضل؛ ترجمۀ سید ابراهیم میرباقری؛ تهران: فراهانی؛ ۱۳۶۵؛ ج ۲، ص ۴۲۲.
۲. «غیبت»؛ محمد بن ابراهیم نعمانی؛ ترجمۀ محمدجواد غفاری؛ تهران: صدوق؛ ۱۳۷۶؛ ص ۴۴۷.
📍ادامه دارد...
اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹