♦️ گزارشی از هفته اول فعالیت در مجلس
🔹 در این هفته، دو جلسه فراکسیون انقلاب به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس برگزار شد. اما این نشست در نهایت به دلیل اختلاف بین دو طیف و سرانجام ترک جلسه توسط برخی افراد به نتیجهای نرسید و عملاً فراکسیون تعطیل شد.
🔹 در انتخابات هیات رییسه موقت فراکسیون اکثریت، نماینده جریان موافقین رییس سابق مجلس (آقای غضنفرآبادی) ۱۰۲ رای و نماینده جریان مقابل (آقای نبویان) ۸۲ رای آورد که بر اساس آن، دیدیم در انتخابات رییس مجلس نیز آقای قالیباف تثبیت شد. همراهی طیف اصلاح طلب مجلس این فاصله را بیشتر هم کرد.
🔹 به همراه چند نفر از نمایندگان قبل از رای گیری هیأت رییسه مجلس، جلسه مفصلی با یکی از نامزدهای ریاست مجلس برگزار کردیم. نقدهای خودمان را به شکل صریح با وی طرح کردیم. برخی را پاسخ گفت و برخی اشکالات را پذیرفت. در نهایت علیرغم انتقادات جدی وارد به ایشان چون در مقایسه با دو گزینه دیگر اشکالات وارده کمتر راهبردی است، به وی رای دادم، چراکه معتقدم برآیند رای مردم در انتخابات مجلس نیز نشان دهنده تمایل به تغییر است.
🔹 در رایگیری هیئت رئیسه اتفاق عجیبی افتاد. مجموع آرای نواب رئیس حتی از تعداد آرای ممکن هم بیشتر بود! یک نفر از نمایندگان اعتراض کرد و کل آرا هیات رییسه مجدداً باز شماری شد. رأی اغلب نامزدها بین چند تا ۴۱ رای تغییر کرد. در مجموع ۲۰۱ رای جابجا شد که عدد بسیار بالایی است. هنوز هم بین نمایندگان در مورد سهوی یا عمدی بودن مسئله اختلاف است. رئیس مجلس قول پیگیری داده است.
🔹نتیجه بازشماری باعث جابجا شدن جایگاه اغلب دبیران و نظار و حتی تغییر یک نفر از آنها شد. رییس مجلس از نماینده منتخب خواست جهت حفظ آبروی مجلس و عدم تغییر ترکیب هیات رئیسه از دبیری انصراف دهد. برخی نمایندگان مخالفت کردند و در نهایت نماینده مذکور هم نپذیرفت. سرانجام مراسم تحلیف برای دبیر جدید برگزار شد.
🔹 همهمه و بینظمی هنگام نطق یا تذکر سایرین، حضور مستمر برخی نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه، ایستادن بالای سر سایر نمایندگان هنگام نوشتن رای و ... از جمله اتفاقات نامطلوبی بود که عملاً نظم جلسه مجلس را به هم زد. هنگام نطق یکی از نمایندگان در اعتراض به جابجایی آرا، عدهای شروع به هو کردن کردند که با اعتراض عدهای دیگر از نمایندگان مواجه گردید و جلسه برای چند ثانیه متشنج شد.
🔹 جهت بررسی اعتبارنامهها نمایندگان با قرعه کشی به شعب مختلفی تقسیم شدهاند. من در شعبه ۷ هستم و در انتخابات داخلی شعبه به عنوان دبیر انتخاب شدم. در بررسی اعتبارنامه ها در صحن به نظر شعب اکتفا شد. برخی نمایندگان با استناد به قانون اساسی بر این اعتقاد بودند که اعتبارنامهها باید در صحن تصویب شود. همین مسئله موجب درگیری و سر و صدای تعدادی از نمایندگان با یکدیگر در جایگاه هیات رئیسه شد. برای اغلب نمایندگان دور اولی این اتفاقات عجیب است.
🔹 در اولین هفته فعالیت مجلس همچنین همراه با سه نماینده دیگر مشهد به دیدار دکتر جلیلی رفتیم. در بین صحبتها در مورد انتخابات ریاست جمهوری نیز صحبت شد. مطالب طرح شده حاکی از جدیت ایشان برای حضور در انتخابات بود.
🔹روز بعد از انتخابات هیات رییسه، یکی از نمایندگان نزدیک به رئیس مجلس به جمعآوری امضا از سایر نمایندگان جهت دعوت از او برای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت. گفته میشود توانسته ۷۰ امضا هم جمعآوری کند.
🔹 در روزهای گذشته جهت انتخاب اولویت کمیسیونها با تعداد زیادی از نمایندگان گذشته جلسه گذاشتم. در نهایت کمیسیون اقتصادی و اجتماعی را انتخاب کردم. به کمیسیون برنامه و بودجه نیز علاقه دارم ولی به واسطه اینکه کمیسیون پرتقاضایی است و در آییننامه داخلی هم امتیاز بالایی برای سابقه نمایندگی لحاظ شدهاست، از انتخاب آن صرفنظر کردم.
#گزارش
🌐
Zohurian.ir
📌
@zohurian