🔴 متن شبهه ❌
شاید بهتر باشد به جای اینهمه رونمایی از حدیث و روایت، یکبار برای همیشه بگویید از نظر شما نقش مردم در یک حکومت، غیر از اطاعت چیست؟⁉️
🔆 پاسخ شبهه❗ :
1⃣ جمهوری اسلامی که ترجمان مردم سالاری دینی است نقش اساسی در اداره جامعه را از آن مردم می داند. آنچه در جواب شبهات مطرح شده از روایات و آیاتی مانند "ان الحکم الا لله" و مانند آن ذکر می شود، مربوط به مشروعیت حاکمیت است. اما آنچه از نظر مبانی اسلامی مسلم است اینکه حتی ولی فقیهی که مشروعیتش مورد تایید باشد، مردم با واسطه یا بی واسطه انتخابش می کنند، سایر ارکان نظام به طریق اولی چنین هستند.
2⃣ نظر امام خمینی در رابطه با نقش مردم: ولایت و حکومت از نظر شیعه و از جمله شخص امام راحل در کتاب ولایت فقیه از نصب الهی یا نصب پیامبر و یا نصب معصومین ناشی می شود. اما برای فعلیت یافتن یا "بسط ید"، رأی مردم تعیین کننده است.
(ایشان در استفتایی در تاریخ ۲۹ دیماه ۶۶ نیز به این موضوع اشاره کرده اند)
3⃣ در كتاب احتجاج آمده است که احمدبن اسحاق از حضرت بقية اللّه (عجل اللّه فرجه الشريف) مسائلى میپرسد، از جمله اینکه: علت كه مردم نمى توانند خودشان براى خود امام انتخاب كنند و امام بايد از طرف خدا تعيين شود چيست؟
حضرت در پاسخش فرمود: امام مصلح يا مفسد؟
عرض كرد: البته مصلح!
حضرت فرمود: در صورتى كه جز خدا كسى از درون اشخاص و صلاح و فسادشان اطلاعى نداد، آيا اين احتمال در كار نيست كه مردم بر اثر بى اطلاعى مفسدى را به جاى مصلح انتخاب كنند؟
احمدبن اسحاق گفت: آرى.
حضرت فرمود: علتش همين است. اكنون براى تو شاهد و دليل مى آورم كه عقل تو آ را به خوبى بپذيرد👇
حضرت موسى با وفور عقل و كمال دانشى كه داشت و با اين كه بر او وحى مى شد (و با عالم غيب ارتباط داشت) هفتاد نفر از بزرگان قوم خود را براى ميقات پروردگارش انتخاب فرمود و آنها افرادى بودند كه موسى در ايمان و اخلاصشان شك و ترديد نداشت و با اين حال در انتخاب او منافقان هم قرار گرفتند و آن موضوع كه خدا در قرآن نقل فرموده پيش آمد. يعنى وقتى بنا شد منتخب شخصى كه خداوند او را به نبوت برگزيده، فاسد باشد با اين كه آن حضرت تصور مى كرد آنها شايستگى دارند و اصلح هستند، مى فهميم كه جز خدايى كه از درون سينهها و دلها آگاه است و ضمير اشخاص را مى داند، ديگرى نمى تواند امام مردم را انتخاب و تعيين نمايد و مصلح را از مفسد.
4⃣ از این حدیث و سایر ادله به خوبی معلوم است که مشروعیت حاکم اسلامی چیزی است و مقبولیت امر دیگر. نظام سیاسی مطلوب در اسلام آن است که هم هم مشروع باشد (انتخاب حاکم یا بیان اوصاف آن) از سوی شرع باشد، و با استقبال مردم هم مواجه باشد.
✍️ حجتالاسلام دکتر
#قربانی_مقدم
🚨کانال تخصصی ضد شایعات
╭┅>>>────<<<┅╮
@zshayeat
╰┅>>>────<<<┅╯