🔴 نقد باید منصفانه باشد
🔸قرار نیست که فردی با سرِ نیزه کردن #ظاهر_نقد ، قلمفرسائی کند و به عیبجوئی، تخریب، سیاه نمایی و تضعیف نظام و مسئولین بپردازد؛ نقد باید منصفانه باشد، باید با لحن صحیح باشد، در زمان و مکان و شیوه درست باشد، همراه با ذکر نقاط قوت و ضعف باشد و ... ؛ برخی حضرات، هیچ یک از شروط نقد را رعایت نمیکنند اما دائیه دار حقانیت نقد و سخنگویی قشری از جامعه نیز هستند!!
🔹نقد را با عیبجوئی و با عصبانیت و با بهانهگیری نباید اشتباه کرد؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۵(مقام معظم رهبری)
🔹نقد و نقدپذیری واجب است، تهمت و لجنپراکنی حرام است؛ نقد باید منصفانه باشد، باید عاقلانه باشد، باید مسئولانه باشد. ۱۳۹۶/۱۰/۰۶(مقام معظم رهبری)
🔹بیان انتقادی با کامل کردن پازل دشمن فرق میکند؛ با بدبین کردن مردم یا گستردن بدبینی در فضای عمومی کشور فرق میکند؛ باید واقعاً دلسوزانه باشد. ۱۳۹۰/۰۶/۰۲(مقام معظم رهبری)
🔹علامتِ دلسوزانه بودن انتقاد این است که وقتی انسان انتقاد را بیان میکند، نقطهی قوّت را هم در کنار او بیان کند تا معلوم بشود که بنای نظر شخصی، بنای انتقامگیری و بنای اذیت کردن ندارد؛ ۱۳۸۶/۰۳/۰۸(مقام معظم رهبری)
🔴 نقد باید همراه با راهکار باشد
🔸 قرار نیست هر فردی در مقابل هر معضل و چالش کشور در قالب نقد، دهان به خرده گیری و ایراد و شکوه بگشاید، نقدی مصلحانه و قابل تامل است که در کنار بررسی کارشناسانه و تخصصی معضل، همراه با ارائه راهکار پیشنهادی نیز باشد.( برخی صرفا در نقد، به بازگویی اشکالاتی اهتمام دارند که همه از آن آگاه هستند!)
🔹انتقاد، به معنای ارائهی نقاط مشکل و راه حلّ آن نقاط و گشودن آن گرهها [است].۱۳۹۵/۰۶/۰۳(مقام معظم رهبری)
🔴 میگویند: آقا نقد میکند پس نقد ما هم ایراد ندارد و خارج از چهارچوب انقلابیگری و ولایتمداری نیست...
🔻 وقتی ما نقدهای امام جامعه را مورد مداقه قرار میدهیم به چند شاخصه پی میبریم:
1️⃣ در کنار ذکر مشکلات و ضعفها، نقاط قوت را نیز بیان میکنند.
2️⃣ در کنار نقد معایب و مشکلات، راهکار نیز ارائه میکنند
3️⃣ برایند نقادی ایشان، ایجاد حس ناامیدی و یاس از مسئولین و آینده نیست، بلکه برعکس، شنونده را سرشار از ایمان و امید به افق های روشنِ پیش روی اسلام و انقلاب و کشور و مردم میکند.
🔻 اما وقتی رویه منتقدانه برخی حضراتِ منتقد را مورد بررسی و تحلیل قرار میدهیم به چند شاخصه میرسیم:
🔹 عدم رعایت شاخصه های نقادی ذکر شده توسط ولایت
🔹 عبور از حوزه نقادی و ورود به جایگاه تخریب، تهمت، شایعه پراکنی و سیاهنمایی
🔹 عدم تناسب در بیان نقاد ضعف در کنار نقاط مثبت
🔹 عدم ارائه راهکاری اصولی، عقلانی و قابل اجرا
🔹 برآیند رویه آنها پمپاژ حس ناامیدی و یاس از نظام و آینده، بدبینی، تنفر و خشم از مسئولین
✅ حال چگونه میتوان این دو رویه را همسان و همطراز یکدیگر قلمداد کرد؟!!! چه شباهتی با یکدیگر دارند؟!!
▪️نه هر که چهره برافروخت دلبری داند
▪️نه هر که آینه سازد سکندری داند
▪️نه هر که طرف کله کج نهاد و تند نشست
▪️کلاه داری و آیین سروری داند
▪️غلام همت آن رند عافیت سوزم
▪️که در گداصفتی کیمیاگری داند
#فتامل
🔴 عیارسنجی نه عیبجویی
🔻 مقام معظم رهبری میفرمایند:
🔹"انتقاد معنایش چیست؟ انتقاد اگر معنایش عیبجویی است، این نه چیز خوبی است، نه خیلی هنر زیادی میخواهد، نه خیلی اطّلاعات میخواهد؛ بلکه انسان با بیاطّلاعی، بهتر هم میتواند انتقاد کند... انتقاد به معنای عیبجویی، اصلاً هیچ لطفی ندارد. شما بنشین از بنده عیبجویی کن، من هم از شما عیبجویی کنم؛ چه فایدهای دارد؟ نقد، یعنی عیارسنجی؛ یعنی یک چیز خوب را آدم ببیند که خوب است، یک چیز بد را ببیند که بد است. اگر این شد، آن وقت نقاط خوب را که دید، با نقاط بد جمعبندی میکند، آنگاه از جمعبندی باید دید چه حاصل میشود." ۱۳۷۷/۱۲/۰۴
👈 خب، حالا به نظرتون چند درصد نقدهایی که مطرح میشه عیارسنجی شده و مطابق شاخصه های تعیینی رهبری هست؟!!
🔴 نگرانم اخلاق بیانصافی در جامعه رائج شود
🔻 مقام معظم رهبری میفرمایند:
🔹"من نگرانیام از این نیست که حرفی زده شود، از کسی انتقاد شود؛ نه. یک نفر انتقاد میکند، یک نفر هم جواب میدهد. نگرانی من از رائج شدنِ اخلاق بیانصافی در جامعه است. خدمات فراوانی انجام میگیرد، انسان همه را کنار بگذارد، به نقطهای بچسبد، این درست نیست. البته این خطاب به همه است. این را ما به شخص خاصی، به گروه خاصی، به جناح خاصی عرض نمیکنیم، این را به همه عرض میکنیم. همه مراقب باشند یکدیگر را تخریب نکنند. فضای تخریب، فضای خوبی نیست. مردم هم خوششان نمیآید." ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
👈 به نظرتون این نگرانی رهبری به حق هست؟!
🔴 اهتمام شهید حججی به کتاب و کتابخوانی
🔹علاقه و اهتمام او تا آنجا بود که اولین هدیهای که به همسرش داد کتاب بود و هرگاه به مهمانی می رفت به دوستان و اقوام کتاب معرفی می کرد و به آنها کتاب هدیه میداد. به همسرش ماهانه یک کتاب هدیه میداد و برای ترغیب او به خواندن کتاب از آنچه که از آن کتاب خوانده بود امتحان میگرفت و به او هدیه ای دیگر میداد. حتی در مراسم عقدش هم چند کتاب مانند کتاب سلام بر ابراهیم و چند کتاب دیگر به همسرش هدیه داده بود.
🔹در زندگی اش هرگاه با مشکل مواجه میشد با کتاب آن مشکل را بر طرف میکرد. یکی از تأسفاتی که همیشه می خورد و جالب بود این بود که می گفت من از سال 85 که وارد مؤسسه شدم دنیای جدیدی به روی من باز شد و پشیمان هستم که چرا از بچگی کتابخوان نبودم.
🔹محسن بعد از آنکه وارد سپاه شد عصرها به کتابفروشی میآمد و پولی که از قِبَل این کار به دست میآورد را برای اردوهای جهادی کنار میگذاشت.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/05/23/1490834
هدایت شده از سید احمد رضوی | صراط
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ توصیف خانم دکتر فاضل از کتاب لینالونا با محوریت عفاف و حجاب
🔹 لینالونا یکی از بهترین کتابهای عرصه عفاف و حجاب برای کودکان
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
سید احمد رضوی | صراط
✅ توصیف خانم دکتر فاضل از کتاب لینالونا با محوریت عفاف و حجاب 🔹 لینالونا یکی از بهترین کتابهای عر
🔻 حتما وقت بزارید و این 3 دقیقه رو ببینید. بسیار زیبا و آموزنده هست
سید احمد رضوی | صراط
✅ فلسفه حجاب و عفاف برای هویت بخشی زن است که در کتاب " لینالونا" اثر کلر ژوبرت منعکس شده است. قصه ای
👆👆
🔻 اینجا هم حاج آقای راجی در خصوص کتاب لینالونا و بحث فلسفه حجاب نکاتی رو میفرمایند.
🔴 پیرامون سوگواره نگین شکسته
🔻 آیا از سوگواره نگین شکسته حمایت کنیم یا خیر؟! این سوالی است که در طول یک هفته گذشته دهها نفر پرسیده اند. در پاسخ چند نکته را عرض میکنم:
1️⃣ پیرامون هیئت آل یاسین (متولی و مجری این سوگواره) حرف و حدیث در خصوص انجمن حجتیه بودنشان زیاد است.(این موضوع هم مربوط به امسال و پارسال نیست، بلکه سالهاست این مطلب گفته میشود.)
🔸 من سندی دال بر تائید و اثبات این ادعا ندیده ام. اما عقلانیت حکم میکند تا زمانی که مسئولین هیئت آل یاسین مشهد این ادعا را تکذیب و اقدامات عملی نسبت به عدم ارتباط با این انجمن را انجام نداده اند نسبت به تایید، حمایت و همکاری تعجیل نداشته باشیم.
🔸 امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند: "مَن وَقَفَ نَفسَهُ مَوقِفَ التُّهْمةِ فلا يلُومَنَ مَن أساءَ بهِ الظّنَّ" (كسى كه خود را در معرض تهمت قرار دهد هرگز نبايد كسى را كه به او گمان بد مى برد سرزنش كند.)
2️⃣ یکی از شاخصه های بارز علویون، فاطمیون و حسینیون ایستادگی در مقابل ظالم و دفاع از مظلوم است.
🔸 اینکه هیئتی اهتمام به برپایی هر ساله سوگواره نگین شکسته در جهت اقامه عزای فاطمی و تعظیم شعائر شیعی داشته باشد خوب است اما کافی نیست.
🔸 آیا این هیئت در زمان های مختلف نسبت به موضوعاتی که نیاز به دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم بوده است مانند تهاجم جنایتکارانه اسرائیل به غزه و یا اعتشاشات سال گذشته نسبت به جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داده است؟! اقداماتی انجام داده است؟! تحرکاتی داشته است؟! یا سکوت محض بوده است؟!
🔹 اگر ساکت بود پس ادعای ارتباط آنها با انجمن حجتیه ادعای گزافی نبوده است. اگر اقداماتی انجام داده اند پس آن اقدامات را بصورت مستند رسانه ای کنند تا شائبه ارتباط با انجمن برطرف گردد.
🔹 من و شما هم بهتر این است که:
▪️ اولا تا برطرف نشدن این شائبه از تائید و حمایت و همکاری خودداری کنیم.
▪️ دوما تحقیق و مطالبه کنیم در خصوص دیگر فعالیت های هیئت آل یاسین و ببینیم آیا شاخصه های مکتب فاطمی را دارد یا فقط در دهه فاطمیه فاطمه فاطمه میکنند؟
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
@s_a_razav
🔻 شور خوبه اما ارزشش به اینه که شعور رو در انسان تقویت کنه، شور منهای شعور یعنی هزینه
🔹 دهه فاطمیه، محرم و صفر، شبهای قدر، جشن های نیمه شعبان و غدیر و ... همه اینها برای این هست که با ایجاد شور و دغدغه، ما رو به شعور شیعی برسونه و الا صرفِ جشن و سوگواری چه اهمیتی داره؟!!!
🔹 در هیئتی که شورِ سینه زنی به اوج خودش برسه اما شعور مقابله با ظلم و دفاع از مظلوم جایی نداشته باشه و یا به بهانه عدم ورود به سیاست حاضر به مواضع شجاعانه در دفاع از #مظلوم_مقتدر ( انقلاب اسلامی ) نباشند و ... ما چه خروجی جز تولید و پرورش خوارج مسلکان خواهیم داشت؟!!!
✅ همه ما میبایست در مراسماتی که در این مناسبتها دایر میکنیم به دنبال بهره گیری از شور ایجاد شده در جهت تقویت شعور افراد جامعه باشیم