#آیات_موضوعی_منتخب
#رمضان
#جزء۲۲
🧕نشانه زن با تقوا (۳۲)احزاب.
📐📏اهل بیت الگوی کامل (۳۳) احزاب.
🤡یادگاری جاهلیت (۳۳) احزاب.
👨💻مبلغ موفق کیست؟ (۳۹) احزاب.
🎁🎈بی دعوت به میهمانی نرو (۵۳) احزاب.
📿👌💎اهمیت صلوات بر محمد و آل محمد (۵۶) احزاب.
☠لعنت خدا بر پیامبر آزاران (۵۷) احزاب.
👺📿رنجندن مومن گناهی عظیم است (۵۸) احزاب.
🏗آهن در دست داوود (۱۰) سبأ.
📿🗻🕊تسبیح کوه و پرنده با داوود (۱۰) سبأ.
👷♂🤝مهندسین ساختمان در خدمت سلیمان (۱۳) سبأ.
🧞♂جن محروم از علم غیب (۱۴) سبأ.
🐜موریانه سبب درهم ریختن حکومت سلیمان (۱۴) سبأ.
💎رسالت پیامبر جهانی است (۲۸) سبأ.
🔊 یک نصیحت از خداوند، خداوند نصیحت میکند (۴۶) سبأ.
💪قدرت فرشتگان (۱)فاطر.
🧠نعمتهای خدا را به یاد داشته باشید (۳) فاطر.
👑عزت فقط نزد خداست (۱۰) فاطر.
🤲🤲همه محتاج خدائیم (۱۵) فاطر.
😠نصیحت پیامبر هم بر بعضی افراد اثر نمیکند (۲۲) فاطر.
🤲😰عالم حقیقی کیست؟ خدا ترسان (۲۸) فاطر.
💎نماینده خدا (۳۹) فاطر.
⚔🏝اگر به گناهان مواخذه میشدیم، هیچ جنبندهای بر زمین باقی نمیماند (۴۵) فاطر.
💎عصمت پیامبر (۳ و ۴ )یس.
😰📖 ترس از خدا در خلوت = اثر پذیری از قرآن، قرآن در تو تاثیر میگذارد (۱۱) یس.
📂 پرونده عمل بعد از مرگ بسته نمیشود. (۱۲) یس.
نرسد اگر کسی به علی(ع)
به کجا رود؟ به کجا رسد!
به خدا قسم
که اگر کسی به علی(ع) رسد
به خدا رسد
------♡:♡--------
#حدیث_روز
پيامبر صلى الله عليه و آله
اَلرّوحُ وَ الرّاحَةُ وَ الفَلَجُ وَ الفَلاحُ وَ النَّجاحُ وَ البَرَكَةُ وَ العَفوُ وَ العافيَةُ وَ المُعافاةُ وَ البُشرى وَ النَّصرَةُ وَ الرِّضا وَ القُربُ وَ القَرابَةُ وَ النَّصر وَ الظَّـفَرُ وَ التَّمكينُ وَ السُّروُر وَ المَحَبَّةُ مِنَ اللّهِ تَبارَكَ وَ تَعالى عَلى مَن اَحَبَّ عَلىَّ بنَ اَبى طالِبٍ عليهالسلام وَ والاهُ وَ ائتَمَّ بِهِ وَ اَقَرَّ بِفَضلِهِ وَ تَوَلَّى الأَوصياءَ مِن بَعدِهِ وَ حَقٌ عَلَىَّ اَن اُدخِلَهُم فى شَفاعَتى وَ حَقٌ عَلى رَبّى اَن يَستَجيبَ لى فيهِم وَ هُم اَتباعى وَ مَن تَبِعَنى فَاِنَّهُ مِنّى؛
آسايش و راحتى، كاميابى و رستگارى و پيروزى، بركت و گذشت و تندرستى و عافيت، بشارت و خرّمى و رضايتمندى، قرب و خويشاوندى، يارى و پيروزى و توانمندى، شادى و محبّت، از سوى خداى متعال، بر كسى باد كه على بن ابى طالب را دوست بدارد، ولايت او را بپذيرد، به او اقتدا كند، به برترى او اقرار نمايد، و امامانِ پس از او را به ولايت بپذيرد. بر من است كه آنان را در شفاعتم وارد كنم. بر پروردگار من است كه خواسته مرا درباره آنان اجابت كند. آنان پيروان من هستند و هر كه از من پيروى كند، از من است.
بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 27، ص 92
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹 درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🕊 دردا که وصل یار به جز یک نفس نبود
یک جرعه از وصال چشیدیم و بس نبود
#محتشم_کاشانی
...♡
14-ejabat.mp3
3.04M
😔چرا گاهی دعاهامون مستجاب نمیشه؟!
یا دیر به اجابت میرسه؟!
🎙این صوت را حتما گوش کنید...
نکنه شب قدر ۲۳ را از دست بدیم!!!😭
⏰از الان تا شب وقت دارید که....
🔳
#راه_روشن
🌹 پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم فرمودند:
🔺 هر که از روى ايمان و بـراى
رسيدن به ثواب الهى شب قدر را
به عبادت بگذراند گناهان
گذشتهاش آمرزيده مىشود.
📚فضائل الأشهر الثلاثه ص ۱۳۶
#راه_روشن
🌹 امام خمینی (ره):
🔺 آن چيزى كه موجب تأسف است، اين است كه مجال پيدا نكرد حضرت امير(ع) نگذاشتند مجال پيدا بكند، كه آن حكومتى كه حكومت الله است در دنيا به آن نحوى كه مىخواست، خود حضرت امير(ع) مىخواست پياده كند تا دنيا بفهمد كه اسلام چى آورده است و چه شخصيتهايى دارد.
🔻 در آن وقت كه حكومت دست ايشان نبود، كه مجال نبود، آن وقت هم كه حكومت دست ايشان آمد، باز مجال ندادند؛ سه تا جنگ بزرگ در زمان ايشان افروختند و مجال اينكه يك حكومتى كه دلخواه او هست برقرار كند نشد، و اين را ما بايد تا آخر ابد از آن متأسف باشيم.
📚 صحیفه امام؛ ج۱۸، ص۱۵۲
#راه_روشن
🌹 امام خامنهای:
🔺 امشب به ولیّ عصر، ارواحنافداه توجّه کنید، به برکت امام زمان از خدای متعال خواسته هایتان را بگیرید، بنده هم از همه شما ملتمس دعا هستم.
🔰شب بیست و سوم مهمترین شب قدر است شب امضا و تایید نهایی حوائج و مقدرات عالم.
✅بیاییم آن را به مهمترین حاجت بشریت اختصاص دهیم.
#من_فقط_یک_حاجت_دارم💔
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_248
و قال عليهالسلام
مَنْ ظَنَّ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ.
امام عليه السلام فرمود:
كسى كه به تو گمان خوبى دارد گمانش را (با عمل) تصديق كن.
شرح و تفسير
حُسن ظن مردم را با عمل، تصديق كن
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه اشاره به نكتۀ لطيفى در مورد حسن ظن مردم نسبت به انسان مىكند، مىفرمايد:«كسى كه به تو گمان خوبى دارد گمانش را (با عمل) تصديق كن»؛ (مَنْ ظَنَّ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ) .
اشاره به اينكه، بسيار مىشود افراد به سبب خاطرۀ خوبى كه از كسى دارند و او را باسخاوت و خيّر و مثبت مىدانند گمان مىبرند حل مشكل آنها - خواه مشكل مالى باشد يا جز آن - به دست اوست و به سراغ وى مىروند. امام عليه السلام مىفرمايد: در اينگونه موارد بايد به حل مشكل آنها پرداخت و حسن ظن آنها را عملاً تصديق كرد.
اين كار از يكسو سبب حل مشكلات مردم مىگردد و از سويى ديگر بر شخصيت انسان مىافزايد و گمانى را كه مردم در حق او دارند تثبيت مىكند و اصولاً اينگونه حسن ظنها نوعى توفيق اجبارى است كه براى نيكوكاران حاصل مىشود.
بعضى از دانشمندان گفتهاند:«هر گاه نقطۀ مقابل آن براى انسان رخ دهد؛ يعنى كسى به او سوءظن پيدا كند كه مثلا آدمى بخيل و تندخو و بداخلاق است در اينجا با اعمال نيك بايد سوء ظن آنها را تكذيب كرد، همانگونه كه با اعمال نيك، حسن ظن را عملاً تصديق مىكند». اين كلام حكيمانه - همانگونه كه در بحث سند اشاره شد - پيش از اين در لابهلاى نصيحت امام عليه السلام به فرزند دلبندش امام حسن عليه السلام آمده است. در آنجا گفتيم: اشاره به اين است كه اگر كسى مثلاً تو را اهل خير و بذل و بخشش و سخاوت مىداند و از تو چيزى مىخواهد به او كمك كن تا گمان او را تصديق كرده باشى و بزرگوارى تو تثبيت شود.
اينگونه رفتار دو مزيّت دارد؛ هم خوشبينى و حسن ظن مردم را تثبيت مىكند و هم با اين خوشبينىها انسان به راه خير كشيده مىشود.
بسيار اتفاق مىافتد كه افرادى نزد انسان مىآيند و مىگويند مشكلى داريم كه گمان مىكنيم تنها به دست تو حل مىشود. انسان بايد در حل مشكل چنين افرادى بكوشد و حسن ظن آنها را به سوءظن تبديل نكند.
نكته
بلاى سوء ظن و بدبينى
مسئلۀ تشويق به حسن ظن و برحذر داشتن سوءظن در آيات و روايات اسلامى بازتاب گستردهاى دارد و به تعبير ديگر، اسلام نهتنها براى مسلمانان بلكه براى تمام انسانها، حفظ آبرو در عمل و زبان خواسته است، بلكه در منطقۀ فكر و روح نيز چنين امنيتى را براى آنها مىخواهد و مىگويد: هيچكس به ديگرى سوءظن پيدا نكند، زيرا بعضى از گمانها گناه است و مىفرمايد: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ». ١
امام اميرمؤمنان عليه السلام يكى از آثار سوءظن را ارتكاب گناهان خطرناك مىشمارد و مطابق نقل غرر الحكم مىفرمايد:
«مَنْ ساءَتْ ظُنُونُهُ اعْتَقَدَ الْخِيانَةَ بِمَنْ لا يَخُونُهُ؛ كسى كه به مردم، بدگمان است معتقد به خيانت كردن به كسى مىشود كه به او خيانت نكرده است». ١ در حديث ديگرى از آن حضرت عليه السلام كه در همان منبع آمده مىخوانيم:
«مَنْ لَمْ يَحْسُنْ ظَنُّهُ اسْتَوْحَشَ مِنْ كُلِّ أحَدٍ؛ شخص بدگمان از همه مىترسد». ٢ همان حضرت عليه السلام در مقابل، به حسن ظن دعوت مىكند و طبق روايتى مىفرمايد:
«وَ لا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخيكَ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مَحْمِلاً؛ هرگز نسبت به سخنى كه از برادر مسلمانت صادر شده گمان بد مبر در حالى كه محمل صحيح نيكويى براى آن دارى». ٣
در حديث ديگرى از آن حضرت عليه السلام، حسن ظن از بهترين خصلتها و برترين نعمتها شمرده شده است:
«حُسْنُ الظَّنِّ مِن أحْسَنِ الشِّيَمِ وَ أفْضَلِ القِسَم» .
براى حفظ حسن ظن مردم، در كلام حكيمانۀ مورد نظر دستور مىدهد كه اگر كسى به تو حسن ظن داشت و انتظار كمك، بخشش، خدمت و مانند آن را از تو دارد مطابق آن عمل كن تا همچنان حسن ظن وى، پايدار بماند.
شرح دعای افتتاح، جلسه 22.mp3
7.43M
#شرح_دعای_افتتاح
استاد #پناهیان ؛ جلسه ٢٢
توسل ما به اهل بیت و به ویژه امام زمان در #دعای_افتتاح ، به نقش و برکت وجود امام در زندگی ما و واسطه بودن امام بین ما و خدا اشاره دارد.