⚡️درباره روز و کیفیت وفات حضرت زینب(ع)
✍مهدی مسائلی
درباره وفات حضرت زینب دو موضوع محل تأمل است:
۱. روز وفات حضرت زینب: اختصاص پانزده رجب به روز وفات ایشان برگرفته از کتاب اخبارالزینبیات است. این کتاب را به عُبَیدِلی نسبشناس معروف نسبت دادهاند، ولی دلایل متعددی از جعلی بودن آن حکایت دارد و ظاهرا توسط کسانی که خواستهاند مزار زینب(س) را در مصر نشان دهند، نوشته شده است. اشکالات محتوایی متعددی نیز در اسناد و گزارشهای این کتاب وجود دارد.
نکته جالب اینکه اگر این روز را به عنوان سالروز وفات حضرت زینب(ع) بپذیریم باید محل دفن ایشان را نیز مصر بدانیم.
۲. کیفیت وفات ایشان: در سالهای اخیر شاهد نسبت دادن عنوان شهادت به حضرت زینب(ع) هستیم درحالیکه هیچ گزارش تاریخی مبنی بر قتل ایشان وجود ندارد.
نویسنده معاصر سید محمدکاظم قزوینی (۱۳۴۸ - ۱۴۱۵ ق) در کتاب "زینب الکبرى(ع)من المهد الى اللحد" به صراحت میگوید که سخنی از ذکر سبب وفات ایشان در تاریخ نیامده است. با این حال، این احتمال را مطرح میکند که عوامل یزید ایشان را به صورت مخفیانه و سری مسموم کرده باشند، به گونهای از مردم و تاریخ مخفی مانده است. (زينب الكبری(ع) من المهد الى اللحد، ص۵۹۱)
جالب اینکه همین سخن ذوقی تبدیل به یک سند تاریخی شده است و در مطالبی که برای مسموم شدن و شهادت حضرت زینب تنظیم میشود به این کتاب استناد میکنند.
البته بعضی نیز عنوان شهادت برای ایشان را از جنبهی تحمل مصائب عاشورا مطرح میکنند، ولی اطلاق عنوان شهید در فقه اسلامی شرایط خاص خود را دارد که شامل چنین مواردی نمیشود. مقام بالای معنوی حضرت زینب قابل انکار نیست ولی نباید پنداشت که اگر عنوان شهادت را به ایشان نسبت ندهیم، از ارزشهای ایشان کاستهایم.
نکته پایانی اینکه دینداری مذهبی شیعه در زمان کنونی، تکیه زیادی بر عزاداری دارد. عزاداری بر دو محور استوار است؛ اول مشخص بودن روز وفات شخصیتهای مذهبی، و دوم نسبت دادن شهادت و مرگ غیرطبیعی به آنها.
این درحالی است که در دینداری مذهبی در اعصار متقدم اسلامی، عزاداری چنین محوریتی را در شیعه نداشته است و حداکثر مختص به امام حسین(ع) بوده است. از این جهت، درباره روز وفات بعضی از شخصیتهای مذهبی تردید و اختلاف وجود دارد یا کلا نامشخص هستند.
این موضوع موجب شده که برای فراهم کردن مقدمات عزاداری برای همه شخصیتهای مهم مذهبی در زمان کنونی، به هر گزارشی، حتی گزارشهای جعلی، استناد کنیم.
............
@azadpajooh
hadees_peimaneh.pdf
2.39M
کتاب «حدیث پیمانه»
پژوهشی در انقلاب اسلامی
دکتر حمید پارسانیا
کتاب «حدیث پیمانه» از نگاه رهبر معظم انقلاب:
کتاب #حدیث_پیمانه نوشتهٔ شماست؟ کتاب بسیار خوبی است. مدتها پیش به دوستان فیلسوفمان در قم، از کمبودی گله میکردم و میگفتم:
«فرق فلسفهٔ ما با فلسفهٔ غرب (از زمان ارسطو و افلاطون تاکنون) این است که فلسفهٔ غرب، همیشه یک دنباله و ادامهٔ اجتماعی و سیاسی و مردمی داشته است؛ اما فلسفهٔ ما ادامهٔ اجتماعی و سیاسی نداشته است.
حداکثرش به ادامهٔ تربیت فردی رسیده؛ والا اینکه فلسفهٔ ما بگوید شکل حکومت چگونه باید باشد، حقوق مردم چیست، ارتباطات آنها با یکدیگر چگونه است، چنین ادامهای ندارد. در حالی که همهٔ این مبانی میتواند مبنای فلسفهٔ اجتماعی و سیاسی قرار بگیرد.»
وقتی من ترتیب و فصلبندی کتاب شما را (البته همهاش را نخواندهام) نگاه کردم، دیدم این کار شده است. از مبانی فکری و فلسفی شروع کردهاید و به جمهوری اسلامی و مسائل آن رسیدهاید.
این چیز باارزشی است. الحمدلله اینطور فکرها در جامعهٔ ما حضور دارد. از اینها باید حداکثر استفاده بشود. این سبک کار، درست است. باید متمسّک به مبانی بود.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار هیئت مدیرهٔ دفتر تبلیغات اسلامی حوزهٔ علمیهٔ قم، ۲۹دی۱۳۸۰
منشور حوزه و روحانیت، ج۵، ص۳۱۰تا۳۱۱
منبع: به نقل از کانال استاد دکتر حمید پارسانیا
⬅️ کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی با حضور بیش از 220 مدیر، استاد و محقق صاحب نام، از نشر مطالب و معرفی آثار اعضای فرهیخته کانال و اطلاع رسانی درباره آنها استقبال می کند.
📚 @ketab_Et
#خبر_پژوهشی
💠 آیینه خودیابی شرح حکمت صد و پنجاه نهج البلاغه؛ نویسنده: احد فرامرز قراملکی
نهجالبلاغه، سرچشمه زلال معرفت و منشور جاویدان هدایـت فردی و اجتماعی بشر است. این گنجینۀ بیبدیل هدایت که در طی دوران هزار ساله، از جمعآوری آن تاکنون، تشنگان حقیقت را از نابترین معارف الهی سـیراب ساخته، مشحون از حکمتهای گرانسنگی است که هر یک از آنها، گوهری فروزنده و تابناک است که انسان سرگشته از ظلمات را به صراط مستقیم هدایت رهنمون میسازد. یکی از حکـمتهای جامع این کتـاب عالیقدر که بر ستیغ اندیشه جای گرفته و تالی کتـابالله بودن نهجالبلاغه را عینـیتر مینــماید، حکمت صد و پنجاهم آن است؛ حضرت امیر بیان، مولا علـــی(علیه السلام)در این حکمــت و از رهگذار بیست و دو فراز تکاندهنــده و بیـدارگر، کلیدیترین عوامل گمـراهی و سرگشتــگی بشر را برشمرده و با قرار دادن آیینهای راسـتنما، او را به ضرورت خودشــناسی و پرهیـز از دوگانگی گفتار و رفتار برای دستیابی به سعادت دنیا و آخرت انذار میدهد. این حکمت در پاسخ شخصی که از حضرت پندی خواسته بود، ایراد شده است و از علوّ مفاهیم و رفعت مضامین آن، دانسته میشـود که پرسشگرْ، خودْ، مرتبۀ والایی از خردورزی را دریافته و ظرفیّت تماشای این شعشعۀ خیرهکنندۀ هدایت را داشته است. همــچنین، گواهی گردآورندۀ معظّم نهجالبلاغه، شریف رضی رحمهالله که خود مبهوت عظمت این حکمت شده است، سند دیگری بر جامعیّت و گرانمایگی آن است: «اگر در اين كتاب جز اين كلام نبود براى موعظه سودمند و حكمت رسا و بينايى بينندگان و عبرت ناظرانِ انديشــمند، كافى بود». کتاب حاضر، شـرحی بر این حکمت است که توسط اندیشمنـد فرزانه، دکتر احد فرامز قراملکی رئیس بنیاد پژوهــشهای اسلامی آستان قدس رضوی تدوین شده است.
•┈┈••••🌟📚🌟•••┈┈•
🌐پژوهش
eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐 @howzehpajohesh
#خبر_پژوهشی
💎برگزیده شدن کتاب آیینه خودیابی، شرح حکمت صدوپنجاه نهجالبلاغه، تألیف احدفرامرز قراملکی درچهلمین جایزه کتاب سال و سیامین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
📘کتاب آیینه خودیابی، شرح حکمت صدوپنجاه نهجالبلاغه، توسط انتشارات حوزه علمیه خراسان به زیور طبع آراسته شده است به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب و از مولف آن تقدیر بعمل آمد.
🎁جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتابهای برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص برگزار میشود.
🔰حجتالاسلام والمسلیمن حمیدپارسانیا _ دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال _ در این مراسم در سخنانی با ارئه گزارشی از روند برگزاری جایزه اظهار کرد: امسال بالغ بر ۶۰ هزار کتاب تالیف چاپ نخست منتشر شد، در یک غربالگری نخستین بیش از ۲هزار کتاب برگزیده و در داوریهایی که توسط در ۱۵ گروه و هیات علمی و مشارکت ۵۵۰ داور انجام شد، از میان ۲۵۰ اثر، ۶۰ اثر شایان تقدیر و برگزیده بودند که از میان آنها ۹ اثر برگزیده شد. سال گذشته ۱۲ هزار اثر داوری شد، اما امسال ۲۰ هزار اثر وارد داوری شد.
•┈┈••••🌟📚🌟•••┈┈•
🌐پژوهش
eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐 @howzehpajohesh
اصول کافی، کتاب الایمان والکفر، باب الطاعة والتقوی
3- أَبُو عَلِيٍّ الْأَشْعَرِيُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سَالِمٍ وَ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ جَمِيعاً عَنْ أَحْمَدَ بـْنِ النَّضـْرِ عـَنْ عـَمـْرِو بـْنِ شـِمـْرٍ عـَنْ جـَابـِرٍ عـَنْ أَبـِي جَعْفَرٍ(علیه السلام) قَالَ قَالَ ي يَا جَابِرُ أَ يَكْتَفِي مَنِ انْتَحَلَ التَّشَيُّعَ أَنْ يَقُولَ بِحُبِّنَا أَهْلَ الْبَيْتِ فَوَ اللَّهِ مَا شِيعَتُنَا إِلَّا مَنِ اتَّقـَي اللَّهَ وَ أَطَاعَهُ وَ مَا كَانُوا يُعْرَفُونَ يَا جَابِرُ إِلَّا بِالتَّوَاضُعِ وَ التَّخَشُّعِ وَ الْأَمَانَةِ وَ كـَثـْرَةِ ذِكـْرِ اللَّهِ وَ الصَّوْمِ وَ الصَّلَاةِ وَ الْبـِرِّ بـِالْوَالِدَيـْنِ وَ التَّعـَاهـُدِ لِلْجـِيـرَانِ مـِنـَ الْفـُقـَرَاءِ وَ أَهـْلِ الْمـَسـْكَنَةِ وَ الْغَارِمِينَ وَ الْأَيْتَامِ وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ كَفِّ الْأَلْسـُنِ عـَنِ النَّاسِ إِلَّا مـِنْ خَيْرٍ وَ كَانُوا أُمَنَاءَ عَشَائِرِهِمْ فِي الْأَشْيَاءِ
قَالَ جَابِرٌ فَقُلْتُ يـَا ابـْنَ رَسـُولِ اللَّهِ مـَا نـَعـْرِفُ الْيَوْمَ أَحَداً بِهَذِهِ الصِّفَةِ فَقَالَ يَا جَابِرُ لَا تَذْهَبَنَّ بِكَ الْمَذَاهِبُ حَسْبُ الرَّجُلِ أَنْ يَقُولَ أُحِبُّ عَلِيّاً وَ أَتَوَلَّاهُ ثُمَّ لَا يَكُونَ مَعَ ذَلِكَ فَعَّالًا فَلَوْ قَالَ إِنِّي أُحِبُّ رَسُولَ اللَّهِ فَرَسُولُ اللَّهِ(صلی الله علیه و آله وسلم) خَيْرٌ مِنْ عَلِيٍّ(علیه السلام) ثُمَّ لَا يَتَّبِعُ سِيرَتَهُ وَ لَا يَعْمَلُ بِسُنَّتِهِ عَهُ حُبُّهُ إِيَّاهُ شَيْئاً فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْمَلُوا لِمَا عِنْدَ اللَّهِ لَيْسَ بَيْنَ اللَّهِ وَ بَيْنَ أَحـَدٍ قـَرَابـَةٌ أَحـَبُّ الْعـِبـَادِ إِلَي اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَكْرَمُهُمْ عَلَيْهِ أَتْقَاهُمْ وَ أَعْمَلُهُمْ بِطَاعَتِهِ يَا جـَابـِرُ وَ اللَّهِ مـَا يـُتـَقـَرَّبُ إِلَي اللَّهِ تـَبـَارَكَ وَ تَعَالَي إِلَّا بِالطَّاعَةِ وَ مَا مَعَنَا بَرَاءَةٌ مِنَ النَّارِ وَ لَا عَلَي اللَّهِ لِأَحَدٍ مِنْ حُجَّةٍ مَنْ كَانَ لِلَّهِ مُطِيعاً فَهُوَ لَنَا وَلِيٌّ وَ مَنْ كَانَ لِلَّهِ عَاصِياً فَهُوَ لَنَا عَدُوٌّ وَ مَا تُنَالُ وَلَايَتُنَا إِلَّا بِالْعَمَلِ وَ الْوَرَعِ
جابربن یزیدجعفی گويد: امام باقر(علیه السلام) به من فرمود: اي جابر! آيا كسي كه ادعاء تشيع مي كند، او را بس است كه از محبت ما خانواده دم زند؟ به خدا شيعه ما نيست، جز آن كه از خدا پروا كند و او را اطاعت نمايد،
اي جابر! ايشان شناخته نشوند، جز با
1-فروتني
2-وخشوع
3-و امانت
4- و بسياري ياد خدا
5- و روزه
6-و نماز
7-و نيكي به پدر و مادر
8-و مراعات همسايگان فقير و مستمند و قرضداران و يتيمان
9-و راستي گفتار
10-و تلاوت قرآن
11-و بازداشتن زبان از مردم، جز از نيكي آنها،
12- و آنها امانت نگهدار فاميل خويش باشند.
جابر گويد عرض كردم: يا ابن رسول الله ما امروز كسي را داراي اين صفات نميشناسيم،
فرمود: اي جابر! به راه هاي مختلف مرو، آيا براي مرد كافي است كه بگويد: من علي را دوست دارم و از او پيروي مي كنم و فعاليت ديني نكند؟ پس اگر بگويد: من رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) را دوست دارم رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) كه بهتر از علي(علیه السلام) است سپس از رفتار او پيروي نكند و به سنت عمل ننمايد، محبتش به پيغمبر به او هيچ سودي ندهد، پس از خدا پروا كنيد براي آن چه نزد خداست عمل كنيد، خدا با هيچ كس خويشي ندارد، دوست ترين بندگان خداي(عز و جل) (و گرامي ترينشان نزد او) با تقواترين و مطيع ترين آنهاست. اي جابر! به خدا جز با اطاعت به خداي تبارك و تعالي تقرب نمي توان جست. و همراه ما برات آزادي از دوزخ نيست و هيچ كس بر خدا حجت ندارد، هر كه مطيع خدا باشد دوست ما و هر كه نافرماني خدا كند دشمن ماست ولايت ما جز با عمل كردن و ورع داشتن به دست نيايد.
www.farasai.com
🔰تخفیف ویژه کتاب های استاد علی صفایی حائری (عین_صاد)
🎊به مناسبت مبعث رسول الله صلی الله علیه و آله
🔺۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف
🗓 از ۲۰ بهمن تا ۲ اسفند
🚚 ارسال رایگان
برای سفارشات بالای صد و پنجاه هزار تومان
🔸جهت سفارش میتوانید به سایت انتشارات مراجعه نمایید:
🔗www .einsad .ir
🔹و یا برای به آی دی زیر پیام بدهید.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
👤: @einsadshop_ad
[ عدالت در گرداب ]
📙معرفی کتاب👇
📚اولین کتابی که برای مقایسه جمهوری اسلامی با حکومت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیازه که مطالعه کنید کتاب عدالت در گرداب هستش که یک جریان شناسی تحلیلی حکومت علوی است، این کتاب به بازخوانی شرایط و مشکلات دوران حکومت «امام علی»(ع) پرداخته.
✍ نویسنده با این باور که انقلاب اسلامی ادامه حرکت جهانی نبی اکرم و بروز دوباره حکومت شیعی در تاریخ است؛ همانند تجربه پیشین خود، امروز نیز از برخی آفتهای درونی رنج میبرد. از طرفی نیز انقلاب اسلامی راه و عملکرد خود را ادامه حکومت آن حضرت تفسیر میکند و چالشهای پیش روی خود را نیز از همان سنخ مییابد.
✍وی بهمنظور جلوگیری انقلاب از دچارشدن به سرنوشت حکومت علوی بر تحلیل برخی از مشکلات آن حضرت که بهصورت جریانهای معارض با ایشان تجلی کرده بودند، پرداخته است. در این اثر تحجرگرایی و بیبصیرتی مردم نسبت به مقام مولا و اشرافیگری، بدعتگذاری، منافقروشی و براندازی جریانهای خواص، در کنار جریانی که به ظاهر در جبهه حق بود؛ ولی با سکوت خود در عمل به مخالفت میپرداخت بهعنوان اصلیترین آفتهای درونی حکومت علوی معرفی شدهاند.
📚 @ketab_Et
کتاب شناسی علوم اسلامی استاد سابقی
کتاب جایگاه عقلانیت در اسلام،آیتالله مکارم شیرازی، شرح حدیث دوازدهم ازکتاب عقل وجهل، اصول کافی است، این روایت شریف فرمایشات امام کاظم علیه السلام به هشام بن حکم است، حضرت در32قسمت باخطاب یاهشام نشانه های عقل وویژگیهای عاقل رو، بااستنادبه حدود40آیه قرآن شرح میدهند
ان شاء الله درشب شهادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام ازسفره معارفشان بهره مندشویم