من هم به عشق اشک محرم برای تو
چله گرفته ام که امانم دهی حسین...
#شب_جمعه
سومین گزارش شفاف از سومین روز کاری مجلس دوازدهم (پنج شنبه ۱۰ خرداد)
صبح قبل از ۸ وارد مجلس شدم. چون هفته بعد چند روز تعطیل است، قرار شد استثنائا پنجشنبه جلسه تشکیل شود تا درباره اعتبارنامه ها تصمیم گیری شود.
ابتدا جلسه چند دقیقه ای غیرعلنی بود و درباره تغییراتی که در آرای چند نفر از اعضای هیات رئیسه پس از بازشماری صورت گرفته بود بحث شد. تغییراتی که باعث شد تا جای یکی دو نفر از نمایندگان عوض شود. عموم نمایندگان ناراحت بودند و برایشان سوال بود که چه کسی مقصر چنین اشتباهی است؟ و باید با هرکس که در این زمینه اشتباه کرده برخورد گردد تا تکرار نشود.
رئیس مجلس هم توضیح داد که من کاره ای نبودم چون شمارش آرا را چند نفر از نمایندگان با نظارت هیات رئیسه سنی مجلس انجام داده اند که حرف درستی بود. اما این ماجرا نباید رها شود؛ باید مقصرانش مشخص شوند چون بی جهت برای مجلس حاشیه درست کردند و بهتر است در ادامه هم خود رئیس مجلس پیگیر و مدعی این مساله شود تا متهم نشود که راحت از کنار مساله عبور کرده. نکته ای که آقای رسایی هم در تذکرش مطرح کرد.
اما در جلسه علنی، موضوع تایید اعتبارنامه ها بود. من با ۶ نماینده دیگر (شریعتی، لاجوردی، روانبخش، نجابت، غضنفری و رضایی) روی اعتبارنامه آقای تاجگردون منتخب گچساران اعتراض زدیم اما در اتفاقی عجیب و غریب، آقای قالیباف اصل ۹۳ قانون اساسی را که بر "تصویب" اعتبارنامه ها توسط مجلس (یعنی رای گیری) تاکید دارد نقض کرد و علیرغم تذکرهای مختلف چند نماینده، مجلس را طوری اداره کرد که اصلا اعتبارنامه ها به رای گیری نرسد. البته استدلال رئیس مجلس این بود که شورای نگهبان در استعلام مجدد گفته درباره اعتبارنامه های مورد اعتراض مشکلی نیست در حالیکه این روند اولا باید کتبی باشد نه شفاهی، ثانیا مالک شریعتی تاکید داشت در همین تماسهای تلفنی شفاهی هم چنین حرفی زده نشده و آقای قالیباف اصرار دارد ماجرا طور دیگری جلو برود.
همین موضوع چند دقیقه ای هم منجر به تنش شد. آنطور که مالک شریعتی اعلام کرد تاجگردون با تهدید او و یک نماینده دیگر گفته بود تکه تکه تان میکنم و نمیگذارم شب به خانه برسید و همین جمله باعث درگیری بین آنها و چند نماینده دیگر شد اما در هر صورت رئیس مجلس از ارجاع اعتبارنامه تاجگردون به شعبه خودداری کرد و تمام اعتبارنامه ها به شیوه ای غیر از رای گیری از نمایندگان و با مدلی که رئیس مجلس اراده کرد، تایید شد.
تحلیل خیلی از نماینده ها این بود که این اتفاق هم حاصل ائتلاف سیاسی سه جریان اصلاحات، اعتدال و قالیباف در مجلس بوده است.
اما در کنار این مساله، موضوع دیگر تلاش برخی نمایندگان نزدیک به رئیس مجلس برای دعوت از او جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری بود.
آقای غضنفرآبادی نماینده بم نامه ای را نشانم داد که از قالیباف برای حضور در انتخابات دعوت کرده بود و پرسید امضا میکنید؟ گفتم: حتما نه!
اکثر قابل توجه نمایندگان نیز امضا نکردند و حتی بخشی از کسانی که همین دو روز قبل به ریاست آقای قالیباف در مجلس رای دادند نیز امضا نکردند و این کار را هم به ضرر قالیباف و هم توهین به رای خودشان میدانستند که ۲ روز بعد از ریاست مجلس، ایشان بخواهد این بار هم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
البته نمیدانم واقعا رئیس مجلس از این اتفاق خبردار بود یا نه، ولی نهایتا تصمیم با خود اوست که چه کاری انجام دهد.
نهایتا جلسه علنی قبل اذان ظهر به پایان رسید و از سوی هیات رئیسه اعلام که شد جلسه بعدی ۲۰ خرداد است.
@Sabeti ✅
امیرحسین ثابتی
سومین گزارش شفاف از سومین روز کاری مجلس دوازدهم (پنج شنبه ۱۰ خرداد) صبح قبل از ۸ وارد مجلس شدم. چون
فیلمها و تصاویر مرتبط با گزارش روز سوم کاری مجلس دوازدهم
@Sabeti ✅
ثبت نام وزارت کشور.pdf
696.1K
برخی میگویند سعید جلیلی اهل تعامل نیست و هیچ کس را هم دور و بر خود ندارد، پس بعدا میخواهد چطور کشور را اداره کند؟
برای من که ۱۰ سال است از نزدیک با او آشنا هستم، این حرف خنده دار است چون از نزدیک تعاملات گسترده اش با افراد و چهره های مختلف و متخصص را دیده ام اما چون جلیلی "باندباز" نیست و روی شان نمیشود بگویند میخواهیم از او سهم بگیریم، با کلمات بازی میکنند و میگویند او که اصلا تیم ندارد و نمیتواند با بقیه تعامل کند!
اما به این دقت کنید که تا امروز کدام کاندیدا قبل از ثبت نام در وزارت کشور مورد استقبال ده ها نفر از نخبگان، اساتید دانشگاه، مدیران دولتی و نمایندگان مجلس قرار گرفته؟
این اسامی لیست تعدادی از کسانی است که عصر پنجشنبه جلیلی را از دفترش به سمت وزارت کشور بدرقه کردند.
به علت تعداد زیادی اسامی که باعث میشد متن پست دو قسمت شود، اسامی افراد را میتوانید از طریق این فایل pdf مشاهده کنید.
@Sabeti ✅
تصاویری از دکتر سعید جلیلی در جمع تعدادی از نمایندگان، مسئولان، فعالان فرهنگی و... ساعتی قبل از حرکت به سمت وزارت کشور
@Sabeti ✅
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🖇 در نقد حداقلیخواهان
۱. اگر گزینهها در تحلیل نهایی، «یکسان» و «مشابه» باشند، باز هم باید یکی را انتخاب کرد؟! منتقدان، «جمع جبری» کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که یکی بهتر بوده؟! وقتی هر سه نفر، اشکالات مشابه و با ضریب یکسان دارند و به اعتماد مردم به مجلس ضربه میزنند، «حجت شرعی» برای رأیدادن به هیچیک وجود ندارد.
۲. اگر اثر مثبت رأی سفید، بیش از اثر «رأی به حداقلها» باشد چه؟! همواره میخواهید «حداقلی» نگاه کنید؟! در گام دوم انقلاب هستیم! کافی نیست؟!
۳. رأی سفید ثابتی، ناشی از «شناخت» بوده نه «عدمشناخت»! نزد خدا، حجت شرعی داشته که آن سه نفر، متناسب با ضرورتهای امروز انقلاب نیستند. ایشان بر خلاف یقینش عمل کند؟!
۴. اگر ایشان در «یک مورد»، رأی سفید داد، به این معنی است که این عمل، سنت و رویهاش است؟! «تعمیم» ندهید!
۵. نگاه ما «صفر و صد»ی نیست اما نگاه منتقدان، «حداقلی» است. همیشه میخواهید تنازل کنید و کوتاه بیایید! یکبار هم محکم و قاطع، بر روی «معیارهای ارزشی» بایستید؛ شاید نتیجه داد!
۶. اگر نمایندگان دیگر نیز مانند ثابتی، فکر و عمل میکردند، این سه نفر میفهمیدند که رأی ندارند و میدان برای حضور گزینههای کارآمد فراهم میشد. ما با دست خودمان، شرایط را قفل میکنم و همواره به «حداقلها» بسنده میکنیم. بس نیست بازیهای خستهکنندهی حداقلی در جمهوری اسلامی؟!
۷. وقتی میبینیم ایشان در حال حرکت در راستای «سیاستورزی انقلابی» هست، تکلیف داریم که دفاع کنیم. منطق انقلاب، همین نوع رفتارهاست. مطهری و بهشتی و مصباح و بزرگان فکری انقلاب، این الگو را تأیید کردهاند. باید هم مردماندیش بود و هم حقیقتگرا. باید از «انتخابهای حداقلی» عبور کرد؛ مردم خسته شدهاند از تکرارها.
۸. من پرسش را تغییر میدهم: چرا گزینههای کارآمد در مجلس، «امکان رأیآوری» ندارند؟! یعنی «لابیگری ارباب قدرت»، اینقدر مؤثر و مطلق است؟! منطق لابیگری، شایستهی الگوی مردمسالاری دینی است؟! منتقدان نمیخواهند با این پرسش ساختاری و نهفته، مواجه بشوند! چرا؟!
🖊 مهدی جمشیدی
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi