گزارش پنجاه و چهارمین جلسه علنی مجلس دوازدهم (چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳)
جلسه حدود ساعت ۸ شروع شد و همچنان موضوع اصلی، ادامه بررسی بودجه سال بعد بود. یکی از نکاتی که متاسفانه مجلس نتوانست در لایحه دولت تغییری بدهد، مساله افزایش حقوق کارمندان به نسبت تورم بود. از همان ابتدا که پزشکیان لایحه بودجه سال بعد را به مجلس ارائه داد، عدم افزایش حقوق کارمندان به اندازه تورم، جزو نقاط ضعف این لایحه بود که در رسانه ها نیز درباره آن بسیار صحبت شد. در اولین نوبت از اصلاح لایحه نیز، بعضی از نمایندگان از جمله خود بنده پیشنهاد افزایش حقوق کارمندان به ۳۰ درصد را در سیستم ثبت کردند اما متاسفانه این مساله در کمیسیون مربوطه رای نیاورد و به تبع آن نیز به کمیسیون تلفیق نرسید.
اما در صحن نیز مالک شریعتی و حمید رسایی که هر دو از نمایندگان فعال تهران در روزهای بررسی بودجه بودند دو پیشنهاد مختلف برای بهتر کردن وضع حقوق بگیران را مطرح کردند که متاسفانه هیچکدام تصویب نشد. پیشنهاد شریعتی این بود که با مدل خاصی از افزایش حقوقها، مقداری فاصله حقوق طبقات بالاتر با طبقات پایین تر کمتر شود اما متاسفانه با فاصله فقط چند رای، این پیشنهاد رای نیاورد و اکثریت همراهی نکردند.
پیشنهاد رسایی نیز این بود که کف حقوق به جای ۱۳ میلیون، ۱۵ میلیون شود اما به خاطر عدم انطباق با بخشی از برنامه هفتم، این پیشنهاد نیز اجازه رای گیری پیدا نکرد. لذا در نهایت همان حرف دولت به ثمر نشست و افزایش حقوق ها به میزان ۲۰درصد متوقف ماند که مصداق ظلم به طبقه کارمند و حقوق بگیران است. درحالیکه اگر دولت در لایحه بودجه عدد ۳۰درصد را ثبت میکرد، مجلس نیز آن را تغییر نمیداد.
مساله مهم دیگر نیز تعیین تکلیف مبهم سهم شرکت ملی نفت از بودجه بود که قرار شد به صورت علی الحساب همان ۱۴.۵ درصد از فروش باشد اما برای اولین بار مقرر شد در صورتی که تا آذرماه سال بعد، قراردادها و وضعیت های مالی اش شفاف نشود، نیم واحد درصد مشمول جریمه شود. مساله شرکت ملی نفت و نسبت ۱۴.۵ درصدی بودجه آن با فروش نفت نیز که سالهاست برقرار است، جزو اشتباهات بزرگ نظام بودجه ریزی کشور است که باید در بوجه سال بعد طبق برنامه هفتم اصلاح می شد اما متاسفانه گیر دولتی افتاده ایم که حتی انتظار روزمره اداره کردن کشور را هم نمی شود از آن داشت چه برسد به تحول و اقدامات بزرگ.
یکی دیگر از عجایب مجلس را هم امروز دیدم و واقعا نمی دانم چه جوابی برای این تناقاضات بزرگ در عرصه حکمرانی کشور وجود دارد؟ ماجرا از این قرار بود که در بخشی از پیشنهادات نمایندگان، یکی از نماینده ها گفت فلان مقدار بودجه را به معاونت توسعه روستایی بدهیم تا وظایفش را انجام دهد. معاونت توسعه همانجایی است که یک ماه قبل عبدالکریم حسین زاده نماینده سابق نقده و اشنویه استعفا داد و برای تصدی این معاونت به دولت رفت. در روز استعفای دومش (دوبار استعفا داد چون استعفای اولش رای نیاورد) من نطق کردم و استدلال کردم طبق ماده ۵۱ برنامه هفتم اصلا ایجاد چنین معاونتی ذیل رئیس جمهور قانونی نیست و باید تحت وزارت جهاد کشاورزی این کار انجام شود اما چون با نمایندگان لابی بسیار سنگینی انجام شده بود اکثرا به این استعفا رای مثبت دادند و او از مجلس به دولت رفت. اما جالب اینکه امروز رییس مجلس با اختصاص بودجه به معاونت توسعه روستایی مخالفت کرد و گفت چون چنین جایگاهی قانونی نیست نمی شود به آن بودجه داد! طبیعتا اگر این غیرقانونی بودن نکته درستی است که هست، اصلا نباید برای استعفای حسین زاده برای رفتن به این سمت غیر قانونی و من در آوردی توسط دولت رای گیری هم انجام می شد اما ما در عرصه حکمرانی ظاهرا در حال شوخی با هم هستیم و ابتدا رییس جمهور یک جایگاه غیرقانونی از خودش درست می کند، بعد برای آن جایگاه غیرقانونی در مجلس دو بار طرف استعفا می دهد و بالاخره رای می آورد و بعد برای پیشنهاد بودجه ای یک نماینده برای همان جایگاه غیرقانونی، یکدفعه گفته می شود چون غیرقانونی است امکان طرح پیشنهاد نیست!
این جلسه نیز تا حدود ساعت ۲۱ ادامه داشت و بسیار خسته کننده بود. البته حدود یک ساعت آخر از شدت خستگی و نشستن زیاد روی صندلی، حدود یک ساعتی در گوشه ای از صحن راه می رفتم و به مباحث گوش می دادم تا شاید تا قبل از ۴۰ سالگی مثل چربی خون، دچار سنگ کلیه نشوم!
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
گزارش پنجاه و چهارمین جلسه علنی مجلس دوازدهم (چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳) جلسه حدود ساعت ۸ شروع شد و همچن
تصاویر مرتبط با گزارش پنجاه و چهارمین روز صحن علنی مجلس (۲۱ آذر ۱۴۰۳)
@Sabety_ir ✅
کاش می بودم حسینم در شبِ یلدایِ سال
ساکن ِ کرب و بلایت، یک دقیقه بیشتر...
#شب_جمعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پارسال شهید رئیسی چگونه مشکل ناترازی گاز را حل کرده بود؟
@Sabety_ir ✅
#دروغگویان_درباره_ثابتی_چه_میگویند؟ (قسمت ۱)
در چند ماه گذشته و بعد از حضورم در مجلس، به قدری اخبار دروغ درباره ام زیاد شده که از این به بعد در سلسه مطالبی با عنوان "دروغگویان درباره ثابتی چه میگویند؟" به آنها پاسخ میدهم.
جدیدترین دروغ برای کانال سهام نیوز است که از خارج اداره میشود و علاوه بر اینکه در انتشار دروغ مشهور است، جزو حامیان پر و پا قرص کروبی و پزشکیان است.
این کانال تلگرامی با انتشار عکسی از بنده در کنار دکتر جلیلی و کاترین اشتون مدعی شده تاریخ عکس برای سال ۸۷ و یکی از مذاکرات هسته ای است و بعد هم لاطائلاتی بهم بافته که من چرا عضو تیم مذاکره کننده بوده ام و...
در حالی که اولا این عکس برای ۱۸ اسفند ۹۲ است، یعنی زمانی که مسئول تیم مذاکره کننده ایران ظریف بود نه جلیلی. ثانیا من تا زمانی که آقای جلیلی مسئولیت مذاکرات را برعهده داشت، هیچ ارتباطی با او نداشتم و شروع همکاری من با او به بعد از انتخابات ۹۲ برمیگردد، یعنی زمانی که دولت روحانی مستقر شده بود.
این رسانه کذاب، در ادامه نیز دروغهای دیگری نوشته از جمله اینکه در زمان جلیلی ۸۰۰ قطعنامه! علیه ایران صادر شده در حالیکه احتمالا منظورش ۸۰۰ تحریمی است که بخش زیادی از آن مربوط به دوران لاریجانی بوده و از همه مهمتر اینکه وقتی روحانی سال ۱۴۰۰ دولت را تحویل داد، همان ۸۰۰ تحریم را با برجام به ۱۵۰۰ تحریم تبدیل کرده بود!
از انتشار دروغ توسط دروغگویان تعجبی نیست، تعجب از کسانی است که این مهملات را باور میکنند اما از خود نمی پرسند که چرا امثال سهامنیوز مقابل حضور جاسوسهایی مثل دری اصفهانی در تیم ظریف ساکت هستند؟
@Sabety_ir ✅