اخیرا با روزنامه ایتالیایی رپوبلیکا مصاحبه مفصلی درباره تحولات اخیر بین الملل و روی کار آمدن ترامپ در امریکا داشتم.
ابتدا توضیح دادم که برای ایران آمدن ترامپ یا هریس تفاوتی ندارد چون معمار تحریمهای اصلی و به اصطلاح خود امریکایی ها "تحریم های فلج کننده" علیه ایران باراک اوبامای دموکرات بود و در زمان دولت اوباما بود که اولین نقض تعهدات امریکا در برجام مثل تحریم ویزا، تمدید آیسا و... شروع شد و ترامپ جمهوریخواه هم روی دیگر سکه دموکراتها در خصومت با ایران است.
همچنین تاکید کردم که ملت ایران سالهاست هیچ امیدی به اروپا نیز ندارد چون اگر آنها نیز قرار بود در رفع تحریمها علیه ایران کاری کنند، حداقل ۲۰ سال این فرصت را داشتند اما بعد از خروج امریکا از برجام نیز اروپا به ساده ترین قولی که به ایران داد (اینستکس) هیچگاه عمل نکرد.
در بخش دیگری از صحبتهایم نیز گفتم که اروپا بازیگر مستقلی نیست و مثل یک صفر است که همیشه قبل از عدد می آید و آن عدد امریکاست. تکلیف ایران هم با آن عدد و صفرهای قبل از آن مشخص است. ما معتقدیم به جای مدل پوچ و سرکاری "رفع تحریم از طریق مذاکره" که هیچ مصداق موفقی در دنیا ندارد، باید به بازیگر قوی تری تبدیل شویم که عضویت در بریکس و شانگهای و افزایش همکاری با سایر کشورهای مستقل در همین چارچوب است.
در پایان فرانچسکو پورتزیو خبرنگار این روزنامه به شوخی پرسید حضور دیروزت در تلوزیون بهتر بود یا حضور امروزت در پارلمان؟ گفتم حضور در تلوزیون جذاب تر بود اما حضور در مجلس موثرتر است.
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
دعوت ثابتی از همتی برای مناظره درباره FATF و انتقاد از قالیباف به خاطر مخالفت با استیضاح وزرای ناکار
حرف آخر درباره جریانی که بی عرضگی های مدیریتی خودش را به گردن FATF و... می اندازد و از مناظره و پاسخگویی نیز فراری است.
@Sabety_ir ✅
همراه با مالک شریعتی نماینده پرتلاش مردم تهران، از "نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق فرهنگی و دانشبنیان" واقع در دانشگاه علم و فرهنگ بازدید کردیم.
در این بازدید دو ساعته، ابتدا پای صحبت مسئولان غرفه های مختلف نشستیم و قول دادیم تا برای حل مشکلاتی که میشود آنها در مجلس پیگیری کرد، تلاش کنیم.
سپس در گفتگویی مفصل تر با مسئولان برگزار کننده نمایشگاه، درباره ظرفیت های بالای کشور در حوزه صنایع فرهنگی و استارتاپهای در این حوزه، تبادل نظر کردیم.
یکی از ظرفیت های بزرگ کشور برای کاهش اتکا به فروش نفت، همین شرکت های دانش بنیان است که با کمک دولت و مجلس و سرمایه گذاری های به هنگام، میتواند در رشد صادرات غیرنفتی بسیار موثر باشد و از طرف دیگر حتی در حوزه دیپلماسی فرهنگی نیز زیربنای تحولات بزرگی شود.
در پایان نیز به برگزارکنندگان این نمایشگاه پیشنهاد دادم تا در سال آینده این نمایشگاه را با تبلیغات گسترده تر و در یکی از مراکز وسط شهر برگزار کنند چرا که آشنایی بیشتر مردم و نخبگان با توانمندی های صاحبان این صنایع، خودش بخشی از فرهنگ سازی و کمک به پیشرفت کشور در این عرصه خواهد بود.
@Sabety_ir ✅
گزارش شصتمین جلسه علنی و سایر جلسات مجلس دوازدهم (یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳)
صبح حدود ۸.۱۵ جلسه علنی آغاز شد و باز هم دستور جلسه، رسیدگی به اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراها بود. در مجموع ۵ ماده دیگر تصویب شد که رای من به اصل هر ۵ ماده مثبت بود.
از طرف دیگر فوریت لایحه دولت برای حذف تهیه آیین نامه پوشش نوسانات نرخ ارز نیز رای نیاورد که من هم رای ام به فوریت این لایحه منفی بود.
مورد دیگری نیز که به رای گذاشته شد، کلیات طرح تنقیح و تدوین جامع سلامت بود که رای ام مثبت بود.
یکی از حواشی امروز این بود که صباغیان نماینده بافق در حال تذکر بود که چون موضوع صحبتش بی ربط با دستور جلسه بود، میکروفونش خاموش شد اما بعد از این اتفاق بلند شد و خطاب به قالیباف گفت ولله تو دیکتاتوری! البته استدلال رئیس مجلس درست بود که گفت نباید خارج از دستور حرف بزنید ولی چون بعضی وقتها این استاندارد رعایت نمیشود و کسانی خارج از موضوع حرف میزنند و میکروفون شان هم قطع نمیشود، این ذهنیت در خیلی از نمایندگان شکل گرفته که چرا برخی میتوانند خارج از موضوع حرف بزنند و بقیه نمیتوانند؟ چون شبیه این اتفاق ۵ ماه قبل برای خود من هم افتاد و وقتی میخواستم طبق قانون پاسخ یک نفر دیگر را بدهم، میکروفونم خاموش شد که ماجرای مفصلش را از اینجا میتوانید ببینید.
در نطق های پایانی نیز علی خضریان نماینده تهران درباره واگذاری ایران خودرو به شرکت قطعه ساز کروز نطق انتقادی و صریحی داشت و احمدی سنگر نماینده رشت نیز به حواشی اخیر واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان اشاره کرد. عملکرد یک ساله حسین دهقان در بنیاد مستضعفان بین نمایندگان بازتاب بسیار منفی داشته و تقریبا هر جلسه یک نفر درباره اقدامات جنجالی او در این نهاد نطق می کند.
بعد از جلسه علنی، موقع نماز، بزرگذاشت مختصری درباره مرحوم آیت الله مصباح یزدی برگزار شد و حجه الاسلام آقاتهرانی چند دقیقه ای نکات جالبی درباره این شخصیت تکرار نشدنی بیان کرد. داشتم فکر می کردم که از نظر خیلی ها مصباح خوب، مصباحی است که دیگر در این دنیا نیست وگرنه تا زمانی که زنده بود، چقدر علیه او تاختند و تخریبش کردند تا جایی که دیگر اصلاح طلبان و ضد انقلاب دروغهای همان به اصطلاح انقلابی ها را علیه آن مرد بزرگ تکرار می کردند.
سپس ساعت ۱۴ جلسه کمیسیون فرهنگی آغاز شد. ابتدا مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی قم آمدند و گزارشی کلی دادند که حاوی نکته خاصی نبود. من اگر جای آقای آقاتهرانی رئیس کمیسیون بودم، بدون حضور رئیس دفتر تبلیغات اصلا جلسه را برگزار نمیکردم اما مطلع شدم که ایشان هم این گلایه را به آنها منتقل کرده است.
سپس مسئولان وزارتخانه های ارشاد، خارجه و ورزش آمدند و درباره لایحه همکاری های فرهنگی ایران و پرتغال توضیحاتی ارائه کردند. هرچند متن لایحه به قدری کلی و گرد بود که هیچ نکته خاص مثبت یا منفی در آن نمی شد پیدا کرد اما برای کمک به دولت که لایحه را ارسال کرده بود رای مثبت دادم و حتی از بقیه همکاران هم خواستم رای مثبت دهند.
حدود ۱۶.۳۰ جلسه کمیسیون تمام شد و از قبل قرار یک مصاحبه تفصیلی داشتم که انجام شد. بعد از مغرب نیز جلسه دیگری با حضور جمعی از فعالان رسانه ای داشتم که تا حدود ۲۱ طول کشید.
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
گزارش شصتمین جلسه علنی و سایر جلسات مجلس دوازدهم (یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳) صبح حدود ۸.۱۵ جلسه علنی آغاز ش
فیلم و عکس مرتبط با گزارش شصتمین روز صحن علنی و سایر جلسات مجلس دوازدهم (۱۶ دی ۱۴۰۳)
@Sabety_ir ✅