🔸اگر بمب انرژی نیستی، حتماً دچار یک بیماری روحی هستی!
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۴)
🔻 انسان فقط در صورتیکه شاد و پرنشاط باشد، از نظر روحی، سالم است. انسان در اثر شادی و نشاط عمیقی که در جانش وجود داشته باشد، میتواند استرسها و غمها را رد بکند. وقتی انسان شاد نباشد دچار بیماری میشود؛ این بیماری اینقدر مزمن است که خیلیها متوجهش نمیشوند.
🔻 برخی عادتهای روحی مانند ترسهای نابجا، حسادتها، غصهخوردنها و فکر کردن دربارۀ نگرانیها، در واقع بیماریهایِ روحی هستند. کسانی که به هرکدام از این ویژگیهای منفی، عادت کنند، هیچوقت نمیتوانند عمیقاً شاد بشوند!
🔻 هرکدام از ما اگر عمیقاً شاد نیستیم، یعنی دچار بیماری روحی هستیم، لذا نمیتوانیم شادی و شیرینیِ چیزهایی که خیلی شادیآور هستند- مثل عبادت و مناجات- را بچشیم. مانند آدم مریضی که ذائقهاش خراب شده و نمیتواند طعم شیرینی را بچشد.
🔻 شاد نبودن و سرور نداشتن را صرفاً «نداشتن یک مهارت یا یک صفت خوب» تلقی نکنیم! بلکه شاد نبودن را علامت این بگیریم که «من یک بیماری روحی دارم و عمیقاً دچار یک عادت غلط هستم!» لذا برای شاد بودن، باید این بیماریها را در خودمان ریشهکن کنیم.
🔻 آدم تا وقتی که بمب انرژی نباشد، حتماً بیمار است و یک مشکل اساسی دارد و حتماً یک سلسله عادات بد، روح او را درگیر کرده است.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۹
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/3972
#حال_خوش_معنوی
🔸🔹🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🆔@sabkezendegikareemane
#نهضت_فکر ۱
علی رغم این که تفكر در دین اسلام جایگاه وسيعي دارد وبراي آن حساب جدي باز شده است.
شوربختانه انسانهاي مذهبي در اجرا هم بهایی را که دین به فکر داده است، براي آن قائل نيستند، به همین جهت بسیاری از امور نامطلوبی که در زندگی واقع ميشود، پیرو بی فکری ها یا کج فکری های خودمان است. یعنی اگر صحیح فکر کردن را یاد بگیریم و در روزمره زندگي برای فکر امتیاز جدی قائل باشیم، به حول و قوه حضرت حق قطعا مي توانيم از ضررها و نگرانی ها و کدورت ها و ناراحتی ها پیش گیری كنيم.
فكر توحيدي، یکی از چیزهایی است که آموزش داده نشده است و با اینکه قربه الی الله را گفتن را آموزش گرفته ايم اما شرک را به ما نشان ندادند و بعضي از ما انسانها با وجود متدین بودن مشرک بزرگ شده ایم.
فکر از مواردی است که ضرورتش از كودكي برای ما احساس نشده است در حالی که نقش بسیار اساسی در زندگی ما دارد.
اگر فرزند ما مریض شود به دکتر مراجعه مي كنيم و اين امر را براي خود الزامی می دانیم ولی اگر اهل فکر نباشیم دائم به آنها خدمات مختلف مي دهيم اما او را وادار به فکر كردن نمی کنیم.
اگر به فرزند خود فكر كردن را ياد دهيم، از او تدبير درست می جوشد و از نیاز مندي به ديگران مستغنی می شود.
در قرآن ١٨ بار ماده فکر به کار رفته است بارها از افراد به جهت فكور بودن تعریف شده است و از افراديكه از فكر خود استفاده نمي كنند، مذمت شده است.
در روایات گاهی انقدر فكر را ارزشمند می دانند که هفتاد سال عبادت محسوب می شود.
یک ساعت فكر كردن، یک روز عبادت و گاهی اوقات نصف عبادت حساب شده است.
دین ما خیلی برای فکر ارزش قائل است و فکر را نماد بندگی می داند.
عبادت یعنی با فکر کردن خضوع را در مقابل مولایم به نمایش می گذارم.
اميرالمومنين در نهج البلاغه مي فرمايند: الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَة
فکر، آیینه ای شفاف است كه همه چیز در آن دیده می شود ، قبح و حسن و عاقبت و انحراف و کوچکی یا بزرگی کار، همه چیز در آن مشاهده می گردد .
انقدر که در کتابهای غربی به امر فکرکردن بها داده شده است در زندگی ما مسلمانان براي آن ارزشي قائل نشدند در صورتيكه طبق روايات اسلامي یک ساعت تفكر، 70 سال عبادت است.
در واقع آرامش و عدم آرامش ما با فکر کردن تامین می شود.
بطور مثال رنگ موي فردي عوض می شود به نظرميايد زيبايي و تغيير مهمي صورت گرفته در حاليكه تاريخ مصرف ظاهر او چند سال بیشتر نیست ، ولی فکر در شخصیت انسان اثر گذار است اگر درست فکر کنيم شادمانی دائم ایجاد می شود و اگر نادرست فکر کنيم، نادانی باقی بوجود خواهد آمد.
اثر تفکر صحیح یا ناصحیح در قفس زمان حبس نمی شود فرازمانی است.
ما بايد کلیدی بودن این مبحث را باور کنیم.
اگر انسان درست فکر کند، روی نمازش هم اثر دارد ، تفکر صحیح در جسم و در روح او تاثیر گذار است و تفکر نادرست هم به جسم انسان آسیب می رساند و هم به روان او خدشه وارد مي كند.
"تفاوت فكر با خيال "
گاهی اوقات توهمات پرورش پیدا می کند و به خيالات و وساوس منجر مي شود، فرد تصور مي كند اهل فکر است اما عالم و عاقل او را به عنوان اهل فكر نمي شناسد.
"تعريف و مراحل فكر"
تعریفی که در فلسفه از فکر به ما ارائه می شود این است:
الفکر حرکه من المبادی من المبادی الی المرادی
فکر حرکت از یک مبدا به یک مقصد است، این حرکت باطنی فکر ناميده مي شود. وقتي اين حرکت تجزیه مي شود به ٥ مرحله تقسيم مي گردد:
١- مرحله اول مواجه شدن با یک امر مشکل و مبهم و مجهول،
٢-قدم دوم شناخت نوع مشکل است كه آيا ديني است ؟ آيا عاطفي است؟ آيا رفتاري و ارتباطي و اجتماعي است؟......
٣-قدم سوم استفاده از علم و تخصص براي حل مشكل است. مثلا ما نمي گوييم روباه اهل فکر است در حالی که خیلی نقشه کش است زيرا فكر كردن مختص انسان است
بعضی وقتها دوسال در مورد امري فکر می کنيم اما به نتيجه ايي نمي رسيم و سر جاي اول خود ايستاده ايم، این از اول فکر نبوده است زيرا فكر، حركت است و ما را پیش می برد و اگر پیش نرفتيم وهم بوده و شیطان در ما نفوذ كرده و ما را متوقف نموده است.
ما بايدبه سرمايه و موجوديی که از كودكي داريم و همه چیزهای درستی که آموزش گرفته ايم، توجه كنيم و آنرا در صفحه ذهن بازيابي كرده و مدفون ننماييم و به قول علم امروز از آن فلش گرفته و معضل فكري خود را ارزيابي و حل كنيم.
٤-قدم چهارم به ميدان آوردن معلوماتي كه با مشكل فعلي ما سازگار است مي باشد.
#استاد بروجردی
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🆔@sabkezendegikareemane
🌻s.hoseini
ادامه ۱
ممكن است اطلاعات فراواني از موضوعات مختلف داشته باشيم اما بايد معلوماتی را در مدار وارد كنيم كه سنخيت لازم را با مجهول ما داشته باشد مثلا به فرموده قران بايد احساسات عاطفي خود را برای یتیم و ضعیف فکری خرج كنيم اما ممكن است در حال حاضر و در يك شرايط خاص، براي او قاطعیت لازم باشد و اگر احساسی و عاطفي برخورد شود بد بار می آید و تأديب نمي شود .
٥-قدم پنجم حرکت كردن و به مطلوب رسيدن است.
يعني اگر مشکلی داريم و سالها به همین صورت باقی مانده و گره گشايي نشده است گويا اساسا به آن فکر نکرده ایم، اگر حقيقتا فکر باشد حتما ما را به مقصد می رساند و ما را در ركود نگه نمی دارد وقتي به مقصد نمی رسیم يعني دچار وهم و خیال و خواطر هستيم، .
در زندگي انسانهاي اهل فکر آسودگی و آرامش زيادي مشاهده مي شود چون نگاه آنان به معضلات و گرفتاريها به گونه ديگر است.
در تعریف ديگري از فكر گفته شده : فکر در اصل فِرک بوده و فکر مقلوب فرک است ، فرک بررسی امور تا رسيدن به مقصود است بحث الامور طلبا للوصول.
وقتی قابیل، هابیل را کشت کلاغي را ديد كه زمین را حفر مي كند او نيز ياد گرفت چنين كند و هابيل را در زمين مدفون كند.
عرب به کندو کاو یبحث می گوید انجام تلاش خاص تا رسيدن به مطلوب، فكر معنا ميشود.
" تعريف شعور و تفاوت آن با فكر"
شعور، درک دقیق از هرچیزی است شاعر را شاعر می گویند چون ادراکاتش خیلی دقیق است، جزئی نگر است ، درک دقیق از هرچیز شعور است.
شعر و شعور از یک خانواده است شعر، مو است.
عرب به درك ریزه جات و جزییات امور شعور می گوید.
فکر، طي مراحلی است که انجام می شود و شعور، درک کل این مراحل دقیق است.
خدای سبحان فكر را ما به التفاوت و امتیاز انسان از حیوان قرار داد.
در تعريف انسان گفته شده الانسان حیوان ناطق انسان حیوانی قابل ادراک است .
ابو علي سينادر رساله الطیر مي گويد: خیلی از امتیازات اخلاقی را حیوانات هم دارند ولی نمی گوییم پرنده حیوان ناطق است ويا نمی گوییم زيد به خاطر فلان امتیاز، انسان است ، حتي خیلی از اخلاقیات متعالی هم انسان را از حيوان متمايز نمي كند. ادراک چیزی بالاتر از اخلاق است . خود به خود فرد متفکر اخلاقی هم هست اما بالاتر از آن چیزهایی دارد که موجودات دیگر ندارند .
ما در باطن خود با فکر كردن به گنجینه بسیار قوی پی می بریم که وقتی به لطف حق این گنجینه را کشف می کنیم احساس استغنای عجیبی نصیبمان می شود و به توانمندی های خود پی می بریم ، وقتی در درون خود باب گنجينه را باز کرديم هرگز به دیگران اظهار نياز نخواهيم كرد و سايرين از طريق تواناييهاي ما تامین می شوند.
توانمندی، ما را عبد می کند و عبادت موجب مي شود خضوع ما مقابل مولا بیشتر شود .
با بحث فكر، چيزي در درون ما فعال مي شود، در سوره مبارکه مدثر مي فرمايد: انه فکر و قدر فقتل کیف قدر
آدمي فکر کرد سپس اندازه ای را در نظر گرفت اما کشته شود این انسان چطور اندازه ايي را در نظر گرفت .
گاهی اوقات فکر ناسالم است و بابت آن تقبیح می شود
ما نیاز داریم درست فکر کردن را یاد بگیریم گر چه عموما فکر کردن را مي دانيم اما بايد نحوه استفاده اش را هم یاد بگیریم.
"آثار فكر"
- بدليل اينكه در بطن فكر، تحرك است، انسان در حال نشاط خواهد بود یعنی عدم تحرك با توقف و فرسودگي و عدم آسودگي توامان است .
فكر و حرکت درست و صحیح انسان را روز به روز تواناتر و با نشاط تر می کند.
و اين توانمندي حتي در كهولت و پيري نيز خود را به نمايش مي گذارد جنانچه وقتي يك انسان پير به زيارت حضرات معصومين مي رود زمانهاي بسيار بيشتري از يك جوان خود را به عبادت مشغول مي كند و خسته هم نمي شود چون انسان متديني كه عمري را سپري كرده به عبادتِ همراه با تفكر و حركت و معرفت توجه بيشتري دارد و همين امر او را به نشاط وا مي دارد.
به همين دليل از حضرت مولي اميرالمومنين نقل شده است دعا كنيد اولين چيزي كه از شما گرفته ميشود، جانتان باشد و تا آخر عمر با سلامتي و نشاط مشغول عبادت و خدمات رساني باشيد.
بنابراين مجددا تأكيد مي كنيم كه چون فكر، حرکت است همه اجراهاي صحيح و توانمندی ها را به دنبال دارد فقط باید روی توانمندی ها متمركز شد و آنرا ساماندهي كرد.
همانطور كه عرض كرديم ما گنجینه داریم نگوييم اي کاش داشتیم. ما داریم و هرچقدر از این حرکت باطنی خود بیشتر استفاده کنیم سرحالتر هستیم ، آرامشمان بیشتر و نشاطمان پويا تر است.
هرچقدر فکر تعطیل باشد گرچه زندگي نباتي مي كنيم اما گويا خودكشي كرده ايم یا زندگی را طلاق داده ايم.
ما به ميزانيكه در زندگي نيازمند آب بعنوان مايه حيات هستيم به همان ميزان هم به فكر به عنوان حيات روح نيازمنديم
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قضاوت ممنوع!
🔻 مهمترین ویژگی که یک انسان عاقل باید داشته باشه
🔴 #استاد_پناهیان
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🆔@sabkezendegikareemane
#مثبت_اندیشی ١
✳ *مثبت نگری چیست؟*
💠 مثبت نگری یعنی در هر موقعیت زمانی و مکانی امکان رشد و کمال وجود دارد، بنابراین برای رشد و کمال لازم نیست انتظار آینده را کشید بلکه باید از حال بهترین بهره را برد.
💠 *مثبت اندیشی به معنای در نظر گرفتن قابلیت تغییر برای همگان است*. بر این اساس نمیتوان گفت فرد به جهت برخورداری از فلان فرهنگ یا سطح رفاه یا ملیت یا ... قابلیت تغییر را ندارد.
❇ *مثبت نگری از مصادیق زیبا نگری است.* تمام افراد طالب حسن و زیبایی هستند اما همگان به حسن حقیقی دست نمییابند و تنها مثبت نگران به آن نایل میشوند.
🔸 در مثبت اندیشی انسان قابلیت تغییر و انعطاف را در خود مشاهده میکند و در مقابل مشکلات تسلیم نمیشود و در همه حال بندگی حق را به جا میآورد و راضی به رضای حق است.
🔹 در مثبت نگری انسان باور میکند کمالی که در انتظار آن است در نهایت به او عطا میشود و شاید یک عمر مقدمه نیل کمال باشد و در انتها به آن برسد.
🔸 مثبت اندیشی موجب میشود انسان از هر نوع گمان سوء حفظ شود و یکی از مصادیق احسان به خود است.
🔹 مثبت نگری موجب میشود انسان نه تنها با دیگران تعامل صحیحی داشته باشد که با خود و خدای خود نیز ارتباط صحیحی برقرار کند.
🔸 مثبت نگری از ضروریات زندگی است و میتوان رد پای آن را در تمام امور زندگی مشاهده کرد و فقدان آن ممکن است آسیب جدی به زندگی وارد کند.
🔹 مثبت نگری لطف به خود است نه به دیگران زیرا آثار فکر نادرست بیش از آنکه دیگران را در معرض خطر قرار دهد به خود فرد آسیب وارد میکند.
📚 « استاد بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane
🌻s.hoseini
#تحکیم_خانواده_٤
💠 *رسیدگی به نهاد خانواده*
🌸🍃 خانواده مانند باغی است كه باید مراقبت شود همانگونه كه اگر كسی باغی داشته باشد رسیدگی دائم به باغ را وظیفه خود
میداند و به آبیاری و بذرافشانی و سمپاشیاش توجه خاص دارد، زیرا عدم رسیدگی لازم ممکن است محصول یک ساله را به یکباره از میان ببرد، رسیدگی به خانواده نیز چنین است.
❇ خدای سبحان كانون خانواده را در اختیار ما قرار داده كانونی كه به مراقبت دائمی نیاز دارد، زیرا در معرض آسیبهای فراوانی است خواه در ابتدای تشكیل و خواه بعد از گذشت سالیان متمادی.
💠 *آسیبهای خانواده*
💢 *نوع آسیبهای خانواده در مقاطع زندگی متفاوت است* آسیبی که بر یک خانواده نوپا وارد میشود با آسیبی که بر یك خانواده جا افتاده وارد میشود بسیار متفاوت است، اما هریك از این دو به مراقبت خاص خود نیاز دارند زیرا در تیررس آسیبهای مخصوص به خود هستند و همین آسیبرسانیها سبب میشود كه تا اخرین لحظه عمر از توجه به تحكیم خانواده غافل نشویم.
♦️ یكی از *مهمترین آسیبهایی كه كانون خانواده* را تحت شعاع قرار میدهد *فرافکنی* است.
🔹 فرافکنی به معنای نسبت دادن ناآگاهانه اعمال، عیبها و امیال ناپسند خود به دیگران است. به عبارت دیگر فرافکنی یعنی انگشت اتهام را به سوی دیگران گرفتن است.
✅ یكی از *مهمترین امور برای تحکیم خانواده پرهیز از فرافکنی* است، گرچه عوامل در تحكیم یا تزلزل خانواده موثرند اما باید باورداشت چنانچه آسیبی به خانواده وارد شود مقصر ما هستیم و بیشترین میزان تاثیرگذاری از سوی ماست.
💢 توجه به عدم فرافکنی در تحكیم خانواده نقش بسزایی دارد.
📌 ادامه دارد ...
📚 « استاد بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane
🌻s.hoseini
1_405222480.mp3
2.59M
👨👩👧👦احترام به پدر و مادر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤 #آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
🆔@sabkezendegikareemane
#همسرانه
⚠️انتقاد و قضاوت را بس كنید.
🔸بیشتر مردم از همان اول رابطه كه مرحله عشق ورزیدن است شروع به انتقاد میكنند.
⚠️انتقادهای مدام و پی در پی به همسرتان این حس را میدهد كه او به اندازه كافی برای شما خوب نیست. این حس (به خصوص برای مردها) سردشدن رابطه را به دنبال دارد.
✅ قبل از هر چیز سعی كنید همسرتان را بشناسید و بعد از آن تفاوتهای قابل قبول همدیگر را بپذیرید.
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
ارزش اجتماعی و قدرتمندیهای خود را شناسایی کنید
شما دارای ارزش اجتماعی هستید و ویژگیهای مثبت خودتان را دارید. ممکن است یک شنوندهی خوب یا فردی نکتهبین باشید.
نقاط قوتتان میتواند باعث برتریتان شود. اگر شنوندهی خوبی هستید، حضورتان برای کسی که مشکل دارد میتواند مفید باشد.
در این شرایط وجودتان مورد نیاز است. ازکسی که مشکل دارد بخواهید که با شما حرف بزند.
در هر گروه اجتماعی هر کسی نقش خودش را دارد.
شما نیز نقش خودتان را دارید، حتی اگر متوجه آن نباشید.هیچ کسی از دیگری برتر نیست.
ارزش خودتان را بدانید و نقشتان را به خوبی ایفا کنید
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
زن شاهکار خلقت
#مردان_شایسته
💝شما ببینید ثواب خواندن دو رکعت نماز در مسجدالنّبی چقدر زیاد است که میگویند اگر شما بخواهید اعتکاف کنید، ثواب نشستن مرد در کنار زن و بچهاش، ساعتاً افضل از این اعتکاف است.
#صراط_مستقیم این است.
# تلنگر
🆔@sabkezendegikareemane
#شهادت_امام_جواد_علیهالسلام
🏴🏴
*شهادت مظلومانه باب المراد جواد الائمه علیهالسلام را خدمت حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام و حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجه و تمامی شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض مینماییم.*
🍃◾ *صلوات خاصه امام جواد علیهالسلام*
✨ «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ، وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ، اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى، فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ»
🏴🏴
#شهادت_امام_جواد_علیهالسلام
#ذکر
✨ ۱۷ مرتبه ذكر *«یا جوادَ السائلین بمولانا الجواد اَکرِمنا فی الحیوة»*
🔹 در شب و روز شهادت حضرت جواد الائمه علیهالسلام توصیه شده است.
#شهادت_امام_جواد_علیهالسلام
🏴🏴
💠 *باب الاقصد*
🍃◾ در زيارت حضرت جوادالائمه علیهالسلام، به ايشان با عنوان باب الاقصد سلام میدهيم، باب الاقصد به معنای نزدیکترین در است.
🍃◾ حضرت جواد الائمه علیهالسلام واسطهای هستند که ما را در کوتاهترین زمان به حق میرسانند.
🍀 از طرفی، امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
🔆 «کلنا سفن النجاة لکن سفینة جدی الحسین (علیه السلام) اوسع و فی لجج البحار اسرع»
🔆 «همهی ما اهل بیت،کشتیهای نجات هستیم ولی کشتی جدم حسین علیه السلام گستردهتر و در دل دریاها (و موجهای خروشان) باشتابتر و سریعتر است.»
📘 بحار الانوار، ج ۲۶، ص ۳۲۲
💠 جمع بین این دو روایت اینگونه ممکن است که *ابتدا برای پیدا کردن مسیر حق، باید به حضرت جوادالائمه علیهالسلام رجوع نمود و بعد از ورود به مسیر، برای افزونی سرعت سیر، به کشتی نجات وجود مقدس ابا عبدالله الحسین علیهالسلام بايد پناهنده شد.*
📚 « استاد بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
💠 *بالا بردن خشیت در فرزندان* (قدرت تاثیرپذیری از سخن حق):
💬 قبلا اشاره کردیم:
واژه تاثیر پذیری در قرآن خشیت هست. اگر خشیت نباشد، در هیچ سنی تعلیم و تربیت صورت نمی گیرد.
📖 چقدر خوب است خانواده ها تا وقتی بچه کوچک در خانه دارند، *هر روز سوره یس* خوانده شود، *درموردش صحبت بشود* و مطالبش به کودک انتقال پیدا کند.
🔰 *انس با سوره یس بهترین هدیه* است که ما می توانیم به کودکانمان عطا کنیم.
🔰 همانطور که داریم بچه هایمان را با کلام خودمان آشنا می کنیم، به وسیله سوره یس، بچه ها را *با کلام وحی* هم *آشنا* کنیم.
🔰 سوره یس، سوره قرآن آموزی قرآن است. سوره ای ست که می توانید ادعا کنید *اگر کسی همین سوره را از قرآن بلد باشد، انگار کل قرآن را بلد هست. *
🔰 اگر پدر و مادر سوره یس را *به صورت مرتب و با این نیت* در خانه هایشان مطالعه کنند، *تاثیرات شگفت انگیز* این سوره را *در تربیت* می بینند.
🔰 شما وساطت این سوره را در تربیت به *حضرت رسول* صلی الله علیه و آله، واگذار می کنید که نقش محوری در این سوره دارد. این اعتقاد را اگر کسی داشته باشد، *قدرت تربیت* اش مضاعف می شود.
🔰 ما فرزندان را از بهشت تحویل گرفتیم و باید به بهشت تحویل بدهیم. یکی از بهترین سوره هایی که این کار را انجام می دهد، سوره یس است.
🔰 سوره یس را برای *بالابردن ضریب خشیت و انذار پذیری فرزندان* بخوانید. خیلی تاثیرات خوبی خواهید دید.
📚 استاد اخوت
#دوره_اول_رشد
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
#روانكاوي_شخصيت1
تعريف شخصيت :
همه افراد داراي شخصيت هستند چه مذموم باشد چه ممدوح . پس جمله فلاني بي شخصيت است ، صحيح نيست .
شخصيت از نگاه گروههاي مردم متفاوت است اما تعريف مشترك :
"شخصيت عنصر ثابتي است كه در فردي وجود داشته و موجب تمايز او از ديگري است "
ما در اسلام واژه ايي به نام شخصيت نداريم اما به واژه شاكله اشاره شده كه مترادف شخصيت است .
شاكله، آن چيزي است كه انسان را محدود و مقيد به هيئت و رفتار و عملكرد خاصي مي نمايد .
قران در سوره اسري مي فرمايد:
" كل يعمل علي شاكلته "
هر كس بر مبناي شاكله و حسب ذات خود عملي انجام مي دهد يعني بر مبناي ساختي كه در درون او شكل گرفته است .
آيا مي توانيم رفتار فردي را ببينيم و از طريق رفتار به شخصيت او پي ببريم؟
هميشه اين امر امكانپذير نيست بلكه رفتاري كه ناخودآگاه از فرد صادر مي شود و در آن رفتار كل عمل بر ملا مي شود ، آن رفتار علامت شخصيت اوست .
مثلا در حالت عادي همه ما مودبانه و عاقلانه رفتار مي كنيم اما ممكن است در حين عصبانيت هر آنچه از دهان در مي آيد بي مهابا بر زبان جاري كنيم ، اين شخصيت حقيقي ما است .
اميرالمومنين عليه السلام فرمودند:
تقلب الاحوال عُلم جواهر الرجال
در تغييرات زندگي و خبرهاي خوش و بد و فراز و فرودهاي زندگي شخصيت افراد روشن مي شود .
امام علي(ع) فرمودند:
الغني والفقر يكشفان جواهر الرجال
ثروتمندي و تهي دستي از حقيقت فرد پرده برداري مي كند
شهيد رجايي يك معلم ساده بود اما به يكباره رئيس جمهور شد اما هواي نفس بر او غالب نگشت و خود را نباخت و تواضع كامل داشت .
امام علي(ع) فرمودند:
به قدرت كه مي رسيد حقيقت شما روشن مي شود
البته در اينجا فقط قدرت هاي ظاهري مد نظر نيست
بلكه عملكرد همسري كه بر قلب شوهرش ولايت مي كند هم مدنظر است كه آيا رفتاري عادلانه و درست دارد يا خير ؟
رفتار او بعد از ازدواج نماد شخصيت اوست
ادامه دارد
استاد بروجردي
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
🆔@sabkezendegikareemane
💐s.hoseini
🔻#سخن_نـــاب
میخواهی با خدا رفیق شوی...؟
اول از زبان شروع کن؛
زهرمار نریز.
پرخاش نکن.
عصبانی نشو.
غیبت نکن.
نمازهایت را هم که الحمدلله میخوانی؛
چیزهای دیگر را هم که ماشاالله حفظید.
ببین چقدر ساده است. ؟!
امام سجاد علیهالسّلام در صحیفه میفرمایند: «خدایا، کسی که میخواهد پیش تو بیاید راهش کوتاه است.»
🔺حاج آقا #فاطمی_نیا
🆔sabkezendegikareemane