#مهارتهای_ارتباط٢
✳ روابط انسانی امری است قهری
🔸 اصل رابطه امر قهری است، نمیتوان از ارتباط با دیگران شانه خالی کرد. هرکس ممکن است که به دیگری نیاز مالی، عاطفی، روحی، داشته باشد. هرچند خداوند سبحان نیاز انسان را تأمین میکند اما تأمین کردن این نیاز به واسطه افراد صورت میگیرد، کسی نمیتواند از اصل ارتباط خارج شود، حال ممکن است این ارتباط در دنیای واقعیت باشد یا در دنیای مجازی.
🔹 ارتباطات سالم به شدت در سلامت جسمی تأثیرگذار است. بسیاری از بیماریهای افراد به دلیل بدبینیها، سوء تفاهمها و اعلام نشدن صحیح نیازها یا سرکوبی نیازها و دریافت نکردن کرامتهای انسانی است.
🔹 در بسیاری از زمانها رسیدگی به یک بیمار جسمی حال او را بهبود میبخشد و حتی گاه سلامتی کامل به او باز میگرداند. با تلقینهای درست، جسم سلامت خویش را باز مییابد.
❇ در بحث فرادرمانی تاثیر روح بر بیماریهای جسمی بسیار است. تأثیر القائات صحیح در بیماریهای جسمی میتواند سلامت را به طور کامل به بیمار برگرداند. القائاتی که افراد به یکدیگر میکنند در فیزیولوژی بدن بسیار موثر است. اگر ما طالب سلامت خویش و اطرافیان خود هستیم به روابط سالم نیاز داریم و باید مهارتهای ارتباطی را بیاموزیم.
💢 اگر ما مهارتهای ارتباطی سالم با دیگران نداشته باشیم بر جسم اثرات مخربی دارد، زیرا زمانی که افراد با یکدیگر ارتباط سالم برقرار نکنند سوء تفاهم ها ایجاد میشود و سوء تفاهمها به دلگیری و دلخوری منجر میشود و گاه فرد را به انزوا میکشاند.
📔 قرآن در سوره عنکبوت در آیه ۴۱ میفرماید:
🔆 «إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوت»؛ «همانا سستترین خانهها، همان خانه عنکبوت است.»
♦️ اَوهَن البیوت بودن عنكبوت به معنای عزلت و کنارهگیری بکار رفته این حیوان نه انرژی دریافت میکند و نه انرژی پرداخت میکند. اگر کسی دارای این خصلت عنکبوت باشد مرتباً با خویش درگیر است و این درگیری از او فردی خشمگین میسازد، خشم بر جسم آثار مخرب دارد و اعتماد به نفس حقانی را از میان میبرد و فرد احساس تحقیر و سرکوب شدن دارد.
✅ اگر در این مباحث به فراگیری مهارتهای ارتباطات تأکید داریم از آن روست که زمان زیادی از عمر هرکس در ارتباط با دیگران سپری میشود. اگر زمان ارتباط فضا سالم باشد اکثر عمر انسان به سلامت طی میشود و اگر روابط ناسالم باشد نه تنها دنیای فرد درگیر میشود، بلکه تبعات عدم سلامت عالم برزخ و قیامت او را درگیر میکند و این در حالی است که تبعات قیامت بسیار دردناکتر است.
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#مهارتهای_ارتباط٣
💠 انواع ارتباطات
✳ ارتباطات ما دو بخش دارد:
🌀 ۱. گفتاری
🌀 ۲. غیر گفتاری
✅ گاهی من از طریق کلام با دیگری ارتباط برقرار میکنم و گاه از طریق غیر کلام.
✴ ارتباط کلامی مشخص است اما ارتباط غیر کلام میتواند در هیأت ظاهری هویدا گردد که شامل رفتار و احساسات میشود، حتی گاه حالت نگاه، پوشش و روش، نحوه نشستن فرد میتواند در ارتباطات غیر کلامی جای گیرد.
🔹 قرآن و روایات برای هر دو روش راهکارهایی را مشخص کرده که هم در زمینه ارتباطات کلامی ما را با یک سلسله مهارتها مواجه میکند و هم در ارتباطات غیرکلامی.
💠 همه قابلیت تغییر را داریم
📗 در ادعیه آمده است:
🔆 «حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَال»؛ «خدایا حال مرا از آنچه هست بهتر کن.»
🔸 با توجه به این دعا باید گفت وضعیت درخواست کننده در زمان درخواست بد نیست. بلکه وضعیت او حسن است اما او در پی احسن است.
✅ انسان در هر وضعیتی قابلیت ارتقا دارد، انسان کمالطلب است، هیچکس ازکمال و ارتقا بیزار نیست، تنها مشکلی که وجود دارد این است که نوعاً افراد وضعیت فعلی خویش را کامل میبینند و نیازی به تغییر احساس نمیکنند و مشکل از اینجا آغاز میشود.
🔸 کمال طلبی فطری بشر است، مثلاً اگر من در بحث پخت غذایی تخصص داشته باشم اما آن غذا را در فضايی دیگر بخورم که بسیار در نظر من خوشمزه است حتماً دستور پخت آن را خواهم گرفت. چون در ذات انسان ميل به ارتقا وجود دارد.
در دعای مکارم الاخلاق آمده است:
🔆 «بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ، وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ، وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ، وَ بِعَمَلِي إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَال»
🔆 «ايمان مرا به كاملترين درجات ايمان و يقين مرا به برترين مراتب يقين و نيّت مرا به نيكوترين نيتها و عمل مرا به بهترين اعمال فرا بر.»
💠 همه عبارات این دعا در ابتدا افضل التفضیل است، یعنی هرچه هستم میخواهم بسیار بهتر باشم. قابلیت اصلاح در هر سنی وجود دارد، ما اگر خود را اصلاح نمیکنیم از آن روست که اشکالات خویش را توجیه میکنیم و موجّه میدانیم.
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
10 نکته در برقراری ارتباط موثر را بخوانید.👇
حال چطور میتوانید ارتباطی خوب، روشن و موثر برقرار کنید؟
1. ارتباط رو در رو برقرار کنید
بیشتر به ارتباط رو در رو و حضوری با همکاران و مقامات مافوق روی بیاورید و روی انتقال پیام از طریق تابلو اعلانات، یادداشت، ایمیل یا هر شکل ارتباطی نوشتاری دیگر تکیه نکنید. در مکالمه ی رودر رو، اعتماد بهتر و سریع تر ایجاد میشود
2. شنونده خوبی باشید
درحالی كه به نظر میرسد گوش دادن به دیگران بسیار ساده است، اما اگر شنونده فن گوش دادن را نتواند به درستی بهكار ببندد ارتباط دچار مشكل میشود. رمز یک ارتباط موفق، شنوندهی خوبی بودن است. هنگامی که دیگران صحبت میکنند به آن ها احترام بگذارید، حرفشان را قطع نکنید و فرصت بدهید تا منظور خود را بیان کنند، آن چه را میگویند خلاصه و تکرار کنید، هنگامی که هنوز فرد در حال صحبت کردن است پاسخ هایتان را آماده نکنید، ایمیل تان را چک نکنید یا برگه های کاغذ کارتان را زیر رو نکنید و سعی کنید به چشمان طرف مقابل نگاه کنید.
به خاطر داشته باشید تا زمانی كه شما به جای تمركز و دقت در سخنان دیگران به افكار درونی خود گوش میدهید، قادر نخواهید بود شنونده خوبی باشد.
3. واضح و روشن صحبت کنید
واضح و روشن صحبت کنید و از عبارتهای مناسب استفاده کنید، اگر گفتههایتان مشکل باشد، ممکن است دیگران منظورتان را اشتباه برداشت کنند. به خصوص دربارهی انتظارات و طرز فکر و گفتههای افراد را با بیان متفاوتی دوباره بازگو کنید، این کار نه تنها به آنها اطمینان میدهد که حرفهای شان را فهمیدهاید، بلکه نشانهی اهمیت دادن بیشتر به مطالبی است که گفتهاند.
4. صریح و صادق بودن
صراحت و صادق بودن فرایندی است كه در ارتباطات انسانی به شكل نامحسوس اما بسیار موثر نقش بازی میكند. تاكید میشود این فرآیند قابل دیدن یا شیندن نمیباشد. بلكه دو طرف درگیر ارتباط، آن را حس میكنند. اگر ارتباطی فاقد صراحت و صداقت باشد، بدون شك، یا قطع خواهد شد و یا به شكل مخدوش، مبهم و ناسالم ادامه مییابد. اگر نتوانیم یا نخواهیم منظور خود را با صراحت بیان نماییم طرف مقابل به اشتباه میافتد و به حدس و گمان متوسل میشود و از واقعیت دور میگردد.
به خاطر داشته باشیم ابهام و عدم صداقت در ارتباطات انسانی سرمنشاء بسیاری از مسائل و مشكلات در ارتباطات فردی است.
5. واکنش نشان دهید و واکنش دیگران را هم درک کنید
هر کسی احتیاج دارد که بداند چه موقع کار را خوب انجام داده است و چه موقع احتیاج به بهبود آن دارد. به شخص باز خورد بدهید و همیشه به کار انجام شده انتقاد کنید نه به خود شخصی، اگر عصبانی هستید، قبل از سخن گفتن لحظهای سکوت کنید.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
6. حفظ آرامش و احترام به طرف مقابل
ما اغلب در ارتباطات خود با دیگران درصدد ارزیابی آنها برمیآییم و گاه فكر میكنیم یا باید نظرات و احساسات آنها را رد كنیم و یا به نوعی (مستقیم و غیرمستقیم) نظرات و احساسات خودمات را به آنها تحمیل نماییم. ارتباطاتی كه بر پایه این روش شكل میگیرد غالباً تداوم نمییابد و هر دو طرف درگیر در ارتباط را دچار مشكل میسازد. ما بدین دلیل با یكدیگر ارتباط برقرار میكنیم تا از طریق آن به حل مسائل و مشكلات، رفع تضادها و تعارضات، رد و بدل كردن اطلاعات ، درک بهتر خود و رفع نیازهای اجتماعی دست یابیم، در روابطی كه ( ارزیابی دیگران ) عنصر اصلی آن میباشد نه تنها اهداف مذكور تحقق نمییابد، بلكه آرامش لازم در ارتباطات انسانی نیز از بین میرود. باید به خاطر داشته باشیم همه ما میخواهیم دیگران با نظرات ما موافقت کنند و یا حداقل به افكار و احساسات ما احترام بگذارند و آنها را تایید كنند، زیر عقاید و نظرات ما برای خودمات كاملاً اهمیت ندارند، اگر در ارتباط با دیگران این تصور پیش آید كه به نظرات آنها احترام نمیگذاریم، ارتباط روند مناسب و هدفمند خود را طی نمینماید.
در نظر گرفتن این نكته كه اغلب مردم مانند ما فكر نمیكنند، احساس نمیكنند و به روش خود به دنیا نگاه میكنند بسیار اساسی است.
7. وقفهای ایجاد کنید
در مذاکرات و ارتباطات طولانی سعی کنید وقفهای ایجاد کنید، تا شماره 10 بشمارید، قدم بزنید. هر کاری حس میکنید به شما آرامش میدهد، انجام دهید. سپس قبل از این که کاری بکنید، بنشینید و فکر کنید که چگونه میخواهید به موقعیت نگاه کنید.
8. مخالفت نمودن به شیوه مناسب
اگر بتوانیم بپذیریم كه دیگران مانند ما نیستند آن وقت میتوانیم به شیوه مناسب سحر نزدیک است ....:
با نظرات و عقاید آنها كه به نظر ما صحیح نیستند مخالفت كنیم. به عبارت دیگر بدون بحث و جدل مخرب كه غالباً همراه با بلند كردن صدا، داد و فریاد، خشم و غضب است میتوانیم به نتیجه مناسب دست یابیم. یكی از مناسبترین شیوهها برای مخالفت كردن با نظرات و عقاید دیگران روش خلع سلاح است. در این روش، فرد در سخنان طرف مقابل حقیقتی را پیدا میكند (حتی اگر با مجموعه سخنان او موافق نیست) و سپس در مقام موافقت و تایید آن حرف میزند. این روش بر طرف مقابل تاثیر آرام بخش عجیبی میگذارد.
ممكن است روش خلع سلاح را نپذیرد ولی جدل، بی فایده و همیشه بیسرانجام است، با این شیوه در واقع شما پیروز از بحث خارج می شوید و طرف مقابل نیز احساس پیروزی می كند و با آمادگی بیشتری به حرفهای شما گوشمی دهد.
مثال: همکار شما میگوید: اصلاً حرفهای تو را قبول ندارم! پاسخ شما: بله حق باتوست، ما همیشه نباید دربست و به صورت صددرصد حرفهای دیگران را بپذیریم.
باید به خاطر داشت كه لحن پاسخ شما نیز مهم است. اگر پاسخ تحقیرآمیز باشد این روش اثر مطلوب را نخواهد داشت.
9. موثق و معتبر صحبت کنید
با حرف ها و عملکردهای تان ثابت کنید که به اصول رفتار حرفهای متعهد هستید. این امور فضایی از اعتماد و رو راست بودن با دیگران را ایجاد میکند.
10. خودشناسی و افزایش آگاهی
شناسایی دنیای ذهنی دیگران، همدلی و همدردی كردن با آنها و یا به نتیجه رسیدن بحثهای ما با دیگران نیازمند خوشناسی و تلاشی برای افزایش اطلاعات و آگاهیهای خود جهت شناسایی دیگران و محیط زندگی است. آگاهی از نقاط قوت و ضعف، ترسها، امیال، آرزوها و نیازهای خود و پذیرش صادقانه آنها، كمک می كند ویژگیها و وخصوصیات دیگران را واقع بینانهتر ببینیم و آنها را بپذیریم.
باید به خاطر داشت خوشناسی و افزایش آگاهی مستلزم صرف وقت، صبوری و تلاشی در جهت تغییر ویژگیهای منفی خود است. برای خودشناسی و افزایش آگاهی میتوانید از افراد متخصص نظیر روانشناسان و مشاوران کمک بگیرید.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#آداب_معاشرت۴
🔰 جايگاه و اهميت زبان گويا در ارتباطات
📗 در دعای مکارم الاخلاق از خداوند درخواست مینماییم:
🔆 «وَاجْعَل لي ... َلسَاناً عَلَى من خاصَمَني»
🔆 «خدایا در برابر کسی که با من می ستیزد، زبانی گویا ده»
❇ قطعاً درخواست مطرح شده برخورداری از زبان دشنام نیست، چرا که چنین خواستهای شأنیت درخواست از خداوند را ندارد، بلکه درخواست بهرهمندی از زبان نرمی است که بتوان بجای سکوت، مشکلات و ناراحتیها را برطرف کرد.
💢 اگر با طرف مقابل صحبت نکنیم، او متوجه علت ناراحتی ما نخواهد شد و این کدورت تا ابد باقی خواهد ماند.
⁉️ اما چگونه و در چه زمانی باید به گفت و گو نشست؟!
📌 ادامه دارد...
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#آداب_معاشرت۵
#ارتباط_موثر
👥 از آداب معاشرت:
🔰 گفتمان مواجه شدن با كسي که موجبات آزار ديگران را فراهم مي كند
❓ این گفت وگو در چه فضايي نبايد صورت بگیرد؟
✳ اين گفت وگو نبايددر فضایی تنش زا انجام شود اصلا در چنين فضايي نبايد هیچ کلامی منعقد گردد
🔸 باید از عامل زمان كمك گرفت زيرا گذر زمان سبب مي شود تا شدت آزار واذيت كم رنگ شودسپس در فضایی آرام با زبانی نرم، دوستانه و با برهان واستدلال گفت و گو را آغاز کرد.
🔹 پیامبران در برخوردبا قوم خويش در اوج نرمي سخن مي گفتند حتي با كساني كه منكر شان بودند ودر نهایت دشمنی با آنان بودند.
پيامبران قوم خود را با عبارت «یاقوم» «ای قوم من» موردخطاب قرارمي دادند كه چنين خطابي نشانگر نهايت لطف نسبت به قوم است.
⁉️ اما این گفت و گو چگونه و با چه زبانی انجام شود؟!
📌 ادامه دارد ....
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🌀چجوری میشه ارتباط ما باهم بهتر بشه؟🤔
جالبه بدونیم ما ۷۵٪ از عمرمون را در بیداری سپری میکنیم ولی فقط ۱۰٪مردم رابطه خوب رو میشناسند .
اغلب ما برای ارتباط خوب دنبال تغییر رفتار دیگرانیم در صورتیکه باید با کنترل رفتار
خودمون آن ها را به مسیر مطلوبی هدایت کنیم !
خب چی میشه مازبان هم را نمیفهمیم ؟
من میگم من دوست دارم تو خوب باشی ....
او میگه من خوبم ،از این بهتر؟!
اینجا منظور من و او از خوب متفاوت هست
ماها ظاهرا مثل هم حرف میزنیم ولی مثل هم برداشت نمیکنیم ،مثل هم تحلیل نمیکنیم و مثل هم ارزشگذاری نمیکنیم و فقط شبیه هم حرف میزنیم
بزارین براتون ی مثال بزنم
می ریم تحقیق برای ازدواج
از همسایه ، همکار، دوست و....میپرسیم فلانی چجوریه؟ چجور آدمی هست؟
همشون میگن خوبه ماهم خوشحال ازدواج میکنیم
بعد میبینیم اصلا اونجوری که فکر میکردیم خوب نبود
اینجا مشکل چیه؟
مشکل اینه که باید میپرسیدیم خب چیش خوبه؟
اونموقع هرکدوم ی جوابی به ما میدادن
مثلا
همکارش میگه انقدر خوبه چون سرش توکار خودشه با هیچکس حرف نمیزنه و به هیچکس کاری نداره تومحل کار (منزوی)
همسایه اش میگه خیلی آدم خوبیه ،من هروقت ماشینمو جلو خونش میزارم چیزی نمیگه(تن دادن به زور و ظلم دیگران)
دوستش میگه خیلی خوبه هروقت باهم جایی میریم نمیزاره ما دست توجیبمون کنیم و مارو مهمون میکنه (منش غلط تو مراوده )
حالا دیدین خوب چه معناهای متفاوتی از نظر این آدما پیدا کرد؟
با توجه به توضیحات بالا
افرادی میتونن باهم ارتباط خوبی داشته باشن که به یک نقطه مشترک از مفهوم واحدی بینشون رد و بدل بشه
ادامه دارد ...
سیمین حسینی
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
ما منظور و مفهموم خواسته مان رااز طریق ارتباط به فرد مخاطبمان منتقل می کنیم
عجیب اینکه فقط
۱۰ ٪ از مفاهیم از طریق کلام انتقال پیدا میکنه و ۳۰ ٪ از اون ازطریق لحن و ۵۵ ٪ ازطریق زبان بدن
هست
کلام یعنی همون عباراتی که ما بکار میبریم
و لحن یعنی آهنگی که به کلاممان میدهیم و باعث میشود از عبارت واحد با لحنهای مختلف تعابیر گوناگونی برداشت بشه
هرچه سریعتر حرف بزنیم یا بعبارتی جویده جویده و سریع سخن بگوییم مفهوم بدتری در ذهن مخاطبمان شکل میگیره مثل زمانیکه با حرص به فرزندمان میگوییم عزیز من بیا کنار من بنشین
و هرچه با کشیدگی و ملایمت عبارات خود را بیان کنیم احساس خوبتری را به مخاطبمان منتقل کرده ایم عزیزم بیاااااپیییشم بشییین ببینم
ادامه دارد...
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
📬 راهی برای شناخت آدمها
در دوران آشنایی یا نامزدی بهترین راه برای شناخت طرف مقابلمان نحوه ارتباط او با دیگران است نه با ما...
اینکه طرف مقابل ما با خانواده، دوستان و اطرافیانش چگونه برخورد می کند،اینکه در رستوران با کسی که سفارش غذا می گیرد چگونه برخورد می کند، اینکه در ترافیک وقتی تلفن همراهش زنگ می زند چگونه جواب می دهد و مواردی از این قبیل به ما کمک می کند تا بتوانیم الگوهای ارتباطی او را بشناسیم.
اشتباه ترین فکری که در این دوران ممکن است از ذهنمان بگذرد اینست که
"با من که خوب رفتار می کند."
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini