#استاد_قرائتی
✅ باید مقاومت کنیم.
📌 گاهی وقتها به پدر میگوید: میدانی دختر یا پسرت چنین و چنان است، میگوید: بله شنیدم و به او تذکر دادم، دیگر اختیار با خودشان است، خواستند گوش بدهند و نخواستند گوش ندهند. یعنی میگوید: چون یکبار گفتم دیگر وظیفه پدریام را انجام دادم.
📌 شما در دارو و درمان اینقدر ... تکرار میکنید تا بچه خوب شود. نباید بگویی: من یک قرص دادم خوب نشد ... دیگر میخواهد بمیرد، بمیرد. اینطور نیست. ما یک جاهایی باید مقاومت کنیم.
🔹 درسهایی از قرآن ۹۹/۷/۱۰
#تربیت_فرزند
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
🔘موضوع؛ آسیب های فضای مجازی
✿←✿در جلسه گذشته گفتیم با توجه به مجازی شدن آموزش، فضای مقایسه و رقابت دانش آموزان به محیط خانواده هم کشیده شده است🔺
▪️▫️ گفتیم بهتر است قبل از مقایسه، نسبت به شناخت طبع فرزندانمان آگاهی پیدا کنیم و متناسب با این توانایی از فرزندانمان انتظار داشته باشیم. ✓
🔺امشب به یکی دیگر از این آسیب ها میپردازیم
⚪️آموزش حضوری چون دانش آموز معلم را ناظر بر عملکرد خود میبیند نهایت تلاش خود را انجام میدهد تا نتیجه مطلوبی بگیرد و تکیه بر روشهای غیراخلاقی کسب نمره و امتیاز کمتر هست 💯
🌐اما در آموزش مجازی چون دانشآموزان حضور معلم را درک نمیکنند بستری شکل گرفته تا شیوه کسب نمره و امتیاز با روش های غیراخلاقی تحت عنوان ←تقلب→ بیشتر انجام شود.
❀☜فارغ از محتوای آموزشی که دانش آموزان فرا میگیرند، اگر ملاک تحصیل فقط کسب نمره و امتیاز باشد و صرفا نمره دانش آموز مورد تشویق قرار بگیرد، دانش آموزان با مفهوم لذت عمیق آشنا نخواهند شد⚠️
🔚🔸و یکسری لذتهای سطحی و زود گذر را خواهند چشید و چون با راحت طلبی، رنج بد درس نخواندن و تقلب را انتخاب میکنند با رنج خوب درس خواندن هم آشنا نخواهند شد؛ و چون یاد نگرفته اند با هوای نفس خود مبارزه کنند، برای دست یابی به این نمره به هر شیوه ای دست خواهند زد. 🔺
✪←اما اگر والدین و معلم تلاش فرزندان را مورد تشویق و ارزیابی قرار دهند و ارزش را بر یادگیری بگذارند، فرزندان نیز رنج خوب درس خواندن را به جان خواهند خرید و لذت عمیق صداقت و درستی را درک خواهند کرد
✍خانم عبدی
🆔@sabkezendegikareeman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
#والدین_غایب
کارشناس:ابراهیم اخوی : روان شناس و استاد مرکز مشاوره حوزه علمیه
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#استاد_قرائتی
✅ باید مقاومت کنیم.
📌 گاهی وقتها به پدر میگوید: میدانی دختر یا پسرت چنین و چنان است، میگوید: بله شنیدم و به او تذکر دادم، دیگر اختیار با خودشان است، خواستند گوش بدهند و نخواستند گوش ندهند. یعنی میگوید: چون یکبار گفتم دیگر وظیفه پدریام را انجام دادم.
📌 شما در دارو و درمان اینقدر ... تکرار میکنید تا بچه خوب شود. نباید بگویی: من یک قرص دادم خوب نشد ... دیگر میخواهد بمیرد، بمیرد. اینطور نیست. ما یک جاهایی باید مقاومت کنیم.
🔹 درسهایی از قرآن ۹۹/۷/۱۰
#تربیت_فرزند
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
▬▬▬▬🦋𖡗 ⃟ ⃟. ﷽🦋▬▬▬
←❀یک گام با مشاور
📒موضوع: شناخت استعداد افراد (استعداد یابی)
←ابتدا بهتر است تعریفی راجع به این که استعداد چیست داشته باشیم
◆❀استعداد یعنی یادگیری کار یا مهارتی با کمترین انرژی و صرف کمترین زمان برای انجام آن نسبت به دیگران که شرایط یکسانی با ما دارند. 💯
👩💼👨💻اهمیت شناخت استعداد از این جهت مهم هست که اگر آن را کشف کنید و در جهت خودتان از آن بهره بگیرید، سرعت رشد به شدت زیادی را برای رسیدن به امیال و خواسته هایتان را فراهم میکنید.
🧚♂در واقع همه افراد در طول زندگی خود در تلاش هستند تا به اهداف بزرگ خودشان دست پیدا کنند. اهدافی که با رسیدن به آن ها حس آرامش و خوشبختی را در وجود انسان ها ایجاد میکند. رضایت از زندگی نیز زمانی برای همه به وجود میآید که به سمت علایق و استعدادهای خودشان رفته اند.
👏استعداد یابی ابتدا از خودشناسی آغاز می شود.
✍پرورش استعدادهای معرفت شناسی ،عقلی ،اخلاقی ،تربیتی هیچ امکاناتی نمی خواهد و می تواند ما را به ثروت های بی کران برساند که رسیدن به همه ی اینها با خودشناسی بدست می آید.💪
👼انسان با توانايی های ذاتی بالقوهاي به دنيا ميآيد که در طول زندگي و گذر عمر، درصدی از اين توانايی ها بالفعل و توانايی های اکتسابی نيز به آن افزوده ميشود.
خانم_پورطاهری
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندپروری
#وفای_به_عهد
کارشناس:ابراهیم اخوی : روان شناس و استاد مرکز مشاوره حوزه علمیه
جلسه دوم : وفای به عهد
1️⃣ما مجبور نیستیم به فرزندان قول بدهیم ولی موظفیم اگر قول دادیم به آن عمل کنیم.
امام صادق(ع): هنگامی که به کودکان وعده دادید، به آن عمل کنید
2️⃣اگر به وعده عمل نکنید باعث ازار فرزند می شوید.
3️⃣تکلیف:قولهاییکه به فرزند دادیم یادداشت کنیم
تامل در قول دادن ها و عمل به آنها
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#استادپناهیان
⭕️ انتخاب را به بچهها نشان دهید!
🔻یکی از آثار مثبت توجه به حق، انتخاب این است که وقتی آدم خودش با آگاهی انتخاب کند، پای انتخابش میایستد. ✔️اما وقتی خودش انتخاب نکند، سختیها خیلی اذیتش میکند و وسط راه کم میآورد.❌
🔻 اجازه بدهید بچه ها موقع ازدواج، فکر کنند و انتخاب کنند. آنها را هول نکنید و برایشان جوّ درست نکنید و الّا بعداً احساس مسئولیت نمیکنند.❌
🔻خوب است لحظههای تصمیمگیری ، دشواریهایی را که در انتخاب دارید با صدای بلند بگویید تا بچه بفهمد که بابا و مامان، یک مسئلهای دارند به نام انتخاب؛ برای آن فکر میکنند، سرِ اینکه کدام راه را انتخاب کنند مردّد میشوند و با احتیاط انتخاب میکنند.👌 اینطور بچه یاد میگیرد که او هم موقع انتخاب فکر کند.
🔻دینداری سختیهایی دارد، آدم باید از یک چیزهایی بگذرد. بیدینی هم سختیهایی دارد، البته سختیِ بیدینی بیشتر است.📛
👈 به بچهها بگویید: بیدینی هم یک خوشیهایی دارد، اگر خوشی نداشت که مردم به سمت بیدینی نمیرفتند! اما خوشیِ دینداری خیلی بیشتر است... اینها را بگویید تا آگاهانه انتخاب کند.✔️
📝 #علیرضا_پناهیان
#تربیت_فرزند
#خانواده_خوب
┅═ 🌿🌸🌿 ═┅
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
💠 پیامبر صلی الله علیه و آله :
🔰 به فرزندان خود احترام گذارید و آنان را آداب نیکو بیاموزید تا آمرزیده شوید.
📖 میزان الحکمه
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#استاد_پناهیان
💥آمادگی تربیت فرزند...
یک خانم و آقای دانشجو که هر دو در مقطع کارشناسی ارشد درس میخواندند، در دانشگاه تهران پیش بنده آمدند و گفتند: ما بعد از چند سال که از ازدواجمان میگذرد، میخواهیم بچهدار شویم اما نمیدانیم واقعاً آمادگی تربیت فرزند را داریم و آیا میتوانیم مسئولیت تربیت فرزند را به عهده بگیریم یا نه؟!
من که خندهام گرفته بود، گفتم: مگر شما فکر میکنید مسئولیت تربیت فرزند چقدر سنگین است؟! گفتند: خُب شنیدهایم که خیلی مسئولیت سنگینی است! گفتم تربیت فرزند بسیار ساده است و شما خیلی اشتباه کردهاید که سنین جوانیِ خودتان را -که طبیعتاً عاطفۀ انسان در آن سنین، بیشتر است- از دست دادهاید و آن عاطفه را به فرزندان خودتان هدیه نکردهاید و کمی دیر به فکر بچهدار شدن افتادهاید.
من دو سه تا اصل یا تکنیک مهم در تربیت فرزند را میگویم و شما بروید همین دو سه تا اصل را رعایت کنید:
یکی اینکه پدر، در کنار همۀ خوبیهایش به این مسأله اولویت بدهد که هیچوقت دل مادر را نشکند (لااقل جلوی بچهها) و به او محبت کند. مادر هم هیچ وقت غرور پدر را نشکند (لااقل جلوی بچهها) و به او احترام بگذارد. همچنین پدر و مادر، بچه را به اطاعت از یکدیگر توصیه کنند؛ مخصوصاً اینکه پدر به بچه یاد بدهد که دل مادرش را نشکند و مادر هم به بچه یاد بدهد که احترام پدر را حفظ کرده و غرورش را نشکند. در این صورت بچهای که در چنین خانوادهای بزرگ شود، خوب بار میآید.
اگر این اصول ساده را در رفتارهای خود در خانواده، رعایت کنیم، تربیت فرزند اصلاً کار سختی نخواهد بود. البته بعضیها که در فضای بحث تربیت فرزند(و روابط زن و مرد در خانه) قرار ندارند، شاید احساس کنند که این کار پیچیده است. ولی اگر کسی وارد این بحث شود، به مرور متوجه خواهد شد که با رعایت چند تکنیک مهم و کلیدی، میتوان بچههای خوبی تربیت کرد.
#فرزندآوری
#تربیت_فرزند
#سبک_زندگی_کریمانه
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#آیت_الله_حائری_شیرازی
تشویق و محبت بیش از حد، مثل کود زیاد است که به گُل داده میشود.
همان طور که کود زیاد عامل فساد گل میشود، محبت و تشویق زیاد نیز در تخریب اخلاق کودک تأثیری عمیق دارد.
باید هنگامی کودک را تشویق نمود که تشنۀ تشویق باشد و به تعبیر دیگر: کودک منتظر تشویق از سوی شما باشد
در این صورت این تشویق در بالندگی کودک نقش بسزایی خواهد داشت.
اگر میخواهید کودکتان را نصیحت کنید
آنجا نیز طوری رفتار کنید که کودک شما برای نصیحت آماده باشد.
#تربیت_فرزند
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#استاد_شهید_مطهری
مقالهای در یك كتاب به نام
«روانشناسی مادران» به قلم یك بانوی فرانسوی ... درج شده بود. این خانم طبق مندرجات آن مقاله، دکترای روانشناسی دارد و خودش نیز مادر است و سه فرزند دارد. در قسمتهایی از این مقاله نیازمندیهای یك زن- در حالی كه باردار یا بچه دار است- به محبت و مهربانی شوهر به خوبی اشاره شده است. میگوید:
وقتی كه زن نخستین ضربههای كوچولوی بچهاش را در شكم خویش احساس كرد شروع میكند به گوش دادن به همهی صداهای اندام خود. حضور موجود دیگری در بدن زن چنان سعادت و خوشحالی به او میدهد كه كم كم میل به انزوا و تنهایی پیدا میكند و از دنیای خارج قطع ارتباط میكند، زیرا میخواهد با كوچولویی كه هنوز به دنیا نیامده است خلوت كند ...
مردها در روزهای بارداری همسرانشان وظایف بسیار مهمی به عهده دارند و متأسفانه همیشه از انجام این وظایف شانه خالی میكنند. مادر آینده نیاز دارد كه حس كند شوهرش او را میفهمد، دوست دارد و پشتیبان اوست وگرنه وقتی دید كه شكمش بالا آمده است، زیباییاش لطمه خورده، حالت استفراغ دارد و از زایمان میترسد، همهی این ناراحتیها را به حساب شوهرش خواهد گذاشت ...
مرد وظیفه دارد كه در ماههای بارداری بیشتر از پیش در كنار زنش باشد. خانواده به پدری مهربان نیاز دارد تا زن و بچهها بتوانند از همهی مشكلات و شادیها و اندوههای خود با او حرف بزنند، حتی اگر حرفهایشان بیمعنی یا خسته كننده باشد.
زن باردار خیلی نیازمند آن است كه از بچهاش با او حرف بزنند. تمام غرور و افتخار یك زن مادر شدن اوست و وقتی احساس كند كه شوهرش نسبت به كودكی كه او بزودی به دنیا خواهد آورد بیاعتناست، این احساس غرور و افتخار جایش را به احساس حقارت و بیهودگی میدهد، از مادر بودن بیزار میشود و بارداری برایش معنی یك «احتضار» پیدا میكند.
ثابت شده است كه چنین زنانی دردهای بارداری را خیلی به دشواری تحمل میكنند ... رابطه ی مادر و فرزند یك رابطهی دو نفری نیست، بلكه یك رابطهی سه نفری است: مادر- كودك- پدر، و پدر حتی اگر غایب باشد (زن را طلاق داده باشد) در زندگی درونی مادر، در تخیلات و تصورات او و نیز در احساس مادری نقش اساسی دارد ... ».
اینها بود سخنان یك بانوی دانشمند كه هم روانشناس است و هم مادر.
📚 نظام حقوق زن در اسلام
#مادری
#فرزندآوری
#همراهی_همسر
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
🍎تحقیقات نشان میدهند صحبت کردن درباره تجریبات مثبت با دیگران آن تجربه را تقویت میکند.
انسانها اجتماعیترین موجودات کائنات هستند، بنابراین ما شبکه عصبی بسیار پیشرفتهای برای همدلی و درک متقابل داریم و میتوانیم خود را جای دیگران بگذاریم.
مادام که دو یا چند نفر تجربه مثبت مشترکی دارند، احساس مثبت تولید شده در این شبکههای همدلی دوباره خود را نشان میدهد و به صورت زنجیروار در عکسالعمل نمایان میشود.
همانطور که جان میلتون در کتاب «بهشت گمشده» خود مینویسد: «هرچه از خوبی بیشتر یاد کنید، بیشتر رشد میکنند.»🍎
شادکامی_ماندگار
#ریک_هانسون
✨✨✨✨
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
⭐️شخصیت کاریزماتیک چیست؟
افرادی كه انرژى مثبت دارند،
اغلب مهربان و با عاطفه هستند،
به زمين و زمان مهربانی مي كنند،
غصه دارند اما آن را قصه نمی كنند تا خُلق مردم را تنگ نکنند،
اغلب افرادى خوش خُلقند،
دنبال نقاط مثبت هستند،
در برابر نا ملايمات زندگی خم به ابرو نمی آورند.
اين افراد در بلند مدت يك نيرویی بدست می آورند كه از همه لحاظ مورد قبول اطرافيان هستند و به قول روانشناسان "شخصیت كاريزماتیک" دارند.
کاریزماتیک باشید، پر از ديد مثبت!
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#السلام_ایها_الغریب
﷽❣ #سلام_امام_زمانم ❣﷽
🌼اے مهربان من
تو ڪجایی ڪہ این دلم
🌼مجنون روے توسٺ
ڪہ پیدا ڪند تو را
🌼اے یوسف عزیز
چو یعقوب صبح و شام
🌼چشمم بہ ڪوے توسٺ
ڪہ پیدا ڪند تو را
#السلام_علیک_یابقیه_الله✋
#صبحتون_مهدوی
✧═════•❁❀❁•═════✧
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به اعتقاد من صبحها به خودیِ خود صبح نیستند...
باید دلیلی برایِ آغاز باشد...
باید انگیزه و هدفی، این ثانیههایِ مبهم را به سمتِ صبح شدن، هُل بدهد...
صبح، دلیل میخواهد جانم...گاهی یک هدف میشود دلیلِ تو...گاهی یک اتفاقِ مبارک و گاهی هم یک آدمِ خوب...و من هر سه را برای ثانیههایِ ارزشمندتان آرزو میکنم...
هر لحظهتان، به زیباییِ صبح...صبحی که از همان ابتدایش، با هزاران امید و انرژی و انگیزه آغاز شود،... که روزتان را ضمانت کند... که
واقعاً "صبح" باشد...
درود ، صبح زیباتون بخیر
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#امید ۱
💢 در این دوران که متاسفانه گاه رَگههای ناامیدی در ميان مردم به فراوانی مشاهده میشود:
💠 لازم است بار دیگر «امیدوار بودن»را به یکدیگر یادآوری کنیم در زمره امیدواران قرار گیریم.
✅ اميد از نشانه های ايمان است.
✅ امیدواری، نتایج بسيار خوبی در پی دارد.
🍀 اولين صفت فرد اميدوار آنست كه آینده فردی - اجتماعی در نگاه او بسيار زیبا ترسیم شده است.
⁉️ چرا؟
✅ اين امر ناشی از دید مثبت (حُسن ظَن) او نسبت به خداوند سبحان است.
✅ او يقين دارد خدايی که تاکنون زندگی وی را به بهترین شکل حمایت کرده، آیندهاش را نیز به بهترين وجه تامین خواهدكرد.
❇️ به همین دلیل هيچ گاه در گرفتاریهای زندگی، خود را در بنبست نمیبيند.
📔 در آیات ٢و٣ سوره مباركه طلاق به این نگاه اميدوارانه اشاره شده:
🔆 «...وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ»
🔆 «...و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکند، و او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد.»
📚 « استاد بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#روانكاوي_شخصيت۱۳
١٠- شخصيت سالم قدرت تشكر فوري دارد.
بعضي از انسانها تشكر را مثل خمير مي گذارند تا بماند و در آخر هم ترش و غير مفيد مي شود .
ما نسبت به همسر و فرزندان در تشكر كردن كوتاهي داريم
هم در سرعت در تشكر و هم در اصل تشكر.
ما فكر مي كنيم تشكر به نوعي چاپلوسي است در حاليكه جزاي كار و تشكر فوري است
هل جزاء الاحسان الا الاحسان؟
پس علامت شخصيت سالم👈 به تعويق نينداختن شكر گزاري است .
علت توصيه بر گفتن الحمدلله براي همين است كه ما ذكر تشكر فوري را بر زبان آوريم .
١١-شخصيت سالم علاوه بر تشكر ، لطف ديگران را به خود فراموش نمي كند .
شخصيت ناسالم لطفهاي ديگران را وظيفه مي داند لذا👈 فراموش مي كند و تشكر هم نمي نمايد
شرّ الاخوان من نفي الاحسان
بدترين دوستان كساني هستند كه الطاف ديگران را نفي و فراموش مي كنند.
طيف لطف ديگران به ما خيلي گسترده است پس دعا گويي ما هم بايد خيلي گسترده باشد .
ادامه دارد...
استاد بروجردي
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
🌷 آیتالله بهجت(ره) :
✍ وقتی دل مؤمنی را شاد كنید، خدا از لطف مَلکی را خلق میکند که آن ملک، شما را از بلاها و تصادفات و ... حفظ میكند.
این که میبینید در برخی تصادفات بعضیها محفوظ میمانند در حالی که به نفر کناری آنها آسیب وارد میشود به سبب این است که آن شخص محفوظ مانده، در مسرّت اهل ایمان نقش داشته است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١٨۴
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
✍ ابرش کلبی به امام محمّد باقرعلیه السلام عرض کرد که مرا #فرزند نمی شود.
✨ فرمود: در هر روز یا هر شب صد مرتبه #استغفار کن.
👈 و بهتر آن است که «اَسْتَغْفِرُاللَّهَ رَبّی وَاَتُوبُ اِلَیهِ» بگوید.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
✍استـــاد فــاطمـــی نيــا :
مشـکل کارهاي ما از کجـاست؟
مشکل اکثر ما از ناحیهزبان است!
وقتیدرخانه، سرِیکموضوعساده
دل فرزند يا همسرت را میشکنـی
و با او تندی میکنی، آیا متوجـه
هستی که خودت را از برکاتالهـی
محــروم میکنی؟!
پناه میبریم به خدا از این زبــان!
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
🔺اصول 18گانه محافظت از کودکان انلاین:
⁉️چگونه از کودکان خود در دنیای دیجیتال محافظت کنید؟
📎امروزه با وجود توسعه کمی و کیفی استفاده کودکان از موبایل و تبلت و اینترنت یکی از دل مشغولی های جدی والدین نگرانی از مواجهه کودکان با آسیب های اخلاقی و فکری در این فضای ولنگار می باشد....
✅برخی اقدامات ضروری برای تحقق امنیت کودکان و خانواده...
1. بعنوان والدین فرزندان نسل دیجیتال اطلاعات خود را به روز نگه دارید...
2. بر مبنای اصل همراهی ، با وجود شلوغی های کاری حتما همراه با آنها وارد دنیای مجازی شوید
3. بر مبنای اصل وضع قانون ،قوانین در خانه و بیرون از خانه را برای شیوه استفاده از گجت ها وضع نمایید(زمان،مکان،مقدار،نوع محتوا)
4. آموزش شیوه حفظ حریم خصوصی به عهده شما پدر و مادر گرامی می باشد پس بهتر است ابتدا خودتان و بعد به اعضای خانواده آموزش نمایید.
⭕️هرگز بدون اجازه شما، نام، شماره تلفن، آدرس پستی، نام مدرسه یا عکسشان را برای شخصی یا در شبکههای اجتماعی منتشر نکنند.
⭕️ایمیل اشخاصی را که نمیشناسند اصلا باز نکنند.
⭕️به پیغامهای عجیب و اذیت کننده جواب ندهند.
⭕️هرگز با شخصی که در دنیای مجازی میشناسند، قرار ملاقات نگذارند.
5. بر ای استفاده از اینترنت مکان عمومی در خانه را معین نمایید.
6. استفاده از گجت ها را در اتاق خواب و مکان های خصوصی ممنوع نمایید.
7. بر مبنای اصل رفاقت ،اجازه بدهید با شما راحت صحبت کنند
به کودکانتان گوشزد کنید که هر اتفاق ناراحت کنندهای در اینترنت برایشان افتاد، مستقیما و در اسرع وقت با شما در میان بگذارند. به آنها این اطمینان را بدهید که سرزنششان نمیکنید و دوستشان هستید
8. پیش از استفاده و خرید هر محصول فناوری متصل به اینترنت از آسیب های جسمی و روحی و رفتاری آن مطلع شده و آن ها با اعضای خانواده در میان بگذارید.
9. برای کودکان از ابزارهای نظارتی در گوشی و تبلیت و رایانه استفاده نمایید.(با جستجوی عنوان Parental Control میتوانید به موارد متعددی از نرم افزارهای مفید در این حوزه دسترسی پیدا کنید)
10.اصول رژیم مصرف رسانه ای را فراگرفته و منظبق بر شرایط خانوادگی در وضع قوانین خانگی استفاده نمایید.
11. با مطالعه محتوای آموزشی در وب سایت ها و کانال های آموزشی با عنوان سواد رسانه خود و خانواده خود را به سپر تفکر انتقادی و مهارت مدیریت مصرف رسانه ای مجهز نمایید.
12. در استفاده از هر نرم افزار، وب سایت، اپلیکیشن، بازی های کنسول و آنلاین ابتدا با جستجوی دقیق و مطالعه از مزایا و مضرات آن مطلع شده و منطبق بر رده بندی سنی از آن استفاده نمایید.
13. کارکردهای مثبت و مفید از فضای مجازی را فراگرفته(اعم از بازی های فکری و سایت های مفید و ... ) و بر مبنای استفاده اصولی با مدیریت زمان دقیق آن را در خانواده نشر دهیم .
14. پیش از بروز بحران و گرفتار شدن اعضای خانواده توسط شبکه دوستان در مدرسه و یا ... با طراحی هوشمندانه زمان هایی را برای گفتگو در این مورد در بین اعضای خانواده معین نمایید و شما اولین فرد معرفی کننده استفاده صحیح از این ابزارهای جذاب باشید.
15. به عنوان یک اصل از اپلیکیشن ها و برنامک های رایگان با توجه به تجارت نابرابر و نا عادلانه با توجه به نقض حریم خصوصی ، کمترین استفاده را نمایید و در صورت ضرورت پیش از استفاده و نصب اطلاعات حریم خصوصی آن را مطالعه نمایید.
16. رمز وای فای خانه تنها در اختیار پدر خانواده قرار گیرد.تا استفاده های غیر اصولی پرهیز شود.
17. به هیچ عنوان از اینترنت های شبانه با وجود (وسوسه گری شرایط هزینه پایین آن)با توجه به خسارت های متعدد روحی و رفتاری و همچنین جسمی و اختلالات فیزیولوژی استفاده ننمایید.
18. تا حد ممکن گجت ها را به صورت مشترک میان اعضای خانواده استفاده نمایید و از خرید لپ تاپ شخصی و موبایل شخصی ،تبلت شخصی بویژه برای کودکان به جد پرهیز کنید.
✍️سید علیرضا آل داوود
#سواد_رسانه
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini
#تربیت_فرزند
#پرسش
پسری که ۱۱ سال دارد خیلی باهوش و پرانرژی هست و بیشتر اوقات درگیر سوال پرسیدن و بازی های هیجانی هست و پدرش هم، بهش گیر میده و باعث شده وسواس فکری بشه مدام ناخن هاشو می جوه و با داداش کوچکترش به جای بازی کردن اذیت اش می کنه و از این کارش لذت می بره یا خیلی حرف می زنه و خلاصه بازیگوش و به جای درس خواندن و برنامه ریزی برای آینده متاسفانه همش تو حاشیه هست و دوران پادشاهی خوبی هم نداشته تا حدود ی می شه گفت لوس و عقده ایی به بار اومده چطور می شه یه جدول برنامه ریزی خوب واسه نظم دادن به زندگیش و آینده اش داشت.
من که دیگه خیلی نا امید شدم واسه آینده اش ،خیلی ممنونم که راهنمایی کنید.
👨🏫#پاسخ_استاد(سید روح الله حسینی)
🔖سلام علیکم و رحمه الله
☜در ابتدا طبع و مزاج فرزند رو بررسی کنید که مشخص شود تا چه حدی از هیجانات فرزند مربوط به طبع اوست و چه مواردی مربوط به غلبه مزاجی فرزند است که نیاز به اصلاح تغذیه و محیط دارد. همچنین برخورد و توقع شما از فرزند متناسب با طبع او باشد.👌
👼طبق فرمایش شما فرزند به
دوره جبرانی 6 الی 9 ماهه نیاز دارد .
↖تنش فرزندتان با برادر کوچکتر به خاطر کمبود همین دوره پادشاهی است در واقع هر فرزند نیاز به توجه و محبت اختصاصی دارد،وقتی که فرزندان از محبت والدین بسته به نیازشان سیراب شوند جای حسادت که در نتیجه آن، اذیت و آزار یکدیگر است بین فرزندان باقی نمی ماند.👧👶
🤾♂در دوره جبرانی باید فضای منزل بازی محور و توام با آرامش و نشاط شود،ارتباط صحیح والدین با فرزندان و همچنین والدین با یکدیگر از نکات مهم تربیت صحیح فرزندان است که موجب الگوپذیری و حرف شنوی بیشتر فرزندان از والدین میشود.💯
⚠️رفتارهایی مثل ناخن جویدن و وسواس فکری در اثر استرس و نگرانی های درونی در فرزند دیده میشود که در نتیجه شرایط محیطی و تغذیه ای اشتباه است که خود اینها زمینه ی بروز غلبه های مزاجی را در فرزند بوجود می آورد پس علاوه بر اصلاح تغذیه نیاز به اصلاح محیط نیز دارد
🔸مثلا؛ شرایطی بازی های مورد علاقه فرزند و فضایی با ارامش و نشاط را در خانواده فراهم کنید و بدور از تحقیر، توهین و سرزنش.
✿برای فرزند برنامه داشته باشید،بی کاری خود یکی از زمینه های تنش بین فرزندان و یا پرسش زیاد است،
با توجه به طبع و مزاج فرزند به او مسؤلیت بدهید،زمینه فعالیت های مختلف یا کسب مهارت را برای او فراهم کنید.
❀توقع آینده نگر بودن برای فرزند در این دوره سنی دور از انتظار است. این مهارت را فرزند شما باید به مرور زمان بدست آورد.
○←برای آموزش نظم و ادب بهترین شیوه اجرای جدول فعالیتی است که برای فرزند زیر 12 سال، بعد از دوره جبرانی پادشاهی اجرا میشود.
📌🦋در این مدت دوره جبرانی انجام تکالیف و وظایف شخصی را با بازی همراه کنید تا در کنار انجام وظایف ،لذت کافی را هم ببرد.
🗯والدین نیز باید اصلاح تغذیه انجام بدهند زیرا در شرایط جسمی مناسب،تصمیم گیری و عملکرد بهتری خواهند داشت.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐 s.hoseini