#عزت_و_ذلت
🔆 «إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بَعْدَ إِيمَانِهِمْ ثُمَّ ازْدَادُواْ كُفْرًا لَّن تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الضَّآلُّونَ»
🔆 «كسانى كه پس از ايمان خود كافر شدند سپس بر كفر [خود] افزودند هرگز توبه آنان پذيرفته نخواهد شد و آنان خود گمراهانند»
📔 سوره مبارکه ال عمران، آیه ۹۰
💢 یکی از عوامل ذلت این است،آنكس كه در مسیر تربیت قرار گرفته و نفس خود را از آلودگیهای مختلف تطهير کرده نه تنها مجدد تحت سلطه نفس قرار بگیرد بلکه این بار بیش از گذشته آلوده به معاصی و رذایل نفسانی شود.
🔹 برای پیشگیری از این امر باید به مجرد اینکه گرفتار رذایل و آلودگیهای اخلاقی شدیم خود را تطهیر کنیم و اجازه بقای كمترين آلودگی را به خود ندهیم.
☘️ امیر المومنین علیهالسلام میفرمایند:
🔆 «فَإِنَّ الْبُخْلَ وَ الْجُبْنَ وَ الْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّى يَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللَّه»
🔆 بخل و ترس و حرص غریزههای مختلفی هستند که ریشه انها سوء ظن به خدای سبحان است.
📗 ترجمه و شرح نامه ۵۳ نهج البلاغه (عهدنامه مالک اشتر)
🔰 *برای پیشگیری نبايد هرگز به جهت اصلاح نفس به خود مهلت بدهیم بلکه به مجرد ایجاد رذیله بايدخود را تطهیر کنیم تا گرفتار ذلت نشویم.*
📚 « استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#روش_شناسی ۲۶
💠 *روش سلامتی جسم*
🔆 ألاَ و إنّ مِنَ البَلاءِ الفاقَةَ، و أشَدُّ مِنَ الفاقَةِ مَرَضُ البَدَنِ، و أشَدُّ مِن مَرَضِ البَدَنِ مَرَضُ القَلبِ ؛ ألاَ و إنَّ مِنَ النِّعَمِ سَعَةُ المالِ، و أفضَلُ مِن سَعَةِ المالِ صِحَّةُ البَدَنِ، و أفضَلُ مِن صِحَّةِ البَدَنِ تَقوَى القَلبِ.
☘️ امام على عليه السلام:
🔆 بدانيد كه يكى از بلاها نادارى است و بدتر از نادارى، بيمارىِ تن است و سختتر از بيمارىِ تن، بيمارىِ دل است. بدانيد كه يكى از نعمتها گشايش در مال است و برتر از گشايش در مال، تندرستى است و برتر از تندرستى، پرهيزگارىِ دل است.
📗 شرح نهج البلاغة: 19/337
♦️ حسادت نشان از بیماری قلب دارد. حسود نسبت به الطاف خداي سبحان تردید داشته و به مردم بدبین است.
🔹 این تردید و بدبینی ریشه در قلب او دارد. همانگونه که برای فردی که به بیماری لاعلاج مبتلا شده، متأثر میشویم و دست به دعا بر میداریم، برای حسود که دچار بیماری قلب شده نیز باید متاثرشدو دعا کرد.
💢 افرادی که میخواهند جسم سالم داشته باشند، باید قلب خود را تقویت کنند. به میزانی که دل تقویت شود جسم نیز از سلامتی برخوردار میشود.
✅ *تقویت دل متکی به تقوا است و از این طریق، یقین فرد افزون میشود. متقی از افکار، خطورات سوء و حسرت نسبت به دیگران پرهیز میکند و وعدههای الهی را باور دارد و درنتیجه به تقسیمات و مقدرات خدای سبحان اعتراض ندارد.*
✅ راهکار سلامت جسم آن است که دل، متقی باشد؛ یعنی از بدخواهی نسبت به خلق و بیاعتمادی نسبت به خدا، پرهیز کند.
💢 فرد حسود به جای شاد شدن از پیشرفت دیگران، از موفقیت آنان احساس ناخرسندی میکند و به جای کوشش برای پیشرفت خود، سعی در ایجاد مانع در راه رشد دیگران دارد.
📚 « استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
هدایت شده از پیوند مهدوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_تراشیون
✅ فرزندانمون را از سالهای اول زندگی، با #قدرت_تحلیل بار بیاریم.
📌جوان ما یک دختر خانم خوشتیپ میبینه کف خیابون... چون قدرت تحلیل نداره، فکر میکنه زن زندگیه و بهش دلبسته میشه.
#کانال_جهادی_پیوند_مهدوی
https://eitaa.com/peivandemahdavi
#شهید_برونسی
✅ با خیال راحت بخورید...
همسر ایشان: نخستین فرزندمان هفتماهه بود که به شهر مشهد مقدس آمدیم. ابتدا خود آقای برونسی آمده بودند و بعد هم نامهای برای پدر نوشتند که اگر دوست دارید دخترخانمتان را بفرستید به مشهد، اگر هم دوست ندارید من حرفی ندارم، فقط فرزندمان را نزد من بفرستید. من حتی اگر کلاهم نیز در آن روستا بر سر نیزه بیفتد نمیآیم آن را بردارم! چون تقسیم اراضی صورت گرفته و اشکال شرعی دارد و عوایدش حرام است. ...
ابتدا که ایشان آمدند مشهد، در یک کارگاه ماستبندی و مغازه لبنیاتی مشغول کار شدند و روزی پنج تومان به او حقوق میدادند. ... یک هفته بعد از آنکه ما آمده بودیم مشهد، آقای برونسی روزی آمد و گفت که من دیگر نمیروم در آن لبنیاتی کار کنم. گفتم به چه دلیل؟ آنجا که نزدیک خانه است و از این حرفها. جواب داد صاحب آنجا هر وقت میخواهد شیر به مردم بفروشد، از قبل مقادیر زیادی آب به شیرها اضافه کرده است.
آن آبهای اضافه را خود من باید با شیرها مخلوط کنم. بعد هم شیرهای ناخالص و تا حدی تقلبی را من باید پای ترازو ببرم. حالا از من و شما گذشته، ما هیچی! این بچه چه تقصیری دارد![؟] اگر او الان نان حرام بخورد، فردا میخواهد چه موجودی بار بیاید؟ بدین ترتیب شهید برونسی از آن لبنیاتی بیرون آمدند و بلافاصله در یک مغازه سبزیفروشی ... مشغول کار شدند ولی دوباره چند روز بعد دیدم که آمده و میگوید اینجا هم دیگر سر کار نمیروم.
یک سری بیل و کلنگ و وسایل مربوط به بنایی خریده و با خود به خانه آورده بود. گفتم با اینها میخواهی چهکار کنی؟ گفت از فردا میخواهم با این وسائل سر گذر بایستم تا برای کسانی که کار بنّایی دارند کار کنم. سبزیهایی که صاحبکارم در آن سبزیفروشی به دست مردم میدهد پر از گِل و زائدات است و پولی که مردم میپردازند صرف هزینه سنگینیِ افزوده و غیرواقعی به این سبزیها میشود. بنابراین هر نانی که از آنجا در بیاید دارای اشکال شرعی است. ...
آن زمان من سن و سال کمی داشتم و گاهی که بین من و همسرم حرفی سخنی رد و بدل میشد، میپرسیدم ما این همه راه را از روستا هم آمدهایم و شما مدام شغلت را عوض میکنی، حالا مردم روستا و فامیلها آیا به ما نمیخندند؟ آیا نمیگویند این آقا عبدالحسین، ملکی را که از ناحیه تقسیم اراضی سهم قانونی خودش محسوب میشده قبول نکرده و رفته سر گذر ایستاده و میخواهد کار بنایی کند؟
ایشان در پاسخم گفت این حرفها و سخنها هیچ عیبی ندارد، بلکه درآوردن نان حرام با عیب و اشکال همراه است. این بچه اگر با نان آمیخته با حرام بزرگ شود، خدا میداند که فردا چگونه بار میآید و در جامعه چگونه ظاهر میشود. ولی در مقابل اصلاً ننگ نیست که من سر گذر جویای کار باشم و نان سالم و حلال دربیاورم. خلاصه، چند روزی رفته بود سر گذر که ایشان را بردند سر کار ...
روزی را به خاطر دارم که ایشان از صبح رفتند سر کار بنّایی. غروب که شد، دیدم در بازگشت، اسباببازیهایی برای بچهها خریدهاند، از آن طرف هم پاکتهایی مملو از موز و چند نوع میوه دیگر خریده بود و با افتخار و غرور میگفت نگاه کن! من امروز خیلی خوشحالم، چرا که هرچه از اینها بخورید کاملاً حلال و طیب و طاهر است.
خب من که او را کاملاً میشناختم و میزان تقیدات شرعیاش را میدانستم، با تعجب میپرسیدم درآمد شما که همیشه حلال است، مگر درآمد امروزتان چه فرقی با دیگر روزها دارد؟ میگفت: «امروز با همیشه فرق دارد، چون آنقدر عرق ریختهام که هرچه حساب کنید نانمان حلال و پاک و سالم است؛ با خیال [راحت] از اینها ... بخورید، هیچ غشی در آن نیست، خیلی برای این نان زحمت کشیدهام، من همینطور کارها را دوست دارم».
📚شاهد یاران - شماره ۹۴ و ۹۵
#رزق_حلال
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
4_5792019782433768468.mp3
963.3K
🎙آيتالله مشکینی (ره)
🔹موضوع: اوقاتتان را خیلی مغتنم بشمارید.
اگر وقتی از شما تلف میشود و هیچ غصهدار نمیشوید معلوم میشود هنوز نفهمیدم که برای چه به دنیا آمدیم .
🕰 کمحجم بسیار عالی حتما گوش کنید.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مدیریت_زمان 36
🔶 💥 کسی که برای آینده خودش برنامه ریزی کنه میتونه تمام گذشته خودش رو جبران کنه. کافیه که آدم کمر همت ببنده و بیشترین تلاشش رو برای استفاده مناسب از زمان به کار ببره.
یکی از خصوصیات خداوند متعال اینه: مبدل السیئات بالحسنات.
💕 یعنی خداوند مهربان، گناهان و زشتی های انسان رو تبدیل به خوبی ها و زیبایی ها میکنه... کلا اثر گناهان رو میتونه از بین ببره.😌
فقط کافیه که انسان واقعا و عمیقا برای مبارزه با هوای نفسش و انتخاب تمایلات برترش اقدام کنه...
✅ غیر از خداوند متعال کی میتونه این کار رو بکنه؟ همه گذشته ما رو برامون جبران کنه... تا جایی که از همین الان هم میتونیم به مقام اولیاء الهی برسیم... با هر درجه از بدی که هستیم...
✔️ زمان آینده ما چقدر ارزشمنده...؟!
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مدیریت_زمان 37
🔶 واقعا شما باور میکنید که خداوند جای تک تک گناهان ما ثواب قرار بده؟😊
این آیه قرآن هست...
✅ ما در زمان آینده میتونیم به همه خوبی ها دست پیدا کنیم. یه همه چیز برسیم... تمام زیبایی های دنیا و آخرت رو مال خودمون کنیم...
🔹 حواستون هست که زمان آینده مال ماست؟ چقدر میتونیم خرید کنیم؟!
قدر زمان رو باید الان بدونیم که وقت داریم نه اینکه وقتمون که تموم شد تازه بگیم ای داد بیداد....!
🌹🔺 ما اگه قیمت زمان رو خیلی زیاد بدونیم دیگه برای هر چیز الکی خرجش نمیکنیم. قیمت زمان الانت رو خیییلی بالا بدون! باهاش چیزای ارزون نخر عزیزم 😊
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مدیریت_زمان 38
✅ وقتی آدم ارزش زمان خودش رو خیلی زیاد بدونه دیگه برای هر کاری نمیذاره. پای هر فیلمی نمیذاره!
گفتیم فیلم! بهتره یکمی در موردش صحبت کنیم. در مورد فیلم دیدن دو تا نکته هست
💢 یکی اینکه هر کسی نباید پای فیلم بشینه!
💢 یکی اینکه پای هر فیلمی هم نباید نشست!
ماهواره که دیگه هیچ! اصلا حرفش رو نزن!
آیا واقعا لازمه که ما همه فیلم و سریال ها رو ببینیم؟ 🤔
مثلا به طرف میگی شما فلان سریال رو برای چی میبینی؟ میگه والا توی این فیلم داره نشون میده که مال حروم خوردن خیلی بده!
- خب ببخشید! مگه شما اهل مال مردم خوردن هستید؟
- نه خدا نکنه! من اصلا به فکرمم نمیرسه این چیزا!😢
- خب برادر من! شما که اهل این چیزا نیستی خب نیاز نیست که پای این فیلم بشینی!😊
- والا از این زاویه نگاه نکرده بودم! راست میگیا! من چرا پای اون فیلم مینشستم!....😬
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مدیریت_زمان 39
✅ گفتیم که هر کسی باید هر فیلمی که واقعا نیازش هست رو ببینه.
متاسفانه از بین بردن زمان در جامعه ما تبدیل به یه فرهنگ شده.
چطور؟
⭕️ اگه یه نفر مقدار پول رو جلوی چشم شما آتیش بزنه شما چه واکنشی نشون میدید؟
خب طبیعیه هر کسی ببینه میگه عجب آدم احمقیه! چرا داره پولش رو از بین میبره؟! مگه آدم عاقل پولاش رو آتیش میزنه؟!😒
درسته؟
حالا یه سوال! مگه ارزش زمان بالاتر از پول نیست؟
🔸 اگه یه نفر زمان خودش رو الکی آتیش بزنه نظرتون چیه؟! کسی که زمان خودش رو برای هر کاری میذاره در واقع داره زمانش رو از بین میبره و آتیش میزنه...
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مدیریت_زمان 40
✅ انسان مومن باید در ارتباط با زمانش "خسیس" باشه. به خاطر همین هست که مومن "دائم الذکر" هست. از هر فرصتی استفاده میکنه تا چند تا ذکر بیشتر بگه و نورانی تر بشه. مراقب هست که هیچ زمان بیهوده ای توی زندگیش نداشته باشه.
🔶🔸 اینکه انسان مومن آدم #منظمی هست بیشتر به این خاطره که از زمان خودش به خوبی استفاده کنه. نمیخواد وقت خودش رو در لابلای شلوغی های زندگیش هدر بده! برای هر کاری به اندازه نیازش وقت میذاره.
🔷 اونوقت اگه کسی از دور به انسان مومن نگاه کنه احساس میکنه که انگار آدم مومن یه مقدار خشک و سرد هست! فکر میکنه بی عاطفه هست!
نه عزیزم! انسان مومن چون میخواد همه کاراش سر وقت باشه نمیتونه وقت بیش از حدی رو برای شما بذاره! لطفا ازش ناراحت نشید 😊
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
والدين قرار نيست اختلاف نداشته
باشند، دعوا نكنند و هميشه با هم موافق باشند.
كودك قرار است از والدينش روش درست حل اختلاف را بياموزد.
قرار است ببيند پدر و مادرش با دو عقيده مختلف چگونه بر سر يك مسئله به تفاهم ميرسند.
قرار است ببينند با داشتن اختلاف، عشق و محبت به پايان نميرسد.
والدين قرار است به فرزندشان نشان دهند انسان حتي با خودش هم تفاهم ندارد چه برسد به ديگري، اما با احترام، ابراز درست عقايد، با گوش دادن به هم ميتوان يك جايي به تفاهم رسيد و مشكلات را حل كرد، و قرار است از هر اختلافي هر دو نفر پيروز بيايند نه تنها يك نفر
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#اصل پرهیز از افراط وتفریط:
🐸#برخی از والدین این توصیه را که با فرزندانمان باید دوست باشیم را بهدرستی دریافت نکردهاند و دچار سوءتعبیر شدهاند؛
🐸#آنها فکر میکنند برای دوست شدن با نوجوان باید با او همصدا و همرنگ شد و هرچه او خواست، آنها هم باید بخواهند،
🐸#درحالیکه این شیوهی دوست شدن درست نیست؛ باید نوجوان را با اصول و ارزشها و هنجارها آشنا کرد.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
وقتی می خواهید فرزندتان را تمجید کنید به جای ارزیابی و کلی گویی آن کار خوب را برای فرزندتان توصیف کنید.
❌ آفرین که اتاقتو تمیز کردی چه دختر خوبی.
✅ می بینم که کارهای زیادی انجام دادی. تمام وسایلت رو توی کمدت چیدی. وسایلتو جمع کردی و لباس ها تو داری تا می کنی. آدم وقتی میاد توی اتاقت لذت میبره آفرین دخترم.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چقدر به فکر کردن بچه ها اهمیت میدیم؟!
🔻 عقل به معنای اندیشیدن کجا قرار است فعال شود؟ ما کجا تفکر بچهها را تحریک میکنیم؟ ما میخواهیم آدم تمدنساز تربیت کنیم، اما برای اندیشیدن او فکر نمیکنیم!! گاهی باید برای بچهها سوالاتی ایجاد کرد. مثلا آخر کلاس دو سوال مطرح کنیم و به بچه ها بگوییم راجع به آن مطالعه کنید، از دیگران بپرسید و ... . با این کار روحیه پرسشگری را زنده کنید. سوالی بپرسید که خودش به تنهایی نمیتواند فکر کند و جواب دهد. باید دنبال منبع برود. باید بچه ها را به اندیشیدن و تحقیق کردن و پرسشگری ترغیب کرد. اما چقدر جای این کارها در تکالیف مدارس خالیست و تکالیفی بیهوده به بچه ها داده میشود که همه هدف آن موفقیت در کنکور است!
دکتر علی غلامی. دوره تربیت دخترانه
#تربیت_تمدنی
#تربیت_عقلانی
#استاد_غلامی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
سوال:
دختر شش ساله ای دارم که هرجایی می رویم برای برگشتن به خانه بسیار گریه می کند و نمی خواهد برگردد؛ ولی به محض ترک آن مکان گریه اش تمام می شود و از این حالتش ابراز ناراحتی می کند و می گوید دست خودم نبود. باید چ کار کنم؟
پاسخ:
☘ اگر این دختر شش ساله تک دختر و تک فرزند است، یک مقدار طبیعی است.
💛 احساس تنهایی زیادی می کند؛ یعنی اینکه به همبازی نیاز دارد و دلش می خواهد جای دیگر با دیگران باشد.
🏡 در خانه شما هستید و پدرش که ایشان هم بیشتر اوقات نیستند.
👼لطفاً برایش خواهر یا برادر بیاورید.
⭕️ در این گونه مواقع مهم است علت را پیدا کنید.
🧡 تا وقتی که شما مسئله را می نویسید ولی اصلاً سمت علت موضوع نمی روید، من به شما خوبان هر توصیه ای بکنم، مشکل شما حل نخواهد شد.
❣فرزندي که در خانه تنها است و وقتی جایی می روید و نمی خواهد از آنجا بیرون بیاید، معلوم است چیزی آن جا هست که در خانه نیست.
بروید و ببینید آن چیست؟
💫و اگر ظرفیت مثبتی وجود دارد آن را برایش در خانه ایجاد کنید.
#سوال_جواب
#دکتر_نیلچی_زاده
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
سوال:
از اول ازدواج، همسرم تمایل داشته و دارد که برای دیدن خانواده اش به شهرستان برود. با این که ما در قم تنها هستیم، او ما را تنها می گذارد و می رود. الان بچه پنج ساله ام از دوری چند روزه پدرش بیتابی می کند. می بینم که پسرم در حال آسیب دیدن است و از طرفی می دانم اولویت اول همسرم خانواده اش است. می خواهم حس نکند که ما را کمتر دوست دارد و آسیب نبیند و ارزش پدر برایش کم رنگ نشود.
پاسخ:
🌹وقت هایی که پسر شما می بیند پدرش در خانه نیست، شما به صورت خلاقانه با این
موضوع برخورد کنید
💕یعنی به او بگویید که بابا کجا رفته؟ بابا پیش مادربزرگ و عموجان و عمه جان رفته است؛ چون نمی توانست ما را ببرد، مجبور شد تنها برود. ما این دفعه برای عمه جان نقاشی بکشیم که وقتی بابا رفت نقاشی های شما را ببرد. من هم برای مادربزرگ و عمه جان مربای خوشمزه درست می کنم
✳️ یعنی نشان می دهید وقت هایی که پدر نیست، با خلاقیت با پدر و کسانی که پدر آنها را دوست دارد، همراه هستید.
💮مربا و ترشی هایی برای مادر شوهر و پدر شوهر و خانواده شوهرتان درست کنید.
📷 عکس و فیلم هایی از این ها برای پدرش بفرستید و بعد فرزندتان در تماس های تلفنی به پدر ابراز عشق کند.
🎈با آرامش و طمانینه به همسرتان بگویید: «شما هر وقت دلت خواست بروی، برو سر بزن. آنها پدر و مادر تو هستند و رسیدگی به آنها جزء وظایفت
است؛ ولی کمی با این بچه حرف بزن! بگذار دلش آرام شود.»
💓 یعنی بگذارید که هم احساس بچه مثبت باشد و هم احساس همسرتان.
به طوري که بعدا فکر نکند شما دارید مکاره گی می کنید تا نگذارید به پدر و مادرش برسد.
❓این امر چه زمانی امکان پذیر است؟
✔️وقتی که احساس منفی شما از بین رفته باشد. شما سرشار از احساس منفی هستید، لطفاً به داد خودتان برسید.
#سوال_جواب
#دکتر_نیلچی_زاده
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🔰 امیرالمومنین علی علیه السلام:
💠 قلب ها سخت و قسی نمی شود
مگر به خاطر کثرت گناه
📚بحارالانوار ج۶۰ ص۷۳
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
34.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻مادران و پدرانِ تمدنساز
🔹استاد #حسن_عباسی #ببینید
🔹۷آبان۱۴۰۰
#مادران_ترز_جهان_اسلام
#پدران_تراز_جهان_اسلام
#سوال_جواب
#دکتر_نیلچی_زاده
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
آموزش مسئوليت به كودك:
آموزش مسئوليت به كودك از حدود يك سالگى ميتواند شروع شود. زمانى كه به كودك اجازه ميدهيد با دست غذا را برداشته و راه دهانش را پيدا كند و با ماليدن عذا به دهان و دستش غذا بخورد. يا به او اجازه دهيد جورابش را پايش دربياورد.
مسئوليت دادن به كودك بايد همراه با هيجان، شادي، تشويق كردن و مطابق با توانايى هاي كودك باشد.
بهتر است مادر اجازه دهد فرزندش كنارش در آشپزخانه باشد و كارهاي بسيار كوچك جالب مثل پوست كندن تخم مرغ بعد از دو سالگي، مخلوط كردن مواد كيك، يا چيدن قاشقها در جاي مخصوصش كمك كند. پدر روزهاي تعطيل كنار فرزندش در آشپزخانه، اتاق يا حياط فعاليتهاي ساده و هيجانبخش داشته باشد مانند آب دادن گلها، كاشتن دانه گل، غذا يا كيك درست كردن.
كليد موفقيت در آرامش و تشويق والدين است.
اجازه دهيد فرزندتان اشتباهات بي خطر كند مثلا كفشهايش را اشتباه بپوشد. اگر به خاطر اشتباه فرزندتان، كندي او و دير شدن شما جلوي كارهاي او را بگيريد، كارها را شما انجام دهيد، يا مرتبا او را تصحيح كنيد موفق نخواهيد بود.
هورا كشيدن، تشكر كردن، و لبخند زدن در حاليكه با محبت او را نوازش ميكنيد بهترين تشويق براي فرزندتان خواهد بود. با روش درست شما و تشويق فرزندتان از سه سالگى ميتوانيد شاهد استقلال فرزندتان در انجام كارهاي شخصى اش باشيد. رويانوری
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#هوش_جنسی ۵
عامل اصلی ایجاد امنیت در کودک رابطه ی پدرومادر باهم و با فرزندان است. در هجده ماه اول، نوزاد فقط مادر را می شناسد و همه چیز حتی خود را جزئی از مادر می داند (درک جزء ازکل)، در هجده ماه دوم پدر به عنوان نماد قدرت و قانون بین مادر و فرزند قرار می گیرد (نظریه ی ژاک لکان). از سه سالگی خانواده یعنی پدر و مادر باهم منشأ امنیت فرزند هستند (نظریه اریکسون).
سئوال اصلی: در این سال های حساس رابطه ی پدرومادر باهم چگونه است؟ گرم، توأم با مهربانی، با آرامش و شادی؟ به ایده آل فکر نکنیم، اختلاف نظر و بگو مگو بین همسران امری طبیعی است نکته ی مهم تعداد دفعات، طولانی شدن زمان و چگونگی مدیریت آن ها است.
اگر در این مواقع پدر به سمت خشونت های فیزیکی و کلامی گرایش داشته باشد و مادر با مظلوم نمایی یا خشونت متقابل واکنش نشان دهد، احساس امنیت در فرزند کاهش می یابد. تشنج در رابطه ی والدین یکی از عوامل اصلی ایجاد عدم احساس امنیت در فرزندان است.
• تعلق: احساس تعلق به معنای علاقه و نه مالکیت، نیاز بعدی کودک است. تعلق یعنی دوست داشتن و دوست داشته شدن، علاقمند بودن به کسی و مورد علاقه قرار گرفتن، تبادل مهرومحبت.
• احساس ارزشمندی: احساس ارزشمندی حاصل احترام و تأیید وجود کودک است. بارها این مطلب مهم را مطرح کرده ایم که کار و رفتار کودک از وجود او جدا است. وجود کودک درهرحال باید تأیید شود ولی در مورد کارورفتار او می توانیم واکنش های متفاوت نشان دهیم.
توجه داشته باشید هرگونه لقب دادن به کودک اعم از مثبت مانند قهرمان، نابغه، با استعداد و نظایر آن ها و منفی مانند: تنبل، بی تربیت، زلزله و مانند آن ها موجب شکل گیری خودپنداره ی کاذب مثبت یا منفی در کودک می شود که هردو بر عزت نفس و اعتماد به نفس واقعی کودک تأثیر منفی دارند.
• خودشکوفایی: آخرین نیاز در سلسله نیازهای اولیه، خودشکوفایی است. اگر تأمین نیازهای قبلی به صورت متعادل و صحیح انجام گیرد کودک به مرحله ی شکوفایی استعدادهای نهفته خود می رسد و کودک شکوفا، کودکی متعادل و خودکنترل است و در مواقع ضروری کاملاً قادر است از خود مراقبت کند.
با توضیح مختصر درباره ی نیازهای اولیه، بدون احساس گناه، نگرانی و سرزنش، چگونگی تأمین آن ها را برای فرزندان خود بررسی کنیم.
• نیازهای زیستی: فرزندان ما در چه سطحی قرار دارند؟ آسایش یا رفاه، زیاده خواهی یا قانع بودن، رضایت یا عدم رضایت از داشته ها؛ در نیازهای زیستی به چه میزان از نیازهای ضروری و کارکردی خود اطلاع داریم؟ و تا چه حد تحت تأثیر نیازهای هنجاری و القایی جامعه هستیم؟ تأکید می کنیم هدف از طرح این مطالب به هیچ وجه به منظور تغییر روش زندگی شما نیست، روش و سبک زندگی هر خانواده ای محترم است؛ روش زندگی خود را تغییر ندهید فقط به این مطالب فکر کنید، آن ها را درذهن خود بررسی و تحلیل کنید به هرمیزان که این مطالب در ذهن شما نهادینه شود به همان میزان تبدیل به روش زندگی و رفتار خواهد شد. ادامه دارد...
[مباحث کودک متعادل ]
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
پشت هر کودک مضطرب....
فردی وجود دارد که بیش از اندازه
از او حمایت میکند...
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
جلسه پانزدهم دوره «تربیت کودک»
🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۸.۰۰
(مدت زمان جلسه: ۵۰ دقیقه)
🎙️ مدرس: حمید کثیری
👈 موضوع جلسه پانزدهم: #خلاقیت
❗دوستانتون رو هم به این جلسات دعوت کنید
‼️ جلسات ذخیره نخواهد شد و فقط در زمان برگزاری لایو قابل استفاده است
پخش همزمان در «آپارات» و «اینستاگرام»
آدرس آپارات:
aparat.com/hamid_kasirii
آدرس اینستاگرام:
instagram.com/hamidkasiri_ir
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥عزیزانی که *نوزاد* دارند حتما یکبار این کلیپ را ببینند!
استاد #ضیائی
#تغذیه
#تربیت_فرزند
#مهندسی_طبایع
#جواهرالحیاه
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane