♦️ اطلاعیه:
1️⃣کارگاه سواد رسانه با حضور اساتید کشوری:
دوشنبه ۴بهمن
مدعو: محسن جندقی
کارشناس و مجری شبکه۳ و شبکه افق
با موضوع «حذف ارز ترجیحی، خوب یا بد»
2️⃣4شنبه ۶ بهمن
مدعو: استاد خسرو معتضد
ساعت برگزاری هردو برنامه : ۲۱
محل برگزاری : کانال روبیکایی دیار علویان
لینک دیار علویان:
🆔https://rubika.ir/dyare_alavian
📝#یادداشت_کوتاه | ابعاد و پیامهای رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲
🍃🌹🍃
🔻 درباره اهمیت و پیام رزمایش مشترک ایرن، چین و روسیه چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1⃣ توان و ظرفیتهای نیروی دریایی ایران امروز نه تنها به عنوان یک قدرت منطقهای بلکه در ابعاد جهانی مورد توجه قرار گرفته و زمینهساز آن شده تا کشور با وجود تحریمها و فشارهای حداکثری بتواند دانش بومی دریایی را نهادینه ساخته و در کنار تعمیر و بازسازی ناوگان دریایی به یکی از تولیدکنندگان ناوشکنهای غولپیکر با قابلیت کارکرد عملیاتی در اقیانوسها و آبراههای بینالمللی دست یابد.
2⃣ نقش نیروی دریایی ایران در امنیت منطقه نیز انکارناشدنی است و توقیف کشتی انگلیسی به دلیل آلودگیهای زیست محیطی و ممانعت از نفتکش دزدی آمریکا نمونههایی از این دست است.
3⃣ نکته سوم آنکه؛ حضور ایران در این رزمایشها بر خلاف رزمایشهای دریایی کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس که با تسلیحات اجارهای همراه است، با تسلیحات و ناوگان دریایی بومی همراه است.
4⃣ این رزمایش را میتوان حلقه تکمیلی روابط اقتصادی و سیاسی در تامین امنیت فراگیر و پایدار دانست که در سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به چین و سفر آیتالله رئیسی به روسیه به تراز بالایی دست یافت. چرا که تامین منابع اقتصادی و سیاسی بدون امنیت پایدار ناشدنی است.
5⃣ همچنان تجارت دریایی اصلیترین راه تجارت بینالملل است لذا همگرایی امنیتی در حوزه دریایی برای مقابله با دزدی و تروریسم دریایی امری ضروری مینماید.
6⃣ رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین به عنوان قدرتهای نوظهور در برابر یکجانبهگرایی آمریکا را میتوان روندی جدید در امنیت بینالملل و نشانهای دیگر بر تغییر در ساختار نظام بینالملل دانست که میتواند زمینهساز امنیت پایدار در حملونقل و تجارت دریایی شود.
7⃣ نکته آخر اینکه؛ این رزمایش سهجانبه پیامی واضح و آشکار مبنی بر بیاثر شدن تحریمها و شکست سیاست فشار حداکثری است و این پیام را برای حاضران در نشست وین دارد که غرب نمیتواند با ادعاهای ساختگی و واهی همچون نزدیک بودن پایان وقت مذاکرات و یا گزینه نظامی و... ایران را مجبور به پذیرش زیادهخواهیهای خود کند. (منبع: نورنیوز)
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
زیباکلام، سفر روسیه و انگشت کوچیکه!
روزنامه کیهان در ستون گفتوشنود خود نوشت:
🔹گفت: آقای زیباکلام توییت کرده و به وزیرخارجه توصیه کرده که سردر «نه شرقی نه غربی» وزارت خارجه را پایین بیاورد و برای حاج حسین به کیهان بفرستد تا در انبار کالای متروکه روزنامه کیهان نگهدارد!
🔸گفتم: مگر تحلیلهای آقای زیباکلام را با شتر از آمریکا برایش میآورند که آرزوی ۴۳ سال قبل غرب امپریالیسم و شرق کمونیسم را حالا مطرح میکند که کمونیسم فروپاشیده و به موزه تاریخ رفته است و روسیه کنونی نه تزاری است و نه مارکسیسم است بلکه یک کشور سکولار مثل بقیه کشورهاست؟
🔹گفت: مشکل آقایان این است که ایران مثل دولت قبلی و موردعلاقه زیباکلام حاضرنیست به آمریکا باج بدهد و به تعامل تجاری با کشورهای دیگر از جمله چین و روسیه روی آورده است.
🔸گفتم: ایشان هنوز نمیداند که اولاً؛ شرق و غرب جغرافیایی با شرق و غرب سیاسی فرق میکند و ثانیاً؛ منظور از نه شرقی، نه غربی عدم وابستگی به شرق و غرب است و نه تعامل با آنها. ثالثاً؛ ما در زمان حضرت امام(ره) هم با شوروی مارکسیست روابط تجاری و سیاسی داشتیم و این روابط به معنای وابستگی نبود کمااینکه با کشورهایی مثل انگلیس و فرانسه و آلمان که غربی بودند هم رابطه بدون وابستگی داشتیم. رابعاً؛ حضرت امام در همان هنگام جواب غربگداهای امروز را داده و پته آنها را روی آب انداخته و میفرمود؛ تفالههای داخلی آمریکا (دقیقاً با همین تعبیر) شوروی را مطرح میکنند که [جنایات آمریکا] فراموش شود.
🔹گفت: این جماعت که وطن اصلی و همهچیزشون آمریکاست! اینجا چیکار میکنند؟
🔸گفتم: از یارو پرسیدند چند تا بچه داری؟ پنجتا انگشتشو نشون داد و گفت؛ چهارتا! گفتند؛ پس چرا پنج تا انگشتتو نشون میدی؟! گفت؛ این انگشت کوچیکه بچه همسایه است، ولی هر روز خونه ماست!
#ثامن
#جهاد_تبیین
سنتکام: روز حمله انصارالله به ابوظبی مخفی شدیم!
🔹️ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور در امارات، روز حمله جنبش انصارالله یمن به مواضع امارات در ابوظبی در دوشنبه گذشته، به دلیل تهدیدهای احتمالی ناشی از حمله موشکی و پهپادی این جنبش، مجبور به کمین کردن در مخفیگاه شدند!
🔹️«ویلیام اوربان» سخنگوی سنتکام در اطلاعیهای اعلام کرد نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه هوایی “الظفره” ابوظبی در امارات به مدت نیم ساعت از ۹:۰۱ به وقت محلی در حالت آمادهباش قرار گرفتند و بنا بر تهدیدهای احتمالی در پناهگاه مخفی شدند.
🔹️امارات دوشنبه گذشته شاهد حمله موشکی و پهپادی جنبش انصارالله یمن به تأسیسات نفتی و فرودگاهی در ابوظبی پایتخت این کشور بود.
🔹️سخنگوی نظامی جنبش انصارالله نیز پس از این حمله اعلام کرد که این جنبش فرودگاههای دبی، ابوظبی، پالایشگاه نفتی ابوظبی و شماری از تاسیسات مهم و حساس این کشور را با ۵ موشک بالستیک و هدایت شونده و شمار زیادی پهپاد هدف قرار داده است.
#یمن
#انصارالله
#امارات
#افول_آمریکا
مامورریت نفهمیدن!
🔹یک ضرب المثل آذری هست که از زبان آدم های مُصرّ به ندانستن و نفهمیدن می گوید: "نِئجَه سَن قانمایام، قالاسان یانا یانا".
🔹یعنی: "حالت چگونه می شود که من نفهمم؛ و تو در حالی که هاج و واج مانده ای، بسوزی و شعله بکشی؟!".
🔹حکایت لج بازی اشرافیت غربگرا و پادوهای رسانه ای آنها، در انکار بدیهیات سیاست و دیپلماسی، بلکه عقلانیت و شرافت و انصاف است! طوری بدیهیات را انکار می کنند که سوفیست های مغالطه گر یونان باستان باید پیش اینها لُنگ بیندازند.
🔹طرف نمی خواهد بفهمد و همچو قراری هم با خودش ندارد. حالا شما مدام بگو:
🔻امضای دشمن، تضمین نیست. به دشمن نباید اعتماد کرد.
🔻نباید در توافق با دشمن، نقد و یکجا امتیاز داد و وعده نسیه خرید.
🔻اگر دشمن خدعه و عهد شکنی کرد، شما هم باید نقض پیمان کنید؛
🔻و اگر گفت "می خواهم به توافق برگردم"، باید از او خسارت و تضمین معتبر بگیرید؛ نه این که به مذاکره کنندگان فشار بیاورید که چرا مثل دفعه قبل، به توافق هر چه سریع تر و به هر قیمت تن نمی دهید؟
🔻خود آمریکایی ها و اروپایی ها می گویند محور قدرت جهانی در حال انتقال از غرب به شرق است.
🔻برای مذاکره و دیپلماسی، باید تولید قدرت کرد، در داخل منسجم بود و در دنیا، به طرف های تعامل تنوع بخشید. هشت سال معطل آمریکا و انگلیس و فرانسه ماندن کافی است.
🔻طرفی که ملت ایران را تحریم کرده، و همچنان هم بر تداوم آن اصرار دارد، آمریکا و برخی دولت های اروپایی هستند، نه چین و روسیه.
🔻"تحریم های فلج کننده" و "فشار حداکثری و ترور دانشمندان ایرانی و انواع خرابکاری و بمب گذاری و انفجار، زیر سر آمریکا و انگلیس و اسرائیل است، نه دولت های شرقی.
🔻بلوک شرق به معنای امپراتوری استکباری در تراز امپراتوری غرب، فرو پاشیده و نه روسیه و نه چین، آن شوروی ابرقدرت کمونیستی نیستند.
🔻آمریکا و برخی دولت های اروپایی - و نه چین و روسیه- بودند که همین دو دهه قبل به افغانستان و عراق، قشون کشی کردند و هدف اصلی شان، اشغال و ویرانی ایران بود.
🔻آمریکا و چند دولت اروپایی و صهیونیست ها بودند که جنگ نیابتی را در عراق و سوریه بر پا کردند و داعش را تا پشت مرزهای ایران کشاندند، نه روسیه و چین و عراق و سوریه و لبنان.
🔹حقایق روشنی است؛ اما کسانی که شریک جرم اِعمال تحریم های فلج کننده بودند، قرار نیست بفهمند، یا اجازه فهم مستقل را به مردم بدهند.
🔹مجادله با غربگرایان، بی فایده و نقض غرض است. باید با مردم سخن گفت و روشنگری کرد. به تعبیر اکبر گنجی اصلاح طلب فراری:
🔹«ما کارمندان دولتهای راست افراطی، و بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما فرو پاشاندن سازمان اجتماعی، و به خشونت جمعی کشاندن مردم است... گمان باطل نکنید که ما مخالف سیاسی و مدافع حقوق بشر هستیم؛ نه، ما فقط کارمند پروپاگاندای دولتهای راست افراطی هستیم".
✍ #محمد_ایمانی
#غرب_گدایان
#سرطان_اصلاحات
🛑 ابزار های اعمال قدرت یا اهرم فشار ایران در مذاکرات
ابزار قدرت یا اهرم فشار در مذاکرات باعث میشود که طرف مقابل را به عقبنشینی از خواستههای حداکثری وی و قبول بخشی از خواستههای طرف دیگر وادار سازند. اهرمفشار بسته به میزان زور و استحکام نهفته در آن فرصتی برای تسلیم طرفمقابل یا امتیازگیری از آن در کشمکشهای بینالمللی است. شناخت این ابزارهای قدرت و استفاده درست از آنها میتواند موجب پیشبرد مواضع و وادارسازی طرف مقابل به قبول بخشی از خواستهها شود. به طور معمول هر کدام از کشورها اهرمهای فشار خاص خود را دارند. برخی از ابزارهای اعمال قدرت و اهرمهای فشار جمهوری اسلامی ایران عبارتند از:
1️⃣ کسب دانش هستهای و پیشرفتهای علمی
در حال حاضر مهمترین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به دانش و فناوریهای هستهای است که با تحریم و با حمله نظامی از بین نمیرود.
2️⃣ افزایش غنیسازی و نصب سانتریفیوژهای پیشرفت
ایران در مقابل خروج آمریکا از برجام ضمن پایبندی به تعهدات اقدام به برداشتن گامهای مشخص برای وادارسازی طرف مقابل به اجرای برجام کرد، این گامها و اقدامات در قالب افزایش میزان غنیسازی، حجم بالای اورانیوم غنی شده، تسریع در تولید و نصب سانتریفیوژهای پیشرفته، به اهرمهای فشار ایران برای وادار کردن آمریکا به بازگشت به تعهدات برجامی شده است. از نظر غربیها ایران به نقطه گریز هستهای نزدیک شده است. غنیسازی ۶۰ درصدی و نزدیک شدن به غنیسازی ۹۰ درصدی و استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته در پناهگاه عمیق فردو شرایط بهتری را برای ایران فراهم کرده است.
3️⃣ موقعیت منطقهای و خروج آمریکا از منطقه
طی سالهای گذشته به دلیل رشد مداوم اقتصادی و قدرت نظامی چین، سیاست خارجی آمریکا در نظام بینالملل با تغییر اساسی روبرو شده است. از نظر آمریکا، چین اصلیترین تهدید علیه منافع ملی آمریکاست و به همین دلیل تمرکز این کشور
علیه چین است. البته این به معنای رها کردن جنوب غرب آسیا نیست آنها به دنبال ایجاد ثبات در این منطقه با مشارکت همه کشورهای منطقه از جمله ایران هستند.
4️⃣ کاهش مخالفتهای منطقهای و همراهی کشورهای منطقه با بازگشت به برجام
تغییر سیاست کشورهای مختلف به ویژه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در قبال برجام یکی دیگر از فرصتهایی است که برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است هر چند آنها خواستار حضور در مذاکرات هستند و توافق را منوط به تغییر رفتار ایران در منطقه میکنند اما به نظر میرسد اغلب کشورها ازمذاکرات برجام حمایت میکنند و در تلاشند با تهران تعامل بیشتری داشته باشد.
5️⃣ اجماع در داخل کشور
یکی دیگر از فرصتها و نقاط قوت ایران برای مذاکرات اجماع در داخل و حمایت همه نهادهای حکومتی و حاکمیتی از مذاکرات و همراهی افکار عمومی با آن است.
نکات راهبردی
در ارتباط با اینکه تا چه میزان احتمال تغییر رفتار و سیاستهای غرب نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد، این نکته حائز اهمیت است که در علم روابط بینالملل، هیچ کشوری خارج از منفعت و تامین امنیت ملی خود رفتار نمیکند؛ اگر ایالات متحده این تضمین را به جمهوری اسلامی بدهد عهد شکنیهای گذشته ادامه پیدا نمیکند و بتواند آن را به ملت ایران ثابت کند، میتوانیم انتظارات مثبتی را از آینده مذاکرات داشته باشیم هر چند این احتمال وجود دارد که ایالات متحده آمریکا با هدف ترغیب ایران برای بازگشت به مذاکرات وین، تحریمهایی را ولو به ظاهر تعلیق کند، اما به دلیل شکلگیری یک نظم جدید در منطقه و حضور رژیم صهیونیستی در برخی از کشورهای همسایه ایران مانند جمهوری آذربایجان، لغو ظاهری تحریمها نیز همچنان چالشها و خطراتی را متوجه جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد.
🖌 رسول جوکار
#ثامن
#جهاد_تبیین
#مذاکرات_وین
🍃🌸 میلاد گل سر سبد آفرینش
حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مادر
بر همه عاشقان خاندان عصمت و طهارت
مبارک باد🌸🍃
#ولادت_حضرت_زهرا_س
#روز_مادر
رئیسی: از همکاری راهبردی با ترکیه استقبال میکنیم
🔹رئیسجمهور در گفتوگوی تلفنی با اردوغان: ایران به رابطه و همکاری با ترکیه نگاه بلندمدت و همهجانبه دارد. از برنامهریزی برای همکاری راهبردی با ترکیه استقبال میکنیم.
🔸اردوغان: ترکیه فهرستی از همکاریهای اقتصادی مختلف را برای تقویت و تحکیم روابط با ایران آماده کرده و من علاقه دارم به تهران سفر کنم. امیدوارم که دستاورد سفر شما به روسیه بهزودی نمایان شود.
#رئیسی
#دیپلماسی_فعال
رهبر انقلاب: هیئتها مرکز پاسخ به سوال جوانان باشند
🔹هیئت محل بیان است، محل بیان مهمترین مفاهیم معارف اسلامی و معارف علوی هیئت است، محل پاسخ به سوالها است.
🔹امروز جوانهای ما سوال دارند، سوالهای گوناگونی دارند، درباره سبک زندگی سوال دارند، درباره مسائل اصولی سوال دارند، سوال هم بجا است، راه مواجه با سوال اندیشیدن و پاسخ دادن است.
🔹این کار باید در هیأت انجام بگیرد، مرکز مهم این کار همین هیأت است.
رهبر انقلاب: مداحی، موسیقیِ پاپ نیست
🔹نوآوری در مداحی نباید به هنجارشکنی و تغییر هویت مداحی منجر شود و اجرای مداح را به سمت اموری که مداحی نیست بلغزاند؛ چرا که مداحی، موسیقیِ پاپ نیست.
🔹مراقب باشید، جذب جوانان به هر قیمتی نباشد و اینگونه نشود که برای جذب جوان، از برخی آهنگها و نواهای نامناسب استفاده شود. باید مراقبت شود تا ترکیب مداحی و حقیقت و هویت آن از بین نرود.
🔰 هماکنون؛ #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR
🔻 رهبر انقلاب در دیدار مداحان بر روشنگری و جهاد برای احیای امر اهلبیت علیهمالسلام تاکید کردند.
👈 هیئت، کانونِ #جهاد_تبیین است
نکات قابل تامل تحلیلگر غربی
🔻 ریچارد گولدبرگ Richard Goldberg، مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی و عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با فاکسنیوز اذعان کرد ...
🔻 ما در مذاکرات وین [با تیم مذاکره کننده جدید ایران] حتی قبل از شروع، شکست خوردیم!!!
🔻 گولد برگ تأکید میکند؛ برجام در حال منقضی شدن است و دیگر شاهد توافقنامه طولانیتر و قویتر [به نفع ما] نخواهیم بود که با این وجود، اقتصاد ایران ازحالت بلاتکلیفی و شرطی شدن به مذاکره در دولت روحانی خارج شده و با اقدامات اصلاحکننده در دولت جدید به سرعت در حال تحول و بازسازی و درونگرایی و در نتیجه ثبات و پایداری است و این بدترین خبر برای "آمریکا" و "نیروهای همکار ما در داخل ایران" است.
🔻 منظور وی از نیروهای همکار ما در داخل چه کسانی است؟!
🔻 لازم است بار دیگر به عبارات این کارشناسِ غربی با دقت بیشتر توجه شود .
_ اقتصاد ایران در دولت روحانی بلاتکلیف و به مذاکرات، شرطی شده بود.
_ در دولت جدید از توافقنامه طولانی و قوی [به نفع ما] خبری نیست.
_ در دولت جدید ، اقتصاد ایران در حال تحول و بازسازی و درونگرایی و ثبات است.
#ثامن
#جهاد_تبیین
▪️ ۱۰ فرمانی که رسانههای دشمن روی آن متمرکز هستند
🔻و همه روزه از سوی ارتش رسانهای ناتو در لندن، واشنگتن، پاریس و تلآویو و روی آن کار میشود:
● ۱. پیشرفتهای ایران را مخفی کنید.
● ۲. به مشکلات و نارساییها، ضریب بدهید.
● ۳. پیشرفت کشورهایی که خصم ایران درجهان و منطقه هستند را بزرگ کنید.
● ۴. اگر رژیم ایران رفت به سمت مبارزه با فساد، آنرا به همه مسئولین نظام تسری دهید و روی این مسئله مداومت کنید.
● ۵. مردم را از بهتر شدن اوضاع ناامید کنید.
● ۶. هر اعتراض و شورشی به هر دلیل رخ داد به دنبال کشتهسازی باشید.
● ۷. از هر بهانهای برای مسخره کردن روحانیت استفاده کنید.
● ۸. به دنبال ترویج و تبلیغ آدم ناکارآمد و بیعرضه در انتخابات باشید تا ثابت شود نظام ناکارآمد است.
● ۹. فساد مسئول منتخب مردم را به حساب نظام بگذارید.
● ۱۰. به چهره قهرمانان، پاکان و پهلوانان عرصه سیاست و خدمت به کشور لجن بپاشید. نگذارید آنها به عنوان اسوه به جامعه معرفی شوند.
🌐 انصارالله و تغییر در معادلات منطقه
📝 محمدرضا فرهادی
✅ روزنامه انگلیسی دیلی میل در گزارشی پیرامون حمله انقلابیون یمن به ابوظبی نوشته «حملات نیروهای یمنی به امارات، چهره این کشور بهعنوان "دهکده امن" را در هم شکسته و مرحله جدید خطرناکی را در ارتباط با جنگ یمن رقم زده است». البته پیش از این هم شبکه عبری زبان "کان" نوشته بود که «یکی از سناریوهایی که اسرائیلیها نگران آن هستند، حملات پهپادی و موشکی یمن است». لذا در این زمینه چند نکته تحلیل باید مد نظر قرار گیرد:
1⃣ - این حمله را میتوان آغاز تغییر راهبردی جنگ در یمن بر اساس وسعت جغرافیایی و اهداف ژئوپلیتیک دانست. تاکنون امارات خود را بهعنوان دهکده امن منطقه معرفی میکرد و خود را از تبعات و هزینههای میدانی جنگ یمن دور نگه میداشت؛ اما اکنون کشورهای ائتلاف عربی همگی در معرض حملات آینده یمنیها هستند.
2⃣ - در سطح منطقهای، امروزه نیروهای یمنی به یک قدرت برتر آفندی تبدیل شدهاند. بسیاری از منافع و منابع بازیگران منطقهای میتواند در تیررس اهداف آتی آنان باشد. این از یک منظر منجر به افزایش قدرت بازدارندگی انصارالله در معادلات آتی منطقهای میشود؛ یعنی هر بازیگری اجازه مشارکت و حمله به یمن را به خود نخواهد داد و از سویی دیگر منجر به کاهش نقش کشورهای ائتلاف در جنگ یمن و خالی شدن بیشازپیش دست سعودی در ائتلافسازی علیه ملت مقاوم یمن خواهد شد.
3⃣ - انصارالله در ابعاد مختلفی از توان نظامی، نقش تغییردهنده مناسبات منطقهای و حتی بینالمللی را دارد. امروزه انصارالله در سه عرصه مهم از حیث توان نظامی دارای قدرت برتر است؛ قدرت پهپادی؛ قدرت موشکی؛ قدرت دریایی که نمود آن در آینده بیشتر مشاهده خواهد شد. بر اساس این مؤلفهها و گزارهها، معادلات جدیدی در منطقه در حال رخ دادن است و در آینده این مؤلفهها تعیینکننده جنگ یمن و نظم نوین منطقهای خواهد بود.
#یمن
#انصارالله
یمن: مراکز حیاتی دبی را با پهپاد زدیم
🔹 سخنگوی نیروهای مسلح یمن: در عملیات «اعصار الیمن ۲»، پایگاه هوایی «الظفره» و اهداف حساس در ابوظبی با تعداد زیادی موشک بالستیک «ذوالفقار» هدف گرفته شد. همچنین اهداف مهمی در «دبی» را با تعداد زیادی از پهپادها هدف قرار دادیم.
🔹تعدادی از پایگاههای نظامی در عمق عربستان در منطقه «شروه» و مناطق دیگر با پهپاد در هم کوبیده شد. مراکز حساس و حیاتی در «جازان» و «عسیر» در جنوب عربستان با تعداد زیادی موشکهای بالستیک هدف گرفته شد.
🔹ما بار دیگر به شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران در امارات توصیه میکنیم آنجا را ترک کنند زیرا دیگر ناامن شده است.
#یمن
#انصارالله
خطیبزاده: توافق موقت در دستورکار ما نیست و هیچ پیششرطی را نمیپذیریم
🔹سخنگوی وزارت خارجه: گفتوگوها در وین در مسیر درست است. در هر چهار حوزه پیشرفتهای خوبی داشتیم. بسیاری از ایدههای ایران از جمله در حوزه تضامین تبدیل به کلمات شدند.
🔹ایران در وین است برای یک توافق که دو ویژگی عمده داشته باشد؛ پایدار و قابلاتکا. مسیر اخذ تضامین مهم است. ایران هیچ پیششرطی را نپذیرفته است. توافق موقت یا چیزهای شبیه این هیچگاه در دستورکار ما نبوده است.
🔹درباره اتباع ایرانی بازداشتشده در آمریکا نگرانی خود را از ابتدا اعلام کردیم و این موضوع در دستورکار ما بوده و دو مسیر مختلف است. اگر آمریکا به توافقاتی که از قبل بود پایبند باشد، این موضوع انسانی قابلحل است.
#ثامن
#مذاکرات_وین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ به شبهات سفر رییسی به روسیه
بازی غرب در وین؛ از خرید زمان تا امتیازدهی سوخته
🔹مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین در حالی ادامه دارد که طرف غربی همراه با حضور در مذاکرات بر تداوم نمایشهای تکراری و غیرسازنده خود اصرار دارد. این رویکرد غربیها چند هدف را دنبال میکند:
🔹نخست؛ تقلا برای کارآمد نشان دادن سیاست «فشار و مذاکره»
🔹دوم؛ شرطیسازی جامعه و اقتصاد ایران نسبت به مذاکره با غرب برای افزایش فشار داخلی بر دولت و تیم مذاکرهکننده.
🔹سوم؛ اختلافافکنی میان ایران و ضلع شرقی مذاکرات با توجه به حمایت روسیه و چین از لغو تحریمها، راستیآزمایی و موضوع تضامین. به ویژه پس از سفر آیتالله رئیسی به مسکو.
🔹چهارم؛ تقلا برای فروش امتیازات سوخته به ایران در مذاکرات مانند بدهی کره جنوبی به ایران، حال آنکه بدهی کره جنوبی بیش از۷ میلیارد دلار است و موظف به پرداخت تمام بدهی خویش است.
🔹بر این اساس؛ میتوان گفت که غرب هر چند همچنان مدعی جدی بودن در مذاکرات و پایبندی به تعهدات برجامی اش است اما همچنان در برخی توهمات زیادهخواهانه و غیر اصولی گذشته باقی مانده است. ( نورنیوز)
#ثامن
#مذاکرات_وین
✅ آسیب های جبهه انقلاب در «جهاد تبیین» چیست؟
🔻رهبر انقلاب برای چندمین بار از «جهاد تبیین» سخن گفتند و در دعای معنادار خود در دیدار با مداحان اهل بیت(ع) از جهاد تبیین به عنوان «جهاد عظیم روزگار ما» نام بردند.
🔹برخی از عادات و راهبردهای بخشهای از جبهه انقلاب در تبیین در مسیر غلطی است و علیرغم نیاز به اصلاح بر همان منوال غلط در حال طیشدن است.
🔸آنچیزی که جبهه انقلاب را نیز در حوزه تبیین با ضعف و ناکارآمدیهای روبه رو کرده دقیقا در بخشی از عادات و راهبردهای غلط جبهه انقلاب است.
💢بخشی از این عادات غلط به شرح ذیل است:
1⃣ عموما فعالین جبهه انقلاب در فضای مجازی و رسانه ای اهل نقد کردن و انتقاد کردن هستند تا تبیین و روشنگری.
2⃣ اصرار و تکرار بیان دستاوردهای انقلاب و موفقیتها و داشتهها در تبلیغ ما جایگاه پررنگی ندارد و بدتر نیز اینکه برخی از فعالین نیز مدتهاست این امر مهم را کنار گذاشتهاند.
3⃣ خیلی از ما دستاوردها و داشتههای انقلاب را به تعدادی موشک یا مباحث نظامی محدود کردیم در حالیکه هزاران موفقیت علمی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در طول چهار دهه انقلاب اتفاق افتاده که جایی در سوژههای تبیینی روزمره ما ندارند.
4⃣ نگاه عمومی و سطحی به تبیین داریم در حالیکه نیازمند نگاه تخصصی و اطلاعات تخصصی هم هستیم.
5⃣ تبیین برخی موضوعات مهم انقلاب و اسلام را با ادبیات خشک، طعنه، تحقیر، دو قطبی سازی، سیاست زدگی، عیب جویی و... آلوده کردهایم و اثربخشی تبیین را پایین آورده ایم.
6⃣ گروههای هدف تبیین را محدود کردهایم و بسیاری اوقات فقط برای جریان خودمان تبیین می کنیم و اقشار و طبقات دیگر اجتماعی را فراموش میکنیم.
7⃣تبیین ما گاهی نسب درستی با نیاز و سوالات جامعه ندارد و میزان تمرکز برای تبیین در موضوعات مهم در یک سطح نیست. در برخی موضوعات تببین آنقدر بد تکرار شده که ضدتبیین شده و در برخی موضوعات آنقدر تبیین کم بوده که اساسا شبهه جای حق را گرفته است.
8⃣ در تبیین هم گذشته (دوران پهلوی و تاریخ معاصر) را که تاریک است و هم آینده انقلاب را که روشن است، فراموش می کنیم.
9⃣در تبیین گاهی یادمان میرود که بسیاری از پرسش های جامعه دشمنانه یا سیاسی نیست بلکه حق است!
🔟تبیین وظیفه همه است و همه وظیفه تولید محتوای خوب را داریم و نه صرفا بازنشر محتواها را؛ امروز در جبهه انقلاب یک اقلیت تولیده کننده شده اند و یک اکثریت بازنشر کننده، باید تولید محتوای خوب را همگانی کرد. و تولید خوب هم فقط کلیپ و سخنرانی نیست بلکه گاهی یک اقدام اجتماعی و یک سخن گفتن خوب هست.
1⃣1⃣بدترین تبیین آن است که نقشه دشمن را ندانیم و در ظاهر در حال تبیین باشیم ولی در باطن در حال تکمیل پازل دشمن. برای این موضوع یک شاخص مهم این است که کار تبیین باید در مقابل دشمن و هدف او باشد.
📌خلاصه آنکه جهاد تبیین؛ روشن کردن واقعیات امروز اسلام و انقلاب در این روزهای محاصره رسانهای است. ای کاش فعالان جبهه انقلاب وقتی که برای انتقاد کردن میگذارند را برای جهاد تبیین بذارند.
#ثامن
#جهاد_تبیین
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ منابع خارجی اعلام کردند که دیپلماتهای ایرانی برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۶، در نشست سازمان همکاری اسلامی در شهر جده عربستان حضور یافتند.
2️⃣ دیدبان حقوق بشر در سوریه اعلام کرد که در درگیری بین اعضای داعش و قسد (نیروهای دموکراتیک سوریه) پس از حمله به زندانی در شهر الحسکه واقع در شمال شرقی این کشور تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدهاند.
3️⃣ وزیر خارجه کویت که دیروز وارد بیروت شد امروز با رئیس جمهور لبنان دیدار کرد. او پس از این دیدار اعلام کرد که حامل یک پیام از سوی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و بینالمللی برای احیای اعتماد به لبنان است.
4️⃣ آریه درعی رهبر حزب «شاس» بزرگترین حزب دینی اسرائیل و وزیر سابق امور داخلی این رژیم به دلیل فرار مالیاتی مجبور به کناره گیری از عضویت کنست (پارلمان) شد.
5️⃣ سفیر ترکیه در عراق در دیدار با مصطفی الکاظمی پیام رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را تسلیم نخستوزیر عراق کرد.
6️⃣ شبهنظامیان کُرد ادعا کردند که موفق شدند کنترل زندان عناصر داعش در الحسکه را به صورت کامل در دست بگیرند.
7️⃣ حماس اعلام کرد، این جنبش طرح جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین برای پایان اختلافات و تحقق وحدت ملی را دریافت کرده است.
#منطقه_در_یک_نگاه
🔴برکت یکهتاز واکسنهای کرونا در ایران
🔹نتایج بررسی اثربخشی واکسنهای تزریقی در ایران توسط دانشگاه علومپزشکی شیراز نشان میدهد واکسن برکت بیشترین تاثیرگذاری میان ۴ واکسن پرمصرف در ایران را داشته است.
🔹اعداد زیر بهترتیب درصد پیشگیری از ابتلا، بستری و مرگ هستند.
🔹برکت: ۸۷.۱، ۸۶.۴ و ۹۸.۳ درصد
🔹سینوفارم: ۷۹.۹، ۷۱.۹ و ۶۶.۱ درصد
🔹اسپوتنیک: ۷۴.۷، ۶۷.۵ و ۱۰۰ درصد
🔹آسترازنکا: ۸۴.۴، ۸۱.۵ و ۹۱.۸ درصد
#واکسن_برکت
📌#صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۳ بهمن
1⃣ ترسیم دوراهی یا توافق موقت یا مذاکره مستقیم با آمریکا برای دستیابی به توافقی فراگیر و القاء حتمی بودن توافق موقت از سوی جمهوری اسلامی و طرح و تئوریزه شدن آن از سوی مسئولان و رسانه های ایران ولو با اسمی متفاوت بدلیل تأثیرپذیری موضع تهران از موضع مسکو
2⃣ بازتاب تغییر در تیم مذاکره کننده آمریکا (رفتن ریچارد نفیو) و تعبیر آن به عنوان چراغ سبز دولت بایدن به ایران
3⃣ القاء بی توجهی نظام به سلامت و جان مردم به واسطه مشکلات اخیر صنعت خودرو با تاکید بر وجود مافیا در این حوزه، زیر سئول بردن سیاست های دولت در ممنوعیت واردات خودروهای خارجی و ادعای عدم نظارت نهادهای امنیتی بر خودروسازان
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
🔰 تکثیر زمینهای بازی
دولت سیزدهم، سه راهکار در خصوص مساله برجام در مقابل خود داشت:
1️⃣ ادامه روند دولت قبل؛ یعنی قراردادی ابطال پذیر را همچنان مرکز ثقل سیاست خارجی و اقتصاد کشور قرار دهد. به عبارتی دیگر، تمام تخم مرغها را در سبد برجام بچیند و همه همت خود را صرف احیای آن کند. سیاستی که مقامات دولت سیزدهم بارها آن را مردود اعلام داشتند.
2️⃣ خروج از برجام؛ برخی معتقد بودند با توجه به بدعهدی و عدم حصول منفعت اقتصادی ایران، خروج از برجام در دستور کار قرار گیرد. این گزینه به دلایلی امکان پذیر نیست:
١. به دلیل تبلیغات پر دامنه در هشت سال گذشته، افکار عمومی نسبت به برجام شرطی شده و همچنان بخش قابل توجهی از مردم، برجام را در بهبود معیشت خود موثر میدانند. اقتصاد شکننده داخلی نیز در خصوص برجام و آینده آن بسیار حساس بوده و به سرعت به برجام و مسائل پیرامون آن واکنش نشان میدهد.
٢. با خروج ایران از برجام، به واسطه سلطه رسانه ای غرب، موج ایران هراسی در دنیا به راه افتاده و احتمالاً به تشکیل یک ائتلاف فراگیر جهانی علیه ایران هسته ای و تشدید تحریمها ختم خواهد شد.
٣. در حال حاضر به برخی نقاط مثبت برجام از جمله خروج ایران از ذیل تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، نیاز خواهیم داشت.
3️⃣ تکثیر زمینهای بازی؛ بر اساس استراتژی برگزیده دولت سیزدهم، برجام از «تنها گزینه» ایران به «یکی از گزینه های» ایران تبدیل شده و ظرفیتها و منابع قدرت جدیدی خلق خواهد شد. در واقع کاری که حاج قاسم در عرصه دفاعی و امنیتی بنیان نهاد(با زمینه سازی تشکیل نیروهای اعتقادی و مردمی جدید چون حشد الشعبی، انصارالله، زینبیون، فاطمیون و... در کشورهای حوزه مقاومت) ، در عرصه سیاست و اقتصاد هم به کار گرفته میشود.
اجرایی شدن تفاهم نامه ٢۵ ساله با چین، عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گسترش روابط با روسیه، حضور فعالتر در اتحادیه اوراسیا و حتی مذاکرات با کشورهایی همچون امارات، عربستان و افغانستان را باید در چارچوب این استراتژی بررسی کرد.
اتخاذ چنین راهکاری که منجر به تحرک دستگاه دیپلماسی کشور در ماههای اخیر شده است، اولاً به افکار عمومی اطمینان خاطر میدهد که در صورت عدم احیای برجام، جایگزینی برای حصول گشایشهای مورد نظر آنها از دیگر زمینهای بازی خواهد بود. ثانیاً دست مذاکره کنندگان را پر کرده، قدرت مانور آنها را بالا برده و باعث میشود تعجیلی در امضای قرارداد وجود نداشته باشد. مهمتر از همه، بستری برای امتیاز گیری بیشتر از طرفهای مذاکره فراهم میشود. برای مثال، اگر ایران بتواند نفت خود را در قالب قراردادهای بلندمدت به چین و یاسایر کشورها بفروشد، دیگر آمریکا نخواهد توانست رفع تحریم نفتی را به عنوان امتیاز، پیشنهاد دهد چرا که رفع تحریمی که بی اثر شده است، امتیاز محسوب نمیشود.
#دیپلماسی_فعال
#مذاکرات_وین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توضیحات امیرعبداللهیان درباره حواشی سفر رئیسی به روسیه
🔹در فرودگاه استقبال رسمی انجام و تمام آداب و پروتکلها رعایت شد. دلیل چیدمان متفاوت میز، شرایط کرونایی روسیه بود. چند روز قبل از سفر به ما گفتند شرایط کرونایی روسیه به شدت وخیم است، به همین دلیل توافق کردیم که تمام پروتکلهای بهداشتی در نشستن، چیدمان و فاصلهگذاری رعایت شود.
🔹از قبل گفته بودیم به دلیل طولانی بودن مذاکرات، آقای رئیسی هنگام اذان مغرب باید نماز بخواند. در بین مذاکرات وقتی موقع اذان شد، حدود ۱۰ دقیقه پوتین در همان اتاق نشست تا آقای رئیسی در اتاق مجاور نمازش را بخواند و برگردد.
#ثامن
#جهاد_تبیین