زمان:
حجم:
2.91M
🇮🇷
🔊 #صدای_ثامن | فراخوان دروغین و شیطانی روز چهارم شهریور
🍃🌹🍃
🎙دکتر یدالله جوانی
#ثامن_نکا
🔻 #سوال: آیا این صحیح است که رضا خان قطار و راهآهن را به ایران آورد؟
✅ پاسخ: خیر، راه آهن در ایران از حدود ۸۰ سال قبل از رضا خان وجود داشته است.
🔹مروری بر برخی راهآهن های پیش از دوره پهلوی
در سال 1227ش نخستین راهآهن ایران بین بندرانزلی و پیربازار ساخته شد که 12 کیلومتر آن تا اواسط دوره پهلوی فعال بود و بهوسیله این رژیم جمعآوری شد! لوکوموتیو آن که در داخل محوطه سازمان بنادر بندرانزلی موجود است زمان ساخت 1848 را بر خود دارد.
خط آهن بعدی بین محمودآباد و آمل در سال 1265ش ایجاد شد. این راهآهن را یک شرکت بلژیکی ساخت. قرار بود که این طرح تا تهران ادامه یابد که بهدلیل اختلاف دولت ایران و پیمانکار ادامه آن متوقف شد.
در سال 1267 هجری خورشیدی خط آهن دیگری که هنوز بقایای آن وجود دارد بین تهران و شهر ری ایجاد شد که حدود 9 کیلومتر طول داشت. امتیاز آن را یک فرانسوی بهنام موسیو بوانال از دولت ایران گرفت و برای ساخت آن 2 میلیون فرانک فرانسه هزینه شد.
در سال1291ش امتیاز احداث راهآهن جلفاــ تبریزــ صوفیان ـ شرفخانه با روسها امضا شد.این قرارداد دورهای 75ساله داشت و کل هزینه ساخت آن با روسیه بود. ساخت این خط آهن 146کیلومتری در سال 1295 به پایان رسید. خط آهن صوفیان ــ شرفخانه هم بهطول 53 کیلومتر در همان سال افتتاح شد.
در جنوب کشور نیز ساخت راهآهن از مدتها پیش از به قدرت رسیدن رضاخان آغاز شده بود. خط آهن بوشهر به برازجان بهطول 60 کیلومتر توسط انگلیسیها احداث شد که در راستای حفاظت از حوزه نفوذ آنها ایجاد شده بوشد
در واقع رضاخان نخستین راهآهن ایران را نساخته است؛ بلکه نخستین راهآهن «بیمصرف» ایران را ساخته که نه توجیه اقتصادی داشت و نه از شهرهای مهم عبور میکرد. این خط ریلی پرت و پلا، تنها برای نقل و انتقال نیروهای انگلیسی به داخل کشور برای حفاظت از منافع انگلستان در برابر تهدیدات خارجی و نیز دوران اشغال ایران در جنگ جهانی دوم کاربرد داشت.
#ثامن_نکا
4.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 #کلیپ | اقتدار ایران در سایه توان دفاعی
🍃🌹🍃
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/339393
#ثامن_نکا
⭕️ تخلیه اثر تورمی حذف ارز 4200
📝 خراسان نوشت:
🔹مرکز آمار با انتشار گزارش تورم مرداد از رسیدن تورم ماهانه (سرعت افزایش قیمت ها طی یک ماه) به 2 درصد خبر داد که پس از تورم ماهانه 12.2 درصد خرداد و 4.6 درصد تیر، نشان از عبور کامل شاخص قیمت ها از تورم حذف ارز 4200 تومان و رسیدن به پایین ترین سطح رشد قیمت ماهانه در سال 1401 است و به منزله بازگشت مجدد تورم به مسیر نزولی است
🔹نرخ تورم نقطه به نقطه (مقایسه میانگین قیمت ها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل) نیز پس از جهش خرداد و تیر در مرداد مجدد نزولی شد و از 54 درصد به 52.2 درصد کاهش یافت.
🔹نرخ تورم سالانه (مقایسه میانگین قیمت ها در 12 ماه اخیر به نسبت میانگین قیمت ها در 12 ماه قبل) به روند صعودی خود ادامه داد و از 40.5 درصد در تیر به 41.5 درصد در مرداد افزایش یافت.
🔹کاهش تورم ماهانه را می توان ناشی از مهار رشد قیمت خوراکی ها دانست. در شرایطی که میانگین قیمت خوراکی ها که طی خرداد 25.4 درصد و طی تیر 5.7 درصد افزایش یافته بود، در مرداد فقط 1.4 درصد افزایش یافت که نشان از فروکش کردن تب افزایش قیمت خوراکی ها پس از جهش ناشی از حذف ارز 4200 است.
#ثامن_نکا
🇮🇷
🎥 گفتگوی تصویری
🍃🌹🍃
✅ موضوع: پرسش و پاسخ مسائل اقتصادی
🌏سخنران: میثم نجمی
زمان: سه شنبه ۱ شهریور ساعت ۲۲:۰۰
🎥لینک ورودبه نشست:
https://rubika.ir/ahlolbasar
#ثامن_نکا
🇮🇷
🖼#صرفا_جهت_اطلاع | غذای کپک زده قابل خوردن است!😳
🍃🌹🍃
🔻 هیزم بخرید؛ سرگین جمع آوری کنید؛ حمام نروید؛ لامپها را سرشب خاموش کنید. اخیراً نیز در انگلیس گفتهاند غذای کپک زده را دور نریزید، زیرا قابل خوردن است!
🔸 چون آنها باید پای کشورشان بایستند، اما رسانه به ما یاد داده کشورمان را دوست نداشته باشیم!
🔹۴۳ سال تحت شدیدترین تحریمها، زیر سایه جنگ و تهدید و انواع شرارتهای همینها زندگی کردیم، ولی به کپک خوری نیفتادیم!
🔺اینها اگر ۴۰ سال تحریم بودند، اصلاً وجود خارجی داشتند؟!
#ثامن_نکا
⭕️ آمارهای امیدوارکننده از کنترل تورم زایی بانک ها
🔹در حالی که در چهار ماه اول سال گذشته رشد مانده تسهیلات اعطایی به 16.5 درصد رسیده بود، گزارش ایرنا نشان می دهد رشد این متغیر در چهار ماه اول امسال در سطح 5.3 درصد کنترل شده است که بیانگر نتیجه بخش بودن سیاست کنترل ترازنامه بانکها در راستای کنترل تورم است.
#ثامن_نکا
🇮🇷
📝#گزارش_تحلیلی | پایان« انفعال»؛ آغاز حضور در «میدان»
🍃🌹🍃
🔻«جامجم» نگاهی به دستاوردهای دولتسیزدهم در یک سال گذشته دارد و در گزارشی که عکس یک کرده، با عنوان پایان «انفعال»؛ آغاز حضور در «میدان» نوشته: «عملکرد یکساله دولت و تلاشهای بیوقفه و مستمر برای جبران آسیبهای وارده به کشور خود آشکار کننده پایان انفعال و خمودگی در مدیریت اجرایی کشور است.»
لازم به ذکر است که این روزنامه دارد، گزارش خود درباره عملکرد یکساله دولت را طی چند بخش منتشر کند و در بخشی که امروز منتشر کرده صرفا به موضوع مدیریت بحران بیبرقی پرداخته و نوشته: «با توجه به کمکاری گسترده دولت قبل در توسعه زیرساختهای تامین برق، کار دولت سیزدهم برای حل بحران خاموشیها و جلوگیری از تکرار آن در تابستان سال جاری بسیار سخت شده بود. با این حال دولت سیزدهم از همان ابتدای شروع به کار با پیگیری چند برنامه مختلف، توانست رکورد افزایش ظرفیت تولید برق کشور را در طول یک سال شکسته و مانع تکرار بحران خاموشی در تابستان امسال شود.»
#ثامن_نکا
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
📝#یادداشت| چند نکته از پاسخ برجامی آمریکا
🍃🌹🍃
🔻 آمریکایی ها درخواست های ایران را پاسخ داده اند؛ ارسال این پاسخ با ادعای رسانه های همسو با آمریکا مانند العربیه مواجه شد که مدعی هستند آمریکایی ها شروط ایران برای توافق را بصورت مطلق نپذیرفته اند. چند نکته تحلیلی بابت این موضوع میتوان گفت:
🔹 به نظر می رسد که خط رسانهای العربیه و برخی رسانههای غربی یک پروپاگاندای رسانهای باشد چرا که آنچه العربیه گفت یعنی خروج مواد غنی سازی شده و برخی اقدامات درباره سانتریفیوژها در برجام وجود دارد و نکته جدیدی نیست.
🔸 نکته دوم اینکه از موضع سخنگوی وزارت امور خارجه و برخی تحلیلگران مرتبط با تیم هستهای مانند آقای مرندی این استنباط میشود که آمریکاییها پاسخ پیشنهادهای ایران را به صورت گزینه بله یا خیر پاسخ نداده اند، بلکه در قبال پیشنهادهای ایران پیشنهاداتی را مطرح کرده اند که همانطور که وزارت خارجه اعلام کرد ایران در حال بررسی آن است.
❌ سوالی که برخی می پرسند آیا در صورت صحت ادعای العربیه مذاکرات کاملاً به شکست می انجامد؟ این نکته را باید توجه داشت که به خاطر شرایط ویژه ای که وجود دارد حتی اگر آنچه العربیه گفت صحت داشته باشد باز هم آن را نمی توان به معنای شکست در مذاکرات و پایان آن قلمداد کرد؛ چرا که پیش بینی می شود به علت این شرایطِ ویژه قطعاً پس از یک بازه زمانی کوتاه مدت برخی کشورهای منطقه و کشورهای غربی و اروپایی واسطه شده و پیگیر مذاکرات خواهند بود.
🔺 نکته آخر اینکه آمریکایی ها همیشه از ابزار رسانه همزمان با مذاکرات استفاده می کرده و می کنند اما نکته عجیب این است که برخی رسانههای داخلی با کپی سازی از رسانههایی مانند العربیه و استفاده از عباراتی مانند ردِ شروط اضافی ایران به نوعی این گونه به مخاطب القا می کنند که اگر مذاکرات به شکست هم بینجامد مسئولیت این شکست ایران است و این هم مایه تعجب و هم مایه تاسف است.
✍ یعقوب ربیعی
#ثامن_نکا