🔴 رهبر انقلاب: با فساد اخلاقی و فرهنگی بیرودربایستی مبارزه کنید
رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم:
🔹خیلی از این خطاهایی که ما در بخشهای مختلف انجام میدهیم، ناشی از فرهنگ حاکم بر ذهن ماست.
🔹 اگر ما اسراف داریم، اگر ما تقلید کورکورانه داریم، اگر ما سبک زندگی غلط داریم، اینها ناشی از مشکلات فرهنگی است، فرهنگ حاکم بر ذهنهاست که در عمل این مشکلات را به وجود میآورد. زندگی های تقلیدی، زندگهای تجملاتی و اشرافیگری، غالباً منشأ و ریشهی فرهنگی دارد.
🔹 امروز بحمدالله یک لشکر عظیمی از جوانهای علاقمند به مسائل فرهنگی مشغول به کارند، وجود دارند و تلاش میکنند و کار میکنند. اگر دولتها و بخشهای فرهنگی دولت به این مجموعههای جوان و علاقمند کمک بکنند قطعاً کارهای بزرگی انجام خواهد گرفت و قدمهای خلاقانهای برمیدارند.
🔹 با فساد اخلاقی و فساد در زمینهی فرهنگ هم بیرودربایستی مقابله کنید و مبارزه کنید.
🔹یعنی واقعاً این جوری باید برخورد بشود. راه اصلی مواجهه و مقابلهی با جنگ نرم دشمن هم همین است که ما از حرکت صحیح در زمینهی فرهنگ حمایت کنیم و آن را تشویق کنیم، تقدیر کنیم و در مقابل حرکتهای غلط بایستیم و عرصهی رسانه و فرهنگ، هم از یک طرف یک دانشگاه بزرگی میتواند باشد و هست و از یک طرف یک آوردگاه صلاح و فساد است، آوردگاه حق و باطل است که با این دو جهت باید نگاه کرد، عرصهی جنگ فرهنگی با کسانی است که فرهنگشان ایجاد فساد در دنیاست.
🇮🇷 @sabzpoushan
🔴مزیت بزرگی که رییس جمهور مکتبی و فرنگ نرفته مثل آقای رئیسی نسبت به فارغالتحصیلان انگلیس دارد اینست که دشمن نمیتواند حرکات بعدی او را پیشبینی کند
اما حرکات روحانی قابل پیش بینی بود چون خودشان او را تربیت کرده بودند
مثل خروج از برجام که خارج شدند و میدانستند روحانی خواهد ماند
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعری بسیار زیبا از سهراب سپهری
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیار زیبا و پر معنا درباره نقش ایران در نجات عراق از دست کفتارهای منطقه
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «اهمیت استفاده از آداب دیپلماتیک» نوشت: «پیشانی و ویترین ادب، نزاکت، فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی ما وزارت امورخارجه و در راس آن مقام وزارت است. هر گونه رفتار و اعمال وزیر امورخارجه در جامعه جهانی، بیانگر احساسات و عمق تفکرات و پیامرسان سیاست خارجی نظام مقدس جمهوری اسلامی در جوامع جهانی است، جهانی که به دلیل مسائل هستهای، بهشدت هرگونه رفتار و کردار جمهوری اسلامی را تحت نظر دارد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «متاسفانه در مورد کنفرانس بغداد ضعف مدیرکل اداره تشریفات وزارت امورخارجه کاملا مشهود و غیر قابل اغماض است، جناب وزیر امور خارجه ما آیا نمیدانستند که هرگونه جانمای ایستایی یا جلوس مهمانان در تمامی مراسمات یا ضیافتهای رسمی، بر عهده کشور میزبان است؟ اگر نمیدانستند پس جناب مدیرکل تشریفات وزارت امور خارجه در آن زمان چه نقشی داشتند؟ اگر نیت جناب عبداللهیان از قبل عدم ایستایی یا جلوس در کنار کشورهای ناهمسو بود، چرا این مطلب به تیم پیشروی هماهنگی اجلاس اعلام نشده بود؟ اگر این حرکت جناب وزیر توهین به ملتهای منطقه محسوب نمیشود، پس اسمش چیست؟ آیا ایشان نباید در مورد این اقدام خودسرانه توضیح دهند؟ ».
روزنامه اعتماد در این مطلب تاکید کرد: «آقای عبداللهیان در یک سفر تبلیغاتی یا یک دیدار انقلابی با گروههای جهادی نبودند که ناگهان در یک حرکت علاوه بر زیر پا نهادن عرف و آداب دیپلماتیک، جای خود را بدون هماهنگی تعویض کنند یا در سخنرانی خود به زبان عربی سخن بگویند که با این کار این رف جنجالی و تاسفبار خود را تکمیل کردند...جا دارد دلسوزان انقلاب و نظام به جناب وزیر در مورد تکرار اینگونه اقدامات، تذکری جدی داده و به ایشان فهمانده شود، حضور ایشان در مجامع بینالمللی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران است و نه شخص خود امیرعبداللهیان».
جماعتی که زانوزدن ظریف مقابل امیر کویت را اقدامی دیپلماتیک جا زده و امتناع آلمان از سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران را سانسور کردند، حالا فریاد وامصیبتا سر داده و مدعی شده اند که آداب دیپلماتیک در سفر وزیر خارجه دولت سیزدهم به عراق رعایت نشده است.
جالب اینجاست که در روزهای گذشته طیف تندرو اصلاح طلب در داخل با جریان سلطنت طلب در خارج همصدا شده و اقدام وزیر خارجه کشورمان در عراق را مورد هجمه قرار دادند.
یکی از فعالین رسانه ای در واکنش به این هجمه نوشت: « بسیاری بر رفتار وزیر جدید امور خارجه در کنفرانس بغداد خرده گرفته اند که مثلا آداب دیپلماتیک را رعایت نکرده است. در پاسخ اولا باید گفت افزایش پرستیژ ملی و تحقق منافع کشور وظیفه دستگاه دیپلماسی است که بر هر پروتکلی رجحان دارد. ثانیا حضرات مدعی پاسخ دهند در دوره ای که دیپلمات ارشد ایران و قهرمان دیپلماسی شان اینگونه در انظار جهانیان در برابر امرای عرب زانو میزد منافع کشور تا چه میزان محقق شد و دستاورد آن سیاست خارجی چه بود؟ ».
یکی دیگر از فعالین رسانه ای در مطلبی نوشت: «سخنرانی حسین امیر عبداللهیان در نشست بغداد موج بسیار مثبتی در میان افکار عمومی و رسانههای عراق و محور مقاومت ایجاد کرد. همین امر موجب حاشیهسازی برخی جریانهای مغرض شده تا حضور معنادار و «متن» سخنان وزیر خارجه ایران تحتالشعاع «حاشیه» قرار بگیرد».
دیگر فعال رسانه ای نیز در مطلبی نوشت: «نکته مهم اینجاست که دانسته شود بسیاری از کشور های تازه تاسیس حاشیه خلیج فارس اشل و اندازه خود را طی سالهای اخیر و در پی دیپلماسی ضعیف دولتمردان ایرانی فراموش کرده بودند و شیخ دبی و سایر دولتمردان عربی باید ملتفت می شدند وزن سیاسی و جایگاه وزیر امورخارجه ایران اگر بیشتر از آنها نباشد قطعا کمتر نیست. خصوصا که شیخ دبی نفر دوم امارات بوده و نه حتی شخص اول؛ و توییت او پس از اتمام اجلاس در زمینه تلاش جهت افزایش و بهبود روابط با ایران نشان میدهد پیام قاطع حرکت امیرعبداللهیان را به خوبی دریافت کرده است».
یکی دیگر از فعالین رسانه ای نیز با اشاره به اقدام جنایتکارانه و تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی در مطلبی نوشت: «حضرات جوری در خصوص پروتکلهای دیپلماتیک و تعامل منطقهای اظهار نگرانی و تمسخر میکنند که گویی دفعه قبلی که نماینده ایران برای انتقال پیام به سعودیها در دعوت رسمی نخستوزیر عراق به بغداد رفته بود و آن "انحراف دیپلماتیک" رخ داد، در منطقه چقدر گریبانها دریده باشند».
جریان تندرو اصلاح طلب همصدا با جریان معاند با دو مسئله به طور اساسی مشکل دارد؛ یکی اقتدار ایران است و دیگری روابط حسنه و دوستانه ایران با کشورهای منطقه. پس از هر روشی بهره می برد تا به این دو مولفه مهم ضربه بزند.
May 11
✡️اطاق های فکر دشمنان اسلام
🔷این بسیار ساده لوحانه خواهد بود اگر فکر کنیم دشمنان اسلام بدون فکر و نقشه به مقابله با ما می آیند.
🔷اطاق های فکر آنان مملو از بزرگترین متفکران است که هر کدام شان دارای ایده های نو در ساخت مکرهای بزرگ برای مبارزه با انقلاب ماست
🔷مکر آنان در اطاق های فکر
به گونه ایی زیرکانه بود که تاکنون چندین انقلاب و حکومت را از بین برده است و تاریخ معاصر گواهی این مطلب است.
🔷ساخت انواع مختلف سلاح های پیشرفته از جمله بمب های اتمی و هیدرژونی و... زائیده مکر آنان در اطاق های فکر برای ترساندن دل های ضعیف بوده است.
🔷اما چرا تاکنون مکر آنان در مقابل انقلاب اسلامی به نتیجه نرسید چه تدبیری مقابل مکرهایشان قرار گرفته است که آنان را در هر مرحله از تهاجم با شکست مفتضحانه روبرو کرده است.جواب این معما را نیز خود آنان دریافته اند و خوب میدانند یگانه سدّ سیلاب مکر ایشان؛ تدابیر داهیانه ی مقام ولایت و ولایت پذیری ملت ولایی است که چون سونامی تمامی استحکامات فکری و سیاسی و نظامی دشمنان را در هم میکوبد. و بدون شک این تدابیر رهبری براساس انوار قرآنی و روایی و الهامات ربّانی صادر میشود نه براساس هوش شخصی و فهم ارتکازی ایشان!
🔷البته دشمنان ما هنوز به بمبی دست نیافته اند که بتواند کوهها را از جای خود بِکَند اما حتی اگر به چنین بمبی نیز دست یابند؛ ترسی در دل خدا باوران؛ از مرد و وزن ایرانی ایجاد نخواهد کرد چرا که آنها یقین دارند خدای مقتدر با آنهاست و وعده اش برای شکست چنین مکری نیز در صورت استقامت حتمی است.چرا که ترنّم وعده های الهی را در آیات قرآنی؛ چون آیه ذیل در اعماق قلب ادراک نموده اند.
💎وقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِندَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِن كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ
(سوره مبارکه إبراهيم آیه ۴۶)
💠یقینا دشمنان، ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﻣﻜﺮ ﻭ ﺳﻴﺎﺳﺖ ﺧﻮﻳﺶ ﺭﺍ به ﻛﺎﺭ ﺑﺮﺩﻧﺪ حال آنکه مكر و حيلهى آنها نزد خداست(خداوند به مکر ایشان احاطه دارد و بر نابودی آن قادر است) ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﻜﺮﻭ ﺳﻴﺎﺳﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﻪ ﺍﻯ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻛﻮﻩ ﻫﺎ ﺑﺪﺍﻥ ﺍﺯ ﺟﺎﻯ ﻛﻨﺪﻩ ﺷﻮﻧﺪ.
✅بنابراین خنثی سازی مکر دشمنان و ابطال نقشه های شوم ایشان کاملا میسّر است البته بشرطها و شروطها، که ولایت پذیری از اولیای دین، رکن عظیم این شرط است.به عبارت دیگر بهترین نیرو برای خنثی سازی مکر و سیاست پلید شیاطین عالم، همان تبعیت از اوامر الهی ولایت میباشد چرا که ولایت پذیری موجب نصرت و فتح الهی میشود.
🇮🇷 @sabzpoushan
🏴خطبه امام زين العابدين در مسجد اموي شام(قسمت اول)
◾️روز جمعه اي امام زين العابدين در مسجد اموي شام حضور داشت يزيد به خطيب مخصوص دستور داد تا به منبر رفته از بني اميه تعريف و از حسين عليه السلام انتقاد نمايد، خطيب يزيد نسبت به درود و ثناء بر يزيد و معاويه از حد اغراق گذشت و از اميرمؤمنان و حسين عليهماالسلام تا توانست انتقاد و سب و لعن نمود تا جايزه بيشتري از يزيد بگيرد.
🌷امام سجاد(ع) از اين همه انحراف و دروغ پردازي بر خطيب فرياد زد: وَيْلَكَ أَيُّهَا الْخَاطِبُ اشْتَرَيْتَ مَرْضَاةَ الْمَخْلُوقِ بِسَخَطِ الْخَالِقِ فَتَبَّوأْ مَقْعَدَكَ مِنَ النَّارِ «واي بر تو اي خطيب خشنودي مخلوقي را با خشم خالق متعال خريدي جايگاهت پر از آتش باد»
◾️سپس به يزيد لعین توجه كرد و فرمودند:
آيا اجازه مي دهي تا بر اين چوبها بالا رفته و سخناني بگويم كه در آن رضايت خدا و اجر و ثواب براي حاضرين باشد؟
👌نكته) اگر سخنران همچون خطيب يزيد بر منبري سخنراني كند منبر نخواهد بود و اگر سخنران در مسير خدا و هدفش از سخنراني تحصيل رضاي خدا و ارشاد باشد آنگاه منبر خواهد بود لذا امام سجاد مي فرمايد: بر اين چوبها و تخته پاره ها بالا روم نمي گويد: به منبر بروم زيرا منبر مسجد اموي چوب و تخته پاره است كه براي سوزانيدن شايسته است.
◾️حضار از پيشنهاد زين العابدين تعجب كردند و در بهت فرورفتند كه اين جوان بيمار چه مي خواهد بگويد و چه مي تواند بكند لذا با اين كه يزيد جواب رد داد مردم اصرار كردند كه اجازه دهد تا ببينند چه خواهد كرد.
🔥يزيد لعین گفت: اگر به منبر برود جز با افتضاح من و بني اميه پائين نخواهد آمد زيرا انه من اهل بيت قد زقوا العلم زقا. «كه او از خانداني است كه دانش با شير به آن ها تغذيه شده است»، بالاخره با اصرار زياد مردم اجازه داد.
🌷امام سجاد علیه السلام از پله هاي منبر بالا رفت و بر عرشه آن قرار گرفت، و خطبه ای بدین مضمون فرمود:
🔲«ستایش خدا را که آغازى براى او نیست، جاودانه اى که هرگز نابود نمى گردد، و اولى که نقطه آغازى براى اولیت او، و آخرى که نقطه پایانى براى او وجود ندارد، و بعد از نابودى مخلوقات پاینده است. شب ها و روزها را مقدر نمود، و سهم روزى خلق را میان آن ها تقسیم کرد. پس پرخیر و برکت است خداوندی که فرمانروای هستی و بسیار دانا است. اى مردم! به ما شش خصلت عطا شده و ما را به هفت ويژگى بر ديگران فضيلت داده شده ایم. به ما علم، بردبارى، سخاوت، فصاحت، شجاعت و محبت در قلوب مؤمنين عطا شده است.
و ما بر ديگران برترى داده شده ایم به اينكه محمد پيامبر مختار از ماست، صدّيق و جعفر طيار و شير خدا و شير رسول الله از مایند، و امام حسن و حسین(ع) دو سبط این امت از ما میباشند.
«هر كه مرا مي شناسد كه مي شناسد و آن كه نمي شناسد از حسب و نسبم آگاهش مي كنم تا بشناسد:
🔲اى مردم! من فرزند مكه و منايم. من فرزند زمزم و صفايم. من فرزند كسى هستم كه حجر الاسود را با اطراف رداى خود حمل نمود( و در جاى خود نصب فرمود)... من فرزند بهترين کسی که طواف و سعی نمود هستم. من فرزند بهترين حج گزاران و تلبیه گويان هستم. من فرزند آنم كه در آسمان بر براق سوار شد. من فرزند پيامبرى هستم كه در شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سير داده شد. من فرزند آنم كه جبرئیل او را به سدرة المنتهى برد.
من پسر کسى هستم که به پروردگارش نزدیک و نزدیکتر شد تا آنجا که به اندازه فاصله دو سرِ کمان یا کمتر نزدیک او شد(همه حجاب های نورانی را گسست و بالاترین تقرّب به مقام قرب الهی را پیدا نمود)
🔲من فرزند آنم كه با ملائكه آسمان نماز گزارد. من فرزند آن پيامبرم كه پروردگار جلیل به او وحى كرد آنچه را که وحی نمود. من فرزند محمد مصطفى و على مرتضايم، من فرزند كسى هستم كه بينى گردنكشان را به خاک ماليد تا به كلمه توحيد اقرار كردند. من پسر آن كسى هستم كه پیشروی پيامبر با دو شمشير و با دو نيزه مىرزميد.و دو بار هجرت و دو بار بيعت كرد، و در بدر و حنين با كافران جنگيد، و به اندازه چشم بر هم زدنى به خدا كفر نورزيد
🔲من فرزند صالح مؤمنان و وارث انبيا و از بين برنده مشركان و امير مسلمانان و فروغ جهادگران و زينت عبادت كنندگان و تاج سر گريه كنندگانم. من فرزند بردبارترين بردباران و برترین قیام کننده از آل یاسین که فرستاده پروردگار جهانیان است میباشم. من پسر آنم كه جبرئيل او را تأييد و ميكائيل او را يارى كرد. من فرزند آنم كه از حریم مسلمانان حمايت فرمود و با مارقين و ناكثين و قاسطين جنگيد و با دشمنان ناصبی خود مبارزه كرد. و باافتخارترین فرد در میان همه افراد قریش بود.
🔲من پسر اولين كسى هستم كه دعوت خدا و پيامبر را از میان مومنان اجابت کرد و پاسخ داد. من پسر اول سبقت گيرنده در میان سابقان و شكننده كمر متجاوزان و از ميان برنده مشركانم. من فرزند آنم كه به مثابه تيرى از تيرهاى خدا براى منافقان و زبان حكمت عابدان و يارى كننده دين خدا و ولى امر او، و بوستان حكمت خدا و حامل علم الهى بود. او جوانمرد، سخاوتمند، نيكو جمال، خنده رو، پاکیزه، از قریش ابطح، راضى به خواست خدا، پیشرونده و بزرگوار، شكيبا، بسیار روزه دار، پاكيزه از هر آلودگى و صلابتی بسیار بود.
🔲او رشته نسل دشمنان خود را از هم گسيخت و شيرازه گروههای كفر را از هم پاشيد. او داراى ریسمانی محکمتر و قلبى ثابت تر و عزمى راسختر بود و همانند شيرى شجاع بود كه وقتى نيزه ها در جنگ به هم در مىآميخت آنها را همانند آسيا خرد و نرم و بسان باد آنها را پراكنده مىساخت. او شير حجاز و آقا و بزرگ عراق است كه مكى و مدنى و خيفى و عقبى و بدرى و اُحدى و شجرى و مهاجرى است.(در همه میادین فخر و فضیلت حضور داشته است) او سيد عرب و شير ميدان نبرد و وارث دو مشعر،و پدر دو فرزند یعنی حسن و حسين است. آرى او، (كه اين صفات و ويژگيهاى ارزنده مختص اوست) همان جدّم على بن ابى طالب است.
🔲 آنگاه گفت: من فرزند فاطمه زهرا بانوى بانوان جهانم. من فرزند حسين شهيد كربلايم، من فرزند على مرتضى و فرزند محمد مصطفى و پسر فاطمه زهرايم، و فرزند خديجه كبرايم، من فرزند سدرة المنتهى و شجره طوبايم، من فرزند کشته کربلایم من فرزند آنم كه غرقه به خون شد، و پسر آنم كه پريان در تاریکی بر او گريستند، و من فرزند آنم كه پرندگان بر ماتم او در آسمان نوحه كردند.
◾️و آنقدر به اين حماسه مفاخره آميز ادامه داد كه شيون مردم به گريه بلند شد! و مسجد يك پارچه ضجه و ناله شد، يزيد از ترس شورش مردم صدا زد: مؤذن اذان بگو.
📍مؤذن: الله اكبر.
🌷زين العابدين: الله اكبر و اعلي و اجلّ و لا شیء اكبر من الله.
«خدا بزرگتر و اعلی وجود و برتر از هر چيز است و چيزي بزرگتر از خدا نيست».
📍مؤذن: أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا الله.
🌷امام سجاد: شهد بها شعري و بشري و لحمي و دمي.
«پوست و گوشت و خون و مويم شهادت به يكتائي خدا مي دهد».
📍مؤذن گفت: أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ الله.
🌷زين العابدين عمامه از سر گرفت و فرمود: مؤذن ترا به حق محمد قسم مي دهم لحظه ای سكوت كن، آن گاه متوجه يزيد گرديد و فرمود: يزيد! محمدي كه نامش را با اين عظمت مي بريد جد من است يا جد تو؟
◾️اگر بگوئي كه جد من است دروغ گفته و كافر شده اي و همه مردم مي دانند كه دروغ مي گوئي، و اگر مي داني كه جد من است چرا عترت و ذريه اش را كشتي و چرا پدرم را بظلم و ستم شهيد كردي و اموالش را غارت نمودي و اهل بیت او را به اسارت كشاندي، آنگاه دست برد و گریبان چاک کرد و گريان شد و فرمود: بخدا قسم اگر در دنيا كسي باشد كه جد او رسول خدا است غير از من نيست، پس چرا اين مرد پدرم را كشت و ما را مانند رومیان اسير نمود، سپس فرمود: يزيد! اين كارها را مي كني و باز هم مي گوئي: محمد رسول الله و رو به قبله مي كني، واي بر تو از روز قيامت كه جد و پدرم دشمن تواند.
◾️سپس مؤذن بقيه اذان را گفت و يزيد (لعین بن لعین) پيش آمد و نماز ظهر را خواند.
📖بحار الانوار ج۴۵، ص۱۳۸
مقتل خوارزمی ج۲ ص۷۰
🔴قدر آیینه بدانید چو هست
نه در آن وقت که افتاد و شکست
پدر و مادر مثل سورهای از قرآن هستند که هیچکس نمیتونه جای خالی آنها را در زندگیمون پر کنه!
خدایادپدر مادرمون را حفظ کن
مقاومت یک بار دیگر نشان داد که میتواند معادله دشمن را به هم زده و ابتکار عمل را به دست بگیرد. اعزام نفتکشهای ایرانی به سمت لبنان و عبور آن از اقیانوس هند، دریای سرخ، کانال سوئز و مدیترانه نشان داد، مقاومت در برابر فشارها و دسیسهها دست بسته نیست. اینکه مقاومت لبنان درخواست علنی کند و پاسخ ایران نیز سریع و علنی باشد یک معنای جالب متبادر میکند؛ ایران عمق لبنان و لبنان عمق ایران است. بنابراین همانطور که ایران میتواند در دفع تهدیدات و دسیسههای دشمن خود و نیز رفع مشکلات، روی حزبالله و لبنان حساب کند، لبنان هم میتواند در رفع تهدیدات و دسیسهها روی ایران حساب کند و جواب بگیرد.
محور آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان، برای کنار زدن مقاومت لبنان به عنوان یک کلید رمز در مقاومت فلسطینیها، تشدید فشار اقتصادی را به همراه فشل کردن دولت لبنان در دستور کار خود قرار دادند. آنان در این طرح، در گام اول خلع سلاح و در گام دوم خلع سیاسی مقاومت لبنان را مدنظر داشتند. به گمان آنان بالا رفتن نرخ خدمات عمومی و به خصوص در سه موضوع محوری سوخت، دارو و نان، لبنان را بر سر دوراهی قرار میدهد و در نهایت آن را ناگزیر میسازد تا بین مقاومت و معیشت، دومی را برگزیند. این طرح یک پیوست هم داشت که در واقع وجه ایجابی آن به حساب میآید. این مثلث شوم در کنار فشار روزافزون اقتصادی به لبنان، از امکان راه افتادن کمیته مشترک اقتصادی بین لبنان و رژیم صهیونیستی خبر داده و میگفتند انعقاد توافق بر سر میدان مشترک گازی در دریای مدیترانه میان لبنان و رژیم جعلی اسرائیل میتواند برای یک دوره 30 ساله به درآمد ثابت - حدود -
9 میلیارد دلار در سال منجر شده و به یکباره درآمد لبنان را از کمتر از دو میلیارد دلار در سال به حدود چهار و نیم برابر برساند و وضع فعلی را کاملاً دگرگون کند. بر این اساس در حین شکلگیری اعتراضات خیابانی دو سال اخیر، دائماً بحث کوتاه بودن زمان برای حل و فصل اختلافات گازی و مرزی بین اسرائیل و لبنان مطرح و از آن به عنوان تنها راه برونرفت لبنان از شرایط بسیار شکننده اقتصادی یاد میشد. این در حالی است که به تجربه ثابت شده است، رژیم صهیونیستی تنها در شرایطی به دادن امتیاز تن میدهد که طرف مقابل اهرم قدرت داشته باشد. در این صحنه اگر لبنانیها مقاومت را که فعلاً تنها سلاح برتریشان بر رژیم غاصب است، کنار بگذارند، اسرائیل در حوزههای مورد اختلاف فیمابین حاضر به پذیرش برداشت یک متر گاز هم از سوی دولت لبنان نخواهد بود.
لبنان در وضعیت وخیم اقتصادی به سر میبرد. بعضی گفتهاند این وضع در 150 سال اخیر بیسابقه بوده است. میزان بدهی لبنان دستکم
120 میلیارد دلار است در حالی که میزان صادرات آن به زیر دو میلیارد دلار نزول کرده است. از این رو دسترسی مردم به ارز بسیار سخت شده و این در حالی است که حداقل 95 درصد کالاهای مورد نیاز مردم از خارج وارد میشود. لبنان در سال 2018، هجده میلیارد دلار واردات داشته است و الان برای تأمین ارز مورد نیاز سوخت، دارو و گندم ناتوان است. معدل تورم در این کشور 400 درصد است. به عنوان مثال حقوق یک استاد دانشگاه در بیروت که در سال 2018 حدود 5000 دلار در ماه بوده، هماینک به ماهانه 350 دلار رسیده است. براساس آمارهای بانک جهانی 65 درصد مردم لبنان زیر خط فقر به سر میبرند و 35 درصد از نظر امنیت غذایی دچار مشکل میباشند. در این میان قیمت سوخت، با توجه به نقش محوری آن در تأمین آب و برق لبنان به طور ویژه افزایش یافته است؛ به گونهای که طی کمتر از یک سال گذشته، قیمت یک گالن بنزین از 25 هزار لیر به 75 هزار لیر رسیده است. گفته میشود لبنان فقط برای تأمین سوخت خود به 4/5 میلیارد دلار ارز احتیاج دارد و حال آنکه کل درآمد ارزی آن در سال زیر دو میلیارد دلار است. هماینک ذخائر بانک مرکزی لبنان به حدود 15 میلیارد دلار رسیده که این هم مربوط به سپردهگذاران لبنانی است که بانکهای لبنانی از یکسو قادر به پرداخت این سپردهها به سپردهگذاران نیستند؛ چرا که با خالی شدن بانکها از این مبالغ، کشور به بنبست کامل میرسد و هرج و مرج بر آن حکمفرما میگردد؛ از سوی دیگر قادر به اجرای سیاستهای مالی دولت نیستند چرا که اجرای سیاستهای دولت هم منجر به خالی شدن بانکها از پشتوانه مالی میگردد. در این میان شبکه فساد و احتکار هم بیکار ننشسته است. یک گزارش بیانگر آن است که چند روز پس از آنکه مشخص شد ارسال سوخت از سوی ایران حتمی است، مراکز احتکار از ترس ضرر، چند میلیون لیتر سوخت احتکار شده - شامل بنزین، گازوئیل و مازوت - را وارد مراکز عرضه سوخت کردند!
در این میان آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان مطمئن بودند، ایران به دلیل تحریم نمیتواند به درخواست دبیرکل حزبالله پاسخ دهد و لذا لبنان میماند و همان یک راه یعنی پیوستن به جریان عادیسازی با رژیم صهیونیستی! اما وقتی با پاسخ جدی ایران مواجه گردیده و در عمل مشاهده کردند که نفتکشهای ایران یکی پس از دیگری از بندرعباس به سمت مدیترانه به حرکت درآمدهاند، به دست و پا افتادند. موضوع ارسال سوخت اولین شکاف را در درون جریان ضدمقاومتی 14 مارس لبنان انداخت. در حالی که سعد حریری درخواست آیتالله سیدحسن نصرالله از ایران برای ارسال سوخت و دارو را فتنه نامید و آن را عامل فشار بیشتر اقتصادی غرب بر لبنان خواند، نجیب میقاتی چهره شاخص 14 مارس که از سوی رئیسجمهور میشل عون، مأمور تشکیل کابینه میباشد، اعلام کرد، اگر این کمکها از جای دیگر نرسد، ما ناگزیر به پذیرش آن از سوی ایران خواهیم بود. از آن طرف مسیحیهای مارونی اعلام کردند از این کشتیها به عنوان بخشی از خاک لبنان دفاع خواهند کرد.
از سوی دیگر وقتی حرکت نفتکشها شروع شد، سفیر آمریکا در بیروت با رئیسجمهور لبنان دیدار کرد و به وی گفت از طریق مصر، اردن و سوریه مشکل برق لبنان را حل خواهد کرد و بر این اساس دو روز پیش یعنی پس از دو هفته از این ملاقات، یک هیئت لبنانی در چارچوب طرح سفیر وارد سوریه شد تا این توافق را اجرایی کند. البته در اینکه بتوان با این سرعت ارسال برق از مصر به لبنان را عملیاتی کرد و اینکه اصلاً چنین توانی در مصر وجود داشته باشد، تردیدهایی وجود دارد. آنچه مهم است این است که با ارسال سوخت از سوی ایران گویا معجزهای در لبنان رخ داده است. اگر آمریکا پروژه تأمین برق لبنان از سوی یک کشور عربی را عملیاتی کند و به نتیجه برساند، معنایش این است که اجرای طرح «تحریم کمرشکن» موسوم به قیصر را درباره لبنان کنار گذاشته است و از آنجا که این موضوع پس از آن کلید خورده که آقای سیدحسن نصرالله، نفتکشهای ایرانی را به حرکت درآورده، یک پیروزی مهم سیاسی و اجتماعی برای حزبالله به حساب آمده و پیوند مردم - مسلمان، مسیحی و دروز - با حزبالله را تحکیم بیشتری بخشیده است و اگر طرح ارسال برق از مصر به لبنان به نتیجه نرسد و یا اصولاً از اول تبلیغاتی و ریاکارانه بوده باشد، لبنان در پیگیری طرح سیدحسن نصرالله برای برونرفت از بحران فعلی عزم جزمتری پیدا میکند و این به معنای آن است که آمریکا، رژیم صهیونیستی و دولت سعودی حضور ناوگانهای ایران در دریای سرخ، کانال سوئز و مدیترانه را پذیرفتهاند و نیز قبول کردهاند که رابطه جمهوری اسلامی ایران و جنبش انقلابی حزبالله با کشور لبنان به موارد امنیتی و سیاسی محدود نشده و به ابعاد اقتصادی و اجتماعی هم گسترش یابد. پس میتوانیم بگوییم حزبالله در این طرح هوشمندانه، یک «بازی
دو سر برد» برای لبنانیها رقم زده است. آمریکا، رژیم اسرائیل و عربستان در این معرکه هر موضعی بگیرند به نفع حزبالله و مقاومت خواهد بود چه با طرح او همراه شوند و چه با آن مقابله نمایند.
نفتکشهای ایرانی در حال رسیدن به مقصد خود هستند. هم ایران و هم حزبالله با صراحت از عزیمت این نفتکشها که گفته میشود هر کدام به طور متوسط حامل 45 هزار تن گازوئیل و مازوت میباشد، خبر دادند و نیز با صراحت اعلام کردند که تعرض به این نفتکشها را بلافاصله پاسخ خواهند داد. بر این اساس در همان روزها بعضی از رسانههای آمریکایی، نفتکشهای ایرانی را در قامت یک ناو جنگی به تصویر کشیده و نوشتند حمله به این نفتکشها، پای موشکهای نقطهزن ایران و حزبالله را به میان میآورد و از این طریق ماجراجویان اسرائیلی را از هرگونه تقابل با این نفتکشها پرهیز دادند.
این نفتکشها در حالی راهی شدند که این جمعبندی دقیق در ایران وجود داشت که اتفاقی برای این نفتکشها نخواهد افتاد و آمریکا و رژیم اسرائیل اصولاً در شرایطی نیستند که بتوانند علیه آنها وارد عمل شوند. اولین نفتکش بعد از طی 14 روز، به مقصد رسیده و بقیه در پایان این هفته و اواسط هفته آینده به مقصد میرسند و ارسال سوخت به لبنان، قرار نیست به این سه نفتکش محدود بماند. نیاز لبنان به سوخت لااقل یک نفتکش در هر هفته است. بنابراین سیاست اعزام نفتکشها ادامه مییابد. در این صحنه ایران و لبنان به صورت تهاتری وارد معاملهای پرسود شدهاند. ایران به طور هفتگی 45 هزار تن سوخت به لبنان میفروشد و این سوخت در شبکه خصوصی لبنان توزیع میشود و وجه آن پس از فروش به ایران بازمیگردد. این مسئله به غیر از آنکه سود سرشاری را نصیب ایران میکند، باعث تقویت پایه پولی لبنان و بالا رفتن ارزش آن نیز میگردد. ضمن آنکه ارسال سوخت از سوی ایران میتواند دریچه ارسال دارو و مواد غذایی ایران به این کشور را هم
باز کند. داروهای ساخت ایران که در موقعیت صادرات قرار دارند و فراتر از نیاز بازار جمهوری اسلامی میباشند، میتواند به شبکه بهداشت و درمان لبنان جانی دوباره بدهد. ارسال منظم سوخت ایران مشکل کنونی قطع برق و قطع آب لبنان را هم حل میکند. چرا که این دو وابسته به سوخت میباشند. در یک کلام ارسال سوخت از سوی ایران میتواند فضای کنونی بحثهای تحریم ایران و مقاومت لبنان را دگرگون کند. چیزی به این روز نمانده است.
این روزها خبر خرید سوخت ایران توسط لبنان و حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران و پهلوگیری این کشتیها در لبنان در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است. بر همین اساس در هفتهها و روزهای اخیر سه کشتی ایرانی به مقصد لبنان حرکت کرده و سوخت صادراتی ایران به مقصد رسیده است. همزمان این احتمال مطرح است که کشتی چهارم به زودی از ایران به راه بیفتد. در روزهای گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی جبران باسیل وزیر امور خارجه سابق و رئیس بزرگترین فراکسیون مسیحی پارلمان لبنان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فروش محصولات نفتی خود به مشتریان جدید را مورد تأکید قرار داد و افزود: «اگر دولت و تجار لبنان باز هم سوخت نیاز داشته باشند، ایران آمادگی فروش و ارسال آن را داشته و تدبیری که دبیرکل پرافتخار حزبالله لبنان برای پایان دادن به این بحران دست ساخته صهیونیستها بر ضد مردم لبنان انجام داد، مؤید این واقعیت است که مسیر سرافرازی لبنان تنها از اتکا به خود و استفاده از سرمایهها و منابع خود میگذرد».
نقش بر آب شدن
نقشه آمریکایی- اسرائیلی
در حال حاضر لبنان بیش از یک سال است که با بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند. این کشور در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد 1399) شاهد انفجار در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت. این انفجار کشور لبنان را وارد یک بحران سیاسی- اقتصادی- اجتماعی کرد.
بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفت که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان خبر دادند. در پی تشدید این بحران، رسانههای لبنانی همچنین درباره خطر اتمام مازوت و قطعی برق در بخشهای حیاتی این کشور از جمله بیمارستانها هشدار داده بودند.
این وضعیت دقیقاً قطعههای پازل آمریکایی- اسرائیلی برای ایجاد یک فتنه بزرگ در لبنان بود. آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی آن بودند تا با ایجاد بحران اقتصادی در لبنان، زمینه یک اعتراض گسترده اجتماعی را ایجاد کرده و لبنان را به آشوب و التهاب بکشانند.
در ادامه، آمریکا در تقلا بود تا مسیرهای تأمین سوخت لبنان را مسدود کند. اما خرید سوخت ایران توسط لبنان و حرکت کشتیهای ایرانی، نقشه شوم آمریکا و اسرائیل علیه مردم لبنان را نقش بر آب و عصبانیت واشنگتن و رژیم صهیونیستی را در پی داشت. در حقیقت اعزام کشتی ایرانی حامل سوخت به لبنان اتفاقی فراتر از یک تبادل تجاری است که در ابعاد مختلف، بر روند معادلات منطقهای تأثیرگذار است. برخی تحلیلگران غربی معتقدند که دولت آمریکا با اقدام اشتباه خود و اعمال تحریمها و محاصره اقتصادی و پولی فلجکننده ضد لبنان، شرایط این کشور را به جایی کشاند که آن را در آغوش ایران قرار داد.
🇮🇷 @sabzpoushan
بنابر مستندات موجود، حرکت کشتیهای ایرانی حامل سوخت به مقصد لبنان حداقل 3 ضربه به آمریکا وارد کرد. یکی از این ضربات مهم، دورزدن تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران بود. در حقیقت خرید سوخت ایران توسط لبنان، تحریمهای آمریکا علیه ایران را به چالش کشید و ناتوانی و استیصال آمریکا را نمایش داد و این دولت مستکبر را تحقیر کرد.درس مهمی که در این میان وجود دارد این است که «اقتدار»، احترام میآورد. رویکرد مقتدرانه در سیاست خارجی، هم احترام میآورد، هم امنیت و هم منفعت اقتصادی برای عموم مردم جامعه در پی دارد.و اما دومین ضربه مهم به آمریکا، خنثی شدن فتنه در لبنان بود. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی آن بودند تا با ایجاد بحران اقتصادی در لبنان، زمینه یک اعتراض گسترده اجتماعی را ایجاد کرده و لبنان را به آشوب و التهاب بکشانند که با ارسال سوخت از ایران به لبنان، این نقشه شوم، نقش بر آب شد. سومین ضربه مهم به آمریکا، دور زدن تحریمهای واشنگتن علیه سوریه بود. بر اساس قانون سزار، سوریه تحت تحریم و محاصره اقتصادی است. اما حرکت کشتیهای ایرانی حامل سوخت از ایران به مقصد لبنان و ورود به آبهای سرزمینی و بنادر سوریه، محاصره آمریکا ضدسوریه را شکست و قانون غیرانسانی و ظالمانه «سزار» را به چالش کشید.
🇮🇷 @sabzpoushan
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «دولت وعدههای مختلفی به مردم داده که تحقق این وعدهها وظیفه دولت است و باید مسئولیتپذیر باشد و گزارش واقعی از میزان پیشرفت وعدههای خود به مردم ارائه کند. نظرسنجی از مردم از داخل ماشین یا تهیه و ارائه گزارشهای غیرواقعی چاره کار دولت نیست. مردم به این گزارشها و اخبار تلویزیون کمتر باور دارند زیرا معیار آنها برای سنجش عملکرد دولت،اندازه سفره آنها است.»
«من هرروز از توی ماشینم قیافه مردم رو میبینم و نظرسنجی میکنم! از روی اینکه چند نفر میخندن، چند نفر عصبانی هستن، چند نفر قیافهشان گرفته است!»
این اظهارنظر رئیسجمهور در خردادماه 98 بود که نهتنها واکنش تند افکار عمومی را در پی داشت بلکه صدای مدعیان اصلاحات را هم درآورد تا جایی که در آن مقطع این بخش از اظهارات روحانی در پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری و دولت سانسور شد!
رئیسی نگوید «من هم صبح جمعه متوجه شدم»
در ادامه مطلب آمده است: دولت اگر نتوانست وعدهای را محقق کند یا جایی اشتباه کرد، از مردم عذرخواهی کند چراکه هزینه عذرخواهی خیلی کمتر از ارائه گزارش غیرواقعی به مردم است.... دولت روحانی گاه از مردم عذرخواهی کرده بود اما این جمله روحانی که «من هم صبح جمعه متوجه شدم» در زمان اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، تیر خلاصی به دولتش و فرار از مسئولیتپذیری بابت اقدام اشتباهش بود. رئیسی این اشتباه را تکرار نکند.
🇮🇷 @sabzpoushan
عوامل شکست نهضت کوفه(6)(پرسش و پاسخ)
پرسش:
با توجه به اینکه مردم کوفه به امام حسین(ع) نامه نوشتند و آن حضرت را برای تشکیل حکومت اسلامی به کوفه دعوت کردند و حتی با نماینده امام حسین(ع) «مسلمابن عقیل» بیعت کردند، اما ناگهان نظرشان به کلی تغییر کرد و ابتدا از مسلم دوری کردند تا در تنهایی به شهادت رسید و سپس رویاروی امام حسین(ع) در کربلا ایستادند و آن حضرت را به شهادت رساندند! چه عوامل و علل و اسبابی موجبات این دگردیسی ماهوی را فراهم آورد و چگونه این افراد به سرعت رنگ عوض کردند؟
پاسخ:
مهمترین عوامل شکست نهضت کوفه
1- عدم تشکل و ضعف امکانات اقتصادی هواداران امام حسین(ع)
هواداران امام حسین(ع) به جهت روحیه نظام ناپذیری خود، تشکل خاصی نداشتند. از طرفی به دلیل حاکمیت نظام قبیلهای در کوفه، تابع رئیس قبیله بودند. از این رو در صورت کنارهگیری رئیس قبیله یا دستگیری و یا خیانت او، مردم نمیتوانستند تصمیمگیری کنند. افزون بر عدم تشکل هواداران امام حسین(ع) ضعف امکانات مالی و تجهیزات نظامی آنان نیز در شکست نهضت کوفه بیتأثیر نبود.
2- تشکل اداری و قدرت اقتصادی دشمنان امام حسین(ع)
در مقابل حامیان امام حسین(ع)، دشمنان آن حضرت و طرفداران حاکمیت اموی،در قالب نظام اداری کوفه، دارای تشکل بودند، و امکانات اقتصادی و تجهیزات نظامی این شهر را در دست داشتند، هر چند برای مقابله با مسلم با دو مشکل اساسی، روبرو بودند: یکی ضعف مدیریت «نعمان ابن بشیر» و دیگری جو عمومی هواداری مردم از امام حسین(ع) که با آمدن ابن زیاد هر دو مشکل حل شد.
3- استفاده از روش تهدید و تطمیع
«ابن زیاد» برای در هم شکستن فضای سیاسی اجتماعی کوفه که به شدت تحت تأثیر فعالیت هواداران امام حسین(ع) بود، کار خود را با تهدید و تطمیع مردم آغاز کرد. او در نخستین سخنرانی خود پس از ورود به شهر کوفه گفت: امیر مؤمنان(یزید) مرا بر شهر گمارده و فیئتان (سرمایهها و اموالی که بدون جنگ به دست میآید) را تقسیم کرده و دستور داده به ستمدیدگان شما خدمت کنم و به گوش به فرمانها و مطیعان شما احسان نمایم و بر نافرمانان و مشکوکها سخت بگیرم. من در به انجام رساندن فرمان او، تا پایان خواهم ایستاد و نسبت به فرمانبران شما همانند پدری مهربانم و بر مخالفان همانند زهر کشندهام. پس هر کسی تنها برای حفظ خود بکوشد (تاریخ طبری، ج 5، ص 358)
4- تطمیع سران قبایل
اقدام دیگر ابن زیاد برای سرکوب نهضت کوفه، دادن رشوههای کلان به سران قبایل و اشراف کوفه بود. این اقدام با توجه به نظام قبیلهای کوفه، برای خاموش کردن آتش انقلاب و نهضت کوفه فوقالعاده مؤثر بود.
5- بازداشت رهبران نهضت کوفه
یکی دیگر از اقدامات ابن زیاد، بازداشت موقت جمعی از بزرگان و رهبران حامی امام حسین(ع) بود. مانند مختار ثقفی که تا شهادت امام حسین(ع) در زندان بود. از طرفی در کنار این بازداشتها عقبنشینی «سلیمان ابن صرد خزاعی» کافی بود که نهضت کوفه را با مشکل جدی بلکه با شکست مواجه سازد.
6- اعمال خشونت و کشتار
سیاست خشونت و کشتار یکی دیگر از ابزارهای «ابن زیاد» برای سرکوب نهضت کوفه بود، که نمونه بارز آن «هانی ابن عروه» یکی از سران هوادار امام حسین(ع) بود که توسط ابن زیاد دستگیر شد و پس از آزار و شکنجه فراوان به شهادت رسید.
7- استفاده ابزاری از چهرههای پرنفوذ مذهبی و اجتماعی
در کنار سایر عوامل سرکوب نهضت مردم کوفه، یکی از خطرناکترین سیاستهای ابن زیاد سوء استفاده از چهرههای مذهبی و مورد اعتماد مردم مانند «شریح قاضی» بود که در مجموع ابن زیاد با به کارگیری سیاست زر و زور و تزویر شعلههای انقلاب کوفه را در نطفه خفه کرد. مسلم را به شهادت رساند و فضای سیاسی و اجتماعی کوفه را چنان دگرگون ساخت که از مردم کوفه،سپاهی انبوه به کربلا فرستاد و حادثه خونین و غمبار عاشورا را پدید آورد!
🇮🇷 @sabzpoushan