🔴 شما هم میتوانید مثل سپاه باشید؟
🔻 فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) سپاه اعلام کرد، فاز سوم پروژه آبرسانی به منطقه غیزانیه خوزستان روز یکشنبه(امروز) بهطور رسمی افتتاح خواهد شد تا دغدغه بهحق مردم عزیز این منطقه در دسترسی به آب سالم و دائمی برطرف شود. به گفته دکتر محمد «علیرغم اینکه تصور میشد اجرای این پروژه به علت وضعیت آبوهوای بسیار گرم و شرایط محیطی سخت، دو ماه به طول بینجامد، اما در مدت زمانی بسیار کمتر از موعد پیشبینیشده، تکمیل شد». این خبر، نمونه یک «خبر خوب» در حوزه رسانه است؛ امیدوارکننده، واجد سرعت و دقت بالای انجام پروژه و در یک کلمه کار تمیز جهادی، خداپسندانه و غزوهای بیمنت. بهراستی چرا سپاه میتواند در شرایط تحریمی و کرونایی، یکسان و بلکه بدتر از شرایط دیگر سازمانها و وزارتخانهها دست به این قبیل اقدامات بزرگ بزند؟ آیا دیگر نهادها و سازمانها نیز میتوانند؟
🔺نکات تحلیلی: 1- سپاه یک مجموعه انسانی دغدغهمند و دلسوز مردم است که رسالت بسیار بزرگی را بر دوش خود احساس میکند و آن مسئولیتپذیری در برابر راحتی و رفاه مردم است. این هدف روزی در سنگرنشینی جنگ و دفاع از امنیت و عزت مردم خود را نشان میدهد و روزی در به راه انداختن ابزار و ماشینآلات سنگین بیتالمال برای سازندگی کشور و امروز، کمک به طراحی، ساخت و تقویت زیرساختهای صنعتی و خدماتی و مبارزه بیامان با مفاسد اقتصادی! 2- آیا دیگران نیز میتوانند مانند سپاه باشند؟ بله، بهشرط آنکه وجودشان سرشار از دغدغه برای مردم باشد و از بزرگی راه، دوری مقصد، صعبالعبوری مسیر خدمت بیمنت و خار مغیلان سرزنشها و هجمهها و تحریف واقعیات نهراسند. 3- اتفاقاً یکی از بخشهای سپاه که همواره دشمنان عملکرد آن را تخریب کردهاند، همین قرارگاه خاتم است؛ اما سختی خدمت بیمنت به مردم در همزادی باور و ایمان به راه و درستی این گزاره پرمغز رهبر حکیم انقلاب که «بزرگترین مبارزه با آمريكا، خدمت به مردم است» سپاه را روئینتن در برابر سهگانه شوم تحریف، نفوذ و انحراف کرده و به آینده امیدوار ساخته است؛ آیندهای که تنها با عبور از «نمیشود» و «نمیتوانیم» حاصل میشود.
🔹نکته راهبردی: سپاه با شدیدترین تهمتها و روایتهای «تحریف» شده مواجه است؛ اما در کنار کار جهادی و خدمت مضاعف، از بصیرت بخشی و پرتوافکنی به صحنه وارونه ترسیمی از سوی کارگردانان تحریف نیز غافل نمیشود. تاکتیکها و تکنیکهای خدمترسانی شاید عوض شوند، اما هدف و راهبرد اصلی، یعنی «تفکر خدمت بیمنت به مردم» توأم با قطبنمای بصیرت محال است در سپاه تغییر کند. بیتعارف اگر روزی چنین شود، دیگر سپاه، سپاه تراز انقلاب و مردم نخواهد بود.
🇮🇷 @sabzpoushan
روحانی جبران کند
♦️مدرسه و تعلیم و تربیت، تعطیل کردنی نیست. می شود در این باره تدبیر کرد و پای آن ایستاد؛ به شرط این که دولتمردان مسئولانه رفتار کنند و با تصمیمات ضد و نقیض یا نمایش بی اعتقادی به این تدابیر، خود را در چشم مردم بی اعتبار نسازند.
🔹آقای روحانی در ماجرای دستور واگذاری 18 میلیارد دلار ارز دولتی، مسئولیت را از سر خود باز کرد و به گردن بقیه اعضای هیئت دولت دولت انداخت. در ماجرای سه برابر کردن قیمت بنزین هم ادعا کرد بی خبر بوده و جمعه صبح با خبر شده است!
♦️اما این بار معونه و زحمتی نداشت، اگر یک تُک پا به یکی ازمدارس می رفت (اگر نازی آباد و شوش و واوان نشد، همان حوالی منزل مسکونی اش در ولنجک) و والدین دانش آموزان را دچار استرس مضاعف نمی کرد. آنها می گویند اگر تصمیم دولت عاقلانه بود، خود رئیس جمهور به رسم هر سال، در یکی از مدارس حضور پیدا می کرد.
🔹حالا هم دیر نشده. شنبه نه، یکشنبه! آقای روحانی، ولو با تاخیر، فردا می تواند به یک مدرسه سر بزند، تا شایعات مربوط به "داشتن فوبیای حاد" و " گرفتن تصمیات نا مطمئن" پایان یابد؛ نه این که نام او به عنوان نماد تناقض، بی مبالاتی و بی اعتقاد به تدابیرش در تاریخ بماند.
🇮🇷 @sabzpoushan
⚡️ علوم انسانی غربی ذاتاً مسموم هستند.
⚡️ علوم انسانی رایج، ماهیتاً مخالف با نظام اسلامی هستند.
⚡️ اساس علوم انسانی را باید در قرآن کریم پیدا کرد.
🔵 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
«اینکه بنده دربارهی علوم انسانی در دانشگاهها و خطر این دانشهای #ذاتاً_مسموم هشدار دادم - هم به دانشگاهها، هم به مسئولان - به خاطر همین است. این علوم انسانیای که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است؛ حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد. وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد کشور، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند. #حوزههای_علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که موظفند #نظریات_اسلامی را در این زمینه از #متون_الهی بیرون بکشند، مشخص کنند، آنها را در اختیار بگذارند، برای برنامهریزی، برای زمینهسازیهای گوناگون. پس نظام اسلامی پشتوانهاش علمای دین و علمای صاحبنظر و #نظریات_اسلامی است؛ لذا نظام موظف به حمایت از حوزههای علمیه است، چون تکیهگاه اوست.»
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقط برای لحظه ای خندیدن و رفع خستگی
🇮🇷 @sabzpoushan
🔴پیام رهبر معظم انقلاب در پی اهانت یک نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر اعظم
♦️امام خامنهای در پیامی، اهانت اخیر یک نشریه فرانسوی به ساحت نورانی پیامبر اعظم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم را محکوم کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسمهتعالی
گناه بزرگ و نابخشودنی یک نشریّهی فرانسوی در اهانت به چهرهی نورانی و قدسی حضرت رسول اعظم (صلّی الله علیه و آله) بار دیگر عناد و کینهی شرارتبار دستگاههای سیاسی و فرهنگی دنیای غرب با اسلام و جامعهی مسلمانان را آشکار ساخت. بهانهی آزادی بیان برای محکوم نکردن این جرم بزرگ که از سوی برخی سیاستمداران فرانسوی گفته شده کاملاً مردود و غلط و عوامفریبانه است. سیاستهای عمیقاً ضدّ اسلامی صهیونیستها و دولتهای استکباری عامل اینگونه حرکتهای دشمنانه است که هر چند یکبار بُروز مییابد. این حرکت در این برههی زمانی میتواند، نیز به انگیزهی منصرف کردن ذهن ملّتها و دولتهای غرب آسیا از نقشههای شومی باشد که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای این منطقه در سر دارند. ملّتهای مسلمان بویژه کشورهای غرب آسیا، ضمن حفظ هوشیاری در مسائل این منطقهی حسّاس، باید هرگز دشمنیهای سیاستمداران و سردمداران غربی نسبت به اسلام و مسلمین را فراموش نکنند.
والله غالب علی امره
سیّدعلی خامنهای
🇮🇷 @sabzpoushan
⭕️ فرش قرمز برای جاسوسان آژانس
🔹در جریان توافق برجام، یکی از مسائل اساسی که تیم مذاکره کننده ادعای حل و فصل نهایی و همیشگی آن را داشت، پرونده «ابعاد احتمالی نظامی پرونده هسته ای ایران» موسوم به PMD بود. حسن روحانی 25 آذر 94با تاکید بر مختومه شدن پرونده PMD گفت:«به ملت ایران تبریک می گویم به دلیل موفقیتهای پی در پی در صحنههای مهم داخلی و بین المللی...در نشست شورای حکام در روز گذشته نه تنها موضوع ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای معروف به PMD خاتمه یافت، بلکه ۱۲ قطعنامهای که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ در شورای حکام علیه ایران تصویب شده بود لغو شد»
🔹پس از آن روزنامه های زنجیره ای بزک کننده برجام هم با رپورتاژ خبری ادعا کردند پرونده PMD برای همیشه به تاریخ پیوسته است: «خداحافظ پی ام دی؛ تحریم ها دی ماه لغو می شود»، «پایان پی ام دی؛ آغاز اجرای برجام»، «پی ام دی به تاریخ می پیوندد»،«پرونده پی ام دی سفید بسته میشود»و...
🔹در برجام ایران برای جلب رضایت آژانس بین المللی انرژی اتمی و طرف های برجام پروتکل الحاقی را داوطلبانه پذیرفت، نظارت های ویژه و منحصربفردی در دنیا را ذیل برجام متعهد شد، روزانه بطور متوسط 6 بازرس آژانس در ایران حضور فعال دارند و بیش از 20 درصد بازرسی های آژانس در سراسر دنیا، بطور خاص در ایران انجام می شود اما پس از گذشت 7سال از واگذاری بی سابقه ترین امتیازها و با وجود بازگشت تحریمهای آمریکا و همراهی اروپا و صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، اکنون با ادعای جدید آژانس مبنی بر فعالیت های مخفی هسته ای ایران در دومکان و لزوم بازرسی مستقیم از آنها عملا پرونده ابعاد احتمالی نظامی هسته ای ایران باز شده است.
🔹در مقابل ایران ادعاهای آژانس را رد کرد و اعلام کرد اجازه بازرسی از مکان های اعلام شده به استناد اطلاعات جاسوسی رژیم صهیونیستی را نخواهد داد
🔹در ادامه با ارائه گزارش فصلی آژانس به شورای حکام و با طراحی سه کشور اروپایی، قطعنامه ای در شورای حکام علیه ایران صادر شد. تا اروپایی ها زمینه ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت را آماده کرده باشند
🔹سپس با سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، بیانیه مشترکی مابین آژانس و دولت حسن روحانی صادر شد.
🔹این بیانیه بطور آشکاری نشان از عقب نشینی مجدد دولت روحانی از حرف ها و مستندات چندی پیش خود مبنی بر اینکه اطلاعات حاصل از جاسوسی رژیم صهیونیستی مطابق اساسنامه آژانس هیچ تعهدی برای ایران جهت پذیرش بازرسی ها نمی کند، بود. در قسمتی از بیانیه آمده است: «ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد. تاریخ های مربوط به دسترسی های آژانس و فعالیت های راستی آزمایی، مورد توافق قرار گرفته است.» لذا دولت روحانی مانند گذشته با وادادگی تمام عملا پذیرفت پرونده PMD باز باشد و اجازه بازرسی از دو مکان درخواستی آژانس در اطراف شهر رضا و یکی در اطراف تهران را به بازرسان آژانس داد.
🔹نهایتا گروسی در تازه ترین گزارش خود اعلام می کند بازرسان آژانس از یکی از مناطق مورد مناقشه و درخواستی (محلی اطراف شهررضا) بازرسی و نمونه برداری کرده اند و در ماه جاری نیز از یک مکان هسته ای دیگر( اطراف تهران) بازرسی خواهند کرد.
🔹بنابراین روشن است با وجود اجازه دسترسی های گسترده و واگذاری امتیازات بی سابقه، پرونده ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران (PMD)کماکان روی میز آژانس است و برخلاف ادعاهای مقامات دولتی در یکماه گذشته، اکنون ایران در روند عقب نشینی خود اجازه بازرسی به دومکان درخواستی آژانس را داده است
🔹عقب نشینی های ایران در برابر زیاده خواهی ها و سیاسی کاری های آژانس نه تنها منجر به رفع ابهام طرف مقابل که عملا نقش بازیگر آمریکا را دارد، نخواهد شد، بلکه ایران پس از یک گام عقب نشینی باید گام های بعدی را بردارد. و پرونده هسته ای ایران مجددا تبدیل به مساله تهدید امنیت جهانی شود و درگیر همان روند دهه هشتاد و ابتدای دهه نود شود که در موضع پاسخگویی به سئوالات و اتهامات بی انتهای آژانس قرار گیرد
🔹با این عقب نشینی ایران عملا وارد پازل بازی سیاسی آژانس شد که قسمتی از پازل راهبرد فشارحداکثری آمریکا علیه ایران است. هرچند آژانس اعلام کرده دیگر ادعای جدید مطرح نخواد کرد اما رجوع به تاریخ همکاری های ایران و آژانس نشان می دهد علی رغم همکاری های گسترده و شفاف ایران، نه تنها سئوالات تمام نشده، بلکه اتهامات جدید و بدعهدی های دیگری از سوی آژانس تکرار شده است. این پروسه بازرسی ها و طرح ادعاهای بی اساس نهایتا منجر به بازرسی (بخوانید جاسوسی) از تمامی اماکن نظامی ایران خواهد شد.
🇮🇷 @sabzpoushan
1⃣ تمدن مدرن، جائرانه است، نه بهمعناي اينکه تماماً ظلم است؛ جور يعني ظلمِ آميخته با عدل؛ اتفاقاً همین آمیختگی کار را دشوار ساخته است.
2⃣ در مقابلِ جور مدرنیته، باید عصر جدیدی ايجاد میشد تا انسان دوباره با عالم غيب مرتبط شود و از بستر ارتباط با حضرت حق، مفاهیمی مثل سعادت، آزادي، عدالت و کرامت محقق شود.
3⃣ انقلاب اسلامي يک حرکت عدالتخواهانه در مقابل نظام جائرانۀ مدرن است که بايد پنج مرحله را طي کند؛ ۱. انقلاب اسلامی؛ ۲. نظام اسلامی؛ ۳. دولت (حکمراني اسلامی)؛ ۴. جامعه اسلامی: ۵. تمدن اسلامی.
4⃣ تحقق عدالت در امروز، با کمک به تحقق حکمرانی اسلامی ممکن است.
🇮🇷 @sabzpoushan
«اگر بخواهیم عدالت را در مقياس اجتماعي در نظر بگيريم، مقياس اجتماعی آن انقلاب اسلامي است. انقلاب اسلامي يک حرکت عدالتخواهانه، در مقياس جامعۀ جهاني و در مقابل نظام جائرانۀ مدرن است که بهاصطلاحِ خودشان بعد از دورۀ روشنگري، شکل گرفته است. بزرگترین جور در دورۀ روشنگري اين است که رابطۀ انسان را با غيب عالم بریدند و او را زمینی و محبوس کردند؛ بهجای اينکه انسان مبتني بر ارادۀ حق و تعالیم قدسی در عالم زندگي کند، به او گفتند مبتني بر نفسانيت خودت زندگي کن و به عقلانيت خودبنياد خودت تکيه کن. این بزرگترين جوری است که اتفاق افتاده است؛ يعني ايدئولوژي مدرن که زيرساختيترين لايۀ تمدن مدرن است، بنيان جور جدید در عالم است.
البته اين جور، به اسم عدل در عالم واقع میشود. مکتب مارکسيسم و سرمايهداری، هر دو مدعي عدالت هستند، یعنی عدالت مکتب رفاه و عدالت مارکسيستي. گرچه این دو مکتب، وقتي با هم ميجنگيدند، يکي از آنها
شعار آزادي ميداد و دیگری شعار عدالت؛ ولي هر دو، هم مدعي آزادي هستند و هم مدعي عدالت؛ اما هر دو میخواهند عدالت و آزادي را در بستر انانيت انسان محقق کنند؛ در حالی که اين بستر، از بنيان، خلاف عدالت و آزادي است؛ یعنی مبتني بر پرستش نفس، نه عدالت محقق ميشود و نه آزادي.
تمدن مدرن از این ايدهها شروع شد و در ادامه به یک انقلاب فلسفي تبدیل شد و حول آن، انديشههاي فلسفي شکل گرفت و فيلسوفان مدرنِ دوران روشنگري، يکي پس از ديگري آمدند و بعد، انديشههاي اجتماعي، و دانش و انقلاب علمي، و انقلاب صنعتي، و بعد هم ساختارهاي جهاني، و سبکزندگي جهاني، شکل گرفت. اين تمدن، جور است؛ نه بهمعناي اينکه تماماً ظلم است، جور يعني ظلمِ آميخته با عدل. اتفاقاً همین آمیختگی کار را دشوار ساخته است؛ استیلای شیطان همان جاست که حق و باطل، و عدل و ظلم، با هم آمیخته ميشوند؛ «فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ».
عدالتخواهان بايد به این نکته توجه کنند که نظام جائرانهاي بر جهان حکومت ميکند که ايدئولوژي و فلسفه دارد، و دانش و فناوریهای متناسب با ایدئولوژی و فلسفهاش را ایجاد کرده و ساختارهاي اجتماعي و نظام جهاني متناسب با خودش را شکل داده و هر روز هم میخواهد سيطرهاش را بر جهان گسترش دهد.
پس از یک سو، آنچه در این تمدن محقق ميشود، در همه زوايايش جور است و از سوی دیگر، اين جور مبتني بر انديشههاي فلسفي و علمي است؛ يعني یک نظام علمي، مبتني بر دانشهاي اجتماعي، ایجاد کرده است.
با این جور، که چنین وسعت و پیچیدگیای دارد، چگونه باید مقابله کرد؟ طبيعتاً بايد در مقابل عصر مدرنیته، دوران و عصر دیگری ايجاد میشد تا انسان دوباره با عالم غيب و عالم الهي مرتبط شود و از بستر ارتباط با حضرت حق، مفاهیمی مثل سعادت، آزادي، عدالت و کرامت اجتماعي، محقق شود. اين اتفاق، نياز به يک انقلاب بزرگ جهاني داشت که حضرت امام (ره)، چنین انقلابی را ایجاد کردند. اين انقلاب، بهتعبير رهبر بزرگوار انقلاب اسلامي (حفظه الله) بايد #پنج_مرحله را طي کند؛ مرحلۀ اول و دوم، یعنی انقلاب اسلامی و نظام اسلامی، محقق شده و در مرحلۀ سوم، باید دولت اسلامی ـ يعني حکمراني اسلامي ـ محقق شود. اين مرحلهبندی بهمعنای تئوريزه کردنِ حرکت انقلاب اسلامي است و تحقق عدالت، با کمک به تحقق #حکمراني_اسلامي ممکن است. عدالتخواهي اگر در اين مسير قرار نگیرد و به اين وسعت نرسد، یک عدالتخواهي کور است و به نتيجه هم نخواهد رسيد. در مراحل بعدی هم بايد جامعۀ اسلامي و تمدن اسلامي ایجاد شود. اما آیا اين تمام عدالت است؟ قطعاً اینگونه نیست. تمدن اسلامی، تنها بخشي از آن طرح بزرگي است که نبياکرم(ص) براي عالم دارند و ذيل طرح نبياکرم(ص) و ذيل پرچمداري امام زمان (عج) محقق خواهد شد.»
🇮🇷 @sabzpoushan
«ما محور تحقق #عدالت_تاريخي نيستيم. هيچ عدالتخواهي نميتواند بگويد بار عدالتخواهي در کل تاریخ، بر دوش من است. حتي حضرت امام(ره) که در مقياس انقلاب اسلامي و در مقیاس ايجاد يک عصر جديد، تحقق عدالت را دنبال ميکردند، ذيل نبياکرم(ص) و امام زمان(عج) اقدام ميکنند و میفرمایند انقلاب اسلامي، مقدمه تحقق انقلاب جهاني اسلام به دست حضرت بقيت الله(عج) است.
بنابراین عدالت، امر بسیار رفیعی است؛ کسي نباید خيال کند عدالت يک امر ساده و کوچکي است که من و شما ميتوانيم کل آن را محقّق کنيم. این یک توهم است و انسان با این توهم، مبتلا به #استعجال ميشود. آنها که دنبال دولت مستعجل هستند و ميخواهند عدالت تاریخی خیلی سریع محقق شود، ابعاد عدالت را در عالَم نميفهمند. «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ». جريان تحقق عدالت، يک جريان بزرگ تاريخي است که با انبياء شروع شده و به ظهور ختم ميشود؛ [بنابراین] ما محور تحقق عدالت در تاريخ نيستيم؛ ما باید در درون اين جريان بايد عمل کنيم. کمااینکه جریان جور و ظلم در عالم، يک جريان تاريخي است که در نقطه اوج خودش، در نظام ليبرال محقق ميشود و يا بهشکل پيچيدهتري در حکمرانی مجازی محقق خواهد شد. يعني [دستگاه ظلم،] يک دستگاه بزرگ است و ابليس محور این جریان تاریخی در عالم است. ما بايد جايگاه خودمان و مقياس تواناييهايمان را بشناسيم و بدانيم کجا بايد بايستيم تا عدالت محقق شود. ما بايد دنبال تحقق عدالت به دست حضرت بقيت الله باشيم، در مسير حضرت عمل کنيم.
بنابراین ما باید بدانيم جای ما در تحقق عدل چیست و متوهم نشويم. اگر تحقق عدالت، يک فرايند تاريخي دارد که تا این حد گسترده است، ما نباید دنبال دولت مستجعل باشيم؛ نه اینکه اقدام نکنيم؛ بلکه اقدام ما باید در طرح بزرگ خدای متعال و در طرح انبياء و امام زمان (عج) ـ که برنامه حرکت در تاريخ است بگیرد.»
🇮🇷 @sabzpoushan
بر اساس آمار ، 90 درصد کسانی که
تو خونه سالمندان هستند ، بچه هاشون تحصیل کرده و موقعیت اجتماعی خوبی دارند !
پس علاوه براصرار به مهندس و پزشک شدن بچه هامون ، اول " انسان" تربیت کنیم !
🇮🇷 @sabzpoushan
حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۱
🔹اقتصاد هر کشور، با تولید قدرتمند میشود. و هر چه قدرتمند شد، در برابر تهدیدها و آسیبها، مصونیت بیشتری پیدا میکند. یک مسئولیت مهم هر دولتی، حباب زدایی از اقتصاد و واقعی کردن آن برای برنامهریزی در جهت بهبود روندهاست.
♦️دولت آقای روحانی در هر دو حوزه، به خطا عمل کرد: در تقویت تولید کم گذاشت یا خلاف اقتضائات آن رفتار کرد؛ اما در مقابل، اقتصاد را از حباب انباشت. دمیدن حباب در پیکر اقتصاد، با وعدههای انتخاباتی آغاز شد و سپس با هفت قلم آراستن برجام، شدت گرفت.
🔹برخی مدیران، گردش کار پیچیده اقتصاد را در «برجام و امکان خام فروشی نفت» خلاصه کردند. آنها همین حالا هم همه افتخار شان به رشد اقتصادی سال 95 است اما نمیگویند که این «رشد بیکیفیت»، عمدتا مربوط به افزایش درآمد نفت بود. (بگذریم که یک سال بعد، موعد انتخابات ریاستجمهوری در ایران میرسید و این موضوع، برای تداوم روند مطلوب غرب در زمینه تضعیف قدرت ایران مهم بود)
♦️فروش نفت که دو برابر شد، دولت قبل از هر چیز، دروازه واردات را گشود. مدلی از «تنظیم بازار» که زحمتی نداشت، اما چشم و دهان پرکن بود. مانند مُسکّنی که درد را موقتا کاهش دهد و بیمار را از اصل بیماری غافل سازد. توسعه واردات به چه قیمتی اتفاق افتاد؟ به قیمت زمین خوردن تولید ملی و تضعیف بنیه اقتصاد کشور.
🔹رفتارهای تبلیغاتی بر تدابیر آمیخته با زحمت غلبه کرده بود. سهمیهبندی بنزین و کارت سوخت ناگهان حذف شد و بلافاصله قاچاق سوخت دوباره رونق گرفت؛ خسارت حداقل روزانه 100 میلیارد تومانی به مدت چهار سال. برندها و مارکهای تجملاتی خارجی در ازای درآمد نفت به کشور سرازیر شد.
♦️واردات راهبردی و فنی همچنان تحریم بود؛ اما واردات و قاچاق کالاهای مصرفی دارای مشابه داخلی یا تجملی، آزاد. تولید در این روند، تبدیل به کاری پر ریسک شد؛ در مقابل دلالی و سوداگری که با عنایت به شوکهای تورمی ناشی از ضعف تولید، پر سود و بدون ریسک به نظر میرسید!
🔹تلختر اینکه سوداگران و فعالان اقتصاد زیرزمینی، معمولا مالیات شان هم نزدیک به صفر بوده؛ بر عکس تولیدکنندگان. خود محرومیتی از درآمدهای مالیاتی هم یکی از عواقب اتکا به نفت فروشی و وابسته کردن اقتصاد به یارانه پنهان حاصل از این نوع مدیریت است.
♦️بختک «پرداخت یارانه پنهان و غیر هدفمند» از طریق درآمد نفتی، دوباره روی اقتصاد ما افتاده بود. بنزین را گران وارد کردند و ارزان، دست قاچاقچیان یا پر مصرفهای بیعار سپردند!
🔹درآمد ارزی کمیابی را که قرار بود چندی بعد در مضیقه قرار بگیرد، به قیمت نابودی کسب و کار و تولید ملی، دست واردکنندهها و دلالان ارز دادند تا از رانتش برخوردار شوند و تورم را سر سفره مردم بگذارند!
♦️وقتی زلف همه چیز اقتصاد به درآمد نفت گره زده شد، معلوم است که با مضیقه این درآمد یا دستکاری شدن و نوسان نرخ دلار، عرض و طول اقتصاد (با بهانه و بیبهانه) دستخوش تلاطم میشود و حال آنکه بخش عمدهای از اقتصاد، ارتباطی به ارز ندارد.
🔹در متن همین سوء تدبیر، 18 میلیارد دلار به قیمت 4200 تومان ظرف دو ماه حراج شد و 27 میلیارد دلار را هم مدعیان واردات بیهیچ ضابطهای دریافت کردند؛ اگر خواستند کالا وارد کنند، اگر هم میل شان نکشید، به نرخ آزاد در بازار بفروشند و بیهیچ زحمتی، در ازای هر دلار 15 هزار تومان کاسب شوند!
💢ادامه دارد💢
🇮🇷 @sabzpoushan
حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۲
🔹چرا چنین شد؟ چون درآمد موقت نفت، برخی مدیران را سرمست کرده و از آیندهنگری باز داشته بود؛ حتی زمانی که ترامپ چنگ و دندان نشان میداد. درآمدهای ارزی، به خیال رو به راه کردن حال اقتصاد، صرف واردات بیرویه یا حراج در بازار شد؛ غافل از اینکه حال اقتصاد با تولید خوب میشود. رونق تولید است که قدرت خرید مردم را حفظ میکند و اگر بر عکس عمل کردیم، خروجی همه اینها در قالب کاهش قدرت خرید مردم (ارزش پول ملی) پدیدار خواهد شد.
♦️تصور میکنید بعد از پنج سال، حال و روز اقتصاد چگونه باید میبود؟ رکود تورمی کمسابقه. دولت اما باز هم در حباب دمید. در حالی که اقتصاد کشور رکود کامل را تجربه میکرد، بورس دچار هیجان شد. بورس با هجوم مردم برای خرید سهام رونق گرفت. چه کاری بهتر از هدایت نقدینگی سرگردان به بورس؟
🔹اما جذب نقدینگی برای کدام کار؛ حمایت از تولید به جبران پنج سال کم کاری؟ یا تامین کسری بودجه حاصل از سوء تدبیرهای خود دولت و درآمدزایی به قیمت ایجاد انتظارات بیجا در زمینه سود سریع و چند برابری خرید سهام؟
♦️در ادامه هم، تبلیغات غیر واقعی چنان شدت گرفت که ظرف چند ماه، شاخصهای بورس بیش از سه برابر (300 درصد) رشد کرد، بیآنکه در حوزه تولید و کسب و کار، رونقی اتفاق افتاده باشد. مدیران ذی ربط در اینجا هم به جای واقعی کردن بورس و شفافیت بخشیدن به آن، تماشاچی هیجان بیقاعده بورس بودند!
🔹باز هم حبابی بر حبابها افزوده شد تا در قالب ریزش ارزش سهام نمایان شود. وعدههای عملی نشده مانند طرح گشایش اقتصادی و عرضه سهام پالایشی هم مزید بر علت و بهانه شوک اخیر شد.
♦️طبیعتا تصمیمات ابهام برانگیزی مانند برداشت از صندوق توسعه ملی یا مجوز سرمایهگذاری بانکها در بورس، اگر هم به عنوان مُسکّن عمل کند و از آثار تورم زای آن هم اغماض کنیم، نمیتواند جای تدابیر واقعی را پر کند.
🔹نتیجه طبیعی سوء تدبیر چند ساله، همین است که روزنامه اعتماد از قول نظرسنجی مرکز دولتی ایسپا بنویسد:
«69 درصد مردم معتقدند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی نسبت به 5 سال پیش بدتر شده. فقط 12 درصد گفتهاند که وضع شان بهتر شده است. 87 درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمتها هستند.
53 درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و 22 درصد هم تحریمها عنوان کرده و 25 درصد هم دلایل دیگر را برشمردهاند. 55 درصد معتقدند دولت توانمندیهای زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین 80 درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».
♦️برخی دولتمردان که متبخترانه و با سیاهنمایی مطلق علیه مدیریت قبل از خود میگفتند «به عقب بر نمیگردیم»، اکنون میگویند مدتها طول میکشد تا به وضعیت و درآمدهای سال 90 برگردیم. رفتار این طیف، عبرتی بزرگ است.
🔹بیتردید، کشور ما میتواند به رونق اقتصادی به مراتب بالاتر از گذشته برگردد، مشروط بر اینکه مدیران، «حمایت از رونق و جهش تولید» را بر هر تدبیر دیگر اولویت دهند. ضمن تسهیل کسب و کار، با موانع این رونق (فساد و رانت و واردات بیرویه و قاچاق) بجنگند؛ و دیپلماسی اقتصادی را برای رونق صادرات و ارزآوری غیر نفتی، عملیاتی کنند.
♦️مقدمه این کار، ناامیدی مطلق از غرب، و مرزبندی عمومی با هر کسی است که واقعیات را «تحریف» و موجب تداوم «تحریم» میشود یا به آن ضریب میدهد. قبل از هر چیز باید با ادبیات تحریف و آدرسهای گمراهکننده جنگید. این، لازمه دفاع در برابر جنگ اقتصادی دشمن است. ضمنا باید کارکرد خسارت بار خط نفوذ در حوزه اقتصادی و مدیریتی را بازخوانی کرد.
🇮🇷 @sabzpoushan
اختیاری بودن مدارس یعنی:
اگه برید مدرسه کرونا بگیرید به ما ربطی نداره چون مدارس اختیاری هستن
اگه مدرسه نرید و مشکل تحصیلی پیدا کنید بازم به ما ربطی نداره ما مدارس رو باز کرده بودیم،
این است تدبیر و امید☺️😁
😊☺️
🇮🇷 @sabzpoushan
تدابیر و تصمیمات دولت روحانی:
تصمیم به افزایش جمعیت میگیره باروری۷۰ درصد کمتر میشه
تصمیم به کمک به ازدواج جوانان میگیره طلاق زیادتر میشه
تصمیم به حمایت از بورس میگیره شاخص سقوط میکنه
تصمیم به ساماندهی بازار خودرو میگیره ۲۰ درصد خودرو گرانتر میشه
تصمیم به کنترل دلار میگیره دلار گرانتر میشه
فکر نمیکنید
یک مدتی هیچ تصمیمی نگیره
شاید اوضاع درست بشه؟ علی برکت الله
😐😁😂
😊 ☺️
🇮🇷 @sabzpoushan
*📚راز یک معاملهی شیرین*
تو جبهه قسمتِ تعمیرگاه کار میکردم چون هوای جنوب خیلی گرم بود
صبحزود تاظهر کار میکردیم ظهر هم میرفتیم استراحت.
یه روز ظهر تو هوایگرم یه بسیجی جوانی اُومد گفت اخوی خدا خیرتبده ما عملیات داریم ماشین مارو درست کن برم.
گفتم مردحسابی الآن ظهره خستهام برو فردا صبح بیا
با آرامش گفت اخوی ما عملیات داریم از عملیات میمونیم.
منم صدامو تند کردم گفتم برادر من ازصبح دارم کار میکنم خستهام نمیتونم
خودم یهماهه لباس نَشُسته دارم هنوز وقت نکردهام بشورم.
گفت بیا یهکاری کنیم من لباسای شمارو بشورم شماهم ماشین منو درست کن.
منم برا رو کَمکُنی رفتم هرچی لباسبود مال بچههارو هم برداشتم گذاشتم جلو تانکر
گفتم بیا بشور ایشون هم آرام بادقت لباسارو میشست منم برا اینکه لباسارو تموم کنه کار تعمیررو لفت دادم بعد تموم شدن لباسا اُومد.
گفت اخوی ماشینِ ما درست شد؟
ماشین رو تحویل دادم داشت از محوطه خارج میشد که با مسؤولمون برخورد کرد بعد پیاده شد و روبوسی کردن و همدیگه رو بغل کردن.
اومدم داخلِسنگر به بچهها گفتم این آقا ازفامیلای حاجی هست
حاجی بفهمه پوستمونو میکنه
حاجی اومد داخل، سفره رو انداختیم
داشتیم غذا میخوردیم حاجی فهمید که داریم یهچیزی رو پنهان میکنیم پرسیدچی شده؟
گفتم حاجی اونی که الآن اومده فامیلتون بودن؟
حاجیگفت چطور نشناختین؟
ایشون مهدی باکری فرماندهی لشکر بود
*یه سؤال*
بهنظر شما ما شایستگی شهادت را داشتیم یا ایشون؟
ایشون کجا ما کجا؟
راوی: رضا رمضانی
📚منبع : کتاب خداحافظ سردار
شادی روح شهداء صلوات🍀
🇮🇷 @sabzpoushan
اگر فردا در مورد برق و آب منزلتان هم یک بیتدبیری رخ داد چندان تعجب نکنید! شواهد و قرائن میگوید حداقل در سال جدید هر چه رئیسجمهور محترم فرمودهاند بالعکس آن رخ داده! آخرین آن همین طرح گشایش اقتصادی بود. بنده به شخصه آرزو میکنم به روزهای قبل از گشایش اقتصادی برگردیم. در آن ایام(!) دلار 22 هزار تومان و سکه 10 میلیون تومان بود. ضمن آن که بورس در حال رشد بود و مردم سرمایههای خرد خود را وارد بازار سرمایه کرده و اندکی خیالشان آسوده بود. اما حالا چه؟ وعده گشایش اقتصادی روحانی که اجرایی شد بورس سقوط کرد. دلار 27 هزار تومان شد و سکه در حال رسیدن به رکورد 13 میلیون تومان است.
👈به هر حال خودتان رقمها را آپدیت کنید! به لطف مدیران لایق(!) و باسواد(!) اقتصاد کشور به ثبات عجیب و غریبی رسیده است البته در استمرار تورم! بگذریم شخص رئیسجمهور را نمیدانم ولی این سخنان وی حداقل اسباب خجالت من شد. این گفته وی من را پرت کرد به ایام تبلیغات ریاست جمهوری سال 96 ورزشگاه شهر مشهد. آنجایی که وعده رفع تمامی تحریمها را میداد و میگفت حتی تحریمهای اولیه را نیز از بین میبرد و یا معاون اولش میگفت آنچنان رونق اقتصادی ایجاد میکند که...
خلاصه وعدههای درشت زیاد دادند و از آن وعدهها رسیدیم به اینجا که باید شکرگزار باشیم که آب و برقمان قطع نیست.
👈نمیدانم جناب رئیسجمهور چگونه توانستند خود را راضی کنند از آن وعدههای پرطمطراق برسند به اینجا که آب و برق که وصل است پس دردتان چیست؟
🇮🇷 @sabzpoushan