حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۱
🔹اقتصاد هر کشور، با تولید قدرتمند میشود. و هر چه قدرتمند شد، در برابر تهدیدها و آسیبها، مصونیت بیشتری پیدا میکند. یک مسئولیت مهم هر دولتی، حباب زدایی از اقتصاد و واقعی کردن آن برای برنامهریزی در جهت بهبود روندهاست.
♦️دولت آقای روحانی در هر دو حوزه، به خطا عمل کرد: در تقویت تولید کم گذاشت یا خلاف اقتضائات آن رفتار کرد؛ اما در مقابل، اقتصاد را از حباب انباشت. دمیدن حباب در پیکر اقتصاد، با وعدههای انتخاباتی آغاز شد و سپس با هفت قلم آراستن برجام، شدت گرفت.
🔹برخی مدیران، گردش کار پیچیده اقتصاد را در «برجام و امکان خام فروشی نفت» خلاصه کردند. آنها همین حالا هم همه افتخار شان به رشد اقتصادی سال 95 است اما نمیگویند که این «رشد بیکیفیت»، عمدتا مربوط به افزایش درآمد نفت بود. (بگذریم که یک سال بعد، موعد انتخابات ریاستجمهوری در ایران میرسید و این موضوع، برای تداوم روند مطلوب غرب در زمینه تضعیف قدرت ایران مهم بود)
♦️فروش نفت که دو برابر شد، دولت قبل از هر چیز، دروازه واردات را گشود. مدلی از «تنظیم بازار» که زحمتی نداشت، اما چشم و دهان پرکن بود. مانند مُسکّنی که درد را موقتا کاهش دهد و بیمار را از اصل بیماری غافل سازد. توسعه واردات به چه قیمتی اتفاق افتاد؟ به قیمت زمین خوردن تولید ملی و تضعیف بنیه اقتصاد کشور.
🔹رفتارهای تبلیغاتی بر تدابیر آمیخته با زحمت غلبه کرده بود. سهمیهبندی بنزین و کارت سوخت ناگهان حذف شد و بلافاصله قاچاق سوخت دوباره رونق گرفت؛ خسارت حداقل روزانه 100 میلیارد تومانی به مدت چهار سال. برندها و مارکهای تجملاتی خارجی در ازای درآمد نفت به کشور سرازیر شد.
♦️واردات راهبردی و فنی همچنان تحریم بود؛ اما واردات و قاچاق کالاهای مصرفی دارای مشابه داخلی یا تجملی، آزاد. تولید در این روند، تبدیل به کاری پر ریسک شد؛ در مقابل دلالی و سوداگری که با عنایت به شوکهای تورمی ناشی از ضعف تولید، پر سود و بدون ریسک به نظر میرسید!
🔹تلختر اینکه سوداگران و فعالان اقتصاد زیرزمینی، معمولا مالیات شان هم نزدیک به صفر بوده؛ بر عکس تولیدکنندگان. خود محرومیتی از درآمدهای مالیاتی هم یکی از عواقب اتکا به نفت فروشی و وابسته کردن اقتصاد به یارانه پنهان حاصل از این نوع مدیریت است.
♦️بختک «پرداخت یارانه پنهان و غیر هدفمند» از طریق درآمد نفتی، دوباره روی اقتصاد ما افتاده بود. بنزین را گران وارد کردند و ارزان، دست قاچاقچیان یا پر مصرفهای بیعار سپردند!
🔹درآمد ارزی کمیابی را که قرار بود چندی بعد در مضیقه قرار بگیرد، به قیمت نابودی کسب و کار و تولید ملی، دست واردکنندهها و دلالان ارز دادند تا از رانتش برخوردار شوند و تورم را سر سفره مردم بگذارند!
♦️وقتی زلف همه چیز اقتصاد به درآمد نفت گره زده شد، معلوم است که با مضیقه این درآمد یا دستکاری شدن و نوسان نرخ دلار، عرض و طول اقتصاد (با بهانه و بیبهانه) دستخوش تلاطم میشود و حال آنکه بخش عمدهای از اقتصاد، ارتباطی به ارز ندارد.
🔹در متن همین سوء تدبیر، 18 میلیارد دلار به قیمت 4200 تومان ظرف دو ماه حراج شد و 27 میلیارد دلار را هم مدعیان واردات بیهیچ ضابطهای دریافت کردند؛ اگر خواستند کالا وارد کنند، اگر هم میل شان نکشید، به نرخ آزاد در بازار بفروشند و بیهیچ زحمتی، در ازای هر دلار 15 هزار تومان کاسب شوند!
💢ادامه دارد💢
🇮🇷 @sabzpoushan
حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۲
🔹چرا چنین شد؟ چون درآمد موقت نفت، برخی مدیران را سرمست کرده و از آیندهنگری باز داشته بود؛ حتی زمانی که ترامپ چنگ و دندان نشان میداد. درآمدهای ارزی، به خیال رو به راه کردن حال اقتصاد، صرف واردات بیرویه یا حراج در بازار شد؛ غافل از اینکه حال اقتصاد با تولید خوب میشود. رونق تولید است که قدرت خرید مردم را حفظ میکند و اگر بر عکس عمل کردیم، خروجی همه اینها در قالب کاهش قدرت خرید مردم (ارزش پول ملی) پدیدار خواهد شد.
♦️تصور میکنید بعد از پنج سال، حال و روز اقتصاد چگونه باید میبود؟ رکود تورمی کمسابقه. دولت اما باز هم در حباب دمید. در حالی که اقتصاد کشور رکود کامل را تجربه میکرد، بورس دچار هیجان شد. بورس با هجوم مردم برای خرید سهام رونق گرفت. چه کاری بهتر از هدایت نقدینگی سرگردان به بورس؟
🔹اما جذب نقدینگی برای کدام کار؛ حمایت از تولید به جبران پنج سال کم کاری؟ یا تامین کسری بودجه حاصل از سوء تدبیرهای خود دولت و درآمدزایی به قیمت ایجاد انتظارات بیجا در زمینه سود سریع و چند برابری خرید سهام؟
♦️در ادامه هم، تبلیغات غیر واقعی چنان شدت گرفت که ظرف چند ماه، شاخصهای بورس بیش از سه برابر (300 درصد) رشد کرد، بیآنکه در حوزه تولید و کسب و کار، رونقی اتفاق افتاده باشد. مدیران ذی ربط در اینجا هم به جای واقعی کردن بورس و شفافیت بخشیدن به آن، تماشاچی هیجان بیقاعده بورس بودند!
🔹باز هم حبابی بر حبابها افزوده شد تا در قالب ریزش ارزش سهام نمایان شود. وعدههای عملی نشده مانند طرح گشایش اقتصادی و عرضه سهام پالایشی هم مزید بر علت و بهانه شوک اخیر شد.
♦️طبیعتا تصمیمات ابهام برانگیزی مانند برداشت از صندوق توسعه ملی یا مجوز سرمایهگذاری بانکها در بورس، اگر هم به عنوان مُسکّن عمل کند و از آثار تورم زای آن هم اغماض کنیم، نمیتواند جای تدابیر واقعی را پر کند.
🔹نتیجه طبیعی سوء تدبیر چند ساله، همین است که روزنامه اعتماد از قول نظرسنجی مرکز دولتی ایسپا بنویسد:
«69 درصد مردم معتقدند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی نسبت به 5 سال پیش بدتر شده. فقط 12 درصد گفتهاند که وضع شان بهتر شده است. 87 درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمتها هستند.
53 درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و 22 درصد هم تحریمها عنوان کرده و 25 درصد هم دلایل دیگر را برشمردهاند. 55 درصد معتقدند دولت توانمندیهای زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین 80 درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».
♦️برخی دولتمردان که متبخترانه و با سیاهنمایی مطلق علیه مدیریت قبل از خود میگفتند «به عقب بر نمیگردیم»، اکنون میگویند مدتها طول میکشد تا به وضعیت و درآمدهای سال 90 برگردیم. رفتار این طیف، عبرتی بزرگ است.
🔹بیتردید، کشور ما میتواند به رونق اقتصادی به مراتب بالاتر از گذشته برگردد، مشروط بر اینکه مدیران، «حمایت از رونق و جهش تولید» را بر هر تدبیر دیگر اولویت دهند. ضمن تسهیل کسب و کار، با موانع این رونق (فساد و رانت و واردات بیرویه و قاچاق) بجنگند؛ و دیپلماسی اقتصادی را برای رونق صادرات و ارزآوری غیر نفتی، عملیاتی کنند.
♦️مقدمه این کار، ناامیدی مطلق از غرب، و مرزبندی عمومی با هر کسی است که واقعیات را «تحریف» و موجب تداوم «تحریم» میشود یا به آن ضریب میدهد. قبل از هر چیز باید با ادبیات تحریف و آدرسهای گمراهکننده جنگید. این، لازمه دفاع در برابر جنگ اقتصادی دشمن است. ضمنا باید کارکرد خسارت بار خط نفوذ در حوزه اقتصادی و مدیریتی را بازخوانی کرد.
🇮🇷 @sabzpoushan
اختیاری بودن مدارس یعنی:
اگه برید مدرسه کرونا بگیرید به ما ربطی نداره چون مدارس اختیاری هستن
اگه مدرسه نرید و مشکل تحصیلی پیدا کنید بازم به ما ربطی نداره ما مدارس رو باز کرده بودیم،
این است تدبیر و امید☺️😁
😊☺️
🇮🇷 @sabzpoushan
تدابیر و تصمیمات دولت روحانی:
تصمیم به افزایش جمعیت میگیره باروری۷۰ درصد کمتر میشه
تصمیم به کمک به ازدواج جوانان میگیره طلاق زیادتر میشه
تصمیم به حمایت از بورس میگیره شاخص سقوط میکنه
تصمیم به ساماندهی بازار خودرو میگیره ۲۰ درصد خودرو گرانتر میشه
تصمیم به کنترل دلار میگیره دلار گرانتر میشه
فکر نمیکنید
یک مدتی هیچ تصمیمی نگیره
شاید اوضاع درست بشه؟ علی برکت الله
😐😁😂
😊 ☺️
🇮🇷 @sabzpoushan
*📚راز یک معاملهی شیرین*
تو جبهه قسمتِ تعمیرگاه کار میکردم چون هوای جنوب خیلی گرم بود
صبحزود تاظهر کار میکردیم ظهر هم میرفتیم استراحت.
یه روز ظهر تو هوایگرم یه بسیجی جوانی اُومد گفت اخوی خدا خیرتبده ما عملیات داریم ماشین مارو درست کن برم.
گفتم مردحسابی الآن ظهره خستهام برو فردا صبح بیا
با آرامش گفت اخوی ما عملیات داریم از عملیات میمونیم.
منم صدامو تند کردم گفتم برادر من ازصبح دارم کار میکنم خستهام نمیتونم
خودم یهماهه لباس نَشُسته دارم هنوز وقت نکردهام بشورم.
گفت بیا یهکاری کنیم من لباسای شمارو بشورم شماهم ماشین منو درست کن.
منم برا رو کَمکُنی رفتم هرچی لباسبود مال بچههارو هم برداشتم گذاشتم جلو تانکر
گفتم بیا بشور ایشون هم آرام بادقت لباسارو میشست منم برا اینکه لباسارو تموم کنه کار تعمیررو لفت دادم بعد تموم شدن لباسا اُومد.
گفت اخوی ماشینِ ما درست شد؟
ماشین رو تحویل دادم داشت از محوطه خارج میشد که با مسؤولمون برخورد کرد بعد پیاده شد و روبوسی کردن و همدیگه رو بغل کردن.
اومدم داخلِسنگر به بچهها گفتم این آقا ازفامیلای حاجی هست
حاجی بفهمه پوستمونو میکنه
حاجی اومد داخل، سفره رو انداختیم
داشتیم غذا میخوردیم حاجی فهمید که داریم یهچیزی رو پنهان میکنیم پرسیدچی شده؟
گفتم حاجی اونی که الآن اومده فامیلتون بودن؟
حاجیگفت چطور نشناختین؟
ایشون مهدی باکری فرماندهی لشکر بود
*یه سؤال*
بهنظر شما ما شایستگی شهادت را داشتیم یا ایشون؟
ایشون کجا ما کجا؟
راوی: رضا رمضانی
📚منبع : کتاب خداحافظ سردار
شادی روح شهداء صلوات🍀
🇮🇷 @sabzpoushan
اگر فردا در مورد برق و آب منزلتان هم یک بیتدبیری رخ داد چندان تعجب نکنید! شواهد و قرائن میگوید حداقل در سال جدید هر چه رئیسجمهور محترم فرمودهاند بالعکس آن رخ داده! آخرین آن همین طرح گشایش اقتصادی بود. بنده به شخصه آرزو میکنم به روزهای قبل از گشایش اقتصادی برگردیم. در آن ایام(!) دلار 22 هزار تومان و سکه 10 میلیون تومان بود. ضمن آن که بورس در حال رشد بود و مردم سرمایههای خرد خود را وارد بازار سرمایه کرده و اندکی خیالشان آسوده بود. اما حالا چه؟ وعده گشایش اقتصادی روحانی که اجرایی شد بورس سقوط کرد. دلار 27 هزار تومان شد و سکه در حال رسیدن به رکورد 13 میلیون تومان است.
👈به هر حال خودتان رقمها را آپدیت کنید! به لطف مدیران لایق(!) و باسواد(!) اقتصاد کشور به ثبات عجیب و غریبی رسیده است البته در استمرار تورم! بگذریم شخص رئیسجمهور را نمیدانم ولی این سخنان وی حداقل اسباب خجالت من شد. این گفته وی من را پرت کرد به ایام تبلیغات ریاست جمهوری سال 96 ورزشگاه شهر مشهد. آنجایی که وعده رفع تمامی تحریمها را میداد و میگفت حتی تحریمهای اولیه را نیز از بین میبرد و یا معاون اولش میگفت آنچنان رونق اقتصادی ایجاد میکند که...
خلاصه وعدههای درشت زیاد دادند و از آن وعدهها رسیدیم به اینجا که باید شکرگزار باشیم که آب و برقمان قطع نیست.
👈نمیدانم جناب رئیسجمهور چگونه توانستند خود را راضی کنند از آن وعدههای پرطمطراق برسند به اینجا که آب و برق که وصل است پس دردتان چیست؟
🇮🇷 @sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعترافات یک بی تدبیر
🇮🇷 @sabzpoushan
ظریف: کسانی که اسراییل اولویتشان است، به مردم خودشان خیانت کردهاند
نکته ای ظریف: دولت و وزیر و وزارت خارجه ای که نه تنها اولویت بلکه همه چیزش غرب و آمریکا بوده و هست نه تنها به مردم خود که به دنیای اسلام خیانت کرده است( البته فرقی بین اسرائیل و آمریکا و اروپا وجود ندارد )
🇮🇷 @sabzpoushan
۱۷ مرداد۹۹همتی رئیس کل بانک مرکزی:همین امروز و فردا قیمت ارز را پایین خواهیم آورد! و به مردم نشان خواهیم داد که دولت هیچ وقت به دنبال گران کردن ارز برای تامین کسری بودجه نبوده است.
پ؛ن شهرویور۹۹ هم در حال تمام شدنه و اون امروز و فردای که همتی ازش سخن گفت نیامد؟!دلار هم افزایش قیمت داشت!....
دردناک تر از گرانی ها، وضعیت اقتصادی،....این دروغ ها هست که توسط یک مسئول بلند پایه چشم در چشم مردم گفته میشه...
🇮🇷 @sabzpoushan
روحانی قصد دارد با برجسته کردن "آمریکا" و شخص "ترامپ"، تقصیرات و اشتباهاتِ فاحش خود را لاپوشانی کند. حال آنکه رابطهیِ تیرهوتارِ آمریکا با ایران از سالها پیش وجود داشته و حرف جدیدی نیست؛ آنچه اقتصاد ایران را به مرز نابودی کشانده "اشتباهات دولت روحانی" است نه دشمنی آمریکا....
🇮🇷 @sabzpoushan
روحانی قصد دارد "فعال نشدن مکانیسم ماشه" را بعنوان یک امر موفقیتآمیز جلوه دهد تا مردم را از اصل ماجرا دور کند؛ مردم نباید بدانند که مکانیسم ماشه را چه کسانی به آمریکا دادند... مردم نباید بدانند که قبل از مکانیسم ماشه، دهها مکانیسم دیگر علیهمان به کار رفته و مسبب همهی آنها دولت روحانی بوده است... مردم باید تصور کنند که ایران در ماجرای برجام پیروز شده و "مکانیسم ماشه" سند پیروزی ماست؛ تورم افسارگسیخته، انفجار تاریخی حجم نقدینگی و افزایش چندبرابری قیمت دلار، سکه، خودرو و مسکن هم کشک است، اصلا گرانی کجا بود؟ ما پیروزیم!
🇮🇷 @sabzpoushan
🔹️ همه میدانیم که "مکانیسم ماشه" میخ آخر آمریکا به تابوت برجامیان است (میخی که شخص حسن روحانی به ترامپ تقدیم کرد) حال دعوا سر اینست که آیا آمریکا میخ آخر خود را به تابوت ایران خواهد زد یا نه؟
🔹️ این طرف ماجرا اما حکایت به شکل دیگری روایت میشود، روحانی با افتخار از پیروزی ملت ایران میگوید! جلالخالق! او چنین وانمود میکند که فعال نشدن مکانیسم ماشه برای ایران یک پیروزی بزرگ محسوب میشود اما این را بروز نمیدهد که در ۵ سال گذشته اکثر تحریمها بدون استفاده از مکانیسم ماشه به حالت اول بازگشته است و بعبارتی تحریمی باقی نمانده که بخواهد با فعالسازی مکانیسم ماشه به حالت اول برگردد.
🔹️ روحانی این موضوع را به روی خود نمیآوَرد که شکست مفتضحانهی ایران در ماجرای برجام، کشور را به مرز نابودی کشانده و برخی شاخصهای اقتصادی همچون تورم، سرعت رشد نقدینگی و بیارزش شدن پول ملی در تاریخ ایران سابقه نداشته است.
🇮🇷 @sabzpoushan
🔹️ هفتهی پیش حسن روحانی اعلام کرد که شنبه و یکشنبهی این هفته پیروزی بزرگی اتفاق خواهد افتاد! (اشارهی روحانی به این بود که آمریکا قادر نخواهد بود مکانیسم ماشه را در برجام فعال کند) اما واقعیت ماجرا چیست؟
🔹️ بگذارید مسئله را از زاویهی دیگری نگاه کنیم، ۵ سال پیش تیم مذاکرهکننده ایران قراردادی را با آمریکا و چندکشور دیگر به امضا رساند
🔹️ منتقدانِ داخلی هزار و یک ایراد به متن قرارداد گرفتند اما دولت روحانی آنان را "کاسبان تحریم" خواند و چنین بازنمایی کرد که منتقدانِ ما صلاح کشور را نمیخواهند
🔹️ ۵ سال گذشت و تمام پیشبینیهای منتقدانِ برجام محقق شد و کشور به خاک سیاه نشست تا جایی که بانک مرکزی تحریم شد، فروش نفت تعطیل شد، قیمت دلار از ۳ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان رسید و....
🔹️ یکی از انتقاداتی که منتقدان مطرح میکردند این بود که در متن برجام مکانیسمی تحت عنوان "ماشه" طراحی شده که میتواند تمام تحریمهای گذشته را علیرغم تعهدات ایران به حالت اول برگرداند؛ دولتیها از اساس چنین موضوعی را منکر میشدند اما حالا بعد از ۵ سال بحث "مکانیسم ماشه" توسط آمریکا مطرح شده است.
🇮🇷 @sabzpoushan
🔹در قيامت، براى مؤمنان سحرخيز پاداشهايى ظاهر خواهد شد كه احَدى بر آن آگاه نيست، «فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ»
و براى ستمكاران نيز مسائلى ظاهر مىشود كه هرگز فكرش را نمىكردند. «وَ بَدا لَهُمْ مِنَ اللَّهِ ما لَمْ يَكُونُوا يَحْتَسِبُونَ»
🇮🇷 @sabzpoushan
♦️عمده مضیقه های اقتصادی امروز، نتیجه سوء تدبیر دولت در ترویج اعتماد به دشمن، کارشکنی در برابر تولید، و بستر سازی برای فساد ، رانت و حیف و میل منابع ملی است. آنها حالا که مردم را ناراضی کرده اند، باز هم آدرس سراب می دهند. خیانت سازمان منافین در سال 67 وطن فروشانه تر است، یا این خیانت نفاق جدید؟
🇮🇷 @sabzpoushan
🔸️راه پیروزی در جنگ اقتصادی همان راه دفاع مقدس است. اولا باید بدانیم دقیقا مانند جنگ نظامی که ما را تبدیل به قدرت نظامی کرد، این جنگ اقتصادی نیز انشاءالله ما را به قدرت اقتصادی تبدیل خواهد کرد. ثانیا فریب جریان لیبرال را نخوریم و اسیر القائات و تجویزهایش برای عقبنشینی و مذاکره نشویم. ثالثا دقیقا مانند دفاع مقدس، همه برای این پیروزی بسیج شویم. رابعا یادمان نرود رمز پیروزی در دفاع مقدس، عبور از مدیریت لیبرال بنیصدری به مدیریت انقلابی بود. این مورد اخیر، کاملا در حوزه اختیار ما مردم است.
🇮🇷 @sabzpoushan
⭕️ الان مردم از روحانی می ترسند در حالیکه باید از اون ۲۳ میلیونی که بهش رأی دادند ترسید
روحانی میره ولی اون جمعیت سادهلوح میمونن و ممکنه هر ۴ سال یه روحانی دیگه رو به نظام تحمیل کنند
🇮🇷 @sabzpoushan
✍️لعنت قرآن بر آمریکاپرستان
🔰جناب روحانی فرموده اند: «مردم اگر می خواهند بخاطر مشکلات کسی را لعن و نفرین کنند، آدرسش واشنگتن(آمریکا) است. کسی آدرس اشتباه به مردم ندهد.»
جناب روحانی!
واشنگتن بدون عوامل و پادوهای داخلی اش که همان منافقان کدخداپرست اند، نمی تواند کاری از پیش ببرد. به همین خاطر بود، که پیامبر(ص) فرمود، بعد از خودم از منافقان امتم بیش از مشرکان بیم دارم؛ و به همین دلیل است که قرآن کریم، در کنار کفار و مشرکان، دشمن واقعی را همین «منافقان داخلی» معرفی می کند و بر آنها لعن می فرستد:
🔸«هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ؛ آنها(منافقان) دشمنان واقعى تو هستند از آنان بر حذر باش، خداوند آنها را بكشد چگونه از حق منحرف مىشوند؟» (منافقون: 4)
پس هم می گوییم: لعنت و مرگ بر آمریکا
و هم می گوییم: لعنت و مرگ بر آمریکاپرستان و غربزدگانی که با تبعیت از نسخه آمریکا، اقتصاد و فرهنگ مردم را به نابودی کشاندند.
🇮🇷 @sabzpoushan
زیاده روی در هر چیزی باعث کاهش بازدهی میشود🤔
✍مثلا خواب زیاد ،بازدهی خواب رو کم می کنه
✍مطالعه و کلاس رفتن زیاد، باعث میشه مطالب کمتر در ذهن بمونه🤦♀
خوردن و آشامیدن هم همینه👇🤷♀
🍔پرخوری و پرنوشی سبب می شود دفع بدن زیاد شود و جذب پایین بیاد
🚶♂ب همین خاطر افراد پرخور انرژی کمتری دارند
و زود خسته می شوند🙃
👈پس زیاده روی در هر چیزی باعث کاهش بازدهی می شود
🇮🇷 @sabzpoushan