🔥ماجرای افزایش تعطیلات❗️
🔻در یکی دو دهه پیش، گاهی در دولت و مجلس، بحثی مطرح می شد یا عنوان اینکه تعطیلات در ایران زیاد است؛ تا جایی که مرکز پژوهش های مجلس در اوائل دهه نود، طرح ضرورت کاهش تعطیلات رسمی کشور از ۲۵ به ۱۶ روز را مطرح و علت آن را بهرهوری نازل کار عنوان نمود.
🔻اما این روزها موضوع برعکس شده است و افزودن یک روز به روزهای تعطیل هفته مورد موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته است. البته به دلیل عدم انتشار مطالعات انجام شده در طرح دهه قبل و طرح کنونی، نمی توان اظهار نظر کرد که کدام یک به نفع کشور است.
🔻با فرض تصویب نهایی دو روز تعطیلی در هفته، موضوع عجیب تری که وجود دارد این است که کمیسیون اجتماعی مجلس متحیر است که پنجشنبه روز دوم تعطیل باشد یا شنبه؟!!
🔻استدلال کلیشه ای که در این مورد مطرح می شود این است که روزهای ارتباط اقتصادی ما با برخی کشورها کم است و ... اما اگر بخواهیم این استدلال را تحلیل کنیم باید به این سئوالات پاسخ دقیق آماری داده شود:
🔸۱- کل تجار و بازرگانان خارجی کشور چند نفر هستند و اساسا چند بنگاه و ارگان درگیر این تبادلات هستند که بهخاطر آنها باید تصمیم خاص گرفته شود؟
🔸۲- آیا اساسا چیزی از تبادلات تجاری بهخاطر کمبود وقت در هفته روی زمین مانده است؟
🔸۳- تاثیر دقیق پاسخ های بالا بر رشد اقتصاد چیست؟
🔸۴- در همان روزهایی که در دو طرف تعطیل نیست و در ساعات اداری کشور ما، در بسیاری از کشورهای مقصد شب است و برعکس چگونه عمل میشود؟
🔸۵- سوال مهمتر اینکه اصلا در عصر تجارت الکترونیک، توقف تبادلات تجاری در روزها یا ساعات تعطیلی چقدر معنا پیدا میکند؟
🔻واقعیت این است که اساساً استفاده از تک مولفه اقتصاد برای تصمیم گیری کلان روی موضوعی که ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد منطقی به نظر نمی رسد.
🔻به نظر می رسد در همه کشورها تعیین روز تعطیل کاملاً با بسترهای فرهنگی ریشه دار مرتبط بوده است. در فرهنگ اسلامی روز پنجشنبه و جمعه به طور ضمنی به عنوان روزهای پایانی هفته شمرده شده است و فرهنگ زندگی عادی مردم ایران هم بر همین اساس استوار گردیده است.
🔻بنابراین تعطیل کردن روز شنبه تناسبی با فرهنگ ایرانی اسلامی ما ندارد از این رو از نمایندگان محترم مجلس است انتظار می رود تسلیم برخی فشارهای احتمالی جریانهای اقتصادی خاص یا استدلال های ضعیف و بی بنیاد در این زمینه نشوند و هم اصل طرح و هم لوازم آن را بدون در نظر گرفتن فشارهای احتمالی یا ایام انتخابات آتی بررسی و تصویب نمایند.
📖 سه خصوصیت مهم را در بحثها و گزارشهای فکری اسلامی، باید ضروری دانست:
نخست آنکه معارف فکری اسلامی، از تجرد و ذهنیت خارج گردد.
دیگر آنکه مسائل فکری اسلام، بهطور پیوسته و بهعنوان اجزای یک واحد مورد مطالعه قرار گیرد.
دیگر آنکه در استنباط و فهم اصول اسلامی مدارک و متون اساسی، «دین»، اصل و منبع باشد، نه سلیقهها و نظرهای شخصی یا اندوختههای ذهن و فکر این و آن.
#منظومه_معرفتی
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خواستگارهایی که دل میشکنند
🔴 ادبیات چاله میدانی رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی/ بلیط هواپیما گران نشود، عدهای اتوبوسسوار، هواپیماسوار میشوند
موسوی در گفتگوی ویژه خبری: قیمت بلیط هواپیما ارزان است و باید گران شود، جذابیتی که صنعت هواپیمایی برای مردم دارد این است که خیلی سریعتر میرسند. الان با فشار غیرقانونی به قیمت خیلی از مردمی که تا الان با ماشین، قطار و اتوبوس مسافرت میکردند را به سمت هواپیما آوردهایم. یعنی تقاضای کاذب برای صنعت ایجاد کردهایم.
پی نوشت: در حالی که کشورهای همسایه با بهترین و مدرنترین هواپیماهای دنیا، در صدد ارائه بهترین خدمات برای مسافران خود با قیمت های مناسب هستند، ادبیات گفتاری مدیر فوق، در نوع خود جالب است. برخورداری از ناوگان حمل و نقل هوایی خوب، خدمات مناسب و بدون تاخیر و صد البته قیمت مناسب، حق همه مردم است، اینکه مبنای گران کردن بلیت هواپیما را همچین موضوعی قرار دهیم، در حق بخش بزرگی از جامعه اجحاف کرده ایم.
10.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بعضی میگویند امام دشمن تراشی کرد! ولی امام (ره) دشمنشناسی کرد.
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓چهشد ما را که پرواز نمیکنیم؟
🦋جان را باید تکان داد!
✍ کلامی شنیدنی از علامه #حسنزاده_آملی (ره)
12.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻مقام معظم رهبری؛
سه درس زندگانی امیرالمؤمنین(ع) !