تصویری زیبا از امامزاده حسن شهید در آلاشت که به اشتباه قطعی پسر امام موسی کاظم معرفی شده است، علمای انساب این انتساب را رد کرده اند، لیکن در بررسی منابع چاپی مکتوب در مورد این امامزاده از ارتباط طایفه ای شیخ موسی بندپی با ایشان صحبت شده است و شاید همین ارتباط با موسی داشتن صاحب مزار، به تدریج باعث اشتهار محلی نسبت دادن موسوی به ایشان شده باشد، به هر روی شیخ موسی بطور مطلق حاجی تبار است و از طرفی طبق مستندات و شواهد متعدد امامزاده حسن ظاهرا جد اعلای کل حاجی تباران است که جد طوایف ملا، ملاخیل و ابوخیل می شود، این طوایف معتقدند شخصی بنام ابومحمد حسن جدشان است و اگر چنین باشد او همان ابومحمد حسن کیاکی است که هنگام یورش مغول به سمنان سادات کیاکی آنجا را از طریق دره شهمیرزاد به لفور منتقل نمود و خودش در این تعقیب و گریز به شهادت رسید، به گفته آقا محسن داداش پور باکر شهید بودن امامزاده حسن فوق طبق اصل سند در دسترس در تاریخ ۱۰۱۸ توسط پیران حاجی گواهی شده است.
هدایت شده از قدمقدم تا اربعین
سال داغ های سنگین سادات جلیل القدر...
#إنّا_علی_العهد
@Lavazem_Arbaeen
41.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سدر حسینی
سلام بر درخت
استاد محمد رضا سنگری
4.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علاقه امام حسین ع به شیرینی
امام حسین ع پژوه: استاد محمد رضا سنگری
هدایت شده از دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۲۳)
🕌#شهرتمحلی: قیدار نبی(ع).
🌍#نشانی: زنجان، شهر قیدار.
🕍#تاریخساخت:در سال 716 ق به دستور بلغان خاتون، زن غازان خان ایلخانى، بقعه آن تجدیدبنا شده و سپس گنبد آن در سال 751 ق به دست استاد تیمورخان سلطانیهاى احیاء و در قرن 11 ق گچبرى گردیده است.
📜#نسبشریف: در تاریخ یعقوبى آمده است که حضرت اسماعیل(ع) دوازده پسر داشت، بزرگترین آنان حضرت قیدار بود جناب «قیدار» جانشین پدر شده و مردم را به توحید دعوت میکرد.علاّمة مجلسى در «بحارالانوار» نوشته است که حضرت قیدار جدّ سىام رسول اکرم(ص) است.
👬#فرزندان:علّامه نسّابه احمد بن مهنّا حسینى از اعلام قرن هفتم هجرى، تداوم نسل او را از فرزندش حمل الملک دانسته است که از اجداد رسول خدا مىباشد.حضرت قیدار، فرزند دیگرى به نام عرام داشته که برخى از طوایف مهم عدنان عرب از اوست.علّامه نسّابه عمیدى یکى دیگر از فرزندان حضرت قیدار(ع) را که به نام سوادى بود نام مىبرد و او را بدون نسل ذکر مىکند.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شمارة 321 و در تاریخ۱۳۱۷/۰۸/۲۱.
👈کتاب مزارات زنجان #زنجان
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
از مزارات منسوب به طایفه امامزاده حاجی آلاشت به احتمال بسیار زیاد نامشان سید یوسف حاجی است که جهت سف
امامزاده حاجی آلاشت
به احتمال بسیار زیاد نامشان سید یوسف حاجی است که جهت سفارش پژوهش و تایید باید به موسسه دایرة المعارف بقاع متبرکه در قم مراجعه کرد.
👇👇👇
مردم محترم آلاشت که احترام بسیاری برای این سید قائل هستند معتقدند او برادر شیخ موسی مدفون در بندپی شرقی است، آنها زندگینامه و کراماتی از ایشان در نزد من بیان داشتند، مزار امامزاده تا چهار پنج سال قبل در محل نامناسب و در سطح شیبدار قرار داشت که در طول چند صد سال چندبار به دلیل رانش کوه تخریب شد، آخرین بار اخیرا به ناچار مزار با مجوز نهادها و موافقت حضرت آیت الله مکارم شیرازی طی تشییعی مفصل به محل فعلی منتقل شد و هنوز ساختمان آن نیمه کاره بوده و نیازمند مساعدت مردم و دریافت نذورات می باشد که جهت ارتباط با تولیت بارگاه به پی وی مراجعه بفرمایید.
مردم محترم بندپی معتقد هستند نام برادر شیخ موسی یوسف است و درباره ی یوسف داستانهایی نقل می کنند (در کتب مرتبط به بندپی هم آمده) که آن داستان ها منطبق بر بیان مردم آلاشت در مورد امامزاده حاجی است، سالها قبل گروهی از حاجی تباران سوادکوه به من گفتند که امامزاده حاجی آلاشت از اجداد طایفه ی آنها و برادر شیخ موسی بود، او سیدی عظیم الشأن بوده که جهت حفظ جان اجدادش شجره نامه اش مخفی است، چند سال قبل در پرونده امامزاده حاجی آلاشت و همینطور در پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان (سایت قدیم) نوشته بود👇:
امامزاده حاجی سیدی عظیم الشأن در قبل قرن نهم بود که جهت حفظ جان خاندانش، شجره نامه اش مخفی گردید.
در مورد آقاشیخ موسی بندپی اصل اسناد تاریخی وجود دارد که تعدادی از عزیزانم آنها را مشاهده کرده اند و همینطور نام اجداد شیخ موسی تا چند نسل در آنها وجود دارد که برادر عزیزم، پژوهشگر فرهیخته آقا محسن داداش پور باکر شجره نامه ی مختصر ایشان را منتشر کرده بودند، که با جمع آوری تمام اطلاعات موجود به شجره نامه ی تایید نشده ای از شیخ موسی دست یافتیم که طبیعتا آن نسب نامه را می توانیم برای برادر شیخ موسی هم عنوان کنیم که چنین است:
امامزاده حاجی آلاشت (به احتمال زیاد نامشان یوسف است)
بن فیض الله
بن علی
بن تقی (برادر سید کمال الدین آل کیا و سید محمد آل کیا مدفون در نفت چال لفور)
بن حسن ( به احتمال بسیار زیاد امامزاده حسن آلاشت)
بن مهدی زین الدین (سمنان)
بن ابراهیم ارزق (به احتمال خیلی زیاد در سمنان)
بن حسین
بن محمد
بن حسین الکوسج
بن ابراهیم ارزق
بن محمد حرون
بن حمزه
بن عبیدالله اعرج ع
بن حسین اصغر ع
بن حضرت سجاد علیه اسلام
امیدوارم هیات امنای امامزاده هزینه کرده (تولیت محترم در کانال حضور دارند و از عزیزانم هستند) و پیگیر روند تایید نسب نامه و تکمیل پژوهش از جانب استاد بحرالعلوم شوند چون سالهاست ایشان پرونده ی این امامزاده را مفتوح دارند و حتی از ساختمان سابق امامزاده حاجی هم بازدید کرده و در یادداشت های ایشان هم نقل برادری با شیخ موسی را خوانده ام و هم اینک هم این پست را می خوانند، چه خوبست جمع آوری مستندات ایندو مزار باعث ثبت امامزاده در کتاب هفت جلدی مزارات مازندران و کتاب ۱۱۰ جلدی بقاع متبرکه دنیای اسلام ایشان شود.
گروه پژوهشگران بزرگوار مرتبط به من هم در این پرونده، قطعا یاری رسان خواهند بود.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
امامزاده حاجی آلاشت به احتمال بسیار زیاد نامشان سید یوسف حاجی است که جهت سفارش پژوهش و تایید باید به
از مزارات منسوب به طایفه
امامزاده حاجی آلاشت
به احتمال بسیار زیاد نامشان سید یوسف حاجی است که جهت سفارش پژوهش و تایید باید به موسسه دایرة المعارف بقاع متبرکه در قم مراجعه کرد.
از کتاب سیادت نامه حاجی تبارها