eitaa logo
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
269 دنبال‌کننده
646 عکس
141 ویدیو
65 فایل
یادداشت های پژوهشی سید مهدی بیژنی پویا (بیژنی حاجی)، قم خرده پژوهشگرِ تاریخ سادات حاجی تبار کیاکی ۰۹۱۲۶۵۱۹۰۱۱ اساتید راهنما: دکتر مهدی جلالی بحرالعلوم نسابه دکتر یوسف الهی دکتر سید محمد صادق ابراهیمیان دکتر امین نعیمایی عالی استاد محسن داداش پور باکر
مشاهده در ایتا
دانلود
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مسجد و زیارتگاه جد بزرگ حضرت هاشم(ع) در غزه: عمرو العَلاء پسر عبدمَناف معروف به هاشم (۲۰۱ پیش از هجرت - ۱۲۶ پیش از هجرت) از بزرگان قبیلهٔ قریش و شهر مکه و نیای قبیله ی بنی‌هاشم بود. وی جد اعلای حضرت محمد رسول‌الله (ص) و از بزرگ‌ترین و بانفوذترین شخصیت‌های قریش بود. به دلیل احترام و تکریم ایشان نام کامل این شهر غزه هاشم است. به ایشان بخاطر خصوصیات شایسته در لقب سید دادند. یعنی آقای عرب. لقب «سید» در اولاد او باقی ماند، و این سیادت از او به فرزندانش عبدالمطلب و اولاد او و بعدها به پیامبر خدا (ص) و علی بن ابیطالب (ع) و دودمان آن‌ها رسید. جد بزرگ پيامبر (ص) در یکی از سفرهای تجاری‌اش، در شهر غزه، در فلسطین درگذشت.
مزار جد کل سادات و جد اهل بیت ع، حضرت قیدار نبی ع در استان زنجان
حضرت قیدار نبی پسر حضرت اسماعیل نبی و نوه ی حضرت ابراهیم نبی ع و جد اعلای پیامبر اکرم و کل بنی هاشم هستند.
تصویر تاربخی مقبره ی قیدار نبی ع
مزار جد سادات اسماعیل نبی ع و مادرش حضرت هاجر: حجر اسماعیل منزل حضرت هاجر، مدفن او و پسرش حضرت اسماعیل و تعدادی از پیامبران است، این حجر به گونه ای ساخته شده تا قبور زیر پای حاجیان نرود، اینجا جایگاه نشتن حضرت عبدالمطلب و حضرت محمد ص و مبدأ معراج پیامبر بود.
اطعام حسینی با طام پلا، توسط پدر بزرگم میرزا عزت الله (نفر راست)، دهه ی سی در فکچال بابل، کودک سمت چپ، پدرم استاد سید نصرت الله هستند. طام پلا یا طعام پلو، مجلسی ترین غذایی است که همدیارانم برای امام حسین ع می پزند. طام پِلا چلوگوشتی لذیذ است که پاره های بزرگ گوشت لخم پخته در مجمع (سینی بزرگ) ریخته شده و رویش کشمش پلوی زعفرانی می ریزند و آنرا با دلالْ ماست (ماست سبزیجات) می خورند، دور هر سینی بیش از ده نفر نشسته و با دست غذا می خوردند.
اطعام حسینی با طام پلا، توسط سادات حاجی تبار فکچال بابل در دهه ی سی. طام پلا یا طعام پلو، مجلسی ترین غذایی است که همدیارانم برای امام حسین ع می پزند. طام پِلا چلوگوشتی لذیذ است که پاره های بزرگ گوشت لخم پخته در مجمع (سینی بزرگ) ریخته شده و رویش کشمش پلوی زعفرانی می ریزند و آنرا با دلالْ ماست (ماست سبزیجات) می خورند، دور هر سینی بیش از ده نفر نشسته و با دست غذا می خوردند.