🌏 *چرایی مذاکره مجدد در باره برجام نافرجام؟!!*
✅ *اصلاح طلبان میگویند اگر برجام بد است چرا میخواهید آنرا احیاء کنید؟!*
✅مثل این است که کسی زمین ارزشمندی را به سمن بخس بفروشد ولی پول آن زمین را نتواند بگیرد.
حالا تیم جدید میخواهد اقلا همان پول زمین مفت فروش رفته را بگیرد و فروشنده نگونبخت بگوید اگر معامله بد بود چرا میخواهی پول را مطابق با قرارداد بگیری؟!
✅برجام بد بود چون ضمانت اجرا برای ایران داشت ولی برای طرفهای ۵+۱ نداشت.
✅برجام بد بود چون طبق برجام ایران حتی اگر به دلیل بدعهدی هر یک از آنها شکایت کند، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران برمیگردد!
✅برجام بد بود زیرا بجای لغو تحریمها بر تعلیقی تأکید شده بود که ظریف نخوانده آن را امضاء گرد.
✅برجام بد بود چون امضای کری وریر خارجه را تضمین خواندند.
✅برجام بد بود چون آمریکا توانست آن را ترک کند و بر تحریمها بیافزاید بدون اینکه بابت آن هزینه بپردازد.
✅اما دولت روحانی برای اینکه اثبات حسننیت ایران را ثابت کند همه آنچه را آنها خواسته بودند یکطرفه اجرا کرد و بعد گفت حالا نوبت شماست. مثل کسی که زمینی را رسما به نام خریدار کلاهبردار کند و بعد که اسناد صادر شد بگوید حالا پول زمین را بده! آن کلاهبردار چه اجباری در پرداخت پول زمین دارد وقتی سند به نام او زده شده است.
✅آری، معامله برجام بد معاملهای بود لیکن مذاکره برای اخذ وجه زمین معامله شده حتی به سمن بخس منطقی است.
✅مذاکره بر سر برجام منطقی است به شرطی که از موضع عزت باشد و نه مثل دولت قبل از طریق ذلت و التماس و تلاش برای جلب ترحم طرفهای برجام.
✅مذاکره بر سر برجام منطقی است اگر ایران بتواند بابت انجام تعهدات غربیها ضمانت بگیرد.
✅حداقل مذاکره لازم است برای اینکه ایران تلاش کند خسارات وارده بر سر عدم انجام تعهد غربیها و نیز جلوی افزایش تحریم ها را بگیرد.
✅مذاکره بر سر برجام لازم است تا کسانی که میگویند با بایدن، رئیس جمهود جدید آمریکا فرصت برای رفع تحریمها هست رسوا شوند.
✅البته مذاکره با ۴+۱ و نه با آمریکایی که در زمان اوباما و ترامپ و بایدن نه تنها به تعهدات آمریکا عمل نکردند، بلکه در هر سه دوره بر تحریمها افزودند.
✅مذاکره لازم است اما نه با آمریکا لآقل تا زمانی که عملا تحریمها رابردارد و خسارات ما را بپردازد و تعهد عملی و تضمین شده دهد که دیگر رفتار گذشته تکرار نخواهد شد.
✅مذاکره لازم است تا یک بار دیگر ثابت شود که مذاکره با آمریکا فایده ندارد و نمیتواند آمریکا را از خصومت با ملت ایران باز دارد.
✅مذاکره لازم است تا تفاوت رفتار عژتمندانه با رفتار ذلیلانه عشاق غرب برای همگان مشخص گردد.
✅ مذاکره لازم است هر چند به نظر بنده مذاکرات قطعا به نتیجه رفع تحریمها منجر نمیگردد.
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
5338755768.pdf
241.2K
آخرین خاطره ی جانباز سفر کرده حسن علی زاده
مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.@monadianebasirat
📎تیم هستهای جدید مانند دولت قبل وزارت خارجه را به وزارت برجام تبدیل نکرد
سرویس سیاسی-
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: همواره این سؤال مطرح است که آیا پارادایم برجامی دولت کنونی با پارادایم دولت پیشین متفاوت است؟ و اگر متفاوت است، تفاوت در چیست؟
در این مطلب آمده است: پارادایم برجامی تغییر نکرده و همچنان سیاست اصلی احیای برجام و رفع تحریمهاست اما شیوه مذاکرات و سیاستهای رسانهای تغییر محسوس دارد.
ابتکار نوشت: البته یک نکته روشن است و آن اینکه تیم کنونی وزارت خارجه سعی دارند تمام تخممرغها را در سبد هستهای نگذارند و وزارت خارجه را به وزارت برجام تبدیل نکنند و این بسیار مهم است.
لازم به ذکر است که دولت تدبیر و امید که به دولت تلگرام و برجام معروف شد، از ابتدا تا انتها زلف تمام مشکلات کشور را به برجام گره زد و با نگاه توسعه مبتنی بر بیرون- بیآنکه به ظرفیتهای داخلی و تولید داخلی توجهی کند- تمام ظرفیتهای خود را بر برجام متمرکز کرد. اکنون بعد از گذشت 8 سال از آغاز به کار دولت روحانی تقریباً همه کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اذعان دارند که سیاستهای دولت روحانی و تمرکز بیشازحد او بر مسئله برجام باعث ورود آسیب و خسارتهای سنگین و جبرانناپذیری به کشور شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/231429/
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴رئیسی: غرب فکر میکرد ما در مذاکرات شرکت نمیکنیم یا حرفی نمیزنیم
رئیسجمهور:
▫️آب و خشکسالی بحران است و مختص ایران نیست.
▫️مساله در کمیسیونهای مختلف در حال بررسی است.
▫️حقابه مردم خواستهای بحق است. دولت لحظهای غافل نیست.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴رئیسی: روزی مردم دنبال واکسن بودند اما امروز دولت دنبال مردم است تا واکسن بزنند/ در ۱۰۰ روز دولت ۱۰۰ میلیون واکسن تزریق شد
رئیسجمهور:
▫️مردم باید به عملکرد دولت نمره بدهند؛ مردم به شرایطی که دولت را گرفتیم آگاه هستند.
▫️روزی ۷۰۰خانواده ایرانی داغدار میشدند، میگفتند تخصیص ارز امکان ندارد و به خاطر تحریم به ما واکسن نمیدهند.
▫️در ۱۰۰ روزگی دولت ۱۰۰ میلیون واکسن تزریق شده است؛ بیش از ۱۰۰ هزار کسب و کار تعطیل شده بود که رونق گرفت.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
رئیسجمهور: قراردادهایی با کشورهای منطقه امضا شده اما هنوز اعلام نکردهایم
🔹ما ۵ سال بود که با ترکمنستان مشکل داشتیم اما در سفر اخیر با حسننیت مشکلات حل شد و قرارداد سوآپِ گازی امضا کردیم.
🔹قراردادهایی با رقم سنگین با کشورهای منطقه بسته شده و کاری که شروع میشود برای رونق اقتصادی کشور قابل توجه است.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
♨ رئیسی و خادمی جمهور!
*شب گذشته (14 آذر) رئیسجمهور در برنامه تلویزیونی با مردم در خصوص عملکرد 100 روزه دولت سخن گفت؛ از مباحث داخلی مانند واکسن و مشکل کمآبی تا مباحث مربوط به سیاست خارجی همچون سازمان شانگهای، سوآپ گازی با ترکمنستان و بالاخره مذاکرات هستهای که نوشتن در خصوص هرکدام مجال کافی میخواهد که در این مقال نمیگنجد؛ اما این گزارش نکات قابلتأملی داشت که به چند مورد اشاره میشود.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ رئیسجمهور زمانی که در خصوص نواقص و مشکلات سخن میگفت، ورود مصداقی و بهاصطلاح کف میدانی داشت که حاکی از تسلط وی بر چالشهای کشور بود؛ این مورد یکی از برکات سفرهای استانی رئیسجمهور است؛ چراکه باعث شده تا رئیسجمهور از کلیگویی پرهیز نموده و با زبان بیتکلف، صریح و با اشراف نسبت به موضوعات مختلف، با مردم سخن بگوید.
2⃣ رعایت اخلاق و فرهنگسازی برای گفتگو با مردم یکی دیگر از ویژگی سخنان دیشب رئیسجمهور بود. مردم طی سالها عادت کرده بودند که منشأ مشکلات، دولتهای گذشته معرفی شود و در همین گفتگو نیز رئیسجمهور میتوانست لااقل در موضوع واکسن و خزانه خالی در زمان تحویل گرفتن دولت، با کنایه از دولت قبل سخن بگوید؛ اما ترجیح داد تا با تمرکز بر اقدامات دولت سیزدهم، در راه فرهنگسازی گفتگوی درست با مردم قدم بردارد.
3⃣ توفیقات بیانشده از بحث واکسن تا ارتباط مؤثر با کشورهای همسایه همچون ترکمنستان و تاجیکستان و قراردادهای مهم و تأثیرگذار با سایر کشورها و عضویت ایران در سازمان شانگهای و... بهخوبی نشان داد که دولت در امر مهم تبلیغات و عملیات رسانهای توفیق چندانی مانند سایر عرصهها نداشته است؛ چراکه بسیاری از این موارد بهخوبی در افکار عمومی انعکاس نیافته و بخشی از مردم از این دستاوردها و تأثیرات آن اطلاعی ندارند.
👈 نکته پایانی
شاید بتوان گفت که برجستهترین ویژگی سخنان رئیسجمهور، امیدآفرینی بر مبنای واقعیات و نه بر اساس وهمیات بود. تجربیات موفق دولت در 100 روز اخیر بدون اتکا به غرب و حتی بدون FATF و به دنبال آن واکنش مثبت مردم و رضایت 72 درصدی از رئیسجمهور به اعتراف موسسه گالوپ، بهخوبی نشان داد که کار صادقانه برای مردم همراه با مجاهدت و آنچه رئیسجمهور آن را کار بسیجیوار نامید، باعث امیدواری مردم نسبت به آینده و مشارکت ایشان برای حل مشکلات خواهد شد.
✍ مصطفی برزکار
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴رئیسی: برای من افتخار است که هر هفته به جمع مردم بروم/ سفر به استان ها را ادامه می دهیم
رئیس جمهور در گفت و گوی تلویزیونی: ما باید فاصله مان را با مردم کم و کمتر کنیم؛ به همه دولتمردان گفتم که باید درددل مردم را گوش کنید
🔹شاید حتی جایی کسی شاید صدایش بلند شود، اشکالی ندارد.
🔹برای ما افتخار است که همواره باید ارتباط با مردم را افزایش دهیم
🔹قبل از اینکه به استانی برویم، وضعیت و مشکلات استان بررسی می شوند.
🔹اجرای مصوبات پیگیری می شوند.
🔹وقتی به استانی می رویم پروژه جدید آغاز نمی کنیم؛ به اندازه ده ها سال پروژه نیمه تمام داریم.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴 امام خامنهای (مدظلهالعالی) :
شهادت فقط قربانیِ جنگ شدن نیست، در دنیا کسان زیادی هستند که در جنگهای کشورهایشان شرکت میکنند و کشته میشوند. مسئله رزمنده ما که وارد میدان جنگ میشود فقط دفاع از مرز جغرافیایی نیست، او در دفاع از مرزهای عقیده، اخلاق، دین، فرهنگ و هویت، در دفاع از این مرزهای مهم معنوی وارد میشود؛ مسئله شهدای ما این است. (۳۰/۰۸/۱۴۰۰)
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴اعترافات دیر هنگام
🔻 عطریانفر: در انتخابات 1400 شانسی برای پیروزی نداشتیم!
«محمد عطریانفر» عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با روزنامه اعتماد اذعان کرده است که حتی در صورت تائید صلاحیت جهانگیری، پزشکیان و شریعتمداری اصلاحطلبان شانسی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را نداشتند. عطریانفر گفته است: «پيشاپيش روشن بود كه ما در انتخابات 1400 امكان رقابتي تنگاتنگ با نيروهاي اصلي جريان رقيب را نداشتيم. ازنظر بنده و بسياري از دوستان واقعبين تنها گزينهاي كه احتمال پيروزي او، آنهم در صورت رسيدن به مرحله دوم مطرح است، آقاي ظريف بود. حتي اين احتمال را نسبت به پيروزي دومرحلهاي دوست ارزشمندمان آقاي جهانگيري متصور نبوديم و متعاقباً ديگر افرادي كه وارد گود كانديداتوري شده بودند نيز به همين ترتيب به نظر ما شانسي نداشتند. اگر شوراي نگهبان تصميم ميگرفت همه كانديداهاي جبهه اصلاحات ازجمله آقايان جهانگيري، پزشكيان، شريعتمداري و ديگران را تأييد ميكرد، باز احتمال پيروزي ما بسيار اندك بود و شخصاً معتقد بودم كه در هيچ شرايطي به پيروزي نخواهيم رسيد». البته که عقلای اصلاحطلب به کاهش جدی سرمایه اجتماعی این جریان اشراف دارند اما برخی از افراد این جریان میخواهند زیرکانه شکستهای سنگین جریان اصلاحات در سه انتخابات اخیر را به ماجرای ردصلاحیت عناصر مسئلهدار مرتبط کنند.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋
🔴باقری: از خواستههایمان عقب نمینشینیم
«علی باقری کنی» در گفتوگو با خبرگزاری آنسا بار دیگر بر مواضع صریح تهران مبنی بر لغو تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران تأکید و تصریح کرد که جمهوری اسلامی در این مسیر، از خواستههای خود عقب نخواهد نشست. معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفتگو با این رسانه ایتالیایی افزود: «با توجه به اینکه این آمریکا بود که در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد، بنابراین واشنگتن باید گام نخست را بردارد. ایران در این مذاکرات برنامههای خود را در قالب دو متن پیشنهادی، یکی با موضوع لغو تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی و دیگری با موضوع هستهای به طرف مقابل ارائه کرد. این پیشنهادها مبنای برای مذاکره است و طرف مقابل باید پاسخ مستند به پیشنهادهای تیم ایران ارائه کند». مذاکرهکننده ارشد کشورمان پیشازاین در گفتوگو با الجزیره هم تأکید کرد که پیشنویس پیشنهادهایی که طرف ایرانی باهدف لغو تحریمهای ظالمانه آمریکا به گروه ۱+۴ داده، بهگونهای است که طرف مقابل نمیتواند این پیشنهادها را رد کند.
🎋 🆔@kamalibasirat🎋