سوال سوم 3⃣"آیا امارات درباره ایران تغییر سیاست داده است؟
🔴با سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در راس هیئتی بلند پایه ای به تهران، سفری که پس از دورهای تنش آلود در روابط دو کشور می تواند گامی مثبت برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی باشد.
در این بین اما سوال اصلی این جاست که آیا تلاش ابوظبی برای کاهش تنش و افزایش همکاری ها با تهران رویکرد مقطعی و تاکتیکی است یا این کشور سیاست جدیدی را در دستور کار خود قرار داده و نگاهی بلندمدت و راهبردی به روابط خود با تهران دارد؟ ابوظبی طی سال های گذشته و به ویژه با روی کار آمدن ترامپ سیاستی نسبتا تهاجمی را نسبت به ایران و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و قطر در پیش گرفت و در بلوک عربستان در حمله به یمن نیز جزو ارکان اصلی این ائتلاف بود.
این حرکات با عادی سازی روابط با تل آویو وارد مرحله جدیدی شد، اما به نظر می رسد طی ماه های گذشته این رویه در حال تغییر سرعت و سمت وسو است. به عبارتی به نظر می رسد در چند ماه اخیر سیاست گذاری های ابوظبی در حوزه سیاست خارجه دستخوش تحولاتی اساسی شده و اماراتی ها «کاهش تنش حداکثری» و «دیپلماسی فعال منطقه ای» را در دستور کار خود قرار داده اند و توجهی ویژه به آن دارند.
به عنوان نمونه شاهد بودیم که در ماه گذشته «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی پس از گذشت یک دهه روابط سرد بین امارات و سوریه، به دمشق سفر و روابط بین این دو کشور را که از سال 2011 قطع شده بود، دوباره احیا کرد."
🆔@kamalibasirat
283-sedayeenghelab_ir.mp3
10.12M
سوال اول 1⃣
💠 اهمیت پرداختن به جنگ روایتها در عصر حاضرچیست؟
🎙 کارشناس برنامه: سید علیرضا آل داوود کارشناس فضای مجازی پاسخ میدهد.
#فضای_مجازی
#ایران
#جنگ_روایتها
#جنگ_ادراکی
#جنگ_شناختی
#صدای_انقلاب
🆔@kamalibasirat
26.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوال چهارم 4⃣
🔴پشت صحنه تحریف مکتب حاج قاسم چیست؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی به این سوال پاسخ میدهند.
#قاسم_سلیمانی
#ایران
#آمریکا
#حاج_قاسم
#تحریف
#صدای_انقلاب
🆔@kamalibasirat
سوال پنجم 5⃣ با توجه به گمانه زنی های متعدد، آیا ارز ۴۲۰۰ دارو حذف میشود؟
آقای مخبر؛ معاون اول آقای رئیسی:
🔴 آزادسازی ارز ترجیحی ۴۲۰۰ برای بخش دارو نه در کوتاهمدت و نه در بلندمدت به هیچوجه در دولت مطرح نیست و انتظار میرود صنایع داروسازی با قیمتگذاری مناسب به رفع نیازمندیهای دارویی کشور کمک کنند.
🆔@kamalibasirat
نکاتی پیرامون هتاکی یک امام جمعه سنی.m4a
9.26M
سوال ششم6⃣
🔴پشت پرده هتاکی یکی از امام جمعه های اهل تسنن چیست⁉️
🎙کارشناس: محمدحسین دادخواه
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔@kamalibasirat
5341900697.mp3
283.2K
سوال هفتم
🔴ماجرای بارورسازی ابرها را درست متوجه نشدیم ، آیا اینکار امکانپذیره و کشور ما به فناوریش دست پیدا کرده یا در حد تئوری مطرحه؟
اگه امکانپذیره ،قاعدتا نباید دچار اینهمه چالش شده باشیم .
سپاسگزار خواهم بود اگر تبیین بفرمایید.
🆔@kamalibasirat
سلام از همکاری همه مدیران کانالهای ثامن بابت رزمایش ثامن ۱۷تشکر می کنم.
5812748007.pdf
1.04M
📝#طرحواره| به مناسبت دهه فجر۱۴۰۰
✅ با عنوان "روایت انقلاب یک ملت"
❄️
🖼 #اینفوگرافیک (۱) | آزموده را آزمودن خطاست
🍃🌹🍃
❌ نتیجه کوتاه آمدن رژیم پهلوی مقابل آمریکا چه بود؟
#روشنگری | #ثامن | #شاه_دزد
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
❄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️
🎥 #کلیپ(۲) | اقتدار انقلاب اسلامی و شکست مستکبران
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #شاه_دزد
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
❄️
بسم الله الرحمن الرحیم
رزمایش بصیرتی ثامن با هدف بصیرت افزایی با نام و یادخداوند و استعانت از اهل بیت (ع) آغاز می شود.
یازهرا سلام الله علیها
❄️
🖼 #اینفوگرافیک (۲) | خیانت بزرگ‼️
🍃🌹🍃
✅ نیم نگاهی به وابستگی اقتصادی رژیم پهلوی در کلام امام خامنهای (مدظلهالعالی)
#روشنگری | #ثامن | #شاه_دزد
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
❄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️
🎥 #موشن_گرافیک | خَبطِ بزرگ
🍃🌹🍃
❌ راه آهن شمال به جنوب چگونه بزرگترین قحطی ایران را در عصر پهلوی رقم زد؟
#روشنگری | #ثامن | #شاه_دزد
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
❄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سوال ششم
🎥 چرا استعمارگران میخواهند مردم را به استعدادهای خود بیاعتنا کنند؟
📌 یک بخش مهم جنگ نرم استعمارگران، عبارت است از اینکه ملتی را از استعدادِ خودش غافل کنند ... وقتی که غفلت از تواناییِ خود بر ملتی حاکم شد، غارت آن ملت آسان میشود. ببینید، غفلت و غارت مکملِ هم هستند؛ غفلت مقدمه غارت است، غارت افزایشدهنده غفلت است؛ غفلت و غارت با همدیگر همراهاند.
👤 رهبر انقلاب - ۱۴۰۰/۸/۲۶
صدا ۰۲۰.m4a
10.19M
🔴سوال چهارم
چه عواملی تاثیر گذار در پیروزی انقلاب ها هستند؟
🆔@kamalibasirat
312-sedayeenghelab_ir.mp3
4.14M
🔴سوال سوم
♨️ ارتباط با شرق، نکته ها و شبهات
⁉️علت سفر رئیس محترم جمهور به روسیه چه بود؟ آیا جمهوری اسلامی از شعار نه شرقی و نه غربی عدول کرده است؟ آیا استقلال کشور در خطر است؟ علت شبهه افکنی برخی نیروهای غربگرای داخلی چیست؟ و ...
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
🆔@kamalibasirat
13950728_18505_128k.mp3
2.31M
انقلاب یک تحوّل ایجاد کرد؛ انقلاب اسلامی یک تحوّل عظیم ایجاد کرد. آنچه من امروز تعبیر میکنم، میگویم در انقلاب، خودباوری و اعتماد به نفس، به جنگِ وابستگی رفت؛ خدا هم کمک کرد.
بیانات در دیدار نخبگان علمی جوان
۱۳۹۵/۰۷/۲۸
#خودباوری
#تحول_انقلاب_اسلامی
#امام_خامنهای
🔴سوال اول
"نقشه «ب» امریکا برای فشار بر ایران چیست؟
در حالی که خبرهای بعضاً ضدونقیض درباره پیشرفت در مذاکرات هستهای بر سر احیای برجام منتشر میشود، یکی از سؤالات مهمی که باید پاسخ آن مشخص شود، این است که اگر به هر دلیلی مذاکرات نهایتاً به نتیجه مدنظر منتهی نشد، چه اتفاقی خواهد افتاد
در حالی که خبرهای بعضاً ضدونقیض درباره پیشرفت در مذاکرات هستهای بر سر احیای برجام منتشر میشود، یکی از سؤالات مهمی که باید پاسخ آن مشخص شود، این است که اگر به هر دلیلی مذاکرات نهایتاً به نتیجه مدنظر منتهی نشد، چه اتفاقی خواهد افتاد. اخیراً برنامه «آینده ایران» در اندیشکده امریکایی «شورای آتلانتیک» یک نشست مجازی برگزار کرد که موضوع آن این بود: آیا در صورت شکست مذاکرات هستهای یک «نقشه ب» وجود دارد یا نه؟
مدیر این نشست «باربارا اسلاوین» مدیر برنامه آینده ایران بود و سخنرانان نشست عبارت بودند از «کلسی داونپورت» مدیر سیاست منع اشاعه هستهای در انجمن کنترل تسلیحاتی، «مهسا روحی» عضو محقق مرکز تحقیقات استراتژیک در مؤسسه مطالعات امنیت ملی وابسته به دانشگاه دفاع ملی امریکا، «سیما شاین» مدیر برنامه ایران در اندیشکده اسرائیلی مؤسسه مطالعات امنیت ملی و «سینا عضدی» عضو غیرمستقر اندیشکده شورای آتلانتیک. به گزارش مشرق، در ادامه گزارش مختصری از مهمترین نکات مطرحشده در این نشست آمده است.
سکون غرب آسیا سودبخش است
رژیم صهیونیستی پس از تشکیل کابینه جدیدش به نخستوزیری نفتالی بنت، دست به یک کارزار دیپلماتیک برای متوقف کردن مذاکرات زده است و همزمان علناً درباره استفاده از گزینه نظامی برای جلوگیری از دستیابی احتمالی ایران به سلاح هستهای صحبت میکند، با این حال در نشست شورای آتلانتیک، سیما شاین تأکید کرد که ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی بسیار ارجح هستند و گفت مواضع سخت مقامات اسرائیلی بیشتر به سیاست داخلی خودشان مربوط میشود تا منع اشاعه هستهای. شاین همچنین میگوید: «به نظر من همه از چند سال سکون و آرام شدن اوضاع در خاورمیانه سود خواهند برد.»
اسرائیل طی چندین سال گذشته در تلاش برای کند کردن برنامه هستهای ایران سیاست حمله سایبری، ترور هدفمند و خرابکاری را دنبال کرده است. تهران نیز با حمله سایبری به اسرائیل، حمله فیزیکی به نفتکشها در خلیج فارس و تسریع فعالیتهای هستهایاش واکنش نشان داده است. شاین در ادامه تصریح میکند: «به اعتقاد من (گزینه نظامی) صرفاً آخرین راهحل است، نه راهحلی برای فردا یا سه ماه آینده.» وی اقداماتی مانند محکوم کردن ایران توسط شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اعمال تحریمهای بیشتر را از جمله اقدامات محتملتر برمیشمارد و میافزاید: «[در عین حال]اگر گزارشهای اطلاعاتی نشان دهند ایران به سمت ساخت کلاهکهای هستهای رفته، بعید میدانم کسی در واشنگتن یا تلآویو بتواند آنها را نادیده بگیرد.»
ایران میتواند فوراً بمب اتم بسازد
کلسی داونپورت در نشست شورای آتلانتیک خاطرنشان کرد: «زمان گریز ایران [حداقل زمانی که تهران برای ساخت یک سلاح اتمی نیاز دارد]به سرعت در حال کاهش است. ترکیبِ افزایش غنیسازی تا ۲۰درصد و سپس ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۰ و روشن کردن ماشینهای [سانتریفیوژهای]پیشرفته، عاملی است که به شدت به کاهش این زمان گریز کمک کرده است.» داونپورت زمان مورد نیاز ایران برای دستیابی به میزان کافی مواد شکافتپذیر برای ساخت یک سلاح اتمی را در اواسط ماه نوامبر سال ۲۰۲۱ یک ماه ارزیابی کرد و گفت این مدت تا پایان سال ۲۰۲۱ به تنها چند هفته کاهش یافته است. مهسا روحی نیز در این نشست گفت: ضرورت دارد جهان با راهحلهای «خلاقانه» ایران را متقاعد کند که بازگشت به برجام برایش سود مادی خواهد داشت، حتی اگر دولت بایدن نتواند تضمین کند که لغو تحریمها در دولت بعدی امریکا نیز ادامه خواهد داشت. روحی توضیح میدهد: «ایرانیها میدانند که دولت [بایدن]نمیتواند درباره دولت بعدی تضمین بدهد، بنابراین آنچه دارند به آن فکر میکنند این است که در یک دوره سهساله چه منافع ملموسی میتوانند به دست بیاورند.»
همچنین سینا عضدی در نشست شورای آتلانتیک در همینباره خاطرنشان کرد: «توافق میان ایران و امریکا به این معنی است که شما چشمانداز روشنتری برای ثبات در خاورمیانه متصور هستید که موجب میشود امریکا منابع بیشتری برای چرخش تمرکزش به سوی آسیا [و چین]در اختیار داشته باشد.» بنبست یا فروپاشی مطلق اقدامات دیپلماتیک میتواند امریکا را به سمت یک «مسیر برخورد» با ایران بکشاند و کل منطقه را درگیر کند. همین مسئله ممکن است توضیح دهد که چرا کشورهایی مانند امارات که قبلاً نسبت به برجام بیعلاقه بودند و حتی خروج امریکا از آن را جشن گرفتند، اکنون به دنبال بهبود روابط با تهران هستند.
🔴سوال دوم
میزان بدهی خارجی ایران چقدر است؟
طبق گزارشهای رسمی میزان بدهی خارجی ایران در پایان سه ماه ابتدایی امسال به ۸.۷ میلیارد دلار رسیده که با احتساب معوقات بیش از ۱۰ میلیارد دلار میشود.
جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای جهان از لحاظ مراوده مالی شرایط متفاوتی دارد. جدا از ایران بدهی خارجی دارد ولی دریافتی کشورمان نیز در بیرون از کشور کم نیست. پولهایی که به بهانه تحریم در برخی از کشورهای فرصت طلب مثل کره جنوبی بلوکه شده است.
طبق گزارشهای رسمی میزان بدهی خارجی ایران در پایان سه ماه ابتدایی امسال به ۸.۷ میلیارد دلار رسیده که با احتساب معوقات بیش از ۱۰ میلیارد دلار میشود.
بدهی خارجی درواقع شامل تسهیلات و وامهای دریافتی خارجی پرداخت نشده و تعهدات به سازمانها و نهادهای بینالمللی مانند بانک جهانی است که گزارش مرکز آمار ایران نشان دهنده نوسان این بدهی در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا سال جاری است.
براساس این گزارش میزان بدهی خارجی ایران در سال ۱۳۹۲ حدود ۶.۶ میلیارد دلار بوده که از این رقم ۷۷۷ میلیون دلار بدهی کوتاه مدت و ۵.۸ میلیارد دلار دیگر بدهی میان مدت و بلند مدت است.
در فاصله این سالها میزان بدهی خارجی ایران در سال ۱۳۹۵تا ۱۳۹۷ رقم بالاتری ثبت شده است که برای سال ۱۳۹۵ حدود ۱۰.۲ میلیارد دلار و سال بعد ۱۰.۳۶ میلیارد دلار گزارش شده است. اما در سال ۱۳۹۶ بیشترین میزان بدهی خارجی ایران با ۱۲.۲ میلیارد دلار گزارش شده که ۴.۲ میلیارد دلار آن بدهی کوتاه مدت و ۷.۹ میلیارد دلار بدهی میان مدت و بلند مدت است.
اما در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز میزان بدهی خارجی ایران بیش از ۹.۱ میلیارد دلار بوده و در پایان سه ماه اول امسال به ۸.۷ میلیارد دلار گزارش شده ولی با احتساب معوقات به حدود ۱۰.۶ میلیارد دلار میرسد.
نکته حائز اهمیت آن است که توسعه اقتصادی ایران برخلاف کشورهای در حال توسعه یافته درون گراست و تا به الان ایران کمترین استفاده از سازمان های اقتصادی بین المللی داشته است. بنظر می رسد میزان ارتباط و بهره مندی هر کشوری از صندوق و سازمان های تجاری بین المللی به قبول هم اندازه از توصیه های سازمان های تجاری وابسته به تفکر لیبرالیستی است. اینکه در اثر بالا و پایین شدن اقتصاد آمریکا، اقتصادکشورهای تابعه نیز تاثیر می پذیرد، به معنای محو شدن آن اقتصاد در اقتصاد آمریکایی است و این یعنی اقتصاد پفکی حاکم بر آن دولت هاست. "
🔴سوال هفتم
🔹 چرا آمریکا به لغو موقت تحریم نفتی ایران محتاج است؟!
🔸 آمریکا نه تنها از منظر سیاسی بلکه از منظر اقتصادی نیز نیاز به توافق با ایران دارد. با فروش بیشتر نفت ایران در بازار جهانی، قیمت نفت کاهش یافته که این خود میتواند به مهار بخشی از تورم داخلی آمریکا کمک کند.
🔸 دولت بایدن یکی از شعارهای انتخاباتی خود را توافق با ایران اعلام کرده بود و از زمان روی کار آمدن دولتش در تلاش بوده به این مهم دست یابد.
🔸 همچنین با توجه به انتخابات پیشروی کنگره در ۲۰۲۲، بایدن نیاز دارد به دستاوردی چون توافق با ایران دست پیدا کند تا این موضوع بتواند در انتخابات کنگره به کمکش بیاید. بنابراین دولت بایدن از منظر سیاسی به توافق با ایران نیاز دارد.
🔸 به نوشته روزنامه ایران، گزارش تورم منتشر شده توسط وزارت کار ایالات متحده، نشان میدهد شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ماه نوامبر ۲۰۲۱، برای ششمین ماه متوالی صعودی شده که از سال ۱۹۸۲ تاکنون بیسابقه بوده و به چالش بزرگی برای سیاستمداران و فعالان اقتصادی آمریکا تبدیل شده است.
🔴سوال هفتم
🔹 چرا آمریکا به لغو موقت تحریم نفتی ایران محتاج است؟!
🔸 آمریکا نه تنها از منظر سیاسی بلکه از منظر اقتصادی نیز نیاز به توافق با ایران دارد. با فروش بیشتر نفت ایران در بازار جهانی، قیمت نفت کاهش یافته که این خود میتواند به مهار بخشی از تورم داخلی آمریکا کمک کند.
🔸 دولت بایدن یکی از شعارهای انتخاباتی خود را توافق با ایران اعلام کرده بود و از زمان روی کار آمدن دولتش در تلاش بوده به این مهم دست یابد.
🔸 همچنین با توجه به انتخابات پیشروی کنگره در ۲۰۲۲، بایدن نیاز دارد به دستاوردی چون توافق با ایران دست پیدا کند تا این موضوع بتواند در انتخابات کنگره به کمکش بیاید. بنابراین دولت بایدن از منظر سیاسی به توافق با ایران نیاز دارد.
🔸 به نوشته روزنامه ایران، گزارش تورم منتشر شده توسط وزارت کار ایالات متحده، نشان میدهد شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ماه نوامبر ۲۰۲۱، برای ششمین ماه متوالی صعودی شده که از سال ۱۹۸۲ تاکنون بیسابقه بوده و به چالش بزرگی برای سیاستمداران و فعالان اقتصادی آمریکا تبدیل شده است.