معرفی کتاب
به مناسبت ۱۳ بهمن ، روز انقلاب اسلامی ، عدالت اجتماعی ، اقتصاد مقاومتی و جهش تولید
اقتصاد مقاومتی واقع یک الگوی بومی و علمی است که برآمدهی از فرهنگ انقلابی و اسلامی ما است؛ متناسب با وضعیت امروز و فردای ما است... مربوط به وضع کنونی و شرایط کنونی کشور نیست، این یک تدبیر بلندمدت برای اقتصاد کشور است؛ میتواند اهداف نظام جمهوری اسلامی را در زمینهی مسائل اقتصادی برآورده کند؛ میتواند مشکلات را برطرف کند؛ درعینحال پویا هم هست؛ یعنی ما این سیاستها را به صورت یک چهارچوب بسته و متحجر ندیدهایم، قابل تکمیل است، قابل انطباق با شرایط گوناگونی است که ممکن است در هر برههای از زمان پیش بیاید و عملاً اقتصاد کشور را به حالت «انعطافپذیری» میرساند؛ یعنی شکنندگی اقتصاد را در مقابل تکانههای گوناگون برطرف میکند... عمل در اینجا یک عمل صالح است؛ هرکسی که در این زمینه اقدام و عمل بکند، قطعاً مصداق «وَ عَمِلوا الصالِحات» خواهد بود. مقام معظم رهبری
سید حمید روحانی مورخ ایرانی و نویسنده کتاب مشهور «نهضت امام خمینی» است. این مجموعه که چاپ اول آن مربوط به سال 1381 بوده ، به نگارش تاریخ نهضت امام خمینی با ارائه شواهد و اسناد و مدارک می پردازد و سعی دارد جزئیات این نهضت را بازگو کند تا خوانندگان و علاقمندان بدرستی از ماهیت و حقیقت انقلاب اسلامی آگاهی یابند. نویسنده در مقدمه یادآور شده است که از آغاز نهضت اسلامی ، جریان های درونی و برونی آن را پیگیری کرده و در متن آن قرار داشته است و بجز یک سال سفر ترکیه ، در دیگر تبعیدها و هجرت ها با امام بوده و همواره به گردآوری اسناد و اطلاعات همت گمارده است. امتیاز دیگر این دفتر ، اسناد و مدارکی است که از دشمن به جای مانده است و بهترین منبع برای دریافت و تحلیل سیر حوادث و رویداد این حرکت بزرگ اسلامی است.
دفتر اول شامل زندگی نامه امام خمینی ره ، تألیفات ، تدریس و مرجعیت عامه امام خمینی ره ، دوران پیش از آغاز نهضت ، انقلاب سفید ، جریان تصویب نامه انجمن های ایالتی و ولایتی ، نهضت ضد انقلاب سفید ، فاجعه خونین فیضیه ، نهضت امام خمینی ره و عاشورای حسینی ، دستگیری امام و قیام اسلامی 15 خرداد ، پشتیبانی های مردمی از امام ، تداوم نهضت ، آزادی امام از زندان و پیامدهای آن ، سالگرد 15 خرداد و استواری راه عاشوراییان ، احیای رژیم کاپیتولاسیون و تبعید امام ، جنبش های مسلحانه در ایران و .. پرداخته است.
در دفتر دوم مطالبی همچون ادامه نهضد در تبعید ، واکنشهای درون مرزی و بازتاب های جهانی تبعید امام، تبعید امام به عراق، جنگ شش روزه و بازتاب آن، واکنش انتقامجویانه شاه، جشن تاجگذاری و پیامدهای آن، شهادت جهان پهلوان تختی، کشمکش ابرقدرت ها در خلیج فارس، مبارزه روحانیان با کنسرسیوم سرمایه گذاری در ایران، توطئه جهانی به منظور پیشگیری از مرجعیت جهانی امام و بازتاب شهادت آیه الله سعیدی پرداخته است.
دفتر سوم نیز به مطالبی همچون نقش روشنفکران، ریشه اندیشه اسلام منهای روحانیت، خیزش های قهرآمیز، رسالت جهانی امام خمینی ره، توطئه اسلام زدایی پرداخته است.
موضوع دفتر چهارم نهضت امام خمینی ره، حکومت اسلامی است که از رویدادهای سازنده و سرنوشت ساز نهضت امام به شمار می آید. امام خمینی ره با طرح حکومت اسلامی در نجف، در سال ۱۳۴۸ دگرگونی فکری و سیاسی ژرفی در میان ملت ایران پدید آورد و حکومت اسلامی را به عنوان جایگزین رژیم پوسیده شاهی و سلطنتی به نمایش گذاشت. از اهداف و انگیزه های نگارنده در تدوین کتاب، روشن کردن این نکته بوده است که طرح و بحث حکومت اسلامی در ایران، زمینه ای دیرینه و درازمدت داشته و این گونه نبوده است که تنها در سال ۱۳۵۶ یک باره بر سر زبان ها افتاده باشد اما جای بالندگی و خرسندی است که در کنار این رسالت ارزنده، نام و یاد برخی از گروه ها، جمعیت ها و جوانمردانی را که با هدف برپایی حکومت اسلامی گروه تشکیل دادند، فداکاری و دلاوری کردند و گمنام ماندند، زنده کند و در تاریخ به ثبت رساند.
کتاب جوانان درباری و آرمانشهر روایت تاریخی و شیرین یکی از مبارزان و مجاهدان حکومت اسلامی است به نام بهمن حجت کاشانی که همراه همسرش کاترین عدل از درون دربار شاهنشاهی و پادگان نظامی به پیام انقلابی امام (ره) لبیک گفتند و با چشم پوشی از مادیات و زرق و برق درباری به سوی برپایی و ساختن
این حرکت و مجاهدت نشان از آن دارد که نهضت اسلامی امام (ره) علاوه بر این که بر دل و جان مردم ایران نشسته است، تا عمق ذهن و جان برخی از اهالی کاخ ستمگران رسوخ و رخنه کند و ندای ملکوتی ایشان بر جان بیدار دلانی که هنوز از لذات و جذبههای کاخ و کاخنشینی سرمست نشدهاند را به سوی نور و روشنایی بکشاند و از آنان درباریانی انقلابی و مسلمان بسازد.
گزیده بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درباره ی انقلاب اسلامی و دهه فجر :
1- در انقلاب ما باید مکتب، قرآن، اسلام، وحدت و امامت حفظ شود.
2-دهه فجر مقطع رهایی ملت ایران است.
3-زنده نگه داشتن یاد شهدای انقلاب باعث تداوم حرکت انقلاب است.
4-دهه فجر آئینه ای است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد.
5- انقلاب اسلامی با اتکائ به قدرت مردم ،آسیب ناپذیر است.
6- این انقلاب، بی نام خمینی(ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.
7-ملت ما باید قدرت و عظمتی را که در سایه اسلام و وحدت و مجاهدت به دست آورده حفظ کند.
8- وحدت،کلید موفقیت و رمز پیروزی انقلاب ما بوده است.
9-حفظ حیثیت و آبروی انقلاب اسلامی و نظام، امروز بر همه واجب است.
10- خط انقلاب، خط عظمت اسلام و مسلمین و دفاع از مظلومین و مستضعفین است.
11- ما میراث بزرگ امام خمینی (ره) و همه ارزشها و اصول آن را حفظ خواهیم کرد.
12-جمهوری اسلامی متکی به یک ملت مومن، سرافراز،اصیل و ریشه دار است.
13- دهه فجر، دهه تجدید قوای نیروهای انقلابی و تجدید میثاق ملت با انقلاب است.
14- دهه فجر عیدی است که یک تاریخ سر تا پا ظلم و طغیان را قطع کرد.
15- دهه فجر مظهر شکوه و عظمت و فداکاری ملت ایران است.
16- بیست و دوم بهمن برای ما روز بازیابی خاطره انقلاب است.
17- انقلاب ما براساس یک ایمان بود.
18- انقلاب و نهضت امام (ره) برای حاکمیت اسلام بود.
19- از ارزشهای انقلاب و دستاوردهای انقلاب باید همه، زن و مرد و پیر و جوان دفاع کنند.
20- پیروزی انقلاب اسلامی در ایران سرآغاز حاکمیت ارزشهای معنوی بوده است.
21- وحدت کلمه و حضور خود را در صحنه حفظ کنید و یاد امام و انقلاب را زنده نگه دارید.
22- بیست و دوم بهمن روز تجدید عهد با انقلاب، امام و اسلام است.
هم زمان با دههی مبارک فجر و میلاد حضرت زهرا(س) اسامی برندگان شهرستانی دهمین جشنوارهی کتابخوانی رضوی اعلام شد.
برندهی کتابخانه امام صادق(ع)اندان: آقای علیرضا ترابی