May 11
May 11
🆕 🆕 🆕 اندیشکده سدید برگزار می کند :
⛔️⚠️ «کاوشی در زیست جنسی جامعه»
🚻 بر آنیم تا درباره نیاز جنسی جوانان جامعهمان عمیق فکر کنیم ، صریح سخن بگوییم و برای حل مشکلات آن منطقی تصمیم بگیریم.
#بخش_اول
جلسات #درس_گفتگو
1⃣ در این بخش با کارشناسان شاخص این حوزه به گفتگو می نشینیم. دیدگاه صاحب نظران مختلف را می شنویم و به چالش می کشیم .
#بخش_دوم :
#میزگرد هماندیشی
2⃣ در این بخش کارشناسان با نظرات مختلف را گرد هم جمع می کنیم تا نظرات یکدیگر را نقد کنند و در مناظره ای چالشی بتوانیم نقاط قوت و ضعف صحبت هایشان را بهتر بفهمیم.
3⃣ لازمه آزاد اندیشیدن ، شنیدن نظرات گوناگون و نقد آنها و در پایان منطقی نتیجه گرفتن است.
اندیشکده سدید
مرکزی برای تفکر ، آزاداندیشی و گفتگو
با بخشی از نظرات دکتر حسین #سوزنچی آشنا میشویم :
🔴 بسیاری از والدین موقعی که خواستگاری برای دخترشان میاید چنان شرایط دشواری را جلوی روی پسر میگذارند که وی پشیمان میشود!
اما برای همین پسر برقراری انواع ارتباط با همان دختر بسیار سهل الوصول تر است.
این مطلب پیام ساده و روشنی به دختر و پسر می دهد که به جای اندیشیدن به ازدواج، در اندیشه برقراری روابط پنهانی باشید
🔴 اگر اوقات فراغت نوجوان به نحو مطلوب پر نشود،افراد در صدد پر کردن اوقات خود با راه های ساده و جذاب تر برمیآیند که که به علت فوران میل جنسی،دوستی با جنس مخالف جذابیت فراوانی دارد.
🔴 زن به عقیده روانشناسان صبر و استقامتش در مقابل شهوت از مرد بیشتر است و برای همین است که همواره مردان به سراغ زنان می رفته اند و زنان ناز می کرده اند. اما آن چیزی که زن را از پا در میآورد و اسیر می کند این است که نغمه محبت وصفا و وفا و عشق را از دهان مردی بشنود. خوشباوری زن در همین جاست. زن مادامی که دوشیزه است و هنوز صابون مردان به جامه اش نخورده است؛ زمزمه های محبت مردان را به سهولت باور می کند...
مردان شکارچی از این احساس زن سوءاستفاده می کنند. دام «عزیزم، از عشق تومیمیرم» برای شکار دخترانی که درباره مردان تجربه ای ندارند بهترین دامهاست.( به نقل از شهید مطهری)
🔴 دختران در درجه اول خواهان یک پسر هستند تا با او دوست شوند اما پسران در درجه اول خواهان یک دختر هستند تا با وی رابطه جنسی (هر نوع لذت جنسی) برقرار کنند؛ بدین ترتیب دوستی ها اغلب با ابراز محبت پسر به دختر شروع میشود. در واقع پسر می کوشد تا با ارضای عاطفی دختر زمینه ای را فراهم آورد که دختر در مسیر ارضای جنسی وی قرار گیرد.
🔴 غالبا به خاطر اینکه هنوز دختر و پسر شرایط ازدواج ندارند یا اگر دارند با این بهانه که هنوز یکدیگر را کامل نمی شناسند مساله خواستگاری رسمی منتفی میشود. اینجاست که پسر برای رفع دغدغه عاطفی دختر وعده ازدواج می دهد. از آنجایی که هیچ تعهد شرعی و قانونی وجود ندارد در بسیاری از موارد پس از ارضای جنسی پسر، دختر به حال خود رها می شود
🔴 اگر احساس نیاز جنسی در فرزندی بیدار شد و والدین تدبیری برای ارضای او نیندیشند در بسیاری از موارد فرزند این نیاز را به صورت مخفیانه ارضا خواهد کرد؛ در حالی که والدین در این توهمند که فرزندشان پاک دامن است.
🔴 در جوامعی که روابط آزاد جنسی وجود دارد، عملا ازدواج برای کسانی که واقعا بخواهند به خانواده وفادار بمانند، شروع دوره محدودیت جنسی ست.
در چنین جوامعی بنیاد خانواده از ابتدا سست پایه ریزی میشود. اما اگر ازدواج پایان محرومیت های جنسی باشد(این اتفاق برای کسی میفتد که تا قبل از ازدواج با کسی رابطه نداشته است) خود همین لذت جنسی که زن و شوهر برای اولین بار در تعامل با یکدیگر می برند از عوامل تشدید علاقه آنها به یکدیگر می شود.
🔴 یکی از مشکلاتی که در ارائه آموزش جنسی به صورت عمومی وجود دارد این است که خود این آموزش ها زمینه اشتیاق به این روابط را در نوجوانان و جوانانی که هنوز درگیر نشدند، تشدید میکند و لذا آموزش همگانی مناسب نیست.
⚠️گفتگویی جذاب با دکتر سوزنچی پیرامون مسائل جنسی جوانان
🗓یکشنبه ۲ اردیبهشت
🕒ساعت ۱۵
💉تالار عزلت دانشکده پزشکی
🆔 @sadid_BTUMS
کتاب «جنسیت ودوستی» ، مواجهه اسلامی با مساله رابطه دختر و پسر ، اثر دکتر #سوزنچی در روز درس گفتگوی ایشان با تخفیف عرضه خواهد شد.
@sadid_BTUMS
An-Islamic-Framework-for-Female-Sexual-Health.pdf
729.6K
مقاله دکتر حسین #سوزنچی
«تبیین چارچوبی اسلامی برای سلامت روابط جنسیتی دختران»
🆔 @sadid_BTUMS
✅ بخشی از کتاب خانم کاری لوکاس که توسط دکتر سوزنچی امروز قرائت شد:
ما از آنچه میتوانستیم به دست آوریم دور شدیم. در دانشگاه به ما می گفتند که وجود مردان ضرورتی ندارد. در فرهنگ عمومی به ما میگفتند که اولویت اول، شغل است نه خانواده؛ کسانی که مادر خانه دار شده اند زندگی را باخته اند.و با این حال آیا ما واقعا خوشحال تر از مادران و مادربزرگهایمان هستیم که در دوره ای می زیستند که هنوز انقلاب جنسی به انها آزادی نبخشیده بود؟پاسخ این پرسش برای بسیاری از زنان منفی ست.»
کاری لوکاس خانم متخصص جوانی که اخیرا صاحب فرزند شده، در راهنمای جهت گیری نادرست به سمت زن، سکس و فمنیسم صریحا اعلام میکند:
«دروغی را که به زنان گفته شد تصحیح کنید و هم اکنون درب را بر روی اساتید فمنیست و باقی سینه بندهایی که زندگی زنان را به فلاکت کشانده ببندید! شرط میبندم معلم فمنیست شما هیچ گاه به شما نگفته است که : آزادی زنان، مردان را از بار هرگونه مسئولیتی و زنان آزاد شده را از ازدواج و اغلب زنان از دست بند گریخته را از امکان تشکیل خانواده آزاد کرد. او به شما نگفته که زنانی که امروزه در دهه بیست سالگی و سی سالگی عمر خود تنها زندگی می کنند، اندکی پیش، پس از مدتی زندگی مشترک با دوست پسرهایشان دور انداخته شده اند و اکنون مدت هاست که به چین و چروک بدنشان که همچون ساعت بیولوژیک شاهدی بر گذر غیر قابل برگشت زمان است، نگاه می کنند. او حتما نگفته است که این زنان اکنون مردانی را ترجیح می دهند که نان آورشان باشد و بتوانند در سختی ها به آنان تکیه کنند.
جنسیت و دوستی،ص 72
🆔 @sadid_BTUMS
دکتر سید علی #آذین، متخصص پزشکی اجتماعی:
🔴 سوالات و كنجكاویهای جنسی از كودكی وجود دارد، این كنجكاویها غیرطبیعی نیستند ولی اگر آموزش لازم به كودك داده نشود، میتواند آسیبزا باشد.
🔴 شواهد پژوهشی قوی در همه كشورهای دنیا اعم از توسعهیافته و در حال توسعه وجود دارد كه نشان میدهند آموزش «مناسب» و «به موقع» نه تنها كودكان و نوجوانان را تشجیع نمیكند كه کنجکاویهای جنسی بیشتری داشته باشند بلكه باعث میشود آنها بیشتر به رفتارشان دقت كنند و از عواقب آنچه ممكن است بخواهند انجام دهند آگاه باشند.
🔴 رسانهها میتوانند در آگاه كردن پدر و مادرها نقش داشته باشند اما آگاهیسازی به كودكان باید در شرایط كنترلشدهتر و با استانداردهای صحیح صورت بگیرد. نظام آموزشی بیشترین نقش را در آگاه كردن كودكان دارد چون همانطور كه اشاره شد، از پدر و مادرهایی كه خودشان سواد جنسی صحیحی ندارند نمیتوانیم انتظار داشته باشیم از عهده آموزش فرزندانشان در این زمینه برآیند.
🔴 برای پیشدبستانیها، دبستانیها و مقاطع مختلف دیگر تحصیلی باید آموزشهای مختلفی در قالب محتوای كتابهای درسی، برگزاری كلاسهای آموزشی، کتاب های داستان و شعر و حتی بازی ارائه شود. فراموش نكنیم كه نوجوانها بالقوه امكان پدر و مادر شدن دارند چون سیستم بیولوژیك آنها فعال شده، نمیتوان گفت نباید به آنها اطلاعات و هشیاری لازم داده شود چون ممكن است با رفتارهای غیرمسئولانه، عواقبی را به خود و خانواده تحمیل كنند.
🔴 با پیشرفت تكنولوژی، نمیتوانیم بچهها را قرنطینه كنیم كه به هیچ چیزی دسترسی نداشته باشند. لازم است كه به آنها آموزش دهیم در مواجهه با فضاهای مختلف چه برخوردی داشته باشند و به سمت گرفتن چه اطلاعاتی نروند.
🔴 دنیا دو راهكار عمده را پیش گرفته و بعد از چند دهه نتایج هر دو مشخص است. در زمانی كه دولت بوش در آمریكا بر سر كار بود، تمركزشان را به جای آموزش جنسی، صرفاً بر خویشتنداری گذاشتند و تنها به كودكان تاكید كردند كه باید تا رسیدن به یك رابطه سالم و پایدار جنسی، خویشتندار باشند. همزمان در كشورهای اروپایی به آموزش جنسی با استانداردهای مناسب و در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام شد. نتیجه بعد از دو سه دهه این شد كه آمار بیماریهای ناشی از روابط ناسالم جنسی و بارداری در نوجوانان در امریكا به شدت افزایش پیدا كرد و در اروپا كنترل شد.
🔴 معتقدم اگر فكری به حال این وضعیت نكنیم و هرچه زودتر تعلیم و تربیت جنسی را جدی نگیریم، با آنومی یا #هرج_و_مرج_جنسی مواجه خواهیم شد. همه چیز را به قضا و قدر سپردهایم و تلاش نمیكنیم در این سیل خروشان تغییرات اجتماعی که همه جهان را فرا گرفته است، قایقی درست كنیم تا نگذاریم نوجوانان و جوانان کشورمان غرق شوند. بنابراین محتوم است كه ادامه این مسیر نه تنها مشکلات متعدد فعلی را حل نمیکند بلکه روز به روز ما را با آسیبهای بیشتری روبرو خواهد کرد.
🆔 @sadid_BTUMS
کاربران محترم کانال اندیشکده می توانند سوالات خود از دکتر #آذین و یا انتقاد خود نسبت به نظرات ایشان را با ادمین کانال در میان بگذارند تا در جلسه درس گفتگوی فردا منعکس شود.
@Andishkadeh_sadid
فرصت گفتگو ونقد نظرات در جلسه میزگرد هم اندیشی تاریخ ۱۶ اردیبهشت نیز وجود دارد
🆔 @sadid_BTUMS