✍️ یادتونه در دولت #شهید رئیسی درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شده بود؟
🔻هیچی خواستیم بگیم با دستور مسئولین محترم در دولت جناب آقای پزشک(دکتر) پزشکیان لغو شد!
مصوبات مربوط به دریافت ریالی حق ماموریت خودشون و آقازاده هاشون رو که بار سنگین مالی رو دوش دولت داشت رو لغو کردند و دوباره به #دلار به آقازادههای مفتخور حق ماموریت میدن از اونور مصوبه #رایگان بودن درمان کودکان زیر هفت سال رو برای قشر مستضعف حذف میکنند به این بهانه که هزینهها بالاست .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | اخبار مدینه 1️⃣
💠 بشنوید از میزان علاقه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به فاطمه زهرا سلام الله علیها ❤️🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | اخبار مدینه 2️⃣
💠 بشنوید از میزان علاقه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به فاطمه زهرا سلام الله علیها ❤️🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسی که بر حضرت فاطمه زهرا سلام الله #صلوات بفرستد خداوند دو کار را برای او انجام می دهد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این حرم امکان ندارد لحظه ای تنها بماند
پرچمش بالاست باید تا ابد بالا بماند
﷽
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
🍃السَّلامُ علیڪَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمنُ و یا شریڪَ القرآن یا امامَ الاِنسِ والجانِّ سیِّدے و مولایَ ! الاَمان الاَمان..
تعجیل در فرج آقاصاحب الزمانصلوات
#امام_زمان
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
✨﷽✨
📌 من محتاجم یا او؟
✍چرا باید برای سلامتی امام زمان دعا کنیم، در حالی که خدا اراده کرده است ایشان تا زمان ظهور زنده باشند؟
در جواب باید گفت امام زمان هم انسان هستند و همانند دیگر انسانها و سایر معصومین دچار بیماری میشوند. فراموش نکنیم که تحقق اراده و مشیّت الهی، همواره با «اسباب و وسیله» انجام میگیرد و دعا یکی از مهمترین وسیلههاست. همچنین آنچه که ارادهٔ الهی بر آن صورت گرفته حفظ جان حضرت از مرگ است و این تناقضی با بیماری جسمی حضرت ندارد.
🤲 این دعا کردن برای فرج و سلامتی امام، آثار فراوانی هم دارد که در ادامه به دو مورد از آنها اشاره میکنیم:
1⃣ ما با دعا حضرت را یاد میکنیم و علاقه و محبت خود را به ایشان نشان میدهیم. امام نیز این محبت ما را بیپاسخ نمیگذارند و به جبران آن برای ما دعا میکنند.
2⃣ دعای همیشگی برای امام یعنی حضرت برایمان اهمیت دارد و مهم بودن امام برای ما باعث میشود کاری که سبب ناراحتی ایشان میشود را انجام ندهیم.
🔅 پس اگر دقت کنیم میبینیم که فایدهٔ دعا برای ایشان، بیشتر متوجه خود ماست و در واقع این ماییم که محتاجیم.
زینت و آراستگی
[#منبر]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
سوال:دختران قبل از ازدواج تا چه میزان مىتوانند آرایش کنند؟ مثلا آیا مجاز به گرفتن موهاى صورت یا گرفتن ابرو هستند؟
جواب : فى نفسه مانعی ندارد ولى اگر بر این کار مفسدهاى مرطبت شود یا در معرض دید نامحرم باشند، جایز نیست.
✅بیان موضوع
در مورد جایگاه آراستگی همین جمله کافیست که خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «إِنَّا زَینَّا السَّمَاءَ الدُّنْیا بِزِینَةٍ الْکَوَاکِبِ» ما آسمان نزدیک [=پایین] را با ستارگان آراستیم.(۱)
همان طور که از این آیه استفاده می شود، خداوند ستارگان را زینت های آسمان قرار داده و از آن با عنوان نعمت یاد میکند بنابراین زینت فینفسه امری مذموم و ناپسند نیست. لذا خداوند در خلقت آسمانها و زمین از زینت استفاده نموده است.
➖خداوند در قرآن بهرهگیری از زینت را برای مسلمانان مجاز دانسته و آنها را به آراستگی فرامیخواند و نظر کسانی را که به غلط، آراستگی و زینت را با دین و آموزههای ناب آن در تضاد میپندارند، مردود میشمارد: «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللّهِ الَّتِيَ أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالْطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِي لِلَّذِينَ آمَنُواْ...»ای رسول! بگو چه کسی زینت خدا را که برای بندگان خود بیرون آورده و نیز روزیهای پاکیزه را حرام کرده است؟ بگو: این برای کسانی است که ایمان آوردهاند.(۲)
➖خداوند در آیه ای دیگر آراستگی در مساجد دستور فرموده؛«يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ» ای فرزندان آدم ! زینت خود را در هنگام رفتن به هر مسجدى، با خود بردارید.(۳)
🟢آراستگی در سیره و حدیث
➖در سیره پیامبر خدا صلی الله علیه و آله آمده است که هرگاه ایشان قصد خروج از خانه یا پذیرفتن کسی را داشت، موی سر خود را شانه میزد، سر و وضع خود را مرتب میکرد. خویشتن را میآراست و برای آنکه تصویر خود را ببیند، در ظرف آبی مینگریست. وقتی سبب این کار را میپرسیدند، میفرمود: «اِنَّ اللّهَ تَعالی یُحِبُّ مِنْ عَبْدِهِ إِذا خَرَجَ إِلی إخْوانِهِ أَنْ یَتَهَیّاَ لَهُمْ وَ یَتَجَمَّلَ» خداوند متعال دوست دارد که بندهاش چون به سوی برادران خود بیرون میرود خود را برای آنها منظم کند و خود را بیاراید و زیبا سازد.(۴)
➖امیرالمؤمنین علیهالسلام که خود در غایت زهد و ساده زیستی بود، هرگز سهلانگاری در آراستگی و آراسته بودن را روا نمیدانست. روایتی از آن حضرت نقل شده که نشان میدهد رفاقت و صمیمیت و خویشاوندی نباید باعث کوتاهی در این امر شود. آن حضرت فرمود: «لِیتَزَینَ اَحَدُکُم لأَخیهِ الْمُسْلِمِ کما یتَزَینَ لِلْغَریبِ الَّذی یحِبُّ أَنْ یراه فی احسن الهَیئة».
هر یک از شما برای برادری که به دیدنتان آید خود را بیارائید چنانکه برای بیگانهای مایلید در بهترین قیافه شما را ببیند، زینت میکنید.(۵)
➖حضرت امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: «إِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یحِبُّ الْجَمَالَ وَ یحِبُّ أَنْ یرَی أَثَرَ نِعْمَتِهِ عَلَی عَبْدِه»
خداوند جمیل است و جمال را دوست دارد و دوست دارد آثار نعمت خود را بر بندهاش ببیند.(۶)
➖امام صادق علیه السلام در قسمتی از حدیث خود میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی یحِبُّ الْجَمَالَ وَالتَّجَمُّلَ وَ یکْرَهُ الْبُؤْسَ وَالتَّبَاؤُسَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَنْعَمَ عَلَی عَبْدٍ نِعْمَةً - أَحَبَّ أَنْ یرَی عَلَیهِ أَثَرَهَا - قِیلَ وَ کَیفَ ذَلِکَ قَالَ ینَظِّفُ ثَوْبَهُ وَ یطَیبُ رِیحَهُ - وَ یحَسِّنُ دَارَهُ وَ یکْنُسُ أَفْنِیتَهُ - حَتَّی إِنَّ السِّرَاجَ قَبْلَ مَغِیبِ الشَّمْسِ ینْفِی الْفَقْرَ - وَ یزِیدُ فِی الرِّزْقِ» همانا خدا دوست دارد زیبائی و زیبانمائی را و زشت میدارد. بدحالی و بدنمائی را زیرا خدا عزوجل چون نعمتی به بنده دهد دوست دارد اثرش را در او بیند، گفته شد، چگونه؟ فرمود: جامه خوب و پاکیزه و بوی خوش بزند و خانه خوب و گرد و غبار خانه را جاروب کند، تا این که چراغ را پیش از غروب خورشید روشن کند که فقر را ببرد و روزی را بیفزاید.(۷)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🔶انواع آراستگی
🔸آراستگی اندیشه:
این آراستگی را میتوان به سه زینت اساسی خلاصه کرد: علم، حکمت و ادب.
علم: امام علی علیه السلام میفرمایند: «الْعِلْمُ زَینُ الْأَغْنِیاءِ وَ غِنَی الْفُقَرَاء»؛دانش، زینت دهنده ثروتمندان است (منظور از ثروتمندان یعنی کسانی که علم دارند) و بینیاز کننده فقرا (یعنی کسانی که علم ندارند و جاهل هستند).(۸)
در حدیثی دیگر فرمود: «الْعِلْمُ أَشْرَفُ حِلْیةٍ وَ عَطِیة»دانش والاترین و بلندترین زیور و هدیه (بخشیده شده) است.
حکمت: «عَلَیکَ بِالْحِکْمَةِ فَإِنَّهَا الْحِلْیةُ الْفَاخِرَة»؛فراگیر حکمت را پس بدرستی که آن زیوری است فاخر. مراد از حکمت، «علم راست و کردار درست است» و فاخر، هر چیز نفیس و نیکوئیست.(۹)
ادب: امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید: «حُسْنُ الْأَدَبِ زِینَةُ الْعَقْل»ادب نیکو، زیور و زینت خرد و عقل است.(۱۰)
🔸 آراستگی گفتار
امام صادق علیه السلام میفرماید: «الصَّمْتُ کَنْزٌ وَافِرٌ وَ زَینُ الْحَلِیمِ وَ سَتْرُ الْجَاهِل»سکوت گنجی است فراوان و زینت شخص حلیم و بردبار و پوششی است برای جاهل و نادان.(۱۱)
➖ خداوند آموزه لقمان حکیم را در مورد آهسته حرف زدن نقل فرموده و زشتی داد زدن را به صدای گوش خراش الاغ تشبیه فرموده است؛«وَاغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ ۚ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْوَاتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ».(۱۲)
🔸آراستگی رفتار
منظور از آراستگی در رفتار، انصاف، وفا و بردباری، سخاوت و... است. در این زمینه روایات فراوانی هست.
➖امام صادق علیه السلام میفرماید: «رَأَیتُ الْوَفَاءَ یزَینُ الرِّجَال»چنین است که وفا، مردان را زینت میدهد.(۱۳)
➖امام علی علیه السلام میفرماید: «زَینُ الْمُصَاحَبَةِ الِاحْتِمَال»زینت مصاحبت، تحمل کردن است؛ یعنی تحمل کردن بیادبیهای مصاحب (دوست) یا تحمل دیون و اخراجات و مؤنات او هرگاه و هر زمان که محتاج باشد.(۱۴)
➖همچنین امیرمؤمنان علیه السلام میفرماید: «السَّخَاءُ یکْسِبُ الْمَحَبَّةَ وَ یزَینُ الْأَخْلَاق»؛سخاوت دوستی را کسب میکند؛ یعنی باعث میشود که مردم با او دوست شوند و خوبیها و خصلتها را زینت و آرایش میدهد.(۱۵)
🔸آراستگی ظاهری
امام صادق علیه السلام در قسمتی از حدیث خود میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی یحِبُّ الْجَمَالَ وَالتَّجَمُّلَ وَ یکْرَهُ الْبُؤْسَ وَالتَّبَاؤُسَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَنْعَمَ عَلَی عَبْدٍ نِعْمَةً - أَحَبَّ أَنْ یرَی عَلَیهِ أَثَرَهَا - قِیلَ وَ کَیفَ ذَلِکَ قَالَ ینَظِّفُ ثَوْبَهُ وَ یطَیبُ رِیحَهُ - وَ یحَسِّنُ دَارَهُ وَ یکْنُسُ أَفْنِیتَهُ - حَتَّی إِنَّ السِّرَاجَ قَبْلَ مَغِیبِ الشَّمْسِ ینْفِی الْفَقْرَ - وَ یزِیدُ فِی الرِّزْقِ» همانا خدا دوست دارد زیبائی و زیبانمائی را و زشت میدارد. بدحالی و بدنمائی را زیرا خدا عزوجل چون نعمتی به بنده دهد دوست دارد اثرش را در او بیند، گفته شد، چگونه؟ فرمود: جامه خوب و پاکیزه و بوی خوش بزند و خانه خوب و گرد و غبار خانه را جاروب کند، تا این که چراغ را پیش از غروب خورشید روشن کند که فقر را ببرد و روزی را بیفزاید.(۱۶)
➖ حضرت پیامبر(ص) :«إِنَّ خَیرَ نِسٰائِکُمُ: الوَلُودُ، الوَدُودُ، العَفِیفَةُ، العَزِیزَةُ فِي أَهلِهٰا، الذَّلِیلَةُ مَعَ بَعلِهٰا، المُتَبَرِّجَةُ مَعَ زَوجِهٰا، الحَصٰانُ عَلیٰ غَیرِهِ، الَّتِي تَسمَعُ قَولَهُ، وَ تُطِیعُ أَمرَهُ، وَ إِذَا خَلٰا بِهٰا بَذَلَت لَهُ مَا یُرِیدُ مِنهٰا، وَلَم تُبَذِّل کَتَبَذُّلِ الرَّجُلِ».
برترین زنان شما کسانی هستند که بچه زا، با شوهران خود مهربان، و با حجاب و پوشیده باشند و در بین طایفه خودشان با عزت، ولی در مواجهه با شوهران خود متواضع و نرمخو باشند، و برای شوهرانشان خود را آرایش و زینت نمایند و در میان نا محرمان (و در جامعه) عفیف باشند، از شوهران خود اطاعت نموده و هرگاه با همسران خود خلوت کنند، خود را کاملاً در اختیار آنان قرار دهند و در مقابل شوهرانشان همچون مردان (خالی از آرایش و زینت و معاشرت زنانه) نباشند.(۱۷)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🔴آرایش های حرام
➖اصل آرایش برای زن حرام نیست؛ آنچه حرام است ارائه زینت به نامحرم و تبرج است نه اصل آرایش، آن چنانکه خداوند در قرآن می فرماید"... لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولی ...» همچون دوران جاهليّت نخستين (در ميان مردم) ظاهر نشويد.
➖«وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ...»
و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوسآلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را -جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسریهای خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان همکیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود . و همگی بسوی خدا بازگردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!(۱۸)
💠داستان(شأن نزول)
جابر بن عبدالله بنا به نقل مقاتل چنین گوید: اسماء دختر مرثد داراى نخلستانى بود. روزى زنان مدینه نزد وى رفته بودند در حالتى که لباسى که روى لباسها مى پوشند و به آن آزار مى گفتند، در تن نداشتند و از این روى زینت پاى آنها یعنى خلخال و نیز گردن و برآمدگى سینه (پستان) آنها کاملاً نمایان شده بود.
اسماء به سخن آمد و گفت: این چه حرکت زشتى است که مرتکب شده و با این وضع در باغ من آمده اید. خبر به رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم رسید و این آیه نازل گردید.
➖«إنّ رسولَ الله (ص) لَعَنَ المخنَّثینَ منَ الرِّجالِ والمُتَبَرِّجات منَ النِّسٰاءِ، وَقالَ: «أَخرِجُوهُم مِن بُیُوتِکُم...».
ابن عباس میگوید: همانا رسول خدا (ص) لعنت میکرد مردانی را که خود را شبیه به زنان میکردند و همچنین زنانی را که خود را [نزدِ نامحرمان] آرایش میکردند و میفرمود: «این دو دسته را به خانههای خود راه ندهید و...».
➖ در حدیث معراج که پیامبر تجسم اعمال برخی گناهان را نقل می فرمود تجسم عمل آرایش حرام اینگونه بیان شده است؛«وَ أَمَّا الَّتِي كَانَتْ تَأْكُلُ لَحْمَ جَسَدِهَا فَإِنَّهَا كَانَتْ تُزَيِّنُ بَدَنَهَا لِلنَّاسِ» اما زنی که گوشت بدنش را میخورد زنی است که بدنش را برای مردم آرایش میکرد .
💠داستان
زنی در کعبه طواف می کرد و مردی هم پشت سر آن زن می رفت. (لحظه ای) آن زن بازوی خود را خارج کرد و آن مرد دستش را دراز نمود و بر روی بازوی آن زن گذاشت. خداوند دست آن مرد را به بازوی زن چسباند. مردم ازدحام نمودند، بطوری که راه عبور بسته شد. کسی را پیش امیر مکه فرستادند و امیر مکه، فقهاء و علماء را حاضر نمود و آنها فتوا دادند که باید دست مرد را ببرند، چونکه آن مرد مرتکب جنایت شده است.
امیر مکه گفت: «آیا در اینجا از خانواده پیغمبر (ص) کسی هست؟»
گفتند: «بلی! حسین بن علی (ع) اینجا است.»
امیر مکه کسی را نزد امام حسین (ع) فرستاد. امام حسین (ع) تشریف آوردند. به آن حضرت عرض کردند: «ای فرزند رسول خدا! حکم خدا درباره اینها چیست؟»
امام حسین(ع) رو به کعبه نموده و دست هایشان را بلند کردند. مدتی مکث فرموده و دعا نمودند. بعد بطرف آنها تشریف آوردند و دست آن مرد را از بازوی زن خلاص نمودند.
امیر مکه عرض کرد: «یا حسین! این مرد را برای این کاری که از او سر زده است، عذاب نکنیم؟»
حضرت فرمودند: «نه.»
می گویند آن مرد، همان «جمال» بود که در کربلا دست امام حسین (ع) را قطع نمود و اینگونه لطف حضرت را جواب داد!!
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.ملک/۵.
۲.اعراف/۳۲.
۳.اعراف/۳۱.
۴.مكارم الأخلاق ،ج۱،ص۵۸.
۵.الخصال ،ص۶۱۳
۶.کافی، ج۶، ص۴۳۸
۷.امالى طوسى، ص۲۷۵.
۸.تصنیف غررالحکم ،ص۴۲
۹. همان، ص۵۸
۱۰.بحار الانوار،ج۷۸، ص۸۰
۱۲.لقمان/۱۹.
۱۳.بحار الانوار، ج۴۷، ص۳۲.
۱۴تصنیف غررالحکم ،ص۴۲۰.
۱۵.همان،ص۳۷۸.
۱۶.بحار الانورج۷۳، ص۱۷۶.
۱۷.من لايحضره الفقيه، ج۳، ص۳۸۹.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
مروت و جوانمردی
#منبر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدلله رَبِّ الْعالمِینَ وَ صلّیَ اللهُ عَلَى خَیر خَلْقه محَمَّد و آله الطَّاهرِین
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
در جنگ صفین هنگامی که دو لشکر معاویه و امیرالمؤمنین در اطراف رود فرات به هم نزدیک شدند، معاویه به یارانش دستور داد: پیش دستی کنید و قبل از آن که علی و سپاهیانش به محل کارزار برسند، آب را بر آنها ببندید. آب به روی سپاهیان علی (ع) بسته می شود. علی (ع) به معاویه پیام داد که: «بهتر است ابتدا با یکدیگر مذاکره کنیم، بلکه بتوانیم با مذاکره مشکل را حل کنیم و گرهی را که می شود با دست باز کرد، نباید با دندان باز کنیم و تا ممکن است از کاری که میان دو گروه از مسلمانان، جنگ و خونریزی راه می اندازد، بپرهیزید. هنوز ما به محل نرسیده شما آب را بستید».
ولی معاویه جنگ را به علی (ع) تحمیل کرد و لشکر امیرالمؤمنین حمله کردند و دشمن را تا چند کیلومتر آن طرف تر، عقب راندند. شریعه (بخش قابل استفاده از رودخانه) را در اختیار گرفتند. جلوی آب را بستند و معاویه چون بی آب ماند، نامه ای التماس آمیز به علی(ع) نوشت. اصحاب علی (ع) گفتند: «محال است؛ زیرا که ما چنین کاری را ابتدا شروع نکردیم. شما اول این کار را کردید و گفتید آب به شما نمی دهیم» ولی امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: «نه ما هرگز چنین نمی کنیم؛ این، عملی است ناجوانمردانه. من با دشمن در میدان جنگ، روبرو می شوم ولی هرگز بدین شکل، نمی خواهم پیروزی کسب نمایم. این شیوه ها از عمل و شأن من به دور است و از شأن یک مسلمان عزیز و با کرامت هم به دور است».
این را می گویند مروت و مردانگی، و مروت بالاتر از شجاعت است. ملای رومی، راجع به علی (ع) گفته است:
در شجاعت، شیر ربّانیستی
در مروّت، خود که داند کیستی
✅بیان موضوع
یکی از واژه هایی که همیشه در مورد انسان های خودساخته و آزاده بکار برده می شود همین صفت «مروّت» است. این کلمه ـ که از ریشه «مرء» گرفته شده است که به معنای «مرد» است ـ معادل مردی و مردانگی است.
➖با توجه به مطالب و احادیث و نقل چند نمونه، به این نتیجه می رسیم که مروّت، عبارت است از: انسانیت و تخلّق به جمیع صفات پسندیده و دوری از تمامی صفات زشت.
➖در عدالت، علاوه بر ترک گناهان کبیره و اصرار نکردن بر گناهان صغیره، انجام ندادن کار خلافِ مروّت هم شرط است؛ یعنی: متخلق شدن به اخلاق افراد زمان و مکان خود؛ یعنی فرد فعلی را که در نزد عامه مردم مستهجن است، مرتکب نشود. البته سنت های حسنه از این امر، استثنا شده اند؛ اگرچه مردم آن را مستهجن بشمارند و عامه مردم آن را ترک کنند. مانند سرمه کشیدن، حنک بستن و حناکردن، و... مادامی که رجحان شرعی دارند.
🔵احادیث
➖امام کاظم(ع) فرمود:
لا دِينَ لِمَنْ لا مُرُوءَةَ لَهُ.
ترجمه كسي كه مروت ندارد، دين ندارد.(۱)
➖ «أَلْمُــرُؤَةُ اِسْمٌ جـامِـعٌ لِسائِرِ الْفَضائِلِ وَ الْمَحاسِنِ».
مروّت، نامى است فراگيرنده هـمه فضيلت ها و خـوبى ها.(۲)
➖حضرت على (ع) فرمود:
« مُرُوَّةُ الرَّجُلِ عَلى قَدْرِ عَقْلِهِ».
مروّت هر كس به قدر عقل و انديشه اوست.(۳)
➖حضرت على(ع) فرمود:
« أَلْمُـرُوَّةُ تَحُثُّ عَلَى الْمَكارِمِ»
مـروّت، آدمـى را بـه صفات عالى برمى انگيزاند.(۴)
➖حضرت على(ع) فرمود:
« أَلْمُـرُوَّةُ تَمْنَعُ مِنْ كُلِّ دَنِيَّةٍ»
مـــروّت، انسان را از هرگونه پستى باز مى دارد.(۵)
➖حضرت على(ع) فرمود:
«مِنْ أَفْضَـلِ الدّينِ أَلْمُـرُوَّةُ، وَلاخَيْرَ فى دينٍ لَيْسَ لَهُ مُرُوَّةٌ».
مروّت، از برترين هاى هر آيينى است و هـر ديـنى كه مـروّت نـدارد، خـيرى هم در آن نيـست.(۶)
➖مردى خدمت امام رضا عليه السلام رسيد و عرض كرد:أَعْطِنى عَلى قَدْرِ مُرُوَّتِكَ به من بقدر جوانمردى تان بخشش و عنايتى كنيد.امام فرمود: «لايَسَعَنى ذلِكَ»در توانم نيست.
مرد گفت:« عَلى قَدْرِ مُرُوَّتى».پس به مقدار مروّت خودم چيزى به من بدهيد.
امام فرمود:« أَمّا اِذا فَنَعَمْ، فَأَعْطاهُ مِأَتَى دينارٍ».«اكنون مى توانم». و دويست دينار به وى عطا كرد.(۷)
➖حضرت على(ع) فرمود:
« أَلْفُتُوَّةُ عَـلى أَرْبَـعَةٍ: أَلتَّواضُعُ مَعَ الدَّوْلَةِ، وَ الْعَفْوُ مَعَ الْقُدْرَةِ، وَالنَّصيحَةُ مَعَ الْعَداوَةِ، وَ الْعَطِيَّةُ بِلا مِنَّةٍ».
جوانمردى چهار گونه است: فروتنى، هنگام فرمانروايى و حكومت. گذشت، هنگام قدرت. خيرخواهى، هنگام دشمنى. و بخشش بدون منت گذاردى.(۸)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🟢نشانه های مروت
در روايات، براى جوانمرد، اوصاف و نشانه هاى زيادى بيان شده، كه به چند نمونه اشاره مى شود:
۱ ـ «عفو و گذشت»:
روح هاى بزرگ، ظرفيتِ عفو هم دارند، ولى افراد حقير و فرومايه، به سرعت درصدد انتقام بر مى آيند.
۲ ـ «آغاز به نيكى»:
نياز را ديدن و شنيدن و پاسخ مساعد و مثبت دادن، مهم نيست. اخلاق جوانمردى آن است كه حفظ آبروى ديگران كنى و پيش از سؤالشان، در رفع نيازشان بكوشى.
۳ ـ «پاسخ بدى با نيكى»:
اين نيز روحيه والا مى خواهد كه در مقابل بدى ديگران، خوبى كنى، اگر ناسزا گفتند، اگر بى اعتنا بودند، تو احترام و ادب كنى، اگر از تو بريدند، تو قطع رابطه و پيوند نكنى.
۴ ـ «عفو با قدرت»:
نشان ديگر اهل فتوّت، آن است كه وقتى قدرت دارند و مى توانند انتقام بگيرند، عفو را پيشه مى سازند.
۵ ـ «غمخوارى محرومان»:
جوانمرد، به نيازمندان رسيدگى مى كند، و افتادگان را دستگيرى و حمايت مى نمايد و خود را در راحت و رنج و غم و شادى ديگران شريك مى داند. به قول سعدى:
تو كز محنت ديگران بى غمى
نشايد كه نامت نهند آدمى
«پورياى ولى» از پهلوانان نامدار كه از مردانگى او، حكايات بسيارى زبانزد مردم است، چنين سروده است:
🌸شعر
گر بر سر نفس خود اميرى، مردى
ور بر دگرى نكته نگيرى، مردى
مردى نبود فتاده را پاى زدن
گردست فتاده اى بگيرى، مردى
🟢ارکان مروت
خواجه عبدالله انصاری فرمولی برای مروت ترسیم کرده است که: ارکان مروت، سه چیز است:
زندگی کردن با خود به عقل
ارتباط با خلق به صبر
ارتباط با حق به نیاز (مناجات)
نشانه ارتباط و زندگی با خود بر مدار عقل سه چیز است:
قدر خود دانستن
اندازه کار خود دیدن
در خیر خویش کوشیدن
و نشانه ارتباط و زندگی کردن با خلق به صبر، سه چیز است:
به اندازه قدرتشان از ایشان انتظار داشتن
عذرهای ایشان را پذیرفتن
از قدرت خویش به ایشان دادن
و نشانه زندگانی با حق به نیاز سه چیز است:
بر هر چه به تو رسد، شکر کنی
هر کاری که برای حق کنی، عذرخواهی
کار حق بر کار خود، ارجح بدانی
🟢مروت در سیره مقدسان
🔶از فرازهاى برجسته دوران جوانى رسول خدا صلي الله عليه و آله قبل از بعثت، شركت او در پيمانى است كه عده اى از جوانمردان قريش، براى دفاع از حقوقِ مظلومان بستند و به، «حلف الفضول» معروف شد. اين گروه، خود را متعهد مى دانستند كه به استغاثه واستمداد بى پناهانى كه به حقشان تجاوز مى شود پاسخ دهند. پيامبرخدا صلي الله عليه و آله از اين پيمان به نيكى ياد مى كرد و هرگز حاضر نبود به هيچ قيمتى آن را بشكند.
🔶نمونه ديگر مروّت و مداراى پيامبر، حتى نسبت به دشمنان سرسخت خويش، اعلان «عفوعمومى» در سال «فتح مكه» بود، كه همراه مسلمانان، فاتحانه وارد مكه شد، همه را بخشيد و با جمله «اِذهَبُوا فَأنتُمُ الطُلَقاء» همه را آزاد كرد و آب عفو بر آتش كينه ها ريخت.
🔶فتوت و راد مردى على عليه السلام در تاريخ، نمونه است و نمونه هايش هم فراوان. در جنگ خندق، وقتى با رقيبى شجاع، همچون «عمروبن عبدودّ» درافتاد و او را به هلاكت رساند، خواهر «عمرو» كنار كشته برادرش آمد و ديد كه زره قيمتى او بر تنش باقى است. پرسيد: قاتل او كيست؟ گفتند: على ابن ابى طالب. گفت: او را هماوردى بزرگوار و جوانمرد كشته است.
و همين «فتوت»هاى على بود كه او را ملقّب و مفتخر به «لافتى الاّ عَلىّ...» ساخت.
🔶سراسر صحنه هاى حماسه آفرين كربلا، نمونه هاى مردانگى بود. چه آن ياران پاكباخته و عاشق، كه مردانه بر خنجر دشمن بوسه زدند و شهادت در ركاب امام را بر زندگى چند روزه ترجيح دادند، چه جوانان هاشمى، چه سردار و سالار شهيدان، حسين بن على عليهماالسلام مظهر غيرت الهى، كه حتى دشمن را به مردانگى دعوت مى كرد و مى فرمود: اگر دين نداريد، لااقل آزاد مرد باشيد و چه علمدار وفا، فرمانده سپاه حسين عليه السلام، حضرت اباالفضل، كه مظهر اعلاى فتوت و راد مردى بود.
به دريا پا نهاد و تشنه لب بيرون شد از دريا
مروت بين، جوانمردى نگر، غيرت تماشا كن
سخن از مروت و فتوت و جوانمردى، دامنه وسيع دارد، به خصوص نمونه هاى تاريخى آن در سيره پيامبر و امامان و اصحاب.
درود بر جوانمردان فتوت پيشه.
💠داستان
میخواست زنش را طلاق بدهد گفتند عیبش چیست؟ گفت: عیب ناموسم را چرا فاش کنم؟!
وقتی طلاقش داد گفتند حال بگو عیبش چه بود؟ گفت عیب ناموس مردم چرا بگویم؟
👌نکته
از باب« تعرف الاشیا باضدادها»میتوان ناجوانمردی های دوران را بیان کرد و به عنوان مسأله ی روز اقدامات ناجوانمردانه یهود صهیونیست در قتل بی رحمانه کودکان و حمله به بیماران را بیان کرد.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج۱، ص۱۴۱
۲.تصنيف غرر الحكم ص۲۵۸
۳.تصنيف غرر الحكم ص۲۵۸
۴.همان
۵. ميزان الحكمة ج۹،ص۱۱۰
۶.ميزان الحكمة، ج۹،ص۱۱۷
۷. بحارالانوار، ج۲ ص۲۹
۸.السعادة الابدّية ص۸۳
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╯
قساوت
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
✅بیان موضوع
این روزها بی رحمی هایی که در فلسطین، صورت میگیرد و بی رحمی ها و قساوت یهود صهیونیست در حق زن و بچه و بیمار و پیر و جوان دل هر انسان آزاده ای را آزار می دهد.
یکی از نشانه های دور شدن افراد از خداوند و سقوط اخلاقی افراد قساوت است .
«قساوت قلب» یا سنگ دلی، از تعابیر قرآنی است و به معنای سختی و عدم انعطاف و پذیرش قلب انسان در مقابل حق و حقیقت می باشد. قساوت، یکی از مهمترین عواملی است که انسانها را از شناخت خداوند و سیر به سوی او بازمی دارد.
قساوت" در زبان عربی از ریشه "قسی" و "قسوه" است؛ که در لغت به معنی خشونت و نفوذناپذیری میباشد؛ لذا به سنگهای خشن و سخت، "قسی" میگویند. و در اصطلاح قرآنی به قلبهایی که در برابر حق، خشوع و انعطافى نداشته باشد و نور هدایت در آن نفوذ نمىکند، قاسیه میگویند.در فارسی از آن به "سنگدلی" تعبیر شده که در مقابل "نرم دلی" قرار گرفته است.
✅عوامل قساوت
قساوت قلب، نیز مانند بسیاری از رفتارهایی که از انسان سر میزند، دارای عواملی است که به برخی اشاره میگردد:
🔴فراموشی یاد خدا
خداوند می فرماید:
«فَوَيْلٌ لِلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّه»
واى بر آنها که قلب هاى سخت و نفوذناپذیرى دارند و ذکر خدا در آنها اثر نمىگذارد.
🔴 آرزوهای دراز
یکی از عوامل بروز قساوت قلب در انسان، آرزوهای دراز است.
در حدیث داریم که از طرف خداوند خطاب به حضرت موسی(ع) گفته شد:« يا موسى، لاتُطَوِّل فِى الدُّنيا أمَلَكَ فَيَقْسُو قَلْبُكَ، وَالْقاسى الْقَلْبِ مِنّى بَعيدٌ».
اى موسى در دنيا آرزوى خود را دراز مگردان، كه دلت سخت مىشود و انسان سخت دل از من دور است».(۱)
🔴گناه
گناه، نشانه غفلت از خداوند است که موجب سیاهى دل وضعف ایمان شده و در صورت استمرار، بر دلها مُهر قساوت زده میشود: «أَوَلَمْ يَهْدِ لِلَّذِينَ يَرِثُونَ الْأَرْضَ مِنْ بَعْدِ أَهْلِهَا أَنْ لَوْ نَشَاءُ أَصَبْنَاهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَنَطْبَعُ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَسْمَعُونَ»؛ آیا کسانى که وارث روى زمین بعد از صاحبان آن مىشوند، عبرت نمىگیرند که اگر بخواهیم، آنها را نیز به گناهانشان هلاک مىکنیم و در دلهایشان مهر مىنهیم تا (صداى حق را) نشنوند؟! طبع قلب، به معنى بسته شدن است که موجب محدود شدن از جهت دید و درک حقایق و أنوار ملکوتی خواهد بود و این چیزی جز، قساوت قلب نیست.(۲)
➖امام على (ع) فرموده است:«ما جَفَّتِ الدُّمُوعُ إلّالِقَسْوَةِ القُلوبِ، وَما قَسَتِ القُلوبُ إلّالِكَثَرَةِ الذُّنُوب» اشكها نخشكيد مگر به سبب سخت شدن دلها و دلها سخت نشد مگر به سبب فزونى گناه.(۳)
🔴پر حرفی
رسول خدا (ص) مىفرمايند:
«لا تُكثِرِ الكلامَ بِغيرِ ذِكرِ اللَّهِ، فإنَّ كَثْرَةَ الكلامِ بغيرِ ذِكرِ اللَّهِ قَسْوَةُ القَلْبِ، إنَّ أَبْعَدَ الناسِ مِنَ اللَّهِ القَلْبُ القاسىِ» در غير از ياد خدا زيادهگويى نكنيد، زيرا زيادهگويى در غير ياد خدا، موجب سخت دلى مىشود و دورترين مردم از خدا، انسان سخت دل است»(۴)
➖امام على عليه السلام : «مَن كَثُرَ كلامُهُ كَثُرَ خَطَؤُهُ ، و مَن كَثُرَ خَطَؤُهُ قَلَّ حَياؤهُ ، و مَن قَلَّ حَياؤهُ قَلَّ وَرَعُهُ ، و مَن قَلَّ وَرَعُهُ ماتَ قَلبُهُ ، و مَن ماتَ قَلبُهُ دَخَلَ النّارَ »
هر كه سخن بسيار گويد، خطايش بسيار شود و هر كه بسيار خطا كند، شرم و حيايش كم شود و هر كه كم شرم و حيا شود، پارسايى اش كاهش يابد و هر كه پارسايى اش كم شود، دلش بميرد و هر كه دلش بميرد، به آتش رود.(۵)
🔶پیشگیری و درمان
خداوند برای شکستن سدّ قساوت، انسان را به تفکر فراخوانده است: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ...قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ»آیا وقت آن نرسیده است که دلهاى مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حق نازل کرده است خاشع گردد؟!... ما آیات (خود) را براى شما بیان کردیم، شاید اندیشه کنید!
تفکر در آیات الهی دارویی شفابخش است که موجب آگاهی انسان و باز شدن راه دعا، توبه و خشوع در برابر خداوند و نرم شدن و روشنایی دل او میباشد؛ لذا خداوند در این آیات، بیدرنگ ما را متوجه تعقل در آیات خود مىسازد.(۶)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.ميزان الحكمه، ج ۸، ص ۲۳۹
۲.سوره اعراف/۱۰۰.
۳.علل الشرايع، ص ۸۱
۴. علل الشرايع، ص ۸۱
۵.نهج البلاغة ،حکمت۳۴۹.
۶.سوره حدید/۱۶و۱۷.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج