✔️مهربانی با پدر و مادر
محبت و مهربانی بین پدر و مادر با فرزندان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اگر به هر دلیل این مهربانی و محبت به طور لازم صورت نگیرد آسیب زا خواهد بود.
➖فاطمه زهرا در همان کودکی غمگسار مادرش بود ، هنگامی که نگرانی و اضطراب مادر را مشاهده کرد که از توطئه های کافران برای پیامبر نگران شده بود او را دلداری میداد و می گفت: «یَا اُمَّاهْ! لَا تَحْزَنِى وَ لَا تَرْهَبِى فَاِنَّ اللَّهَ مَعَ اَبِى» مادر جان! اندوهگین و مضطرب نباش؛ زیرا خداوند متعال یار و یاور پدرم می باشد.»(۳)
او آن چنان با مادر گرامی اش ارتباط قلبى و عاطفى داشت که وقتی پس از وفات حضرت خدیجه(ع) به پدر بزرگوارش می گفت: «یَا اَبَتِ اَیْنَ اُمِّى؛ پدر جان! مادرم کجاست؟» جبرئیل نازل شد و عرضه داشت: «یا رسول الله! خداوند می فرماید: سلام ما را به فاطمه برسان و به او اطلاع بده که مادرش خدیجه در خانه هاى بهشتى با آسیه و مریم زندگى می کند.»(۴)
➖ در خصوص مهربانی فاطمه زهرا نسبت به پدر مقدس شان در روایات داریم«کانَتْ فاطِمَةُ تُکَنّى اُمُّ اَبیها» فاطمه امّ ابیها نامیده می شد یعنی مادر پدرش.
این معنا در کتاب «استیعاب» از امام صادق(ع) نیز نقل شده است.
این تعبیر عجیب که نظیر آن درباره هیچ یک از زنان اسلام دیده نشده، نشان مى دهد که این دختر با وفا آنچنان نسبت به پدرش محبّت مى کرد که گویى «یک مادر» براى او بود.
➖ حضرت فاطمه(ع) چنان به پیامبر دل بسته بود که جدایى از آن حضرت برایش غیر قابل تحمل بود. به همین جهت، بعد از رسول خدا(ص) دیگر کسى شادى و لبخند فاطمه(ع) را مشاهده نکرد. آخرین لبخند آن گرامى قبل از وفات پدرش زمانى بود که پیامبر(ص) در حال احتضار افتاده بود؛
در آستانهٔ رحلت پیامبر(ص)، زهرا(ع) به کنار بسترش آمد، و گریه نمود. پیامبر(ص) به صورت خصوصى با او صحبت کرد سپس دوباره با دخترش نجوا کرد و چهرهٔ فاطمه(ع) باز و خندان شد.بعد از وفات رسول الله(ص) از فاطمه(ع) علت گریه و خنده اش را پرسیدم و او گفت: پدرم بار اول فرمود: فاطمه جان! من از میان شما خواهم رفت. و من گریه کردم. سپس به من فرمود: دخترم! ناراحت نباش! تو اولین کسى از خاندانم هستى که به من خواهد پیوست؛ لذا خوشحال شدم.»
✔️مهربانی به فقرا
یکی از جلوه های مهربانی غمگساری نسبت به فقرا و نیازمندان است.
حضرت فاطمه (ع) توجه ویژهای به فقرا داشتند و هیچ مستمند و نیازمندی از در خانه اش دست خالی باز نمیگشت؛ نمونه بارز انفاق و ایثار آن بزرگوار، بخشش «لباس عروسی» به زن فقیر، آن هم در شب عروسی است. نقل شده که پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلّم در عروسی فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم یک دست پیراهن نو به دخترش داده بود تا در شب عروسی بپوشد. هنگامی که موکب عروس رهسپار خانه حضرت علی علیهالسّلام بود، زن سائلی پیش آمد، و در برابر عروس اظهار احتیاج نمود. فاطمه(ع) که در آن وقت دو پیراهن داشت: یکی کهنه و دیگری نو، به مصداق آیه «لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون» هرگز به نیکی دست نمییابید و از نیکان نمیشوید، مگر اینکه از آنچه دوست میدارید، انفاق کنید. پیراهن نو را به فقیر بخشید. فاطمه علیهاالسلام مظهر تقوا و ایثار، همراهان را به دور خود جمع کرد، و بی درنگ «لباس عروسی» را از تن در آورد و به آن زن فقیر بخشید. حضرت با این عمل، دیگری را برخود مقدم داشت. این عمل وی به قدری جالب و این فداکاری، به اندازهای بزرگ است که تاکنون تاریخ نتوانسته نمونهای از آن را در خاطره خود ثبت نماید. آری، زهرای اطهر با همان لباس معمولی به خانه شوهر رفت و سند ایثار در چهره درخشان زندگی اش ثبت گردید.
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
✔️مهربانی به شیعیان
یکی دیگر از جلوه های مهربانی حضرت زهرا(ع) عنایت آن گرامى به امت اسلام، به ویژه شیعیان امیرالمؤمنین على(ع) و شفاعت از آنهاست.
➖در هنگام ازدواج حضرت فاطمه(ع) وقتى مقدار مهریّه معین شد و آن بزرگوار از مبلغ مورد نظر آگاهى یافت، خطاب به پیامبر(ص) عرض کرد: «یَا رَسُولَ اللَّهِ! اِنَّ بَنَاتَ النَّاسِ یَتَزَوَّجْنَ بِالدَّرَاهِمِ فَمَا الْفَرْقُ بَیْنِى وَ بَیْنَهُنَّ؟ اَسْألُکَ اَنْ تَرُدَّهَا وَ تَدْعُوا اللَّهَ اَنْ یَجْعَلَ مَهْرِى الشَّفَاعَةَ فِى عُصَاةِ اُمَّتِکَ» اى رسول خدا! دختران مردم با درهمها ازدواج می کنند، پس چه فرقى بین من و آنها خواهد بود؟ تقاضا دارم مهریهٔ مرا باز گردانى و از خداوند [متعال] بخواهى که مهریهٔ مرا «شفاعتِ» گناهکاران امت تو قرار دهد.»
در آن لحظه جبرئیل نازل شد، در حالى که در دستش پارچه اى لطیف ابریشمین قرار داشت و روى آن نوشته شده بود: «جَعَلَ اللَّهُ مَهْرَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاء شَفَاعَةَ الْمُذْنِبینَ مِنْ اُمَّةِ اَبِیهَا؛ خداوند متعال مهریه فاطمه زهرا را شفاعت از گناهکاران امت پدرش قرار داد.»
هنگامى که فاطمه(ع) به حال احتضار رسید، وصیت کرد که آن پارچه را روى سینه و زیر کفنش قرار دهند و فرمود: آن گاه که در روز قیامت محشور شدم، این نوشته را با دستم بلند کرده، در مورد گناهکاران امت پدرم شفاعت می کنم.
➖«اسماء بنت عمیس» می گوید: در آخرین لحظات زندگى حضرت فاطمه(ع) حضور داشتم. آن سرور بانوان عالم غسل کرده، لباسهایش را عوض کرد و در گوشهٔ منزل به راز و نیاز مشغول شد. پیش رفتم تا از نجواهاى آن بزرگوار با حضرت حق آگاه باشم. فاطمه(ع) را دیدم که رو به قبله نشسته و دستها را به سوى آسمان برده و با کمال خلوص زمزمه می کند: «إِلَهِى وَ سَیِّدِى! اَسْئَلُکَ بِالَّذینَ اصْطَفَیْتَهُمْ وَ بِبُکاءِ وَلَدَىَّ فى مُفارِقَتى اَنْ تَغْفِرَ لِعُصاةِ شیعَتى وَ شِیعَةِ ذُرِّیَتِى»خداوندا! اى آقاى من! تو را قسم می دهم به حق انسانهایى که برگزیده اى و به ناله هاى دو فرزندم (حسن و حسین) در فراق من! از تو درخواست می کنم که از گناه شیعیان من و پیروان فرزندانم درگذرى [و آنان را مورد عفو و رحمت خود قرار دهى]!»
آن حضرت نه تنها در لحظات حساس و سرنوشت ساز زندگى خویش همچون هنگام ازدواج و در آستانهٔ رحلت به فکر مردم مسلمان و شیعیان بود؛ بلکه در قیامت نیز به پیروان خود عنایت خاصى خواهد داشت.
➖جابر بن عبد الله انصارى» از رسول خدا(ص) نقل می کند که: «در روز قیامت، دخترم فاطمه(ع) با تمام جلال و شکوه و عزت و احترام در میان خیل عظیم فرشتگان آسمان وارد عرصات محشر می شود. در آن لحظه، منادى خداوند با صداى رسایى ندا می دهد که: اى اهل محشر! چشمان خود را ببندید که فاطمه(ع) دختر محمد(ص) می خواهد عبور کند. در آن روز پیامبران، اولیای الهى، صدّیقان، شهیدان و تمام خلایق چشمان خود را می بندند تا اینکه دخترم فاطمه(ع) در میانهاله اى از نور از صفوف محشر رد می شود و به مقابل عرش الهى می رسد. در آنجا عرضه می دارد: «إِلَهِى وَ سَیِّدِى ذُرِّیَّتِى وَ شِیعَتِى وَ شِیعَةُ ذُرِّیَّتِى وَ مُحِبِّىَّ وَ مُحِبِّى ذُرِّیَّتِى؛ بارالها! اى آقاى من! فرزندانم و شیعیانم و پیروان فرزندانم و دوستانم و دوستان فرزندانم [را نجات بده]!» در آن لحظه، خداوند فرمان می دهد: کجایند فرزندان، شیعیان و دوستان فاطمه(ع) و دوستان فرزندان فاطمه(ع)؟
آنان به پیش می آیند، در حالى که فرشتگان الهى و ملائکهٔ رحمت گرداگردشان را گرفته اند. فاطمه(ع) تمام آنان را داخل بهشت می برد.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.آمال الواعظین،ج۲،ص۲۳۲.
۲.بحار الأنوار ،ج۳۸،ص۱۶۰.
۳.فرهنگ سخنان حضرت فاطمه(س)، ص۱۶۴
۴.امالی شیخ طوسی، ص ۱۷۵.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احکـ🔎ــام فرهنگــ📚ــی اجتمــــاعی
⭕️ بالاخره کپی رایت حرامه یا حلال؟!🙄
⁉️قانون کپی رایت 📀چیست و از نظر شرعی چه حکمی دارد؟🤔
🔻کپی و تکثير فیلم های آموزشی 🎞بدون اجازه توليد کنند، چه حکمی دارد؟🧐
✅ پیشنهاد دانلود👌
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
🌸شعر
ایام فاطمیه و ماییم و کوی عشق
خیر کثیر و کوثر و هم آرزوی عشق
آیینه دار نور خداوند لایزال
سیمای آفتابی تو نور و سوی عشق
ای جلوه جلال و جمال محمدی
لبخند پر محبت تو خلق و خوی عشق
دنیا به چشم حیدری ات کوچک و حقیر
هم آیه آیه مصحف تو گفتگوی عشق
زهرای آسمان مَلَک ،فاطم بشر
تسبیح یادگاری توعطر و بوی عشق
حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت
ای زلف مجتبایی تو مو به موی عشق
تو سوره سوره مهر خداوند سرمدی
ای اشک عاشقان حسینت صبوی عشق
زینب که جز جمال خدا در جهان ندید
او جلوه جلوه جاه تو در جستجوی عشق
ای سایه سار رحمت بی منتهای حق
نخ های چادر تو رساند به کوی عشق
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
سید بن طاووس از كتاب «زهد النّبی» تألیف ابوجعفر احمد القمّی نقل می كند: هنگامی كه این دو آیه (۴۳ و ۴۴ سوره حجر) نازل شد:
«وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمَوْعِدُ هُمْ اَجْمَعِینَ- لَها سَبْعَةُ اَبْوابٍ لِكُلِ بابٍ مِنهُمْ جُزْءٌ مَقْسُومٌ.»«و جهنّم میعادگاه همه ی گمراهان است، هفت در دارد و برای هر دری، گروه معیّنی از آنها تقسیم شده اند».
پیامبر (ص) گریه ی شدید كرد، صحابه نیز از گریه ی آن حضرت، به گریه افتادند، ولی صحابه علّت گریه آن حضرت را نمی دانستند، و پیامبر (ص) چنان منقلب بود كسی نمی توانست از او سؤال كند.
عادت رسول خدا (ص) این بود كه هرگاه فاطمه (س) را می دید خوشحال می شد، از این رو یكی از اصحاب به حضور فاطمه (س) رفت، تا او را نزد پیامبر (ص) بیاورد، وقتی به خانه ی زهرا (س) وارد شد دید او به آسیا كردن مقداری جو اشتغال دارد و این آیه را می خواند:
«وَ ما عِنْدَاللَّهِ خَیْرٌ وَ اَبْقی: «و آنچه نزد خدا است، بهتر و پایدارتر است»
آن مرد صحابی سلام كرد و جریان گریه ی رسول خدا (ص) را گفت، فاطمه (س) بی درنگ برخاست و چادر كهنه ای كه دوازده وصله از لیف خرما داشت به سر گرفت و از خانه بیرون آمد، سلمان او را دید و گریه كرد، و گفت: واحُزْناهُ! قیصر روم و كسری (شاه ایران) لباسهای سُنْدُسْ و حریر بپوشند، امّا دختر پیامبر (ص) چادری را كه دوازده وصله دارد و كهنه است به سر كند!!
فاطمه (س) به حضور پیامبر (ص) آمد و عرض كرد: ای رسول خدا! سلمان از لباس من تعجّب می كند، با اینكه سوگند به خداوندی كه تو را به حق مبعوث كرد، مدّت پنج سال است كه فرش ما در خانه ی علی (ع) به یك پوست گوسفند انحصار دارد كه شب به روی آن می خوابیم و روز روی آن پوست، به شتر خود علف می دهیم، و متّكای ما از لیف خرما است.
پیامبر (ص) به سلمان فرمود: اِنَّ اِبْنَتِی لَفِی الْخَیْلِ السَّوابِق: «دختر من از سابقین و در
صف سبقت گیرندگان در درگاه خدا است».
آنگاه فاطمه (س) عرض كرد: پدر جان فدایت گردم: علّت گریه ی تو چیست؟ پیامبر (ص) دو آیه ی فوق را كه جبرئیل نازل كرده بود، خواند.
فاطمه (س) وقتی كه نام جهنم را شنید، با صورت به روی زمین افتاد، و پی درپی می گفت: اَلْوَیْلُ ثُمَّ الْوَیْلُ لِمَنْ دَخَلَ النّارَ: «وای، سپس وای بر كسی كه وارد دوزخ گردد».
وقتی كه سلمان آیه را شنید گفت: كاش گوسفندی بودم، خاندانم مرا می كشتند و پوستم را می دریدند و من نام آتش را نمی شنیدم.
ابوذر گفت: ای كاش مادرم نازا بود و مرا به وجود نمی آورد و نام آتش را نمی شنیدم.
مقداد گفت: ای كاش پرنده ای در بیابان بودم و حساب و عقابی نداشتم و نام آتش را نمی شنیدم!!
حضرت علی (ع) فرمود: ای كاش، درندگان گوشت بدنم را می دریدند و ای كاش مادرم مرا متولد نمی كرد و نام آتش جهنم را نمی شنیدم! سپس دستش را بر سرش گذاشت و گریه می كرد و می گفت: وابُعْدَ سفَراهُ، واقِلَّةَ زاداه فِی سَفَرِ الْقِیامَةِ...«و ای از دوری سفر، وای از كمی توشه ی راه سفر قیامت»!
كه مردم (گنهكار) به سوی آتش می روند، و آتش آنها را درمی رباید، آنان بیمارانی هستند كه كسی به عیادتشان نمی رود، و مجروهانی هستند كه كسی زخمهای آنها را درمان نمی كند، و اسیرانی هستند كه كسی آنها را از بند آتش رها نمی نماید، خوراك و آشامیدنی آنها از آتش است، و در میان طبقات آتش زیر و رو می گردند، و پس از آنكه در دنیا لباسهائی كه از پنبه بود می پوشیدند، اینك در دوزخ، قطعه های آتش را می پوشند، و پس از آنكه در دنیا با همسران خود هم آغوش بودند، اینك در دوزخ با شیطانها هم آغوش هستند.(۱)
👈چنانچه در ماجرای فوق اشاره شد یکی از اصول زندگی حضرت زهرا خداترسی است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
✔️ شرط اصلی خدا محوری و خداترسی
اصل خدا ترسی ،تبعیت محض از خداوند را به دنبال دارد و انسان اگر بخواهد راه بندگی را دنبال کنند باید طبق دستور خداوند عمل کنند و نه طبق تشخیص خود؛
👌به این حدیث توجه کنیم
امام صادق (ع) فرمود:
«فَقَالَ إِبْلِیسُ یَا رَبِّ اعْفُنِی مِنَ السُّجُودِ لِآدَمَ وَ أَنَا أَعْبُدُکَ عِبَادَهًًْ لَمْ یَعْبُدْکَهَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ وَ لَا نَبِیٌّ مُرْسَلٌ قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی لَا حَاجَهًَْ لِی إِلَی عِبَادَتِکَ إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ»
ابلیس گفت: «پروردگارا! مرا از سجده بر آدم معاف کن و آنگاه من بهگونهای تو را عبادت میکنم که هیچ فرشته مقرّبی و نه هیچ پیامبر مرسلی آنگونه تو را عبادت نکرده است». پس خداوند فرمود: «من نیازی به عبادت تو ندارم. من میخواهم آنگونه که خود دوست دارم مورد عبادت قرار بگیرم نه آنگونه که تو میخواهی».(۲)
✔️جلوه های خدا محوری و خداترسی
خدامحوری خداترسی حضرت فاطمه زهرا در سه بخش قابل توجه است:
➕رعایت حقوق دیگران
یکی از مهم ترین جلوه های خداترسی رعایت حقوق دیگران است ،
آن حضرت ،در رابطه با رعایت حق زوجیت که میکوشید به گونهای عمل کند که شوهر از او راضی باشد و حق او ادا شده باشد. آن حضرت به اندازهای حساب شده عمل میکرد که تمام نارساییهای طبیعی خانه را بتوان تحمل کرد و هیچگاه به روی حضرت علی نیاورد و هیچگاه از او تقاضا و خواهشی نکرد که مبادا بر حسب اسباب و علل طبیعی و عادی، حضرت علی تهیدست باشد و خجالت بکشد.
اینگونه برخورد نشانه رعایت حریم حق زوجیت بوده و نشان میدهد که آن حضرت تا چه اندازه آن را مراعات میکرده است و با این که دردانه رسالت بود هیچگاه در زندگی مشترک در برابر حضرت علی خود را مطرح نکرد و به حساب نیاورد.
💠داستان
روزی حضرت علی(ع) از آن حضرت پرسید: چرا از رنج گرسنگی و بی غذا ماندن خانه وی را خبردار نکرده، فاطمه(س) در پاسخ فرمود:
«يا أباالحَسَنِ! إنّي لأَستَحيي مِن إلهي أن اُكَلِّفَ نَفسَكَ مالاتَقدِرُ عَلَيهِ »:اى على! من از پروردگارم شرم دارم كه چيزى از تو درخواست كنم كه توان برآوردن آن را نداشته باشى .(۳)
➕ عبودیت و معنویت اصیل
متأسفانه معنویت در زندگی ها کم رنگ شده است. امسال تعداد زیادی درخت کریسمس در تهران خریداری شد. سگ ، به خانه های زیادی وارد شده است. طلاق زود هنگام بسیار رایج شده است. حضرت زهرا(ع) در شب اول زندگی به فکر فرو رفته بودند. امیرالمومنین (ع) از ایشان علت فکرشان را جویا شد. ایشان فرمودند:
« تَفَكَّرْتُ في حالي وَاَمْرِي عِنْدَ ذَهَابِ عُمْرى وَنُزُولِي فِي قَبْرِي فَشَبَّهْتُ دُخُولِي فِي فراشی بِمَنْزِلِي كَدُخُولِي إِلَى لَحَدي....»
در حال خود اندیشیدم و گذر عمر و ورود به قبر را از ذهن گذراندم و آمدن و منتقل شدنم به منزل خود را به ورودم به منزل قبر تشبیه نمودم ....(۴)
عبادت و نماز و دعا ، علائق شدید آن حضرت بود. بهترین دلیل بر عشق عبادی وی این است که با اینکه تمام کارهای خانه را به حکم تقسیم رسولالله تقبل نموده بود و باید گندم را با آسیاب دستی آرد کرده و طبخ نماید و... که طبعاً از کثرت کار، خسته و ناتوان میگردید و شب را باید استراحت میکرد، اما فرزندش امام حسن میفرماید: مادرم از سحر تا سپیده صبح، پیوسته رکوع و سجود به جا میآورد و میشنیدم که مؤمنین و مؤمنای را دعا میکرد و آنها را نام میبرد.
➕اهتمام به دستورات شرعی
عبادت خداوند در نماز و روزه خلاصه نمی شود بلکه شیوه بندگی فاطمه زهرا (ع) اهتمام ویژه به رعایت حلال و حرام الهی و رعایت دستورات شرعی است.
به عنوان بیان مصداق ،حضرت زهرا درباره حجاب و حریم بسیار حساس بود. آن حضرت در رعایت فرمان الهی در رابطه با حجاب و فاصله نامحرم بینظیر بود. چنان به این موضوع پایبند بود که هنگام بیماری و در بستر شهادت، یکی از غصههای او این بود که پس از ارتحال، مبادا بدن او را به گونهای حمل کنند که نامحرم حجم آن را ببیند.
💠داستان
اِسْتَأْذَنَ أَعْمَى عَلَى فَاطِمَةَ ع فَحَجَبَتْهُ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص لَهَا لِمَ حَجَبْتِيهِ وَ هُوَ لاَ يَرَاكِ فَقَالَتْ ع إِنْ لَمْ يَكُنْ يَرَانِي فَإِنِّي أَرَاهُ وَ هُوَ يَشَمُّ اَلرِّيحَ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص أَشْهَدُ أَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنِّي.
شخصي كه نابينا بود از حضرت فاطمه اجازه خواست تا به حضور او برود، حضرت فاطمه اجازه داد ولي در طول ملاقات حجاب بر سر داشت. پيامبر خدا به او فرمود: چرا حجاب در بر نمودي در حالي كه او تو را نمي ديد؟ حضرت فاطمه گفت: اگر او مرا نمي بيند، من او را مي بينم، و او بوي تن مرا نيز حس مي كند. پيامبر فرمود: شهادت مي دهم كه تو پاره اي از وجود من هستي.(۵)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
✔️گریز به روضه
در روزهای آخر زندگی، «اسماء بنت عمیس» را فراخواند و فرمود: دوست ندارم بر پیکر زن پارچه ای بیفکنند و اندام وی زیر آن نمایان باشد.
اسماء پاسخ داد: نه من چیزی به تو نشان خواهم داد که درحبشه دیدم سپس چند شاخه تر خواست، آنها را خم کرد و پارچه ای بر روی آن کشید و تابوت گونه ساخت. فاطمه (ع) فرمود: چه چیز خوبی است پیکر زن و مرد قابل تشخیص نیست. ای اسماء! هنگامی که جان دادم تو مرا غسل بده و نگذار کسی نزد جنازه من بیابد . این اولین تابوتی بود که در اسلام ساخته شد و هنگامی که فاطمه (ع) آن را دید تبسمی کرد که تنها تبسم او بعد از وفات پدرش رسول خدا بود.
◼️روضه
با دعای که از علی(ع) نقل شده است وارد توسل می شویم؛
حضرت علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَة قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ» خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. اما ستم بالاتر چه بود؟
من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(ع) نقل شده است.. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي »با صورت به زمین خوردم... در این حال من یک دعا از علی(ع) نقل می کنم و وارد توسلم می شوم. علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَةُ قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ»خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
علی چه می خواهد بگوید؟ یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. من سراغ آن نمی-روم. اما ستم بالاتر چه بود؟ من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(س) نقل شده است. چند جمله را بیشتر نمی گویم. التماس دعا دارم. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي » با صورت به زمین خوردم... در این حال فاطمه دو نفر را صدا کرد. اوّل گفت:«يَا أَبَتَاهْ يَا رَسُولَ اللَّهِ هَكَذَا كَانَ يُفْعَلُ بِحَبِيبَتِكَ وَ ابْنَتِكَ »؛ ای پدر، آیا با دخترت اینطور رفتار می کنند؟ نفر دوم فضّه بود؛ گفت: «آهِ يَا فِضَّةُ إِلَيْكِ فَخُذِينِي! فَقَدْ وَ اللَّهِ قُتِلَ مَا فِي أَحْشَائِي مِنْ حَمْل»فضه بیا، محسنم را کشتند...
🌺شعر
سینه ای کز معرفت گنجینه اسرار بود
کی سزاوار فشار آن در و دیوار بود
طور سینای تجلّی، مشعلی از نور شد
سینه سینای وحدت، مشتعل از نار بود
ناله ی بانو، زد اندر خرمن هستی شرر
گویی اندر طور غم چون نخل آتشبار بود
آن که کردی ماه تابان پیش او پهلو تهی
از کجا پهلوی او را تاب آن آزار بود؟
گردش گردون دون بین کز جفای سامری
نقطه ی پرگار وحدت، مرکز مسمار بود
صورتش نیلی شد از سیلی، که چون سیل سیاه
روی گردون زین مصیبت تا قیامت تار بود
شهریاری شد به بند بنده ای از بندگان
آنکه جبریل اَمینش، بنده ی دربار بود
از قفای شاه، بانو با نَوای جانگداز
تا توانی به تن و تا قوّت رفتار بود
دست بانو گر چه از دامان شه کوتاه شد
لیک بر گردون بلند از دست آن گمراه شد
👈منابع
۱.بحارالأنوار، ج۴۳، ص۸۷
۲. همان، ج۱۱، ص۱۴۱
۳. همان،ج۴۳،ص۵۹
۴.احقاق حق ،ج۶،ص۴۸۱.
۵. بحار الانوار،ج۴۳،ص۵۹
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غربت در یک نگاه!
تصویری از نحوه انتقال شهدای غزه در کوچه و خیابانهایش...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | امام(ره) را دوست داشتیم...
ما ملت ایران نیز با تمام وجود به شما ارادت داریم و همواره از رهنمودهای حکیمانهتان بهرهمند میشویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ظهور ⭕️ اشارهی #قرآن به مردم ایران (سرزمین فارس)
💢 #انقلاب_اسلامی بستر فتح بیتالمقدس و #پیروزی_آخرالزمانی حق علیه باطل است!
#ظهور ⭕️ اشارهی #قرآن به مردم ایران (سرزمین فارس)
💢 #انقلاب_اسلامی بستر فتح بیتالمقدس و #پیروزی_آخرالزمانی حق علیه باطل است!
♦️ بزرگان گفتهاند:
چهل تا عاقل را میشود با یک حرف منطقی قانع کرد،
ولی یک احمق را نمیشود با چهل بار حرف منطقی قانع کرد!
حسنی مبارک گفت: نباید به آمریکا اعتماد میکردم.
معمر قذافی گفت:
بزرگترین اشتباه عمرم اعتماد به آمریکا بود.
محمد مرسی گفته است:
اشتباه استراتژیک من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر اعتماد به آمریکا بود.
بن علی گفت: دلیل سقوط من اعتماد بیجای من به آمریکا بود.
منصور هادی در یمن گفت:
اگر فریب آمریکا را نمیخوردم، در قدرت باقی می ماندم.
تمام تاریخ نگاران
معاصر در کشور معتقدند:
دلیل سقوط دولت مردمی مصدق و کودتای 28 مرداد 1332 به دلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود.
صدام در لحظه اعدامش گفته بود:
این طناب دار را آمریکائیها به گردن من انداختند.
در کتاب پاسخ به تاریخ ص 278، محمد رضا شاه در آخرین روزهای عمرش میگوید:
دلیل فروپاشی سلطنت من اعتماد به آمریکا بود.
یعنی حتی شاه هم بعد از سالها رفاقت و خدمت به آمریکا، فهمیده بود که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد.
جمله معروف شاه:
... آن زمان که صاحب قدرت بودم، تصور میکردم که اتحاد من با غرب بر مبنای اتحاد و اطمینان دو جانبه برقرار است، شاید این اطمینان و اعتماد #یک_اشتباه_بود ..."
📚 کتاب پاسخ به تاریخ، نوشته محمدرضا پهلوی، صفحه ۲۷۸.
🔸 حالا برخی در کشور همچنان امیدوارند تا آمریکا این شیطان بزرگ و اروپاییها این شیاطین کوچک، برایشان آستین بالا بزنند و مشکلاتشان را حل کنند، در کجای عبرتهای تاریخ قرار گرفتهاند؟
قرآن میفرماید:یهود ونصارا هیچگاه از شما راضی نخواهند شد الا اینکه به دین وایین آنها درآیید ..
افلا تعقلون
افلاتدبرون
#روشنگری
#جهاد_تبیین
#دشمن_شناسی
#سواد_رسانه
#آخرالزمان
#امام_زمان_عج
اَلّلهُمـّ؏َجِّللِوَلیِّڪَالفَرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 آرزوی محبوبترین #قاری جهان
✨۵۳ سال پیش #مجری از عبدالباسط میپرسه آرزوی شخصی که داری رو به ما بگو
#قرآن_کریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 شکسته شدت هیمنه امپراتوری رسانه ای غرب و رژیم صهیونیستی
🔹امام جمعه زیباشهر #اصفهان
🇮🇷| #نماز_جمعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کابوس اسرائیل!
به یاد و احترام سردار عالیقدر، دانشمند برجسته و پارسای بیادعا، سردار حسن طهرانی مقدم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از حضار از ته مجلس داد میزنه:
آقا خیلی دوستت دارم❣️....
ببنید پدر مهربان امت
چه واکنشی نشون میده...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️اهمیت خواندن حدیثِ شریفِ کسا
عزیزان در ایام #فاطمیه مقید باشید به خواندن حدیث کساء
#وعده_صادق #ایران
#فاطمیه
✅لطفاً در ثواب نشر سهیم باشید
26.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔲معجزه ای از حدیث کساء که تازگی در گرگان رخ داده است!
حتما گوش کنید