🔰تفاوت بازاریابی سیاسی در اندیشه اسلامی و اندیشه غربی/بخش اول
🔹عصر سهشنبه 2خرداد، بیستوپنجمین جلسه از سلسله جلسات «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» در حوزه هنری برگزار شد. دکتر سعید جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی در این جلسه نکاتی پیرامون بازاریابی سیاسی و تفاوت دیدگاه اندیشه دینی و اندیشه غربی در این موضوع بیان کرد.
اصالت بازاریابی سیاسی در اندیشه غربی، برمبنای کسب سود است
🔸عضو شورای راهبردی روابط خارجی در این جلسه با اشاره به دادوستدهایی که در عرصه سیاسی و فرهنگی اتفاق میافتد، با اشاره به اینکه عبارت بازاریابی سیاسی از اقتصاد وام گرفته شده، اظهار داشت:در اندیشه غربی حتی در سیاست نیز اصالت بازاریابی سیاسی برمبنای کسب سود است. غربیها از بیان این شاخص هیچ ابایی ندارند چنانکه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا وقتی نامزدها میخواهند یک عمل سیاسی را قضاوت کنند، بر اساس سود آن را می سنجند و مباحثی مثل حقوق بشر در آن اصالتی ندارد؛ مثلا اگر اوباما میگفت اشغال عراق اشتباه بود، به این دلیل بود که ضرر آن بر سودش غلبه داشت.
🔸وی افزود: این مسئله در غرب فقط مربوط به حال نیست بلکه قبل میلاد مسیح هم فیلسوفی مثل اپیکور، اصالت لذت را مطرح کرده است. در قرنهای بعد از آن، سایر اندیشهورزان نیز همین مسئله را داشتند و ایرادی که به اپیکور گرفتهاند این بوده که اصالت لذت را نمیشود به حیطه شخصی فروکاست؛ بلکه میتوان آن را در حیطه اجتماعی نیز مطرح کرد. در این میان، بنتام اصالت سود را مطرح میکند و استوارت میل اصالت لذت و سود را در اقتصاد مطرح کرده است.
تاثیر برآیند اندیشه غربی در مناسبات سیاسی و روابط بینالملل
🔸عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امتداد دادن مباحث نظری به موضوعات جامعه را موجب جلو افتادن غربیها در این عرصه دانست و گفت: اگر قرار باشد جوامعی مناسبات خود را برای کسب سود بیشتر تنظیم کنند و این مناسبات را نه در سطح جامعه بلکه در سطح روابط بین الملل و مناسبات بین کشورها تعمیم دهند، برآیند آن چه وضعی میشود؟
🔸دکتر سعید جلیلی در ادامه با اشاره به نظریه «ماشین زور» هابز، بیان داشت: اگر نگاه شخصی به انسان این باشد که انسان گرگ انسان است، همین نگاه در اندیشه سیاسی تاثیرمستقیم میگذارد؛ لذا تعریف شخصی مثل هابز از سیاست و حکومت این می شود که دولت یک ماشین زور است تا انسانها یکدیگر را ندرند. پس توصیف از انسان و نوع نگاه به هستی، در معادلات سیاسی-اقتصادی-اجتماعی تاثیر میگذارد و در جامعه امتداد پیدا میکند.
🔸نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به تئوری بازیها اظهار داشت: همهی مناسبات بین انسانها در تئوری بازیها بر اساس بازی کسب سود است، بهنحوی که حتی به روابط فرد با فرزند و همسرش نیز بر اساس کسب سود نگاه میکند. در بحران خلیج خوکها میان آمریکا و شوروی در دهه60میلادی بیان میشود چند گزینه موجود است و براین اساس بازی را شکل میدهند، فرمولهای این بازی را کشف میکنند که یا یکی میبرد و یکی میبازد یا پنجاه پنجاه میشود و مناسبات خود را بدین شکل تعریف میکنند.
تمایز اندیشه اسلام و اندیشه غربی در نگاه به سود و ضرر دادوستد
🔸دکتر سعید جلیلی با بیان اینکه باید به این مسائل بر اساس اسلام و اندیشه اسلامی پاسخ داده شود، افزود: در این بحث، موضوع این است که داد و ستد، کجا سودمند است و کجا نیست؟ تعریف اندیشه اسلام از سود و ضرر چیست؟ چه چهارچوبی را در این خصوص میتوان تعریف کرد؟ و تمایز آن با نگاه غرب در چیست؟
🔸نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، تجارتی که قرآن به آن دعوت میکند را تجارتی برای نجات انسان دانست و افزود: این تجارت، تجارتیست که در آن خداوند مشتری مؤمنین است. در این تجارت، کالا نفس انسانهاست و ثمرهاش نجات و بهشت است. این تجارت در مناسبات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز وجود دارد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰تفاوت بازاریابی سیاسی در اندیشه اسلامی و اندیشه غربی/بخش دوم
نگاه متفاوت و گسترده به هستی
🔸دکتر سعید جلیلی این نوع نگاه را متفاوت دانست و دلیل آن را در تفاوت این نگاه به انسان عنوان کرد و اظهار داشت: تعریف این نگاه از انسان فرق دارد و هستی را محدود به این دنیا نمیداند. و ارتباط انسان با مبدا هستی یعنی خداوند را روشن میکند. این نوع نگاه، نگاه متفاوتی دارد. آن نگاه چیست؟ این است که فقط در مقابل انسان، انسان نیست، خدایی هم هست که بالاتر از همه اینهاست. در این نگاه، هستی فقط یک اتاق نیست. چرا که اگر یک اتاق باشد، انسان با یک حساب و کتاب میتواند سود و ضرر خود را ببیند. اما اگر فراتر از یک اتاق باشد، متفاوت است.
🔸عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر این موضوع که هستی فراتر از دنیای مادی است، اظهار داشت: قرآن هشدار میدهد «مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ». همه هستی فقط این دنیا نیست، زمانی میاید که امکان معامله وجود ندارد،«يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ». و این مناسبات را عوض میکند. در پایه انسانشناسی، غیراز روابط با انسانها و طبیعت، رابطهی دیگری با خدا وجود دارد که بر همهی روابط دیگر، حاکم میشود. چرا که مبدأ، کبیر، متعال، خالق و رب هستی است. این روابط در هستی نیز به همین گونه است. این یک تفاوت جدیست. آنوقت فضایی ایجاد میشود و در این مناسبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی عناصر جدیدی وارد میشود. تعریف جدیدی شکل میگیرد که وقتی صحبت از ضرر میشود، تعریف جدیدی از ضرر بیان میشود.
مفهوم تجارت در اندیشه اسلامی؛ تجارتی که در آن ضرری نیست. در این تجارت چه کسی موفقتر است؟
🔸نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، با اشاره به آیه «إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ»، بیان داشت که قرآن به این دلیل انسان را درحال زیان میداند که سرمایهای که دارد، لحظه به لحظه از دست میرود، وی در ادامه افزود: چه وقت انسان در ضرر نیست؟ زمانیکه از سرمایهای که درحال از دست رفتن است، استفاده کند. «إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ» و این بستگی به نوع نگاهها دارد. اگر از داد و ستد، معاملات و معادلات صحبت میشود، اگر صحبت میشود، چه در اقتصاد و چه در سیاست، این در چارچوب خود معنی پیدا میکند. آنوقت تجارت مفهوم دیگری پیدا میکند. نهتنها نفی نمیشود، بلکه خیلی تعریف میشود، ارتقا پیدا میکند. از اینکه تجارت انسان با یک فردی مثل خودش باشد یا اینکه غنی عالم باشد، قادر متعال باشد.
🔸دکتر سعید جلیلی با اشاره به آیه «هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلى تِجارَةٍ تُنْجيكُمْ»، این تجارت را، تجارتی دانست که انسان را ارتقا و نجات میدهد، وی افزود: در قرآن بیان شده است «تِجارَةً لَنْ تَبُور» در این تجارت ضرری نیست. این تجارت در سیاست، اقتصاد، مناسبات اجتماعی و مناسبات خانوادگی نیز هست. این تجارت مثل هر تجارت دیگری یک خریداری، یک فروشندهای، یک کالایی، یک قیمتی، یک ضامنی و یک چگونگی معاملهای دارد. حال بنیان آن متفاوت است و مشتری میتواند خدا و فروشنده میتواند انسان باشد. کالا میتواند جان انسان، قیمت آن میتواند بهشت و ضامنش میتواند کتب الهی باشد. «وَعدًا عَلَيهِ حَقًّا فِي التَّوراةِ وَالإِنجيلِ وَالقُرآنِ» کلمهی بیع مربوط به معاملات اقتصادی می شود. قدیم وقتی کالایی را میخریدند یا میگرفتند، بههم دست میدادند. برای همین موقع بیعت کردن، دست میدهند. اینجا دیگر خرید و فروش نیست، بلکه یک معامله سیاسیست.
🔸نماینده رهبر انقلاب با اشاره به نگاه متفاوت اندیشهی اسلام درباره انسان، هستی، فرجام، معرفت و تعریف مفاهیم، اظهار داشت: در این اندیشه بیان میشود که اینجا مطلوب چیست؟ موفق کیست؟ در قرآن بیان شده است « لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ». بله، این تجارت هست، بیع هست، اما چه کسی موفق است؟ کسی که اصالت را به این ندهد و تجارت را به این معنای خاص، محدود نکند، که اگر چنین کند، ضرر کرده است.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
39.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تفاوت بازاریابی سیاسی در اندیشه اسلامی و اندیشه غربی
🔸اصالت بازاریابی سیاسی در اندیشه غربی، برمبنای کسب سود است
🔸تاثیر برآیند اندیشه غربی در مناسبات سیاسی و روابط بینالملل
🔸تمایز اندیشه اسلام و اندیشه غربی در نگاه به سود و ضرر دادوستد
🔸مفهوم تجارت در اندیشه اسلامی؛ تجارتی که در آن ضرری نیست. در این تجارت چه کسی موفقتر است؟
🔺حکمت سیاسی اسلام در قرآن - ۲خرداد ۱۴۰۲
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️امام(ره) چگونه #امام شد؟
🔸ماجرای جمله ای که امام خمینی(ره) در مراسم تنفیذ بنی صدر در بیمارستان گفت از زبان دکتر جلیلی
📖 وقتی خط به خط کتاب "آداب الصلاه " در حیات سیاسی و اجتماعی حضرت امام(ره) ترجمه شد و او قیام کرد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
6.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بازنشر
▪️واقعیت دیگری که امام(ره) به دنیا نشان داد
🔸ملتها دیدند که جهان دیگری فراتر از مناسباتی که شکل دادهاند، وجود دارد
🏴 سالروز رحلت بنیان گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمة الله علیه تسلیت و تعزیت باد
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰تصاویری از حضور دکتر سعید جلیلی در سیوچهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) - ۱۴خرداد ۱۴۰۲
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
26.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رهبر انقلاب: دشمنی استکبار با ملت ایران، با عقبنشینیهای موضعی از بین نمیرود. در موارد متعددی عقبنشینیهای ما، موجب شد که آنها جلو آمدند و بیشتر متعرض شدند. ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔹آینه عبرت: ماجرای صدور حکم جلب برای آقای هاشمی رفسنجانی چه بود؟!
🔸باور دینی ما این بود که آنها به عهد خود پایبند نیستند؛ این باور برای ما تجربه شد
🔸عدهای آبراهام لینکلن را شهید خواندند! اما آمریکایی ها در جواب گفتند شما محورت شرارتید
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی @saeedjalily
📚بهمناسبت سالگرد ارتحال امامخمینی(ره) و قیامخونین پانزدهخرداد، «حیات طیبه» مروری دارد بر کتابهایی از امام خمینی که دکتر سعید جلیلی به مناسبتهای مختلف به آنها اشاره و خواندن آن را توصیه کرده است.
📘 جدال دو اسلام
«جدال دو اسلام»ِ مرحوم نامداری را همیشه همراه خود داشته باشید!
🔹 «جدال دو اسلام» حاوی گزیدهای از مهمترین پیامها و سخنرانیهای امام خمینی (ره) در یک سال پایانی عمر پرثمر ایشان است که روح الله نامداری آن را گردآوری کرده است. «جدال دو اسلام» سخنان یک سال آخر عمر شریف مردی است که آرزویی هزارساله را محقق کرده که عصارۀ تجربیات 90 سالۀ او که ده سال آن نیز به رهبری یک نظام گذشته، در این کتاب متجلی شده.
📗 آداب الصلاة
🔸 اگر شهید دیالمه زمانی گفت «فریادهای امام خمینی انعکاس نالههای شبانه امام است» شاید بتوان گفت سیرۀ سیاسی امام نیز انعکاس «آداب الصلوة» و صیرورت عرفانی و حیات علمی امام است.
🔸سعید جلیلی درباره این کتاب گفت:
«کتاب "آداب الصلاة" به ما نشان میدهد که «قیام» ایشان حاصل یک عمر مجاهده و تربیت نفس در رعایت آداب «قیام نماز» است. هم چنانکه مبارزه موفق با استکبار نتیجه درک حکمت «تکبیره الاحرام» نماز است.
📕 شرح چهل حدیث
🔹 «شرح چهل حدیث» کتاب نورانی دیگری از امام خمینی رحمة الله علیه است که در آن به سیاق علمای شیعه و به پیروی از رسول خدا (ص) که فرمودند «هر که چهل حدیث را برای امتم حفظ کند تا از آن سود برند، روز قیامت خداوند او را فقیهی دانشمند برانگیزد» به شرح چهل حدیث از احادیث معتبر اهل بیت عصمت و طهارت پرداختهاند؛ کتابی که با «جهاد نفس» آغاز و با تفسیر «توحید و حدید» به پایان میرسد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
11.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بازنشر
🎥قیام ۱۵خرداد ۴۲ مردم ورامین، حرکتی از جنس همراهی با پیامبران الهی بود
🔸اگر امام میفرمود: «این حرکت جنگ مستضعفان و مستکبران است - جنگ فقر و غناست - جنگ حق و باطل است»، نقطه عطف این حرکت، ۱۵خرداد بود.
🔺کلیپی از سفر دکتر سعید جلیلی به ورامین و حضور در راهپیمایی سالروز قیام ۱۵خرداد در ورامین- ۱۳۹۳/۳/۱۵
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چه حرکت و قدرتی شکل گرفت که دشمنان هنوز نمیتوانند آن را تحلیل کنند؟
🔸حرکت پیامبرگونهای آغاز میشود، یک مرجع دینی حرکت بزرگی را شروع میکند، اما اینجا فقط اگر کسانی بلند میشوند، افراد معدودی نیستند
🔸فقط این نیست که این حرکت خرمشهر را آزاد کند، خرمشهرها را آزاد میکند. فقط این نیست که در عرصه نظامی ملتها را آزاد کند، در همه عرصهها ملتها را آزاد میکند
🔺یادواره ۴۰شهید شهرستان ورامین، مسجد رضویه ورامین ۹۵/۳/۱۴