#نهج_البلاغه
💥ایاکم و التلون فی دین الله؛ فان جماعه فیما تکرهون من الحق، خیر من فرقه فیما تحبون من الباطل. و ان الله سبحانه لم یعط احدا بفرقه خیرا ممن مضی، و لا ممن بقی.
🌗مبادا در دین دورویی ورزید که همبستگی و وحدت در راه حق "گرچه کراهت داشته باشید" از پراکندگی در راه باطل "گرچه مورد علاقه شما باشد"بهتر است
زیرا خداوند سبحان نه به گذشتگان و نه به آیندگان چیزی را با تفرقه عطا نفرموده است.
📚 #خطبه_176
✅ @d_mr_Fereydooni
💠مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
⬅️رهبر معظم انقلاب :
روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
🔸نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم»در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔸هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمومنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
🔸یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیائیم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
۱۳۸۸/۰۹/۲۲
انسان ۲۵۰ساله
🔰🔰
✅ @d_mr_Fereydooni
4_5765121029324147477.MP3
4.92M
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
💠قرائت حدیث شریف کساء
🔸«دکتر محمدرضافریدونی»
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈ •
✅ @d_mr_Fereydooni
✨﷽✨
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
💠نامه یک جوان به علامه طباطبایی(ره) درباره چگونگی مهار نفس:
⬅️ جوانی در نامهای به علامه طباطبایی در دوران حیاتشان چنین نوشت:
💠«محضر مبارک نخبة الفلاسفه آیة الله العظمی جناب آقای طباطبائی ادام الله عمرکم ماشاءالله، سلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
⬅️کوتاه سخن آنکه جوانی هستم 22 ساله، ...چنین تشخیص میدهم که تنها ممکن است شما باشید که به این سؤال من پاسخ دهید. در محیط و شرایطی که زندگی میکنم هوای نفس و آمال و آرزوها بر من تسلط فراوانی دارند و مرا اسیر خود ساختهاند و سبب آن شدهاند که مرا از حرکت به سوی الله، و حرکت در مسیر استعداد خود بازداشته و میدارند.
⬅️ درخواستی که از شما دارم برای من بفرمایید بدانم به چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم و این طلسم شوم را که همگان گرفتار آنند بشکنم و سعادت بر من حکومت کند؟
↩️ یادآور میشوم نصیحت نمیخواهم و الا دیگران ادعای ناصحیت فراوان دارند. دستورات عملی برای پیروزی لازم دارم. همان گونه که شما در تحصیلات خود در نجف پیش استاد فلسفه داشتید، همان شخصی که تسلط به فلسفه اشراق داشت. (مسموع است).
↩️ باز هم خاطر نشان میسازم که نویسنده با خود فکر میکند که شفاها موفق به پاسخ این سؤال نمیشود. وانگهی شرم دارم که بیهوده وقت گرانمایه شما را بگیرم. لذا تقاضا دارم پدرانه چنانچه صلاح میدانید و بر این موضوع میتوانید اصالتی قائل شوید مرا کمک کنید. در صورت منفی بودن، به فکر ناقص من لبخند نزنید و مخفیانه نامه را پاره کنید و مرا نیز به حال خود وا گذارید. متشکرم.»
امضا 23/10/1355
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
✅ پاسخ علامه طباطبائی به این نامه:
« بسم الله الرحمن الرحیم،
السلام علیکم
💠 برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در پشت ورقه مرقوم داشتهاید لازم است همتی برآورده، توبهای کرده ، به مراقبه و محاسبه پردازید. به این نحو که هر روز که طرف صبح از خواب بیدار میشوید قصد جدی کنید که در هر عملی که پیش آید رضای خدا - عز اسمه - را مراعات خواهم کرد.
💠 آن وقت در سر هر کاری که میخواهید انجام دهید نفع آخرت را منظور خواهید داشت، به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد انجام نخواهید داد، هر چه باشد. همین حال را تا شب، وقت خواب ادامه خواهید داد و وقت خواب، چهار پنج دقیقهای در کارهایی که روز انجام دادهاید فکر کرده، یکی یکی از نظر خواهید گذرانید. هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته شکری بکنید و هر کدام تخلف شده استغفاری بکنید.
⬅️ این رویه را هر روز ادامه دهید. این روش اگر چه در بادی حال سخت و در ذائقه نفس تلخ است ولی کلید نجات و رستگاری است.
⬅️ و هر شب پیش از خواب اگر توانستید سور مسبحات یعنی سوره حدید و حشر و صف و جمعه و تغابن را بخوانید و اگر نتوانستید تنها سوره حشر را بخوانید و پس از بیست روز از حال اشتغال، حالات خود را برای بنده در نامه بنویسید. ان شاء الله موفق خواهید بود. والسلام علیکم."
"محمد حسین طباطبایی"
✅ @d_mr_Fereydooni
💠«نغمه های قرآنی» :
🔸در قرائت قرآن به طور عمده از هفت مقام و یا نغمه موسیقی و گوشه ها و مقامات فرعی آن استفاده می کنند که عبارتند از: نهاوند، صبا، بیات، عجم، سه گاه، حجاز و رست صبا
⬅️ یکی دیگر از مقامات هفت گانه قرائت، صبا نام دارد. صبا از نظر لغوی به معنای نسیم صبحگاهی است و نام آهنگی از آهنگ های موسیفی نیز می باشد.
🔸این مقام مجموعه ای از آهنگ های حزین و غمناک را در بر می گیرد و در واقع گذشته ای را به نمایش می گذارد که آدمی آن را از دست داده است.
🔸مقام صبا یکی از نغمه های محزون و دلنشین می باشد که زیبایی و روح ویژه ای به قرائت می بخشد و پیچیدگی و تکلف کمتری نسبت به دیگر نغمه ها دارد. روند این مقام لطیف، ملایم و روان می باشد و هر گونه تکلف و سختی در اجرای آن از تاثیر آن کم خواهد کرد.
💠«مقام صبا»
▫️آیه هایی که درباره موضوعاتی نظیر خوف، خشوع، توبه، مغفرت، پشیمانی، اندوه، استغاثه، احوالات قیامت آمده اند را می توان با مقام صبا تلاوت نمود.
▫️کاربرد نغمه های مقام صبا با توجه به معنا و مفهوم آیات، حالی معنوی و روحانی را بر شنونده حاکم می سازد. صبا حزن بسیاری در انسان ایجاد می کند و حالت هشدار را برای انسان دارد و حالت خوف و همچنین اندوه را در قاری قرآن ایجاد می کند.
🔸گفته شده است که مقام صبا روش بسیاری از قاریان برای تلاوت قرآن بوده است.
🔸صبا با حجاز و عجم متجانس بوده و عمدتا پس از مقامات بیات و حجاز اجرا می گردد.
بوسیلک، صبا و زمزم نغمه های فرعی این مقام می باشند و مصطفی اسماعیل و عبد الباسط از قاریان برتر این مقام می باشند.
✅ @d_mr_Fereydooni
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈•꧁༼﷽༽꧂•┈
🔘«آموزش نغمه صبا »
🔸«ترتیل ، تحقیق »
◽️«دکتر محمد رضا فریدونی »
•┈┈••✾☘️📖☘️✾••┈ •
✅ @d_mr_Fereydooni
#فرازی از مناجاتشعبانیه
إِلَهِي هَبْ لِي قَلْبا يُدْنِيهِ مِنْكَ شَوْقُهُ
خدايا! مرا قلبي بخش كه شوق و عشق، به تو نزديكش سازد...
✅ @d_mr_Fereydooni