7.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تاسوعا و عاشورای حسینی امسال بدون حاج قاسم چه غریبانه است، مانند نوحهخوانیاش در جمعی ساده و بیریا. التماس دعا
♨️یک مسیر اشتباه و یک تسلسل باطل♨️
✍ احمد بنافی
🔹خروجی دیروز کمیسیون مشترک برجام نشان میدهد هیچ کدام از طرفهای مشارکت کننده در برجام نه تنها دوست ندارند کنار آمریکا بایستند بلکه قرار گرفتن مقابل ترامپ در این مقطع را ضروری میدانند. این شکاف بیسابقه میان امریکا و متحدانش در تاریخ پرونده هستهای ایران نشان میدهد برای اروپاییها همسو شدن با آمریکا در این مقطع به مثابه قرار گرفتن در دالانی است که انتهای آن به پایان برجام ختم خواهد شد. مضاف بر اینکه به خروج ایران از انپیتی و اخراج بازرسان آژانس از ایران نیز منتهی شده و همزمان جمهوری اسلامی با سرعت فزایندهای فعالیتهای هستهای خود را بسط خواهد داد.
🔸 برآورد طرفهای اروپائی فعلاً این است که بستری که ترامپ و تیم امنیت ملیاش بر روی آن قدم بر میدارند جز منفعت برای یک طبقه الیت در آمریکا توجیه دیگری ندارد. تا این لحظه هیچگونه اشتراک منافعی میان آنچه ترامپ و طرفهای اروپایی از برجام میخواهند، دیده نمیشود.
🔹در شرایط کنونی دو نگرش متفاوت به برجام وجود دارد، از یک سو گردانندگان کنونی کاخ سفید فعلاً نگاه مقطعی با رویکرد انتخاباتی به مسئله برجام دارند تا جائیکه حاضرند به پایان آن ختم شود و از سوی دیگر تروئیکای اروپایی با نگاه بلند مدت به دنبال راهحلی هستند که از ویرانههای برجام فرصتی برای ترمیم و همزمان تعمیم آن به سایر حوزههای امنیت ملی ایران بسازند، که از قضا ترامپ و تیم امنیتی آن با این ایده مخالفند.
🔸 آنچه مشخص است ماه نوامبر تعیین کننده است؛ چراکه نتیجه انتخابات آمریکا میتواند مسیرها و نگرشها را تغییر دهد و تقریباً آن زمان روشن میگردد غرب میخواهد چه راهبردی را در مواجهه با جمهوری اسلامی انتخاب کند. حال اگر این افتراق منافع کنونی میان بازیگران بینالمللی درگیر و شکننده بودن برجام و بیفایده بودن در چسبندگی بیش از حد به آن برای تصمیم گیران کنونی در داخل درسآموز و دربرگیرنده انتخاب راهبرد منهای برجام نگردد، مصیبتی بدتر از ترامپ است.
🔚 هستند در داخل کسانی که مقاومت را صرفاً با هدف آنچه در سوم نوامبر در آمریکا قرار است رخ دهد برای خود و گاهاً برای جامعه توجیه میکنند؛ که اگر این مسئله به آن گره خورده شود و جامعه و وضع موجود را با آن شرطی کنند، قرار گرفتن مجدد در یک مسیر اشتباه و از اساس یک تسلسل باطل و خسارتی غیر قابل جبران است. بیشک دستیابی به وضع مطلوب راهحل دارد، که یقیناً برجامیزه کردن اقتصاد و نگاه سودمندگرا به طیفهای سیاسی رقیب در آمریکا بخشی از آن نیست.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
آژانس فعلاً در مسیر تعامل با ایران‼️
✍احمد بنافی
🔹بعد از پنج دوره کاهش تعهدات هستهای ایران در مقابل تعهدناپذیری طرفهای غربی برابر حقوق تعیین شده در متن برجام، آمریکاییها با همدستی رژیم صهیونیستی دوره افتادهاند تا با فشار بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پرونده جدیدی با ابعاد «پیامدی» علیه ایران ایجاد کنند.
در این خصوص کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین اعلام کرد که گزارش مدیرکل آژانس در رابطه با توافقنامه پادمان انپیتی با جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است. این گزارش از چند حیث حائز اهمیت است:
1⃣متن گزارش نشان میدهد تا این لحظه مدیرکل آژانس حاضر نشده پرونده را از مسیر طبیعی خود خارج نموده، زیر بار فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی پرونده را از حیث فنی و حقوقی دستخوش مسائل سیاسی نماید.
2⃣ روح حاکم بر گزارش، بیاهمیت بودن ادعاهای رژیم صهیونیستی را برجسته کرده و تلویحاً گواهی میدهد اسناد اعلامی این رژیم به آژانس، ساختگی و فاقد ارزش فنی و حقوقی بوده و بیشتر جنبه عملیات روانی داشته است.
3⃣ قرائت این گزارش اذعان از شکلگیری یک نقشه راه فیمابین آژانس و ایران دارد که طرفین مبتنی بر فهم مشترک، تعامل و بر اساس حقوق و تکالیف شناسایی شده گام برمیدارند.
4⃣ از حیث محتوایی، این گزارش نشان میدهد آژانس از رفتار منطقی، همراه با حسن نیت ایران در مقابل اجازه دسترسی به دو مکان مدنظر، رضایتمندی داشته و به شکلی گامهای شفافیتساز و اعتمادساز جمهوری اسلامی را مورد توجه قرار داده است. مضاف بر اینکه در این گزارش بهجز یک بخش که مربوط به میزان ذخیره اورانیوم است، تقریباً در سایر بخشها گامهای ایران در کاهش تعهدات هستهای را منفی قلمداد نکرده که بخش اصلی روح این گزارش است.
🔚 هرچند آژانس سعی کرده به دور از تأثیرپذیری، این گزارش را تنظیم کند و نگاه واقعبینانه و مبتنی بر نقش فنی و حرفهای به پرونده داشته باشد؛ اما نباید فراموش شود که در حال حاضر شکاف عمیق و بیسابقهای بین طرفهای غربی درون برجام و آمریکا وجود دارد و نگاه به برجام و آینده آن در طرفهای غربی یکسان نیست و یک راهبرد مشترک بین آنها دیده نمیشود. طرفهای اروپایی تا انتخابات آمریکا تمایل ندارند با برجام آنطور که گردانندگان کنونی کاخ سفید میخواهند، رفتار کنند. با این حال، در مقطع فعلی نقطه تمرکز تصمیمگیران کشورمان باید مبتنی بر حلوفصل ادعای اخیر آژانس بر اساس بیانیه اخیر تهران تا قبل از 13 آبانماه (انتخابات آمریکا) باشد تا از بهانهجوییهای واهی در آینده ممانعت گردد.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روند رشد مذهب در جهان از سال ۱۹۴۵ تا سال ۲۰۱۹ و شتاب اسلام در مقابل سایر ادیان دلیل اسلام هراسی و توطئهها در جهان اسلام توسط غرب است.
@ahmadbanafi61
♨️اهمیت و پیام رزمایش ذوالفقار ۹۹♨️
✍ احمد بنافی
🔹عرصه رقابت راهبردی، مستلزم برخورداری از قدرت، بهویژه در حوزه نظامی است. خصلت رقابت راهبردی در ایجاد تهدید، سایش و تنش بوده و تنها راه موفقیت و غلبه در آن قوی شدن در همه عرصهها بخصوص در حوزه نظامی است.
🔸رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار ۹۹ ارتش که با رمز مقدس یا سیدالشهدا علیهالسلام توسط یگانهای نیروی دریایی، زمینی و هوایی ارتش در جنوب کشور (سواحل مکران) برگزار گردید، نشانهای واضح از قوی شدن در حوزه دفاعی است.
🔹اهمیت این رزمایش با توجه به اهداف آن را میتوان اینگونه برشمرد: ۱- بهرهگیری از طیفهای وسیعی از یگانهای شناوری سطحی، زیرسطحی، موشکی، پهپادی، برای عملیاتهای آفندی در کنار پشتیبانی هوایی و پدافندی؛ ۲- اجرای سناریوهای مختلف با اجزاء مختلط از یگانهای دریایی، هوایی، زمینی و پدافندی در این رزمایش، برای اقدامات بازدارنده تهاجمی و تدافعی همافزا در صحنه نبرد احتمالی؛ ۳- اجرای سناریوهای مختلف رزم با رویکرد عرصه رویارویی واقعی در جنگ احتمالی؛ ۴- گسترش بیسابقه حوزه رزمایش در پهنه جغرافیایی دو میلیون کیلومترمربعی از شرق تنگه هرمز تا دریای عمان و شمال اقیانوس هند و تا منتها الیه مدار ۱۰ درجه شمالی، نشان از توسعه عمق راهبردی و توان تهاجمی جمهوری اسلامی در دوردستها دارد.
🔚 رزمایش ذوالفقار ۹۹ آشکارا پیام قدرت و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله همزمان در جنگ نظامی احتمالی، جنگ اقتصادی و بیولوژیک را به طرف مقابل منتقل میکند. اجرای عملیات آفندی در عمق، معتبرسازی تهدید و نمایش قدرت واقعی جمهوری اسلامی برای ادراکسازی به طرف گستاخی است که بداند هرگونه اشتباه محاسباتی در جهت تهدید منافع جمهوری اسلامی، با پاسخ قاطع، سخت و ویرانکننده در همان لحظات ابتدایی و در ادامه با توسعه جغرافیایی نبرد، حتی در دوردستها، از طریق بهرهگیری از سطح وسیع نیروها، تجهیزات، تاکتیکها و ابتکارات برای ضربه زدن به منافع طرف متخاصم همراه خواهد بود.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
♨️سرپوش گذاشتن بر شکستهای پیدرپی با رونمایی از برنامه سوم♨️
✍ احمد بنافی
🔹بخشی از تلاش ترامپ که تا این لحظه ناکام مانده، این بوده است که با ممانعت از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران که قرار است برابر متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در مهرماه منقضی شود، ظرفیتی برای بهرهبرداری تبلیغاتی و رسانهای برای خود بسازد؛ ازاینرو تمام تلاش خود را به کار بسته تا مانع از رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران گردد.
🔸 در این خصوص «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در مصاحبه مطبوعاتی خود با خبرنگاران در روز چهارشنبه ۲۶ شهریور تأکید کرده است که تحریمهای بینالمللی علیه ایران از روز شنبه تجدید خواهد شد.
🔹آمریکاییها با ناکامی در چند مرحله، تلاش کردهاند تا تحریمهای تسلیحاتی ایران که قرار است در ۱۷ اکتبر (۲۷ مهر) لغو گردد را ابدی کنند. در این خصوص بخوانید: ۱- ارائه قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت برای ابدی کردن تحریمهای تسلیحاتی ایران که با مخالفت اکثریت اعضا مواجه گردید. ۲- از طریق اعمال فشار بر یکی از اعضای غربی عضو برجام، مکانیزم ماشه را فعال نمایند که هیچکدام از سه کشور غربی عضو برجام حاضر به همراهی با خواسته ترامپ نشدند. ۳- با اعمال نفوذ در شورای امنیت، از طریق تفسیر واژه «مشارکت»، ادعا کنند که کماکان حقی برای فعال کردن مکانیزم ماشه را دارند، که با مخالفت اعضا و رئیس دوره قبل و فعلی همراه شد.
🔚یک سناریوی محتمل از آنچه تیم امنیتی ترامپ بر آن اذعان دارند که روز شنبه تحریمهای بینالمللی تجدید خواهد شد، ممکن است با فشار مجدد بر رئیس دورهای فعلی شورای امنیت برای به رأی گذاشتن ادامه لغو تحریمهای هستهای ایران میان اعضای شورا باشد؛ یا سناریو محتملتر، رونمایی از برنامه سوم با استناد به درخواست برخی کشورهای عربی و غربی برای ممانعت از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران مربوط باشد؛ به این شکل که با گنجاندن تمامی مفاد قطعنامههای قبلی ضد ایرانی شورای امنیت که برابر قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی شده بود، بهوسیله صدور یک فرمان تحریمی جدید توسط ترامپ اعلام شود. ترامپ و تیم امنیتیاش سعی خواهند کرد که با سرپوش گذاشتن بر روی شکستهای پیدرپی خود در مواجهه با ایران، به این یکجانبهگرایی، وجهه قانونی و بینالمللی، آنهم احتمالاً از طریق اعلام حمایت چند کشور داده و در کنار آن با یک نمایش نظامی، صرفاً در سطح تبلیغاتی، به جدی نشان دادن خود اعتبار دهند.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
اقدامی در جهت توسعه عمق راهبردی‼️
✍احمد بنافی
🔹بعد از معتبرسازی تهدیدات نامتقارن علیه دشمن که با تکیه بر سازمان رزم ناهمتراز در خلیج فارس و تنگه هرمز و عدم توانایی دشمن در جهت مقابله با آن به وجود آمد، دشمن تلاش داشته با تغییر راهبرد خود که متکی بر برتری در دریاهای آزاد بوده را تبدیل به یک مزیت نسبی برای فشار بر ایران نماید. در این خصوص اعلام دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفتگوی ویژه خبری مبنی بر الحاق شناور اقیانوس پیما ۶۵ متری با قابلیت حمل بالگرد به این نیرو در آیندهای نزدیک اقدامی در جهت انسداد راهبردی برای دشمن در آبهای آزاد است.
🔸 در این خصوص بخوانید:
1⃣ این خبر به مفهوم تلاش در جهت توسعه عمق راهبردی نیروی دریایی سپاه است؛ به گونهای که بتوانند از منافع جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان، اقیانوس هند و حتی تا خلیج عدن و دریای سرخ صیانت نماید.
2⃣ دشمن در دکترین امنیتی خود در منطقه سعی نموده عدم توانایی در مقابله با تهدید نامتقارن را با استقرار در دوردستها غیر معتبر نماید؛ حال توسعه تهدیدات نامتقارن به دوردستها این مزیت را از دشمن سلب میکند.
3⃣ضعف در تولید تهدید نامتقارن علیه دشمن در آبهای دوردست و عمیق باعث شده است تا دشمن فرصتی برای ایجاد مخاطره علیه منافع جمهوری اسلامی خصوصاً در حوزه کشتیرانی بدست آورد؛ اکنون با این قابلیت موازنه تهدید در آبهای دور معکوس خواهد شد.
4⃣حضور در اقیانوس و بهرهبرداری از شناورهایی با این قابلیت به هیچ عنوان در تزاحم با مأموریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیست؛ چراکه بکارگیری از شیوههای رزم ناهمتراز در آبهای دوردست تنها متکی به سازمان رزم نامتقارن بوده که صرفاً در اختیار نیروی دریایی سپاه است.
🔚 این موضوع نشان میدهد جمهوری اسلامی تمامی تمرکز خود را بر استراتژی مقاومت فعال گذاشته است و این پیامی آشکار به طرفی است که بخواهد با تکیه بر ظرفیت نظامی کلاسیک خود منافع ایران را جایی که فکر میکنند جمهوری اسلامی فاقد راهبرد و قدرت تهاجمی است به خطر اندازد. حال با تکیه بر این قابلیت راهبردی، تهاجم نامتقارن ایران به عمق توسعه یافته و دایره تهدیدات امنیتی ایران برای طرف گستاخ وسیعتر خواهد شد.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
ترکیه در قفقاز چه میخواهد⁉️
✍ احمد بنافی
🔹شرایط حاکم بر منطقه قفقاز به گونهای است که کشورهای داری بحران مانند ارمنستان و آذربایجان به دلیل عدم توان در مدیریت بحران و حل و فصل منازعه، با تکیه بر بازیگران و قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مناسبات و اهداف خود را دنبال میکنند.
🔸چرایی علاقه ترکیه برای حضور فعال در منطقه قفقاز و همکاری و نزدیکی با آذربایجان را میتوان اینگونه برشمرد. بخوانید:
1⃣ توسعه عمق راهبردی با رویکرد نوعثمانیگرایی بخش اساسی سیاست خارجی اردوغان و حزب حاکم بر ترکیه را تشکیل داده و حضور و بازیگری فعال در منطقه بویژه در مناقشات در این چارچوب میباشد.
2⃣انگیزه ترکیه برای ورود به منطقه قفقاز جنوبی با یک نگاه ملیگرایانه و ایدئولوژیک نیز همراه است. زبان ترکی، دین و مذهب مشترک باعث گردیده که اردوغان نگاه ویژه و آمیخته با حمایت را در مسئله قرهباغ از کشور آذربایجان داشته باشد.
3⃣نگاه اقتصادی ترکیه به منطقه قفقاز مبتنی بر تامین انرژی خود از طریق توسعه و گسترش خط لوله نفتی باکو- تفلیس- جیهان و همکاری با آذربایجان در این خصوص میباشد.
4⃣ ترکیه نگاه استراتژیک به منطقه قفقاز برای ایجاد موازنه راهبردی در رقابت با بازیگران منطقهای مانند روسیه و ایران دارد. لذا یکی از دلایل حمایت ترکیه از آذربایجان در این راستا نیز میباشد.
🔚 مناقشه قرهباغ دارای منشأ درونی، منطقهای و بینالمللی است. به نظر میرسد بازیگران منطقهای و بینالمللی درگیر در این منازعه به جز جمهوری اسلامی که بر حل و فصل آن به شیوه مسالمتآمیز آنهم از طریق میانجیگری تاکید دارد، سایرین طرفها اراده و تمایلی برای حل و فصل آن ندارند. توجه به نقش غیرسازنده این بازیگران به ویژه ترکیه که صرفا نگاه یکطرفه و غیر مسالمتآمیز به موضوع دارد در کنار عدم تمایل سایر بازیگران مانند گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) برای حل و فصل مناقشه به دلیل اختلاف منافع با یکدیگر، به نظر نمیرسد که در کوتاه مدت نشانهای برای حل و فصل آن از طریق میانجیگری دیده شود.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
تحریمهای صرفاً تبلیغاتی ‼️
✍ احمد بنافی
🔸بیدلیل نیست که موضوع جمهوری اسلامی اکنون تبدیل به بخش مهم و پر چالش در رقابت انتخاباتی آمریکا شده است. نحوه مواجهه ترامپ با جمهوری اسلامی ایران و شکست در پروژه فشار حداکثری علیه ایران به پاشنه آشیل ترامپ در این کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.
🔹 بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که در عصر پنجشنبه ۱۷ مهر(۸ اکتبر) مبنی بر تحت تحریم ثانویه قرار دادن ۱۸ بانک ایرانی صادر شده است، قبل از اینکه پر کننده خلاء راهبردی آمریکا در مواجهه با ایران باشد، برای پر کردن خلاء انتخاباتی ترامپ در رقابت با بایدن طراحی شده است. در این خصوص بخوانید:
1⃣ این اقدام قرار است از ترامپ در رقابت انتخاباتی پشتیبانی تبلیغاتی نماید، بگونهای که وانمود کند این تحریمها ایران را فلج کرده و به زودی ایران پای میز مذاکره خواهد آمد؛ چیزی که تا الان هیچ نشانهای از آن دیده نشده و عملاً تبدیل به پاشنه آشیل ترامپ نیز شده است.
2⃣ترامپ به دنبال این است که نشان دهد، تمامی کانالهای تأمین کننده مالی ایران را مسدود نموده است، حتی اگر این کانالها مربوط به اقلام پزشکی و بشردوستانه برای تأمین غذا و دارو باشند.
3⃣این اقدام برای بیاعتبارسازی وعده جو بایدن و کاهش قدرت مانور رسانهای وی در کارزار انتخاباتی نیز طراحی شده است؛ چراکه اعلام نموده در صورت پیروزی در انتخابات ۳ نوامبر به برجام باز خواهد گشت.
4⃣این تحریمها تحت عنوان قطع کامل شریانهای مالی ایران با هدف خارج کردن ایران از نظام مالی و پولی جهانی توسط دو سناتور به شدت ضد ایرانی جمهوریخواه «تام کاتن و تد کروز» که از قبل توسط بنیاد دفاع از دموکراسیها طراحی شده بود به ترامپ پیشنهاد شده است.
5⃣ معماری این تحریمها از سوی آمریکا با ارتباط با دستور اجرائی ۱۳۹۰۲ در خصوص فعالیتهای موشکی و هستهای که در ماه ژانویه علیه ایران عملیاتی گردیده طراحی شده است. این تحریمها به گونهای میباشد که امکان لغو آن صرفاً با شفافیتسازی و اثبات عدم ارتباط آن بانکها با فعالیتهای موشکی و هستهای ایران میتواند صورت گیرد. ترامپ میخواهد یک مانور رسانهای روی این بخش بدهد که این تحریم جبران کننده همان تحریمهای تسلیحاتی است که نتوانست با عربدهکشی هم که شده در شورای امنیت آن را علیه ایران تصویب کند.
🔚 این اقدام مذبوحانه قبل از آنکه ارزش راهبردی داشته باشد، بیشتر در سطح رسانهای و تبلیغاتی آن هم جهت پر کردن صندوق رای برای ترامپ دارای اعتبار است. یقیناً جمهوری اسلامی اراده کرده است در مقابل پروژه فشار حداکثری آمریکا و به طور خاص جاهطلبیها و زیادهخواهیهای ترامپ کمر خم نکرده و امتیاز ندهد؛ مضاف بر اینکه به خوبی نیز در این دوران سخت آموخته است چگونه در مقابل این جنگ که بیشرمانه ابعاد آن به حوزه بشردوستانه نیز تعمیم یافته ایستاده و راههای مقابله با آن را بیابد.