✍
آیا اسلام میخواهد در تمام ساعات مشغول دعا باشیم که این همه دعا وارد شده است؟
گرچه در کتابهای دعا، همچون مفاتیح الجنان، برای تمام ساعات روز و تمام روزهای سال دعا نقل شده است، اما این مثل آن است که وقتی شما به ترمینال اتوبوس یا فرودگاه یا ایستگاه قطار مراجعه میکنید، میبینید که در تابلو نوشته شده است: برای تمام ساعات شبانه روز، وسیله آماده سفر دارند، ساعت 8 صبح، 9 صبح، 1صبح تا آخر شب. معنای این تابلو این نیست که همه مردم در همه ساعات مسافرت کنند، بلکه به معنای آن است که هر مسافری در هر ساعتی تصمیم سفر گرفت وسیله هست.در دعا هم شاید منظور این باشد که هر کس در هر ساعت، قصد خواندن دعایی داشت، دعای مخصوص آن ساعت هست.
به علاوه، دعاهای کوچک، به خصوص اگر انسان آنها را حفظ کند لطمه ای به کس نمیزند و میتواند در ضمن کار به دعا هم مشغول باشد.
#لحظه_طلایی
#لحظه_تحویل_سال
#یک_درصد_طلایی
https://eitaa.com/porseman313
Shab23Ramazan1396[02].mp3
4.03M
🎧 مناجات
🎤حاج میثم مطیعی
#رمضان
#امام_زمان (عج)
#ماه_رمضان
به کانال آموزشی صفر تا صد مداحی بپیوندید 👇👇👇👇👇
@madahi313
📸 بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع میکنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
#رمضان
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
https://eitaa.com/porseman313
ربنا حامد زمانی.mp3
2.66M
🎧 ربنا...
🎤 حامد زمانی
#رمضان
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
به کانال آموزشی صفر تا صد مداحی بپیوندید 👇👇👇👇👇
@madahi313
✍
حکم تزریق سُرُم تقویتی برای روزهدار چیست؟
▫️آیات عظام خمینی، سبحانی، خامنهای، خوئی، تبریزی، وحید: احتياط واجب آن است كه روزهدار از استعمال سرم تقویتی خودداری کند.
▫️آیات عظام فاضل، زنجانی، بهجت: باید از استعمال سرم خودداری کند.
▫️آیات عظام اراکی، سیستانی، گلپايگانی، صافی، نوری، مظاهری: استفاده از سرم اشکالی ندارد.
▫️آیةالله مکارم شیرازی: اگر آمپول جنبه غذایى و تقویتى یا دوایى دارد، بنابر احتیاط واجب باید از تزریق آن خوددارى کرد ولى اگر عضو را بىحس مىکند، تزریق آن اشکال ندارد.
📚 توضیح المسائل ۱۶ مرجع، مسأله ۱۵۷۶
#ماه_مبارک_رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان
https://eitaa.com/porseman313
Sahar-Mosavi-Qahar.mp3
4.58M
🎧 دعای سحر
🎤 موسوی قهار
#رمضان
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
به کانال آموزشی صفر تا صد مداحی بپیوندید 👇👇👇👇👇
@madahi313
✍
مادّهای است به نام «نسوار» که از تنباکو و آهک تهیّه میشود، مادّه مزبور را دردهان میگذارند و مقدارى هم سبب بیحالی میشود، استفاده از آن براى روزهدار چه حکمى دارد؟
شىء مزبور مطمئناً براى روزهدار دارد و بنابر احتیاط واجب مبطل روزه است، در غیر حال روزه نیز استفاده از آن شرعاً بدون اشکال نیست.
آیت الله مکارم شیرازی
#ماه_مبارک_رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان
https://eitaa.com/porseman313
ramzan shab04_14020106(2).mp3
41.45M
🎧 مناجات
🎤حاج محمد رضا بذری
#رمضان
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
به کانال آموزشی صفر تا صد مداحی بپیوندید 👇👇👇👇👇
@madahi313
✍
احکام روزه اولی ها چیه؟ باید حتما روزه بگیرن؟
آیت الله خامنه ای:
اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
آیت الله مکارم:
دختران با تمام شدن نه سال قمري (8 سال و 8 ماه و 25 روز شمسي) بالغ میشوند، ولي چنانچه قادر بر انجام برخي از تکاليف مثل روزه نباشند، انجام آن براي آنها واجب نيست؛ و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاي آنهم نباشند، قضا نيز ندارد، ولي براي هرروز بايد فقيري را سير کنند.
#رمضان
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
https://eitaa.com/porseman313
✍
نظر اسلام در مورد سیزده بدر چیست ?
آیا آیین سیزده بدر مورد تایید اسلام است ?
از دو نظر می توان به مراسم #سیزده_بدر نگاه کرد؛
1. اگر مراسم سیزده بدر به عنوان یک رسم بت پرستی و اعتقاد به نحسی سیزده که در اسلام مردود است انجام شود شکی در غلط و ناروا بودن آن نمی باشد .
آیت الله مکارم شیرازی چنین عرضه می دارد؛
«سرچشمه مراسم خرافى سیزده بدر از نظر تاریخى به اصحاب الرس که در قرآن به آن اشاره شده بر مى گردد. به حالات اصحاب الرس در تفاسیر اشاره شده، و در یکى از شرح هاى #نهج_البلاغه نیز داستان مفصل آن را چنین یافتم؛
دوازده شهر یا آبادى بود که هر شهر و آبادى به یکى از ماه هاى سال خورشیدى نامیده شده بود . آیین مردم آن شهرها بت پرستى بود. درختان صنوبر را پرستش مى کردند. زیرا صنوبر منبع درآمد خوبى براى آنها بود. روز اول سال، همه مردم از تمام دوازده شهر یا روستا در شهر فروردین جمع مى شدند، و مراسم جشنى داشتند. فردا به شهر اردیبهشت مى رفتند، و در آنجا مراسمى داشتند. روز سوم به آبادى خرداد مى رفتند…، تا به آبادى اسفند که مى رسید، دوازده شهر تمام مى شد؛ روز سیزدهم دسته جمعى از آبادى ها خارج شده، به بیابان ها مى رفتند، و مراسم سیزده و جشن و پایکوبى و آلودگى به انواع مفاسد را در آنجا برگزار مى کردند. بنابراین سیزده بدر سنتى بوده که از بت پرستان باقى مانده است، همانطور که مراسم شب چهارشنبه سورى، که احترامى براى آتش قائل مى شوند، سنّتى از آتش پرستان است.
پاورقی قهرمان توحید ، ص84
مسائل جدید از دیدگاه مراجع ج1 ص155
2. اما اگر مراسم سیزده بدر به عنوان خارج شدن از شهر و فضای آلوده آن و پناه بردن به دل طبیعت و استفاده از هوای پاکیزه آن و تفریح و استراحت سالم برای شروع مجدد به کار با انرژی و توان کافی باشد بدون آنکه اعتقاد به نحسی سیزده و رسم بت پرستی محرک این تفریح باشد امری ناشایست نخواهد بود .
به خصوص اگر این کار همراه با تفکر و اندیشه در حیات مجدد درختان و گیاهان باشد و در نتیجه انسان از حیات آنها درس زندگی بگیرد و به یاد عظمت و قدرت و علم نامحدود خالق آن بیفتد.
قهرمان توحید ، ص84
خداوند می فرماید:
« بگو در زمین سیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را به وجود آورده است»
عنکبوت20
پیامبر گرامی فرمود:
«عاقل ساعات خود را به چهار بخش تقسیم می کند؛ساعتی برای عبادت خداوند و ساعتی برای محاسبه نفس و ساعتی برای تفکر در مخلوقات خداوند و ساعتی برای تفریح و بهره مندی از حلال های خداوند»
وسایل الشیعه ج16 ص97
این مضمون از حضرت علی نیز نقل شده است.
نهج البلاغه حکمت 390
وباز پیامبر گرامی فرمود:
« تفریح داشته باشید همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی باشد»
نهج الفصاحه ص259
#روز_طبیعت
@porseman313