🔻 مبلغ زکات فطریه ماه مبارک رمضـان ۱۴۰۲
از نظر مراجع تقلید
#رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان_مهدوی
https://eitaa.com/porseman313
✍
1. چنانچه زوج مشاهده نماید مرد اجنبی در حال زنا با همسرش می باشد، آیا مجاز به قتل آنان است؟ یا باید به محاکم مراجعه کند؟
2. در صورت مجاز بودن آیا بین محصن بودن زانی و زانیه و عدم آن فرق است یا خیر؟
3. آیا بین آن که این عمل در منزل مشترک زوج صورت گیرد و یا در مکان دیگر فرق است؟
4. آیا مشاهد زوج تاثیری در حکم دارد؟ یا علم وی از طریق دیگر نیز کفایت می کند؟
5. آیا فقط در زمان وقوع زنا حق کشتن دارد یا بعداً نیز چنین حقی برایش است؟
6. آیا این حکم فقط نسبت به زنای همسرش با اجنبی جاری است یا شامل باقی محارم نیز می گردد؟
7. در صورت امکان مبانی فقهی حکم به جواز یا عدم جواز را بیان فرمایید؟
8. آیا این دیدن توسط زوج باید ناگهانی باشد، یا اگر زوج خودش مقدمات زنا را فراهم نموده باشد و سپس در هنگام زنا تصمیم به قتل آن دو گرفته باشد، حق قتل آن دو را دارد؟
9. آیا بین عبارت رای و وجد که در تعابیر فقهای عظام آمده فرقی می باشد؟
از آن جا که خواستار حکم فقهی موجود در سؤال مذکور می باشید، لازم دانستیم از دفاتر مراجع عظام استفتا نماییم که تنها پاسخ دریافتی به شرح زیر است:
پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اجرای حدود الهی از مسئولیت های حکومتی است و کسی بدون اذن حاکم حق اجرای آنها را ندارد.
1. باید به محاکم مراجعه کند، لکن اگر یقین داشته باشد که مرد اجنبی با علم به زنا اقدام به آن نموده است، در صورتی که مرد اجنبی یا همسر خود را بکشد و ادعای خود را ثابت کند، قصاص یا دیه ندارد و اگر نتواند این ادعا را ثابت کند، قصاص خواهد شد. البته اگر زنا را اثبات کند، ولی علم مرد اجنبی به زنا اثبات نشود، باید دیه وی را بپردازد.[1] در این فروض بین تحقق عمل در منزل مشترک زوج و غیر آن فرقی ندارد و تفاوتی بین مشاهده زوج و علم وجدانی او نیست و فرقی بین زمان وقوع زنا یا پس از آن وجود ندارد. البته احوط اختصاص حکم به زانی محصن است.
2. احوط اختصاص حکم به زانی و زانیه محصن و محصنه است، بلکه در سایر محارم اقوی این است. البته زانیه در فرض اول حتماً محصنه است چون همسر وی می باشد.
3. خیر، فرقی بین منزل مشترک زوج و غیر آن وجود ندارد.
4. خیر، علم وجدانی از هر طریق حاصل شود، بلکه اگر یقین داشته باشد، حکم مزبور صادق است.
5. حکم مسأله در زمان وقوع زنا و غیر آن یکسان است.
6. ظاهراً این حکم در تمام محارم بلکه هر شخص مهدور الدم یکسان است. البته همان طور که در بند 2 اشاره شد این حکم اختصاص به زانی محصن و زانیه محصنه دارد.
7. قتل مهدورالدم موجب قصاص یا دیه برای قاتل نیست و لو قاتل از سوی حاکم شرع مأذون نباشد.[2] البته وی مستحق تعزیر خواهد بود؛ چون بدون اذن حاکم اقدام کرده است و اگر جرم را اثبات نکند خود وی قصاص خواهد شد.
8. این امر تأثیری در حکم مزبور ندارد، هرچند فراهم کردن مقدمات زنا حرام است.
9. بین عبارت «رأی» یا «وجد» فرقی نیست و ناظر به دیدن بلکه علم وجدانی و بلکه یقین است که در بند 4 آمد.
[1] اگر زوج به علم مرد اجنبی به زنا یقین نداشته باشد و احتمال وطی به شبهه دهد و اقدام به قتل نماید، چنانچه علم به زنا را ثابت کند قصاص یا دیه ندارد و الا قصاص خواهد شد.
[2] ر.ک: جواهرالکلام، ج 42، صص 165 – 168.
#حجاب
#عفاف
https://eitaa.com/porseman313
✍
اگر دختری پدرش فوت کرده باشد و سرپرستیاش بر عهدهی مادر باشد، آیا ازدواجش باید با اجازهی مادر باشد، یا اینکه میتواند بدون اجازه هم ازدواج کند؟ (لازم به ذکر است که دختر به سن قانونی هم رسیده است)؟
اکثر مراجع فعلی، عقد ازدواج - موقت یا دایم- با دختر باکره را مشروط به اجازهی پدر یا اجازهی جد پدری میدانند، ولی اگر دختر باکره نباشد، یا پدر و جد پدری نداشته باشد(از دنیا رفته باشند) نیازی به اجازهی شخص دیگری نیست.
مراجع معظم تقلید فرمودهاند: دختری که به حد بلوغ رسیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص میدهد، اگر بخواهد شوهر کند چنانکه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد و اجازهی مادر و برادر لازم نیست. آیت الله فاضل اضافه کردهاند، حتی اگر پدر یا جد پدری نداشته باشد.[1]
ولی مسئله دیگری که در اینجا مطرح است، این است که اذیت کردن پدر و مادر حرام است. بنابراین، هر کاری که مقدمات اذیت شدن ایشان را فراهم کند حرام است. پس فرزند اگر میخواهد بدون اجازه مادرش ازدواج کند از نظر شرعی مانعی ندارد، ولی باید تدابیری بیندیشد که موجبات ناراحت شدن مادر را از بین ببرد.
[1]. توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 458، مسئله 2376.
#حجاب
#ازدواج
https://eitaa.com/porseman313
🌷صد پسر در خون بغلتد، گم نگردد دختری
🚩 داغیست به دل، رفتن خوش غیرتها
🌷شهید حمیدرضا الداغی
🌷شهادت: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
🌷سبزوار. هنگام دفاع از دختر ایرانی
🔹دختری با پوشش نامناسب در خیابان حاضر می شود
🔹گرگ های انسان نما به او طمع می کنند و می خواهند او را بربایند
🔹جوانمردی سر می رسد و با اهدای جان خود، آن دختر را نجات می دهد.
🔺آیا اگر آن دختر حجاب درستی می داشت، این جوان به شهادت می رسید؟
🔺اگر رسانه ها در طول این سالها اینقدر غیرت را سرکوب نمی کردند، این جوانمرد دست تنها می ماند و باز هم به شهادت می رسید؟
شهادتت مبارک مرد غیور
#حجاب
#غیرت
#حمیدرضا_الداغی
https://eitaa.com/porseman313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حجاب_در_قرآن
📽کجای قرآن گفته حجاب بگیریم؟؟
🗣 استاد فرهنگ
#حجاب
#شهید_غیرت
https://eitaa.com/porseman313
احکام شرعی روزانه ##
احکام مورد نیاز با هر مناسبتی
به صورت روزانه گذاشته می شود
کانالی بسیار کاربردی و برای رفع سوالات شرعی ، تمامی مراجع عظام تقلید
لطفا انتشار دهید تا شما هم در این کار خیر و باقیات الصالحات سهیم باشید
👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1372586360C0418263d4f
💬 اگر یک رکعت از نماز صبحم بعد از طلوع آفتاب خونده بشه تکلیف چیست؟
📚 #احکام_روزانه 👇
https://eitaa.com/joinchat/1372586360C0418263d4f
✍
آیا در قران به ولایت حضرت علی اشاره شده است؟
یکی از دلايل امامت امیرالمؤمنین علیهالسلام، آیه ولایت است و این آیه از محکمات قرآن کریم، به شمار میرود.
«إِنّما وَلیُّکُمُ اللهُ و رَسولُهُ والَّذینَ ءَامَنوا الَّذینَ یُقِیمُونَ الصَّلوةَ و یُؤتُونَ الزَّکوة و هُم راکِعونَ.»
انحصار آیه در مصادیق خاص و مشخص؛ زیرا «ولی» در آیه، فقط سه مصداق دارد:
1️⃣ خداوند متعال
2️⃣ پیامبر صلیاللهعلیهوآله
3️⃣ امیرالمؤمنین علیهالسلام
در کتب فریقین، تنها مصداق، همین افراد بیان شدهاند.
بنابراین آیه ولایت، نه تنها از محکمات است، بلکه تصریح در ولایت و امامت امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز دارد.
پینوشت:
[1]. مائده: 55.
#آیه_ولایت
#حضرت_علی (علیه السلام)
#قران
https://eitaa.com/porseman313
eitaa-6.2.2.apk
41.12M
🤳 نسخه جدید 6.2.2 ایتا
بروز رسانی کنید و برای دوستانتون ارسال کنید
#ایتا
#نسخه_جدید_ایتا
#بروزرسانی_ایتا
https://eitaa.com/girl_313
✍
ضرورت و فوريت پرداختن به مسئله عفاف و حجاب (۱)
❓شبهه : مگر کشور درگیر مسائل معیشتی و مشکلات اقتصادی نیست و مگر رسیدگی این مسائل در اولویت نیست؟ پس چرا رسیدگی به مسئله #حجابوعفاف ضرورت و فوریت دارد؟
✅ پاسخ به این شبهه را در طرح جامع عفاف و #حجاب ستاد ، بجویید :
📍1. عقلانيت:
بنا به مصلحت عقلائی ، پوشش و حدود آن (حجاب) به عنوان يک مسئله مشترک برای همه کشورها مطرح است. همه جوامع بشری بر اساس شرايط، اقليم و فرهنگ خود به منظور سهولت تعاملات اجتماعی و همچنين برای محدود کردن طغيان و بروز و ظهور مسائل غريزی و شهوانی در سطح جامعه، در صدد وضع قوانين پوشش برآمدهاند. کشورهای دنيا به حکم عقل به دليل اين که ولنگاری مسائل غريزی در سطح اجتماع مانع از پيشرفت های اقتصادی ، اجتماعی و آموزشی میشود ، به وضع قوانين مختلفي مبادرت کرده اند که البته حدپوشش بنا به فرهنگ و شرايط هر جامعه مختلف است.
از آن جمله حتی کشورهای به اصطلاح پيشرفته و سکولار نيز قوانينی (با عنوان dress code) را برای پوشش مخصوصاً در محيطهای رسمی، اداری ، آموزشی و... وضع نمودهاند. بر اين اساس عدم وضع قوانين و مقررات کارآمد و يا بی مبالاتی نسبت به اجراي قوانين عفاف و حجاب، نشان از بی تدبيری و بی عقلی است.
📍2. صيانت از خانواده:
خانواده مهمترين رکن جامعه است صلاح و فساد يک جامعه منوط به صلاح و فساد خانواده است امروزه آمارهای تأسفباری در خصوص مشکلات خانوادگی اعم از خيانت، ازدواج وحشي، همجنسگرايی و... ارائه میشود که پيدايش و گستردگی آن ها، رابطه مستقيمی با گسترش مظاهر فساد و تباهی در حوزه عفاف و حجاب دارد. صيانت از #عفاف و حجاب براي استحکام و امنيت خانواده و حريم ارزش هاي اخلاقی از اهميت به سزائی برخوردار است.
ادامه دارد ...
https://eitaa.com/porseman313
✍
ضرورت و فوريت پرداختن به مسئله عفاف و حجاب (۲)
❓شبهه : مگر کشور درگیر مسائل معیشتی و مشکلات اقتصادی نیست و مگر رسیدگی این مسائل در اولویت نیست؟ پس چرا رسیدگی به مسئله #حجابوعفاف ضرورت و فوریت دارد؟
✅ ادامه پاسخ به این شبهه را در طرح جامع عفاف و #حجاب ستاد ، بجویید :
📍۳. فرهنگ ملی و ايرانی :
حجاب و پوشش ايرانی يکی از مظاهر هويت ايران قبل از اسلام بوده است. کسانی که حتی به دين و جمهوری اسلامی اعتقاد ندارند و عاشق و دلباخته مليت و تاريخ ايران هستند، اگر در اين ادعا صادق باشند لازم است تا بدون فوت وقت برای از بين نرفتن يکی از نمادهای هويت ايرانی يعنی عفاف و حجاب قيام نموده و نگذارند فرهنگ اصيل ايرانی که مظهر پوشش و حجب و حيا و پاکدامنی بود ، از هجوم فرهنگ بيگانه بيش از اين آسيب ببيند.
📍4. هدف زندگی و حريم عبوديت:
اگر باور داريم که هدف از خلقت انسان، توحيد؛ و راه رسيدن به آن ، زندگي در مسير عبوديت حق تعالی است و گناه بزرگترين مانع عبوديت است ؛ در حال حاضر گسترده ترين نماد شکستن حريم عبوديت که به صورت آشکار و علنی در اجتماع، بروز و ظهور پيدا کرده، مسئله بی عفتی و بی حجابی است. اين در حالی است که اعلام و اظهار گناه اجتماعی به مراتب از گناه فردي بدتر است.
به عنوان مثال اگر فردی با اظهار نوشيدن آب در ماه مبارک در جلوی چشم همگان، قصد شکستن حريم حکم الهی را داشته باشد و اعلان روزه خواری کند، اين کار به مراتب قبيح تر و بدتر از کار فردی است که نجسترين نوشيدنی ها را درخفا و پنهانی بخورد چراکه آن عمل موجب قبح شکنی و عادی سازی گناه در اجتماع ميشود. انسان هيچ وظيفهای مهمتر از حفظ حريم عبوديت در زندگی ندارد.
📍5. عدالت اجتماعی :
اولويت اصلی در امر به معروف و نهی از منکر، پرداختن به "عدالت اجتماعي و برقراری جامعه توحيدی" است اما بايد توجه داشت همان گونه که نبايد #امر_به_معروف و نهی از منکر را در مسئله حجاب خلاصه نمود ، نبايد عدالت اجتماعی را هم صرفاً در حد مسائل اقتصادی تنزل داد و صرفاً رعايت حقوق مادی را مصداق عدالت دانست.
عدالت آموزشی ، عدالت بهداشتی و خصوصاً عدالت تربيتی و فرهنگی از مهمترين جنبههای عدالت است. امروزه بيعدالتی و ظلم در مسئله بی عدالتی فرهنگی خصوصاً در حوزه عفاف و حجاب، بيداد مي کند. بی عفتی و بدحجابی ، علاوه بر اعلام تقابل با حريم عبوديت الهی (حق الله) و آثار مخربی که در اجتماع و تضعيف نظام خانواده (حق الناس) دارد، تبديل به نماد ظلم اخلاقی و اجتماعی به خانواده و جامعه شده است از اين رو جهت تحقق عدالت اجتماعی و ايجاد جامعه توحيدی ، پرداختن به مسئله عفاف و حجاب فوريت پيدا میکند.
✅ادامه دارد...
https://eitaa.com/porseman313