💢امام صادق (ع) طلایه دار شیعه انقلابی
🔹در همه اعصار انسانها همواره برای زندگی خود به دنبال یک الگوی مناسب بودهاند. بهترین الگوهایی که بر روی این کره خاکی می توان از آنها به عنوان انسان کامل نام برد و در همه لحظات زندگی از آنها سرمشق گرفت، حضرات معصومین علیهم السلام هستند؛ چرا که آنها در علوم، اخلاق و ادب، بیان و طرز تفکر و همچنین سبک زندگی سرآمد بودهاند.
🔺یکی از این ائمه بزرگوار که خوشبختانه احادیث فراوانی از ایشان به دست ما رسیده است امام صادق (ع) میباشد.
❇️ ایشان را «صادق» می نامند چرا که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده بود:
«وقتی فرزندم جعفر بن محمد بن علی بن حسین متولد شد او را «صادق» بنامید؛ زیرا فرزند پنجم از او نیز جعفر نام خواهد داشت و به دروغ ادعای امامت خواهد کرد؛ او جعفر کذاب می باشد و افترا زننده به خداست.»
📔دلائل الامامة ص 248
🔺عصر امام صادق (ع) عصر قیام و خونخواهی امام حسین (ع) و جنگ و درگیری بین امویان و عباسیان نیز بود که از این بین میتوان به نفس زکیه در مدینه، قیام ابومسلم در خراسان و قیام ابوسلمه و زید بن علی عموی امام صادق (ع) در کوفه اشاره کرد که حضرت، علیرغم مخالفت با حکومت وقت، در هیچ کدام یک از این قیامها شرکت نکرد و به همین خاطر، افرادی همچون احمد بن حنبل و مالک بن انس نیز ایشان را «صادق» خطاب میکردند؛ چرا که در آن زمان هر کسی که برای قیام و جنگ با دولت وقت افرادی را اطراف خود جمع میکرد «کذّاب» نامیده میشد.
❇️ انقلابی گری امام صادق (ع)
امام صادق (ع) ترجیح داد همچون پدر بزرگوارشان به نحو دیگری با دستگاه جور مبارزه کند و با تبلیغ اسلام ناب محمدی جلوی ترویج افکار ضاله و انحرافی را بگیرد، چرا که در آن دوران، فرقههای فکری و نحلههای عقیدتی فراوانی مانند مرجئه، حنفیه، معتزله و مالکی بروز کردند و به همین دلیل حضرت، بزرگترین دانشگاه شیعه را تأسیس نموده و شاگردان فراوانی تربیت کرد که هر کدام در علوم خاصی شهره بودند و در آن زمینه شاگردان زیادی داشتند. به همین دلیل ایشان را رئیس مذهب (جعفری) یا (شیعه) مینامند.
✨ حضرت نه تنها در علوم قرآنی و حدیث، بلکه در علوم و زمینههای مختلفی همچون ریاضیات و شیمی، علم کلام، طب و پزشکی، فقه و رجال، اخلاق و غیره نیز شاگردان فراوانی تربیت کردند که زراره بن اعین (فقیه، متکلم و از اصحاب اجماع)، جابر بن حیان (کیمیاگر، ریاضی دان، طبیب، موسیقی دان و پدر علم شیمی)، مفضل بن عمر (راوی و نویسنده کتاب توحید مفضّل یا فکّر)، هشام بن حکم (فیلسوف، کلامی، اصولی و رئیس انجمن جلسات عمومی مناظره)، ابو بصیر اسدی(محدث و رجالی و از اصحاب خاص حضرت)، جابر بن یزید جعفی (فقیه، محدث و مفسّر قرآن کریم)، ابو حمزه ثمالی (مفسّر قرآن و راوی)، مالک بن انس (رئیس مذهب مالکی)، ابو حنیفه (مؤسس فرقه حنفیه) از شاگردان امام صادق (علیه السلام) می باشند. احمد بن حنبل (مؤسس فرقه حنبلی) و محمد ادریس شافعی (رئیس مذهب شافعی) نیز نزد شاگردان امام صادق (علیه السلام) تلمّذ کردهاند.
💢به جرأت میتوان گفت که در آن زمان که فرقههای فکری و عقیدتی که هر کدام ایدئولوژی خاص خود را داشتند، اگر فعالیت علمی امام، مناظرات ایشان و شاگردانشان با ادیان و مذاهب مختلف و تربیت هزاران شاگرد حضرت نبود امروز اسمی از اسلام باقی نمانده بود.
♨️ در زمان این امام بزرگوار یک اتفاق تاریخی نیز افتاد و آن انتقال قدرت و حکومت از امویان به عباسیان بود. هرچند عباسیان با شعار اهل بیت و آل علی علیهم السلام حکومت را غصب کردند اما در آزار به اهل بیت گوی سبقت را از امویان گرفتند به حدی که حضرت بارها ناچاراً به شهرهای مختلف سفر کردند و حتی یک بار منزل امام صادق (ع) را آتش زدند. به همین خاطر ایشان از روش تقیه استفاده میکرد، به طوری که حتی در معرفی امام بعد از خود، شش نفر را به عنوان وصی انتخاب نمود تا جان امام کاظم (ع) حفظ شود.
⬅️ در آن زمان نه تنها آوازه علم امام، مردم را به سمت تشیع جذب میکرد بلکه رفتار و اخلاق ایشان و سبک زندگی که مردم در سفرها از ایشان دیده و شنیده بودند گرایش مردم را به اسلام و مکتب تشیع بیش از پیش مینمود.
ادامه 👇👇👇
❇️ بنده صادق خدا
حضرت همواره خود را بنده خدا معرفی میکرد و در نماز چهرهاش سرخ و بر افروخته بود؛ هنگام قرائت قرآن، به گونه ای تلاوت میکرد که گویی نازل کننده قرآن در مقابل او ایستاده و او را می بیند. (بحار الانوار ج 81 ص 248)
حضرت با وجود مجالس درس و مناظره، به کار در مزرعه نیز مبادرت میکرد و میفرمود: دوست دارم خداوند عرق ریختن من در پی کسب روزی حلال را ببیند.
علاوه بر این حضرت، کاروان تجاری داشتند که برای ایشان کار میکردند.
ایشان فردی خوش مشرب و خوش چهره بودند. با مردم صمیمی بودند و همواره لبخند بر چهره مبارکشان بود و جامه شیک و زیبایی می پوشید و در جواب کسی که به ایشان اعتراض کرد فرمود: در زمان پیامبر و حضرت علی علیهما السلام غالب مردم فقیر بودند فلذا متناسب با زندگی عموم مردم به عنوان زعیم ایشان همانند کمترین و فقیرترین ایشان زندگی می کرد تا درد فقر و محرومیت را از ایشان بکاهند ولی امروز که بیشتر مردم وضعیت خوبی از نظر اقتصادی دارند سزاوارترین مردم در استفاده از مواهب الهی صالحان و شیعیان هستند.
💯 امام صادق (ع) به اصحاب خود می فرمود: مردم را با غیر از زبان خود به راه خیر بخوانید تا مردم تلاش، راستگویی و تقوا را در شما ببینند.
همچنین در جایی دیگر فرمود: مایه زینت ما اهل بیت باشید نه مایه سر افکندگی و خجالت ما تا مردم با مشاهده رفتار شما به اسلام متمایل شوند.
🤲امیدوارم خداوند به ما این توفیق را بدهد که جزو شیعیان راستین امام جعفر صادق (ع) باشیم.
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
🔅دوستِ پیامبر «صلی الله علیه وآله»
🔸حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند:
دوست محمد (صلی الله علیه وآله) كسى است كه خدا را اطاعت كند، هرچند پيوند نَسَبىاش [با آن حضرت] دور باشد و دشمن محمد (صلی الله علیه وآله) كسى است كه خدا را نافرمانى كند هرچند خویشاوند نزديك ایشان باشد.
🔺 نهجالبلاغه، حکمت96
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️بنده مقلد آیت الله سیستانی هستم و ایشون را به عنوان مرجع تقلید در سن تکلیف انتخاب کردم و زمانی بود که امام خامنهای هنوز در داخل کشور اجازه نداده بودند از ایشان تقلید کنیم و حالا دوست دارم که مقلد امام خامنهای عزیز بشم حس میکنم ایشان اعلم تر هستند مراحل این کار رو لطفاً برام اعلام بفرمایید آیا میتونم این کارو بکنم چه شرایطی داره و شرایط اعلم بودن را از چه راهی باید تشخیص بدم.
#پاسخ
سلام
✅️ احراز اجتهاد و اعلمیت مرجع تقلید به وسیله امتحان یا تحصیل یقین ولو از شهرت مفیدِ علم یا اطمینان، یا با شهادت دو نفر عادل از اهل خبره صورت مىگیرد.
چون شما در حال حاضر مقلد آیت الله سیستانی هستید و ایشان نیز اعلم هستند طبق فتوای ایشان اگر اعلم باشد عدول واجب است و اگر مساوی باشند حتی در ورع مکلف مخیر است عمل خود را طبق فتوای یکی از آنها انجام دهید.
#تقلید
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
❇️ گفتار جرير بن عبد اللّه درباره حسن خلق پيامبر صلی الله علیه و آله
☑️ جرير بن عبد اللّه مىگويد:
▫️ از آن هنگامى كه قبول اسلام كردم، هيچگاه بين من و رسول خدا (ص) حجابى نبود (هر وقت خواستم به محضرش رسيدم)
و هر وقت او را ديدم، خنده بر لب داشت،
او با اصحاب خود مأنوس بود و با آنها مزاح مىكرد و گفتگو مىنمود،
و با كودكان آنها مهربانى مىكرد و آنها را در كنار خود مىنشانيد و به آغوش مىگرفت
و دعوت آزاد و برده و كنيز و فقير را مىپذيرفت،
و از بيماران در دورترين نقاط مدينه عيادت مىكرد،
و جنازهها را تشييع مىنمود،
و معذرت عذر خواهان را مىپذيرفت،
و در خوراك و پوشاك با بردگان و كنيزانش امتيازى نداشت،
هر حاجتمندى از غلام و كنيز و آزاد، نزد او مىآمد، در حالى كه حاجتش برآورده شده از نزد او برمىخاست،
او درشتخو و خشن نبود،
وقتى مىنشست تكيه نمىداد و از ديگران پيشى نمىگرفت،
و نگاه طولانى به چهرۀ كسى نمىكرد،
هديۀ ديگران را هر چند يك جرعه شير باشد مىپذيرفت،
و براى پروردگارش خشم مىكرد نه براى فرونشاندن خواستۀ نفس خود.
☑️ روايت شده:
▫️ هرگاه پيامبر (ص) سوار بر مركبى بود، اگر پيادهاى را در راه مىديد او را بر ترك خود سوار مىكرد، و اگر آن پياده، سوار نمىشد به او مىفرمود:
🔸 پيشاپيش من حركت كن، و مرا در محلى كه مىخواهى به آنجا بروى درياب.
⬅️ سیرت پیامبر اعظم صلی الله علیه و اله و مهربان جلد ۱، صفحه ۱۶۳
🏷 #حضرت_محمد_ص #اخلاق #الگوی_نیکو
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
🔰پیامبرشناسی در یک دقیقه🔰
📖هُوَالذي بَعَثَ فِيالْأُمِّيِّينَ رَسولا...
خداوندازميان مردم درسنخوانده، پيامبرى مبعوث كرد تا آيات الهى را بر آنان بخواند و آنها را تربیت کند، كتاب آسمانى و حكمت به آنان بياموزد و همانا پيش از اين در گمراهى آشكار بودند
👌امام صادق:چون مردم مكّه، كتاب و رهبر آسمانى نداشتند،خداوند نسبت امّى داده والا برخى از آنان نوشتن میدانستند
يُزَكِّيهِم يعنى پيامبر مأمور بود تا اخلاق زشت را از ميان مردم بردارد و اخلاق نيكو را رواج دهد تا به كمال برسند
حكمت، معارفى كه با تغيير نگرش، زمينه سعادت انسانرا فراهم مىسازدمثلا:
منكرانخدا میگفتند:ماهِيَ الاحَياتُنَا الدنيا
زندگانى ما محدود به همين دنياست
اما خدا میفرمايد:ما هذِهِ الْحَياةُ الدنيا...
ايندنيا، جز بازى و سرگرمى نيست و زندگانى واقعى در آخرت است
درآيه۱۲۹بقره،ابراهيم ع دعا میکند كه پيامبرى با اين ويژگىها مبعوث كند
پيامبر درباره اجابت دعای او میفرمود:
من دعاى مستجابشده ابراهيم هستم
✅بانگاهیكوتاه؛ پيامبر جهان مردم را:
ازشرکبهتوحيد؛ ازفرزندكشىبهفرزند دوستى؛ ازغارت بهايثار؛ ازرباخوارى به كسبحلال؛ ازتفرقه به وحدت؛ ازخرافات به حقيقت؛ ازذلّت بهعزّت ودريككلام ازضلالت بههدايت رهنمون ساخت
👌جعفر به نجاشى پادشاهحبشه گفت:
ما مردمى بوديم كه بت میپرستيديم، مردار میخورديم،كارهاى زشت انجام میداديم، رشتهخويشاوندیرا بريده بوديم، حق همسايگان را رعايت نمیكرديم، افراد قوى به ضعيف رحم نمىكردندو...
تااينكه خداوندرسولى ازميان مابرانگيخت که ما را به اخلاق انسانى سوق داد
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayat
✳️ شرکت در دید و بازدیدهایی که افراد در آنجا حجاب اسلامی را رعایت نمیکنند چه حکمی دارد؟
🔹آیا باید آن مجلس را ترک کرد؟
🔹 فتوای همه مراجع عظام تقلید:
اگر در صلهی رحم و دید و بازدیدها، رعایت حجاب اسلامی و مسائل دینی صورت نگیرد، اگر شرکت در چنین مجالسی موجب ارتکاب گناه و یا تأیید آن باشد یا نهی از منکر متوقف بر خروج از آن مجلس یا شرکت نکردن در آن باشد، باید آن مجلس را ترک کرد و یا شرکت نکرد و صله رحم تنها متوقف بر رفت و آمد نیست و با پیام و تلفنی نیز محقق میشود.
📚 منابع: استفتائات رهبر معظم انقلاب و استفتائات آیت الله مکارم و آیت الله سیستانی، استفتا برخط از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
9.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️بهونهات برای نماز نخوندن چیه؟👆
✅در ایام ولادت پیامبر و امام صادق با ایشان عهد ببندیم که تا آخر عمر به این احادیث توجه کنیم و...🔰
🌸پیامبراکرم:کسیکه نمازش را عمدا ترک کند، دینش را منهدم کرده و از بین برده است📚میزان الحکمه،ج۵،ص۴۰۲
🌸تارکالصلاه،ملعون فیالتوراه، فی الانجیل، فیالزبور و فیالقران و فی لسان جبرئیل، میکائیل،اسرافیل ومحمد ملعون
ترککننده نماز، در تورات، انجیل، زبور و قرآن مورد لعنت قرار گرفته و به زبان جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و محمد ص لعن شده است📚انوارالهدایه،ص۱۹۷
🌸امام صادق ع:
زمانیکه بندهای براى انجام کاری نمازش را با عجله بخواند،خداوند میفرماید:
اما یعلم عَبدى اِنّى انا اقضى الحوائج
آیا بندهی من نمیداند که حاجت او را من برآورده می کنم؟📚وسائل،ج۳،ص۲۴
🌸امام صادق ع:
کسیکه نمازهای واجب را در اول وقت و با رعایت همه شرایط بهجا آورد، فرشتهای نمازها را به سمت آسمان بالا میبرد،
آن نماز (به خواننده نماز) میگوید:خدا، تو را نگه دارد،همانطورکه تو مرا نگه داشتی
اما به کسی که نمازهای واجب را، بدون علّتی بعدازوقت بهجا آورد و یا شرایط آن را درست به جا نیاورد، فرشتهای نمازها را به آسمان میبرد درحالیکه سیاه و تاریک است، آن نماز (به خواننده نماز) میگوید: خداوند، تو را ضایع کند، آن چنانکه تو مرا ضایع کردی و مراعات حال من را نکردی
📚وسائل الشیعه، ج ۳، ص ۹۰
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
♥️ مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذينَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم
👈 محمّد (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند. سوره فتح آیه ۲۹
✏️ رهبر انقلاب: «اَشِدّاء» به معنای شدّت عمل نیست. «اَشِدّاء» به این معنا که ما در فارسی [به آن] شدّت عمل میگوییم، نیست؛ «اَشِدّاء» یعنی سخت بودن، محکم بودن، غیر قابل نفوذ بودن؛ این معنای «اَشِدّاء» است. اَشِدّاءُ عَلَى الکُفّار؛ نگذارید در جامعهی شما نفوذ پیدا کنند. ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 شعری که رهبر انقلاب صبح امروز در سالروز میلاد پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم خواندند.
📨 با نشر این پست شما هم درثواب آگاه سازی دیگران شریک باشید.
✳️ کانال سفیرهدایت
✳️@safirehedayate🌿
💠 قطره ای از دانش پزشکی امام صادق
🍃 بدون تردید، علوم حضرات معصومین علیهم السلام اکتسابی نیست و آن چه از ذهن شفاف و نورانی آن بزرگواران انعکاس می یابد،اشعه هایی از انوار الهی است که از پیامبر خاتم(ع) تا معصوم چهاردهم(عج) نسلی بعد از نسل، به یادگار مانده و زمینیان را بهره مند ساخته است. اگر غیر از این بود، می بایست علوم آن ها مقطعی و زودگذر باشد و جز در عصر خویش کاربردی آن هم در همه زمینه ها، بدون کمترین تخلف نداشته باشد و در برخورد باشخصیت های علمی هم عصر خود و عالمان قرون بعد، منفعل گردد.
توجه شما را به یک مناظره که به علم پزشکی امام صادق (ع) اشاره دارد جلب میکنیم.
🌸روزی امام صادق (ع) به مجلس منصور دوانیقی وارد شد. طبیب هندی کنار خلیفه نشسته بود. او کتابهایی که در موضوع «علم طب »نگاشته شده بود را برای خلیفه می خواند تا ضمن سرگرم ساختن او بر معلومات خلیفه بیفزاید.
امام صادق (ع) در گوشه ی مجلس نشست. بارانی از هیبت و ابهت از چهره حضرت می بارید. مدتی گذشت. هنگامی که طبیب از خواندن کتابها فارغ شد، نگاه اش به امام صادق (ع) دوخته شد. لحظاتی مشغول تماشای سیمای حضرت شد. ابهت و صلابت امام تنش را لرزاند. نگاهش را به سوی خلیفه برگرداند و با این سؤال سکوت را شکست:
➖ این مرد کیست؟
➖ او عالم آل محمد(ع) است.
➖ آیا میل دارد از اندوخته های علمی من بهره مند گردد؟
نگاه خلیفه روی امام قرار گرفت. قبل از این که چیزی بگوید،امام لب به سخن گشود:
نه!
طبیب که از پاسخ امام شگفتش زده بود، پرسید:
چرا؟
➖ چون بهتر از آنچه تو داری، در اختیار دارم.
➖چه چیز در اختیار داری؟
➖ گرمی را با سردی معالجه می کنم و سردی را با گرمی، رطوبت را با خشکی درمان می کنم و خشکی را با رطوبت و آنچه را که پیامبر اسلام(ع) فرموده به کار می بندم و نتیجه کار را به خداوند وا می گذارم.
سپس به سخن جدش رسول الله (ع) اشاره کرده، افزود: «معده خانه هربیماری و پرهیز، سر هردرمان است.»
طبیب هندی برای این که سخنان امام را سبک جلوه دهد، پرسید:
مگر طب غیر از این ها است که گفتی؟!
امام فرمود:
گمان می کنی من مثل تو این ها را از کتابهای طبی آموخته ام؟!
➖ حتما، غیر از این، راهی برای فراگیری علم طب وجود ندارد.
➖ نه، به خدا سوگند، جز از خداوند، از دیگری نیاموخته ام. اکنون بگو کدام یک از من و تو در علم طب داناتریم؟
➖ کار من طبابت است و حتما در طب از شما عالم ترم.
➖ پس لطفا به سوالهایم پاسخ گویید.
بپرسید.
➖ چرا سر آدمی یک پارچه نیست و از قطعات مختلف به وجود آمده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا پیشانی مانند سر انسان از مو پوشیده نیست؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا بر روی پیشانی خطوط مختلفی نقش بسته است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا ابروها در بالای دیدگان انسان قرار گرفته است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا چشمهای انسان به شکل لوزی ساخته شده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا بینی میان دو چشم قرار گرفته است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا سوراخهای بینی در زیر آن خلق شده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا لب فوقانی و سبیل در قسمت بالای دهان آفریده شده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا دندانهای جلوی، تیز و دندانهای آسیاب، پهن و دندانهای انیاب (نیش)، دراز آفریده شده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا کف دست و پا، مو ندارد؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا مرد ریش دارد ولی زن فاقد ریش است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا ناخن و موهای سر انسان روح ندارند؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا قلب، صنوبری شکل آفریده شده است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا ریه در دو قسمت آفریده شده و در جای خود متحرک است؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا کلیه ها مانند لوبیا خلق شده اند؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا کاسه زانوها رو به جلو قرار دارد؟
➖ نمی دانم.
➖ چرا میان کف پا، گود است و با زمین تماس ندارد؟
➖ نمی دانم.
➖ ای طبیب هندی! ولی من به فضل خداوند، به حکمت و پاسخ این سوالها آگاهم.
طبیب که چاره ای جز تسلیم شدن نداشت، گفت:
پاسخها را بگویید تا بهره مند گردم.
ادامه 👇👇👇