🔰درگذشت شیخ بهایی فقیه، محدث، حکیم و ریاضیدان عصر صفوی (1031 ق)
🔹محمد بن عزّالدین حسین معروف به شیخ بهایی در ۱۷ محرم سال ۹۵۳ق در بعلبک به دنیا آمد. پدرش عزالدین عبدالصمد از شاگردان و دوستان شهید ثانی است. بعد از شهادت شهید ثانی و عدم احساس امنیت و به دعوت شاه طهماسب اول در اصفهان ساکن شدند که محمد در این زمان 13 ساله بود. بعد از آنکه پدرش شیخ الاسلام قزوین شد، در انجا سکونت کرد و به تحصیل و سپس تدریس مشغول شد. وی از طریق همسرش چهار هزار جلد کتاب به ارث برد که آن را در سال 1030 قمری وقف کرد.
🌀اولین و مهم ترین استاد شیخ بهائی پدرش می باشد که از او اجازه روایت دارد. وی اساتید دیگری هم داشته از جمله شیخ عبدالله کرکی فرزند محقق کرکی و ملاعبدالله یزدی می باشد. وی شاگردان زیادی دارد که تعداد آن را 97 نفر ذکر کرده اند از جمله: محمد تقی مجلسی، ملامحسن فیض کاشانی، ملاصدار، ملا صالح مازندرانی.
💠ایشان در دوره های مختلفی به شیخ الاسلامی و امامت جمعه در هرات و اصفهان رسید و هموراه از مقربین و مشاوران پادشاهان صفوی مخصوصا شاه عباس اول بود. شاه اصرار داشت او را به مقام ریاست علمای ایران بگمارد که شیخ زیر بار نرفت.
🔸شیخ بهایی در علوم مختلفی چون قرآن و حدیث و فلسفه و ریاضایات و علوم غریبه تبحر داشت و 123 اثر از خود برجای گذاشته است که جامع عباسی و کشکول از جمله آنهاست.
▫️#شیخ_بهایی را در مقبره بابا رکن الدین شیرازی مکاشفه ای دست داد و به سبب آن خلوت گزید و بعد از 7 روز در 12 شوال 1031 ق رحلت فرموده و در حرم امام رضا (ع) مدفون شد.
#آثار_نماز
🍃 نجات از عذاب 🍃
💍 عَنْ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ سمرَةَ قَالَ: كُنَّا عِنْدَ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَوْماً فَقَالَ رَأَيْتُ اَلْبَارِحَةَ عَجَائِبَ
💍 قَالَ فَقُلْنَا يَا رَسُولَ اَللهِ وَ مَا رَأَيْتَ حَدِّثْنَا فِدَاكَ أَنْفُسُنَا وَ أَهْلُونَا وَ أَوْلاَدُنَا فَقَالَ ـ صلی الله علیه وآله ـ :
💍 وَ رَأَيْتُ رَجُلاً مِنْ أُمَّتِي قَدِ اِحْتَوَشَتْهُ مَلاَئِكَةُ اَلْعَذَابِ فَجَاءَهُ صَلاَتُهُ فَمَنَعَتْهُ مِنْهُمْ.
📖 مستدرک الوسایل ، ج ۱ ، ص ۱۸۳.
💧 عبد الرحمن بن سمره مىگويد: روزى پيش پيامبر اكرم صلّى الله عليه و آله بوديم كه فرمود: شب پيش من شگفتىهايى مشاهده كردم.
💧 گفتیم: اى پيامبر خدا! چه ديدى؟ براى ما بازگوى كه جان ما و خاندان ما فداى تو باد.
💧 فرمود: ... و بعد شخصى از امتم را مشاهده كردم كه فرشتههاى عذاب او را محاصره كرده بودند.اما #نماز او نگذاشت كه آنان آسيب برسانند.
👌 گاهی پدری میخواهد به فرزندش بزند ، مادر به او میگوید چون نمازش را خوانده و درسش را خوانده او را ببخش، این گونه به او میفهمانند که این دو برای ما مهم است.
خداوند به فرشتگان عذاب می فرماید برای عذاب نزد شخص حاضر شوند و به #نماز هم می گوید بیایید و او را نجات دهد تا اهمیت این عبادت مشخص شود.
❇️حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
لبم لبریز از جام حسین است
عروج نام من بام حسین است
اگر جراح قلبم را شکافد
به روی لوح دل نام حسین است
❇️حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰درگذشت سید حسین بروجردی، زعیم حوزه علمیه قم و از مراجع تقلید (۱۳۸۰ق)
▫️#سیدحسین_بروجردی در صفر سال ۱۲۹۲ق در بروجرد به دنیا آمد. وی تحصیلات حوزوی را در بروجرد شروع کرده، در ادامه به اصفهان رفت.
💠در ۲۷ سالگی از بروجرد به نجف رفت و در درس آخوند خراسانی شرکت و نه سال از محضر درس ایشان استفاده کرد. دیگر اساتید ایشان در نجف سید کاظم یزدی و شریعت اصفهانی بودند.
🔹ایشان در محضر اساتیدی چون سید محمد باقر درچه ای، میرزا ابوالمعالی کلباسی، سید محمدتقی مدرس، آخوند کاشی، جهانگیرخان قشقایی، آخوند خراسانی و سیدمحمدکاظم یزدی کسب فیض کرد.
⚡️ایشان پس از رحل اقامت در نجف، به عنوان نماینده علما برای رساندن پیام اعتراض علما به گوش رضاشاه وارد ایران شد و بعد مدتی در بروجرد ساکن شد. ایشان پس از رحلت شیخ عبدالکریم حائری، به دعوت علما در قم ساکن شد و فضلای زیادی را از فیض علم خود بهره مند کرد از جمله آیات عظام امام خمینی ، سیدمحمد رضا گلپایگانی سیدعلی سیستانی، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و شبیری زنجانی.
⚜️مجموعه تألیفات آیتالله بروجردی به بیش از بیست جلد میرسد و مشهورترین اثر او جامع الاحادیث است که با نظارت ایشان و همکاری بیست تن از شاگردان او که فیش نویسی آن هفت سال به طول انجامید، نگارش یافته است.
🔅وی در ۱۰ فروردین ۱۳۴۰ (13 شوال ۱۳۸۰) در سن ۸۶ سالگی درگذشت و در حرم فاطمه معصومه در قم به خاک سپرده شد. دولت به خاطر ارتحال ایشان سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
عمرم بدون تو به هدر می رود حسین
تیر فراق تو به جگر می رود حسین
ای جان پناهِ عالم و خون خدا حسین
دست مرا بگیر و ببر کربلا حسین
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔖 امام علی علیهالسلام فرمودند:
📌 إيّاكُم والمِراءَ والخُصومَةَ؛ فإنّهُما يُمرِضانِ القُلوبَ علَي الإخوانِ، ويَنبُتُ علَيهما النِّفاقُ.
📝 از مجادله و ستیزه کردن بپرهیزید؛ زیرا این دو کار دلها را نسبت به برادران بیمار میکنند و نفاق میرویانند.
📙 الکافی، جلد ۲ صفحه ۳۰۰
#حدیث_تشکیلاتی
#اخلاق_تشکیلاتی
# تربیت تشکیلاتی