🔰درگذشت سید حسین بروجردی، زعیم حوزه علمیه قم و از مراجع تقلید (۱۳۸۰ق)
▫️#سیدحسین_بروجردی در صفر سال ۱۲۹۲ق در بروجرد به دنیا آمد. وی تحصیلات حوزوی را در بروجرد شروع کرده، در ادامه به اصفهان رفت.
💠در ۲۷ سالگی از بروجرد به نجف رفت و در درس آخوند خراسانی شرکت و نه سال از محضر درس ایشان استفاده کرد. دیگر اساتید ایشان در نجف سید کاظم یزدی و شریعت اصفهانی بودند.
🔹ایشان در محضر اساتیدی چون سید محمد باقر درچه ای، میرزا ابوالمعالی کلباسی، سید محمدتقی مدرس، آخوند کاشی، جهانگیرخان قشقایی، آخوند خراسانی و سیدمحمدکاظم یزدی کسب فیض کرد.
⚡️ایشان پس از رحل اقامت در نجف، به عنوان نماینده علما برای رساندن پیام اعتراض علما به گوش رضاشاه وارد ایران شد و بعد مدتی در بروجرد ساکن شد. ایشان پس از رحلت شیخ عبدالکریم حائری، به دعوت علما در قم ساکن شد و فضلای زیادی را از فیض علم خود بهره مند کرد از جمله آیات عظام امام خمینی ، سیدمحمد رضا گلپایگانی سیدعلی سیستانی، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و شبیری زنجانی.
⚜️مجموعه تألیفات آیتالله بروجردی به بیش از بیست جلد میرسد و مشهورترین اثر او جامع الاحادیث است که با نظارت ایشان و همکاری بیست تن از شاگردان او که فیش نویسی آن هفت سال به طول انجامید، نگارش یافته است.
🔅وی در ۱۰ فروردین ۱۳۴۰ (13 شوال ۱۳۸۰) در سن ۸۶ سالگی درگذشت و در حرم فاطمه معصومه در قم به خاک سپرده شد. دولت به خاطر ارتحال ایشان سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
عمرم بدون تو به هدر می رود حسین
تیر فراق تو به جگر می رود حسین
ای جان پناهِ عالم و خون خدا حسین
دست مرا بگیر و ببر کربلا حسین
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔖 امام علی علیهالسلام فرمودند:
📌 إيّاكُم والمِراءَ والخُصومَةَ؛ فإنّهُما يُمرِضانِ القُلوبَ علَي الإخوانِ، ويَنبُتُ علَيهما النِّفاقُ.
📝 از مجادله و ستیزه کردن بپرهیزید؛ زیرا این دو کار دلها را نسبت به برادران بیمار میکنند و نفاق میرویانند.
📙 الکافی، جلد ۲ صفحه ۳۰۰
#حدیث_تشکیلاتی
#اخلاق_تشکیلاتی
# تربیت تشکیلاتی
🏴 « إنا لله و إنا إلیه راجعون»
◼️ روح بلند عالم پرهیزگار حضرت آیت الله فاطمی نیا به ملکوت اعلی پیوست.
💠سید عبدالله در سال 1325 شمسی در تبریز به دنیا آمد. ایشان از همان ابتدا تحت تربیت پدرش میراسماعیل و سپس آیت الله حسن مصطفوی از شاگردان سید علی آقا قاضی قرار داشت.
🔹ایشان در ادامه تحصیلات، از محضر بزرگانی چون علامه طباطبائی، سیدمحمدحسن الهی طباطبائی، محمدتقی آملی و سیدرضا بهاءالدینی استفاده کرد.
🔅ایشان خطیب، استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتابشناس بود و در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی فعالیت میکرد و در زمینه تفسیر صحیفه سجادیه و نهج البلاغه معروف بود.
🌀از ایشان آثاری از جمله نکتهها از گفتهها، فرجام عشق؛ شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره به چاپ رسیده است.
⚡️ایشان از سال 1397 ش به بیماری سرطان مبتلا شده بود و شیمی درمانی می کرد که در 26 اردیبهشت 1401 به ملکوت اعلا پیوست.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
✳ مهمترین شرط سلوک
🔻 آنچه این ضعیف از عقل و نقل استفاده نمودهام، این است که اهمّ اشیا از برای طالب قرب، جدّ و سعی تمام در #ترک_معصیت است. تا این خدمت را انجام ندهی، نه ذکرت و نه فکرت، به حال قلبت فایدهای نخواهد بخشید؛ چرا که پیشکش و خدمت کردن کسی که با سلطان در مقام عصیان و انکار است، بیفایده خواهد بود. نمیدانم کدام سلطان، اعظم از این سلطان عظیم الشأن است و کدام نقار (نزاع و جدال) اقبح است از نقار با او.
📜 بخشی از نامه #ملاحسینقلی_همدانی به اهل سیر و سلوک
📚 برگرفته از کتاب #کهکشان_نیستی
📖 صفحات ۱۳۳ و ۱۳۴
👤 #محمدهادی_اصفهانی
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
❄️معرفی الگوهای موفق طلبگی
استاد فاطمی نیا مجتهد،عارف و مبلغ
انصافا الگویی مناسب برای طلبگی هستند.
#دین_دان
#دین_دار
#دین_بان
📌سه شاخصه اصلی یک طلبه موفق؛
امروز به طلابی نیاز داریم که هم در تحصیل،اخلاق و هم در اجتماع موفق باشند نه اینکه صرفا به نیت یک شغل حوزه را انتخاب نمایند.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
♻️سالروز ارتحال حضرت عبدالعظيم حسني(ع) (۲۵۲ق).
🔷 يكي از چهره های شاخص اصحاب ائمه، حضرت عبدالعظيم حسنی است كه در شمار اصحاب امام رضا، امام جواد و امام هادی عليهم السلام بوده و مورد تمجيد فراوان قرار گرفته است.
🔸عبدالعظیم حسنی در روز پنجشنبه چهارم ماه ربیعالثانی سال (۱۷۳ق) در زمان امام موسی کاظم در شهر مدینه زاده شد و به جهت رسیدن نسبش با چهار واسطه به امام حسن (ع) حسنی نامیده شده است.
🔹آن حضرت فردي پرهيزگار و انديشمند بود و از ائمه ي بزرگوار و هم عصر خويش به طور مستقيم، نقل حديث كرده است. ايشان به پيشنهاد امام هادي(ع) براي هدايت مردم به ايران مهاجرت كرد و در شهر ری مسكن گزيد
🔸آمدن حضرت عبدالعظيم به ری، هم نشانه ی وجود تشيع در اين شهر بوده و هم خود زمينه ای براي رشد شيعيان شده است.
🔸از آثار مطرح ایشان (خطب امیرالمؤمنین)،(الیوم و اللیلة)،(انتشار ۱۷۹ حدیث با واسطه و بی واسطه از علی بن موسی الرضا، محمد تقی، علی النقی) می باشد.
🔹وی پس از مدتی بیماری در روز سهشنبه پانزدهم شوال سال (۲۵۲ق) در زمانامام هادی (ع) رحلت کرده و بقعه اش در شهر ری مشهور است.
🔶در روایتی آمده است که مردی از اهل ری، در سامراء خدمت امام هادی (ع) رسید. و گفت: به زیارت سید الشهدا (ع) رفته بودم. حضرت فرمود: بدان که اگر قبر عبدالعظیم حسنی را که نزد شماست، زیارت کنی، گویا حسین بن علی (ع) را زیارت کرده ای.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🏴 حمزة بن عَبدالمُطَّلِب، ملقب به اسدالله، عموی پیامبر اکرم (ص) و از شهدای اُحُد است.
حمزه از حامیان مهم دعوت پیامبر اکرم (ص) بود و گفتهاند که او حتی در زمانی که هنوز مسلمان نشده بود، از پیامبر (ص) در مقابل آزار مشرکان حمایت میکرد.
وی از بزرگان قریش بود و از اینرو، با مسلمان شدنش، از میزان آزار قریش نسبت به پیامبر (ص) کاسته شد.
او در شعب ابی طالب همراه مسلمانان بود و در غزوه بدر و غزوه احد شرکت داشت و در احد در سال سوم هجری به شهادت رسید.
▪️ شهادت مظلومانه حضرت حمزه را تسلیت عرض می نماییم.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
💥مشاجره ها و نزاع ها نور باطن را خاموش می کند.
بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات و درگیری های لفظی است. کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد! روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل می برد.
🔻حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن چون کدورت می آورد.
✅مرحوم علامه #جعفری از صاحب دلی نقل کرد: در موضوعی که گمان می کردم حق با من است داشتم با همسرم #مشاجره می کردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند! بسیار کریه و زشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت: ای کثیف! ساکت شو! همین که متنبّه شدم فوراً دست #همسر م را بوسیدم و عذرخواهی کردم!
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
🔰درگذشت #علی_اکبر_مرندی از فقهای شیعه (۱۴۱۴ ق).
🔷آیت الله میرزا علی اكبر مرندی در سال (1314ق) در شهرستان مرند متولد شد و دروس مرسوم آن روز را نزد پدرش، شیخ محمدحسین رفیعیان و شیخ باقر مرندی آموخت و برای ادامه تحصیلات حوزوی عازم حوزه علمیه تبریز شد و از محضر علمای نامی آن عصر از جمله آیت الله العظمی حاج میرزا ابوالحسن انگجی استفاده برد
💠سفر زبادتی نیابتی بهانه ای شد تا به مدت ۱۶ سال در حوزه علمیه نجف، از محضر اساتیدی چون سیدابوالحسن اصفهانی، محمدحسین نائینی و شیخ علی ایروانی استفاده ببرد.
عزیمت به نجف، با تجربه رفاقت و هم حجره سدن با برادران طباطبایی مصادف شد و همین امر شیخ علی اکبر را با مکتب عرفانی سید علی آقای قاضی آشنا کرد و در این بسیار پیشرفت کرد تا جایی که واسطه آشنایی آیت الله خویی و آقای قاضی را فراهم کرد.
🔹ایشان به توصیه اطبا نجف را به قصد تبریر ترک و مدتی در حوزه علمیه ندریس کرد؛ اما برای فرار از نام و نسان عازم مرند شد و به تبلیغ و ترویج مکتب اسلام مشغول سد.
🔸با اوج گیری انقلاب اسلامی در سال 1356 و پیروزی آن در 22 بهمن ماه 1357 آیت الله مرندی نقش اساسی در به صحنه كشاندن مردم و حمایت از تشكیل و تثبیت حكومت اسلامی داشت.
🔅ایشان سرانجام در ساعت 3 بامداد روز سه شنبه نهم فروردین ماه 1373 مصادف با ۱۶ شوال ۱۴۱۴ قمری برای همیشه این عالم خاكی را ترك گفت.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
༻﷽༺
☑️ شهید بهشتی خستگی ناپذیر بود
✅ مقام معظم رهبری مدظله العالی:
📍آدمی كه مورد اعتماد افراد باشد و مورد مشورت افراد قرار بگيرد و هم اينكه به كارهای جاری بپردازد الزام است كه نيروی فراوانی صرف كند و طبعاً خيلی زود خسته میشود. اما شهيد بهشتی هيچوقت خسته نمیشد.در مدرسه رفاه، در صندوقهای قرض الحسنه، دفتر نشر، چاپ كتب مختلف، در كار ما همكاری داشتند، در كار دوستان مؤتلفه شركت داشت، در امور اقتصادی سازمانهای اسلامی حل و فصل اختالفات، و بسياری از كارهای ديگر از جمله اشتغالت ذهنی و جسمی ايشان بود، ولی با اين وجود هيچوقت كسی نديد كه آقای بهشتی از خستگی گله كرده باشد، بطور كلی آقای بهشتی فردی اعجاب انگيز بود و توانایی های وافری داشت.
📍شهيد بهشتی، مجموعه ای از خصلتهای پسنديده و نيك بود و من شخصاً خودم تا بحال فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و در حال نديده ام.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
✅ ناامیدی سَم است
🔰 نا امیدی سَم است. اگر بنا بود در مقابل مشکلات ناامید بشویم، نسلهای قبل اصلاً حرکتشان متوقّف میشد و ما امروز باز در همان دوران طاغوت و انجماد و عقبماندگیِ وابستگی و فساد بودیم. هیچ چیزی برای شمای جوان موجب ناامیدی نباید بشود.
۱۳۹۸/۰۵/۱۶
🔹 امام خامنه ای
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab
گفتوگوی جالب با معلم زبان انگلیسی آیتالله خامنهای/ رهبر انقلاب دو بار بینوایان را خواندهاند
🔹مهدی نوروزی، معلم زبان انگلیسی رهبر انقلاب: وقتی اولین بار ایشان را زیارت کردم برای خود من خیلی جالب بود که اتاق مطالعه و کتابخانهشان با گلیم فرش شده بود. با میزهای مطالعهای کوچک و کنار آن سماوری قرار داشت و همیشه بساط چای برقرار بود. کتابهایی که اطراف همین میز پراکنده بود، مثلا کتاب «جنگ نیشکر در کوبا» بود یا کتابی در رابطه با کودتای ۲۸ مرداد.
🔹من در خاطراتم هم نوشتهام که ایشان مطالعات گستردهای داشتند. یک روز از من پرسیدند شما کتاب «فونتامارا» را خواندهاید؟ گفتم بله خواندهام.کتابی دیگر را پرسیدند. گفتم نه. توصیه کردند حتما این کتاب را بخوانم.
🔹یادم نیست جلسه چندم تدریس زبان انگلیسی بود که ایشان یک رمانی به من دادند به نام «تام پین». انصافا هم کتاب خوبی بود و هنوز هم در کتابخانهام دارم.
🔹ایشان کتاب «بینوایان» را دو بار خواندهاند. در واقع اغلب این کتابهایی که مشهور است، ایشان خواندهاند.
حوزه علمیه امام حسین علیه السلام سفیران هدایت گتاب
@safirn_gatab